Изглежда рутинна процедура, но здравето и качеството на косата до голяма степен зависят от това как се извършва. Сигурни ли сте, че знаете как да изсушите косата си правилно? Съветваме ви да проверите себе си, за да отстраните често срещаните грешки

Научете се да сушите косата си правилно

Навиците за красота са различни за всеки. Някои използват сешоар за чисто практични цели, като изсушаване на косата след тренировка в басейна. Други възприемат сешоара като многофункционален инструмент, с който можете не само да изсушите, но и да оформите косата си, да й придадете основен обем.Въпреки това, независимо от целите и задачите, е полезно за всеки да знае как да направи всичко правилно, т.е. така че нишките да не страдат от излагане на горещ въздух.

Стилистите подчертават няколко неща, които трябва да имате предвид, когато сушите косата си със сешоар.

 1. Температурен режим. Изберете топъл въздух, а не горещ въздух, и дръжте сешоара си на 15 до 20 сантиметра от главата си, не по-близо.

 2. Термозащита. Независимо дали изправяте, къдрите или просто сушите косата си със сешоар, всяка от горните манипулации може да нарани косата ви, ако не вземете предпазни мерки предварително.

  Преди да изсушите, тя важно е да се прилагат средства за къдрици с термозащитни свойства.

  Това може да варира от специализиран продукт като крема Blow Dry на L'Oréal Professionnel до продукт за многократна употреба като защитния мус Full Volume Extra на същата марка.

 3. Време за изсушаване със сешоар. Препоръчва се да се намали колкото е възможно повече. как? Първо оставете къдриците да изсъхнат леко естествено. И когато вземете сешоар, опитайте се да оставите върховете му леко влажни и след това ги оставете да изсъхнат напълно сами.

 4. Допълнителни инструменти. Дюзата на дифузора и дюзата на концентратора ви позволяват да разпределите оптимално въздуха в правилните зони, така че не трябва да ги пренебрегвате и да ги оставяте да събират прах в килера.

Изсушете дълга права коса със сешоар

В зависимост от дължината и структурата на кичурите, процесът на сушене може да варира. Ето най-добрите начини за изсушаване на дълга коса, която остава права, без да използвате преси или преси. Подготвили сме инструкции стъпка по стъпка.

 1. Измийте косата си и внимателно я подсушете с мека кърпа.

 2. Разнесете изглаждащия серум по дължината на кичурите, което ще предпази къдриците от излагане на горещ въздух. Продукт на Elseve от колекцията Dream Length ще свърши работа.

 3. Срешете косата си след 20 минути. Ако косата ви е тънка и склонна към изсушаване, използвайте гребен с широки зъбци.

 4. Превключете сешоара на средна температура и започнете да сушите кичурите от кореновата зона, като плавно се придвижвате към върховете. В процеса можете периодично да повдигате и изглаждате къдриците с помощта на скелетен гребен.

 5. След изсушаване изчакайте къдриците да изстинат и отново ги срешете внимателно.

Изсушете къдрава и къдрава коса със сешоар

Как да изсушите косата си със сешоар, ако по природа не можете да я наречете права? Показателно!

 1. Къдравата коса се препоръчва да се разресва по време на измиване веднага след нанасяне на хидратиращ балсам. Ако косата ви е леко къдрава, можете да го направите, след като я изсушите с кърпа.

 2. Нанесете термозащитен серум като SteamPod на L'Oréal Professionnel.

 3. Разделете косата си и я закрепете с връзки за коса или фиби.

 4. Вземете първия кичур коса и като го издърпате надолу с кръгъл гребен, насочете струя топъл въздух към него отгоре.

 5. В края на стилизирането нанесете капка масло върху краищата, например от серията Fructis Triple Recovery. Къдриците ще изглеждат добре поддържани и блестящи.

Как да изсушите косата си естествено?

Дебатът за това как най-добре да изсушавате косата си - със сешоар или естествено, може да се класифицира като неразрешим.

Според нас напълно изоставете горещите инструменти, ако е невъзможно постигнете желания резултат без тях, не си струва: страхувайки се да развалите къдриците, можете да развалите настроението си.

В крайна сметка красивият стил задава тона и дава самочувствие. Но фанатизмът в този случай също не е добре дошъл. Косата има нужда от почивка, за да изглежда здрава и красива. Ето защо не боли да се научите как да правите без сешоар, клещи и гладене - и за предпочитане без загуба на изображение. Ако сте готови да опитате да изсушите косата си без сешоар след измиване, следвайте нашето ръководство, за да се справите правилно от първия път.

Сушене на къдрава коса

Да, не можете да изсушите средно дълга къдрава коса бързо без сешоар. Нашата инструкция за тези, които не бързат. Нека поговорим за това как можете да постигнете красив стил без помощта на горещи инструменти.

 1. Измийте косата си с нежен овлажнител.

  Дуото от Elseve безсулфатен шампоан с ниско съдържание на L'Oréal Paris и маската Hyaluron Filler на същата марка се показа добре. Докато маската работи върху косата, внимателно срешете кичурите - след измиване ще трябва да забравите за гребена.

 2. Внимателно увийте косата си в мека кърпа и изчакайте 5-7 минути. Не си струва да ги изцеждате допълнително: такава манипулация може да им навреди.

 3. Нанесете върху къдриците кремообразен крем без отмиване, като Bouncy & Tender Cream Gel на L'Oréal Professionnel. Този инструмент овлажнява нишките и ги предпазва от загуба на влага. Няма нужда да го отмивате.

 4. Почти готово! Остава да изчакате, докато косата изсъхне, без да събирате кичури на опашка и без да използвате фиби.

Как да изсушите прави кичури без сешоар, за да постигнете липсващия обем?

Мислите, че е невъзможно да придадете обем на къдриците без сешоар? Тогава ще ви изненадаме приятно: правилният стил и компетентната техника на сушене могат да направят много!

 1. Измийте косата си с лек шампоан и балсам. Подходящи, например, продукти от серията Garnier Fructis Cucumber Fresh. Изплакнете обилно с топла вода.

 2. Подсушете косата си с кърпа и нанесете спрей за обем като High Amplify на Matrix в зоната на корените.

 3. Срешете косата си и я оставете да изсъхне сама, като я обръщате от едната към другата страна на път на всеки половин час.

 4. Когато къдриците изсъхнат, срешете ги и нанесете пудра в корените. Опция - Височинен щранг от Matrix. След това повдигнете кичурите с пръсти - пудрата ще фиксира къдриците в желаната позиция.

Как да изсушите косата си след кератиново изправяне?

Мнозина вярват, че след кератиново изправяне просто не можете да изсушите косата си със сешоар. Но има момичета, които използват не само сешоар, но и ютия. Кой е прав?

Истината, както често се случва, е по средата. Експертите просто препоръчват изсушаване на косата с горещ въздух. Факт е, че кератинът става по-твърд при такива условия, принуждавайки къдриците да запомнят желаната форма.

Редакторът за красота отговаря!

Кое е по-добре да изсушите косата си със сешоар или естествено?

Може да се изненадате, но много трихолози са съгласни, че при определени условия естественото изсушаване на косата може да повлияе негативно на качеството на косата. Защо? Докато косата е мокра, водата променя структурата на косъма: той набъбва и става по-уязвим на външни влияния.Още по-голяма грешка е лягането с мокра коса. Триенето на мокри къдрици една в друга и в възглавницата може да доведе до чупливост, за която едва ли някой мечтае. По-добре е да нанесете термозащитен препарат върху кичурите след измиване (ние се доверяваме на марките L’Oréal Professionnel, Garnier и Matrix) и да изсушите косата със сешоар в режим на топъл въздух.

Как да изсушите косата си без къдрене?

Важно е да ги подготвите за сушене. Под душа използвайте възстановяващи маски, а след измиване нанесете крем или гел, който дисциплинира кичурите. По време на сушене издърпайте кичурите надолу, успоредно на насочването на сешоара по посока на растежа на косата, отгоре надолу.

Трябва ли да изсуша косата си със сешоар, преди да я изправя с ютия?

Разбира се! Използването на гореща ютия върху мокра коса е престъпление за красота! Затова първо нанесете термична защита върху къдриците, след това ги изсушете със сешоар и едва след това започнете да работите с ютията.

Как да изсуша косата си със сешоар правилно, ако оформям косата си с кръгъл гребен?

Техниката с четкане е много популярна сред стилистите - много от тях умело съчетават процесите на сушене и стилизиране. Съветваме ви да започнете оформянето без гребен, като изсушите кореновата зона в обърната позиция и едва след това пристъпете към навиване на кичурите на кръгъл гребен, докато сушите със сешоар.

Как да изсушите косата си със сешоар - със или без прекъсвания?

Ако използвате топъл въздух, чувствате се комфортно и не се уморявате по време на процедурата, тогава няма смисъл да почивате.

Как да изсушите косата си след лечение с кератиново изправяне?

Вече обсъдихме този въпрос по-горе, но накратко ще повторим: след измиване е важно да изсушите косата си правилно със сешоар, като използвате горещ (!) въздух за това. Такъв е случаят, когато експертите препоръчват да се отдалечите от общоприетите правила, в противен случай кератинът в къдриците няма да стане достатъчно твърд, за да помогне за фиксиране на косата по време на процеса на стилизиране.

Категория: