Където и да отидете - на почивка или на работа - ниските светлини ще бъдат подходящи навсякъде. Ще ви кажем как да го сглобите сами и какви варианти са актуални през 2023

Нисък кок: предимства на прическата

В номинацията "Най-универсалната прическа" печели - дръм рол - нисък кок! Можете да спорите (особено след като стилистите препоръчват на пълничките момичета да събират косата си така, че опашката или кокът да стърчат зад главата, когато гледате лицето отпред), но ние няма да се откажем, защото нисък кок, ако е правилно допълнен с бретон или основен обем, ще бъде в хармония с кръгло лице.

Предлагаме да оцените късите светлини на снимката по-долу и засега ще изброим предимствата на този стил.

 • Нисък кок може да бъде чудесно допълнение както към ежедневна, така и към вечерна визия.

 • Правилно сглобеният кок е удобен вариант за активен начин на живот.

 • Можете да сглобите къси светлини бързо и без проблеми.

 • Ниският кок е прическа, която никога не губи позициите си в модните класации.

И нисък кок може да се направи както на базата на дълга коса, така и на базата на по-къси къдрици: когато избирате форма, трябва да се съсредоточите не върху дължината, а върху формата на лицето и дебелина на косата. Изборът на разделяне и специални аксесоари (ако прическата трябва да добави пищност) също зависи от тези параметри.

Характеристики на косата

Необяснимо е, но е така: много момичета признават, че дори и да си направят нисък кок набързо и без да се поглеждат в огледалото, прическата се оказва поне с четири плюс, а дори и с цели пет .

Ако отделите време и се подготвите старателно, тогава шансовете да получите красива къса греда, разбира се, ще се увеличат, но не толкова бързо. Нашите редактори също се сблъскаха с този парадоксален феномен и стигнаха до две напълно правдоподобни обяснения. Първо, трябва да помним феномена "очакване / реалност" . Събирайки обикновен „кок“ за няколко секунди, не очакваме да получим прическа, достойна за червения килим. Второ, ниският кок, въпреки че принадлежи към категорията на простите прически, ще отнеме известно време, за да свикнете и да разберете кои техники работят най-добре с вашия тип коса. Практикувайте повече и очакванията ще се сбъдват все по-често.

Кой не би харесал нисък кок?

Няма значение какъв нисък кок правите, гладък или стилно небрежен, във всички случаи акцентът е върху шията. За тези, които искат визуално да опънат врата си, е по-добре да изберете различна прическа.Дайте предпочитание на удължен боб, особено след като тази прическа също е в модните тенденции повече от една година.

Модни идеи и примерни снимки

Фотогалерията от къси светлини е радост за очите и източник на вдъхновение. Гледаш и си мислиш: „И защо толкова рядко експериментирам със стайлинг?“

Обемни

Понятието "обемни къси светлини" се тълкува по различни начини. За някои това е лаконичен кок с допълнителен обем в корените на косата, за други е по-пищна „бучка“, събрана така, че да изглежда визуално по-голяма.

При гъста коса, правенето на такава прическа е доста просто, основното е да се запасите с достатъчен брой фиби и надеждни еластични ленти, които ще държат тежки къдрици.

Но момичетата с по-тънки и по-малко обемни кичури могат да направят обемен кок. За да направите това, те трябва да използват спрей за обем, като High Amplify от Matrix, върху зоната на корените, преди да изсушат косата си, и да фиксират самата коса с поничка.Нисък кок с този аксесоар е отличен.

Просто

Лъч за всеки ден е семпъл и естествен. Прическата изглежда в най-добрите традиции на парижанките - сякаш оформянето й отнема не повече от 10 секунди. Затова оставете прекалено зализаните варианти и прически с перфектна раздяла за други поводи.

Текстурирани

Модният в началото на 2000-те години кок с ниска текстура беше един от любимите на момичетата на абитуриентски балове и сватби. Но оттогава минаха 20 години и днес действителните текстурни греди изглеждат малко по-различни. Как - демонстрираме на снимката.

Вечерни или официални поводи

Допълването на коктейлна рокля или дълга до земята вечерна рокля с елегантен нисък кок е страхотна идея. Използвайте стилизиращи продукти, които не само здраво фиксират нишките, но и им придават блясък. L'Oréal Professionnel Fix Polish Gel Wax изпълнява двойното задължение.

Въздушно

Друг тържествен вариант, който е особено подходящ за момичета с удължено овално лице. Въздушният кок, събран в долната част, е прическа, която изисква изключително внимание в процеса на нейното създаване. Важно е да се намери баланс между фиксиране на кичури и обем. Предлагаме да съберете класически кок и след това с тънкия връх на гребена да повдигнете няколко кичура в зоната на корените, като ги изберете в произволен ред.

Помия

В този случай casual се отнася до термини, които описват стилен външен вид без спокоен живот.

Гладко

Гладкият кок дава възможност да си играете с раздяла: за строг външен вид изберете прав, а за закачлив - кок отстрани.

Между другото, гримът с добре очертани устни върви добре с такава прическа. Използвайте молив и класическо червило със сатенено покритие.

С разхлабени кичури

При коса със средна дължина ниският кок може да бъде допълнен с отделни свободни кичури близо до лицето - това ще направи образа малко по-спокоен и бохемски.

Как да си направим нисък кок: инструкции стъпка по стъпка

Готови ли сте да научите модерна прическа у дома? След това вземете три инструкции стъпка по стъпка за създаване на нисък кок на базата на къса коса, дълга коса и коса със средна дължина.

Ако имате къса коса

 • Нанесете изглаждащо лечение като серума Liss Control+ на L'Oréal Professionnel върху косата си и изсушете със сешоар с четка. По-добре е да не пренебрегвате тази стъпка: колкото по-гладка е косата, толкова по-дълга ще бъде, а в нашия случай това е важно.

 • Срешете косата си с гребен с фини зъби и започнете да я събирате отзад, като усуквате кичурите около основата.

 • Фиксирайте снопа с фиби и фиксирайте косата в корените с лак, който първо трябва да се нанесе върху дланите, а след това да се разпредели през косата с длани, движейки се от лицето към темето.

Ако имате средно дълга коса

След като опитате нисък кок за средна коса, ще искате да повторите това преживяване отново и отново. Сигурни сме, че майсторството ще дойде много скоро. И можете да започнете с нашите инструкции стъпка по стъпка.

 • След измиване с шампоан нанесете върху къдриците си продукт за обем в корените като пяната за допълнителен обем Full Volume на L'Oréal Professionnel. Изсушете косата си по обичайния начин.

 • Добавете малко текстура към косата си. Ютия ще ви помогне да направите това, но преди да я използвате, трябва да нанесете термична защита върху нишките. Преместете инструмента през косата отгоре надолу, като го завъртите около оста му.

 • Разделете къдриците на три зони: две странични зони и обединяваща централна и задна част на главата.

 • Издърпайте обемната централна зона на конска опашка и я закрепете с ластик (вземете тънки аксесоари в тон с косата си).

 • Започнете да навивате къдриците на кок, имитирайки примка.

 • Ако краищата стърчат, нанесете върху тях фиксиращ гел и ги скрийте под основата на кока, като ги закрепите с фиби.

 • Завийте останалите кичури отстрани на снопове, като ги закрепите с еластични ленти и лак за коса. Броят на снопчетата зависи от дебелината на косата и вашите предпочитания.

 • Завъртете снопчетата около основния сноп и закрепете резултата с фиби или невидимка.

Ако имате дълга коса

Именно дългата коса на практика е идеалната основа за такава прическа като нисък кок. Искате ли да направите всичко сами? Тогава действай!

 • Разнесете термична защита върху чиста, суха коса. Подходящ многофункционален серум Elseve "Dream Length" от L'Oréal Paris.

 • Обработете къдриците с гофрирана маша - така ще акцентирате върху текстурата на кичурите и ще създадете допълнителен обем. Не си струва да се увличаме, нямаме нужда от структурни промени в косата.

 • Издърпайте кичурите в ниска конска опашка.

 • Разделете къдриците над ластика на две части, създавайки примка, през която трябва да прекарате опашката.

 • Дължината ще намалее леко, но не значително.

 • Разделете останалата коса на две части и ги увийте последователно по хаотичен начин, оформяйки кок.

 • Фиксирайте кичурите с фиби и фиби и напръскайте резултата с лак за коса.

С този лесен урок стъпка по стъпка за това как да направите нисък кок на дълга коса, ще разширите арсенала от налични прически с готина, модерна и същевременно удобна опция.

Редакторът отговаря!

Искате ли да научите повече за правенето на свои собствени кифли? Тогава секцията с отговори на въпроси е за вас.

Как да направя нисък кок, ако имам коса с различна дължина и не всичко може да се събере на „кок“?

Ти трябва да носиш каскада или стълба. Ако случаят е такъв, тогава, когато създавате прическа като долен кок, използвайте невидими косми в цвета на косата (те ще ви помогнат да фиксирате големи къси кичури) и гел за силна фиксация (той ще укроти непокорните къдрави и стърчащи косми).

Кой е най-добрият начин за оправяне на така наречения облизан кок?

Зависи какъв ефект искате да постигнете. Ако не е блясък, тогава Matte Definer Clay на Matrix ще свърши работа. А за тези, които гласуват за блясъка на косата, препоръчваме серума Liss Control+ от L’Oréal Professionnel.

Как сами да сплетете плитките си, за да ги вържете в нисък обемен кок?

Има поне два варианта. Можете да започнете да тъчете директно от опашката, след като закрепите къдриците със стегната еластична лента. Или отделете няколко произволни кичура близо до челото, сплетете ги и накрая ги съберете с останалите кичури в един сноп. Такъв по-нисък кок може да се практикува и на дълга коса, защото дори удължен боб, събран на плитки, няма да стигне до пълен кок.

Защо някои момичета наричат долния кок коте?

Така наричат тази прическа в Северната столица - предполагаме, че в продължение на споровете между границата с бордюра и входа откъм входната врата.

Категория: