През 2023 г. можете да срещнете млад мъж с подстригана прическа на подиума на стадиона, на бизнес преговори и на модна премиера. Как изглежда тази актуална прическа, на кого подхожда и какъв стайлинг е полезен за оформяне?

Как изглежда подстригването при мъжете?

Дължината на косата в теменната област достига 5 сантиметра или повече, докато в други области остава повече от къса. Именно с този рязък преход стана известна мъжката прическа undercut (от английски undercut). Ако изучавате снимката от различни ъгли, ще бъде очевидно, че класическото подрязване винаги е контраст на къси и дълги нишки.

Предимства и недостатъци

Мъжката прическа undercut може да изглежда различно - например с избръснати слепоочия, с относително плавен преход в дължината на косата или с наклонен бретон. Такава променливост предполага, че младите хора с различни външни данни могат да изберат андеркарта. Нека изброим общите предимства на подстригването.

 • Гъвкавост на стила. Прическата върви както със спортна униформа, така и с бизнес костюм.

 • Различни начини за оформяне. С помощта на стилизиращи продукти можете да създадете загладен ъндъркат, да опитате опция за кок или да изберете ретро стил.

 • Визуален обем на косата. Разликата в дължината може да скрие липсата на гъстота на косата.

 • Контрастът между дълга коса на темето и къса коса в задната част на главата и слепоочията е печелившо решение за тези, които искат визуално да разтегнат лицето си.

Ако говорим за недостатъците на такава прическа като подрязване, тогава те са малко, но не трябва да се пренебрегват.

 • Да се събудиш незабавно обгрижен няма да работи. По правило удължените нишки изискват допълнителни грижи. Един шампоан няма да е достатъчен. Струва си да добавите балсам към ежедневната грижа и висококачественият стайлинг не трябва да се пренебрегва. Крем, гел или пяна ще бъдат полезни - в зависимост от конкретните стилизиращи задачи.

 • Мъжкото подстригване изисква редовни актуализации, особено в избръснатата версия на прическата.

За кого е андеркартата?

Прическата undercut е печеливш избор за мъже с бради и кръгли лица. Кой друг би харесал тази прическа?

Удълженото подрязване се препоръчва за млади хора със заострени черти на лицето: като правило прическата в този случай е направена асиметрична, което помага да се измести фокусът от формата на лицето към косата.

Undercut със странична пътека се показва на мъже с прави кичури. Ако имате вълниста коса, ваксата със силна фиксация ще реши проблема с създаването на желаната форма.

Идеи за снимки на прическа Anderkat: тенденции-2023

Изберете любимата си версия на прическа undercut в нашата селекция и ние ще ви покажем как да я поднесете правилно.

Класически

Underkat е изобретен през 20-ти век и класическата му версия не се променя: дългите кичури на темето на главата контрастират с къса коса в слепоочията. Как да оформите такава прическа? Нанесете топлозащитен спрей върху полувлажни (дълги) кичури, последван от мус за обем (като Full Volume Extra от L'Oréal Professionnel).

Вземете сешоар и кръгъл гребен и изсушете косата си с насочен въздушен поток, като я сресвате назад. Ако ви се струва, че сте прекалили с обема или се окаже, че някои кичури падат от общата маса, специална вакса ще ви помогне да изгладите къдриците.

Кратко

Наричат го още военен. Късото подрязване също има преход на дължината, но не толкова очевидно. Прието е да оформяте кичурите така, че нито един косъм да не избие от прическата. Обикновено гелът помага за това.

Дълго

Тези, които имат дълга коса, могат да опитат подстригване с кичур или косичка. Но ще бъде много по-подходящо да поставите нишките от едната страна с помощта на гел за изключително силна фиксация.

С рязък преход

Това е опция за подстригване за мъже с кръгло лице, мъжка прическа с къса коса на слепоочията и дълга коса на темето (както на снимката) - може би точно това, от което се нуждаете. Съветваме ви редовно да актуализирате прическата си и да оформяте кичурите с Matrix 3 в 1 Over Achiever, който действа като вакса, крем и паста.

Гладко

Това е по-официален вариант, който често се избира от бизнесмени, които предпочитат бизнес костюми. Естествено, такава прическа трябва да изглежда перфектно и помощта на гел Fix Max от L’Oréal Professionnel по този въпрос не може да бъде надценена.

Положен настрани

Такова спретнато подстригване има много общо с любимата на мнозина полукутия. Прическата ще бъде подходяща както в ежедневен формат, така и за специални поводи, а оформянето може да бъде ограничено до един инструмент - моделиращ гел Super Fixer от Matrix.

Раздяла

Ако правите подрязване с раздяла, изберете само страната. Гребен с често засадени зъби ще ви позволи да го носите спретнато. За да фиксирате косата в желаната позиция, ако опитвате ново място за раздяла, е в състояние само силна фиксация.

Дълъг бретон

В този случай дължината на бретона е свободно понятие. Най-търпеливите мъже могат да демонстрират опции чак до брадичката и по-долу. Единственият съвет е, че е важно да поддържате бретона чист. А за спешни случаи, когато няма време да измиете и изсушите косата си, вземете сух шампоан - например High Amplify от Matrix.

Ретро

През 20 век спретната прическа обикновено означаваше, че мъжът току-що е излязъл от салона. Днес създаването на същите прически е лесно у дома - благодарение на модерните инструменти за оформяне!

Текстурирани

Ние наричаме този вид подрязване ежедневна версия. Добър избор е за почивка или среща с приятели. Стилизирайте със спрей с морска сол и мус за обем.

За деца

Детската прическа undercut не се различава от тази за възрастни. Ако детето поиска прическа „като на татко“, няма да е трудно да сбъднете желанието му.

Рисуван

Мъжката прическа undercut с шарка е един от начините да изразите себе си. Изображението може да бъде направено симетрично, като го поставите от двете страни, или можете да направите къдрава прическа само отзад.

Undercut за мъже: техника на подстригване

Мъжкото подстригване не е най-лесната моделска прическа. Важно е да направите прехода на дължината майсторски, като се придържате към определена схема стъпка по стъпка. Разбира се, всеки стилист има свой собствен почерк - ние ще опишем общата процедура.

 • Първо измиват косата си и леко подсушават косата си.

 • Кичугите на темето са временно фиксирани с еластична лента, така че да не пречат на работата с косата на долните нива.

 • С помощта на машина отстранете дължината на пуснатата коса в най-долната част.

 • След това, с по-голяма дюза, те обработват зоната по-високо: на тила и на слепоочията. Необходима е още по-голяма дюза, за да се създаде плавен преход към дълги кичури.

 • Накрая пуснете косата на темето и я оформете с ножица.

Как да поставим андеркартата?

Оформянето на мъжка прическа undercut, както е на снимката по-долу, може да се направи у дома, ако следвате проста инструкция стъпка по стъпка.

 1. Измийте косата си не само с шампоан, но и с балсам. Серията Aloe Superfood на Garnier работи добре за изглаждане и дисциплиниране на кичурите.

 2. Посушете леко косата с кърпа и нанесете Matrix Smooth Setter.

 3. Използвайте гребен с широки зъби, за да оформите косата си и я оставете да изсъхне естествено.

 4. Комплект с лак за коса. Доверяваме се на L'Oréal Professionnel Infinium Extra Strong. Дръжте продукта на една ръка разстояние, докато пръскате. Готово!

Съвети на редактора

Разнообразието от опции за подрязване вълнува въображението: къси, къдрави, текстурирани, загладени назад или без преход на обичайното място… Нищо чудно, че след анализ на темата читателите имат допълнителни въпроси.

Как да оформя ъндъркат, ако имам къдрава коса?

Всичко зависи от желания резултат. Ако целта е да изгладите кичурите, използвайте балсам под душа (например Elseve) и след това нанесете върху кичурите серума Steampod от L’Oréal Professionnel. Оформете полувлажна коса в желаната форма и изчакайте, докато кичурите изсъхнат. Ако искате да подчертаете красотата на вълнообразната коса, тогава има смисъл да се съсредоточите върху тяхната текстура - с помощта на спрей с морска сол.

Кое подрязване е подходящо за млади хора с квадратно лице?

Стилистите препоръчват да се обърне внимание на подрязването със странична раздяла. Преместете дългата коса на темето на главата си на една страна и я фиксирайте с мокър стилизиращ гел.

Как да оформите ъндъркат с дълъг бретон?

Кичурите около лицето трябва да останат подвижни, затова изберете стилизиращи продукти с лек ефект. Стилизиращият крем Barber Club от L’Oréal Paris ще се справи добре. Продуктът, между другото, е универсален - предназначен за оформяне на косата и за подреждане на нещата в областта на мустаците и брадата.

Подстриганата прическа ще подхожда ли на мъж с груба коса?

Определено! Погледнете по-отблизо дългото подрязване: разбира се, след душ с разхлабена коса ще трябва да се поправите, но под собствената си тежест дългите нишки поддържат формата си по-добре, за разлика от късите, които често приличат на висок Mohawk без оформяне .

Категория: