Красива, модерна, модерна и, разбира се, актуална през 2023 г. - всички тези епитети могат да бъдат приписани на каскадната прическа. Ние ще кажем и покажем как може да изглежда, а вие сами решете коя опция за прическа е по-добре да изберете: удължена, фронтална или може би разкъсана

Как изглежда каскадната прическа на дълга коса?

Дългата коса позволява на тази прическа да отговаря напълно на името си, въпреки че, разбира се, каскадата изглежда страхотно на всяка дължина. Намирането на тази прическа през 2023 г. не е точно трудна задача, особено ако посетите най-модерните места в града.Подстригването се отличава с наслояване и многостепенност. На дълга коса каскада от артистично падащи кичури изглежда просто луксозно, особено ако прическата е оформена с помощта на техниката на четкане.

Причина за популярност

Разбира се, каскадната прическа на дълга коса се оценява не само заради нейния фигуративен компонент. Ние изброяваме други предимства на прическите.

 • Cascade ви позволява да добавите липсващ обем към косата си.

 • Олекотява общата маса на косата.

 • Вдъхновява стайлинг експерименти. Факт е, че без стилизиране каскадата на дълга коса не е в състояние да разкрие красотата на прическата. Логично е да вземете кръгла четка, за да завъртите поне краищата.

 • Каскадата на базата на дълга коса може да изглежда различно. Има опции без бретон, асиметрични, двойни и тройни, което означава, че винаги можете да намерите най-доброто решение, като вземете предвид индивидуалните характеристики на външния вид.

 • Правилно избраната каскада е прическа, която ви позволява да скриете недостатъците на външния си вид и да подчертаете предимствата му.

На кого подхожда каскадната прическа за дълга коса?

Основното предимство на каскадата върху дълга коса е, че момичетата с различни данни могат да избират своя модел, било то права гъста коса или тънка и къдрава.

За някои момичета , майсторът ще предложи меки, почти незабележими преходи на дължината и липсата на бретон, за други - смела версия с разкъсани кичури близо до лицето.

Но зависи от вас, защото на практика вие сте тези, които ще трябва да оформите косата си, така че се съсредоточете върху най-лесния каскаден вариант за оформяне на дълга коса.

Нека поговорим за избора на оптималното решение по-подробно, защото много се определя от формата на лицето и вида на косата.

Ако имате права коса

Експертите не препоръчват да играете сложно наслояване, в противен случай стилизирането може да се превърне в сериозен проблем. По-добре е да следвате пътя, утъпкан от Дженифър Анистън, която на дългата си коса показа каскада с гладко къси нишки отпред.

Ако косата е къдрава

Cascade се римува перфектно с къдрави кичури. Съветваме ви да изпробвате метода на оформяне „къдраво“, който ще ви позволи да постигнете по-текстурирани, дефинирани къдрици. Инструментите от селекцията по-долу ще помогнат по този въпрос. Те са в състояние да превърнат разхвърляните хвърчащи кичури в модерни, чисти къдрици през 2023 г.

Ако имате гъста коса

Cascade, предназначена за гладко удължаване, ще спаси момичетата с гъста коса от прекомерната тежест на прическата, без да губи дължината на косата. С такива първоначални данни можете да изберете двустепенна висока каскада, както е на снимката по-долу.

Ако косата е тънка

Не всички момичета с тънка коса се препоръчват от стилистите да използват каскада. Предложението е подходящо само за тези, които желаят да отделят време за стайлинг. Без него прическата може да изглежда неподредена. Красотата, както се казва, изисква известна жертва. Но те си заслужават, повярвайте ми. И жертва ли е да отделяте малко време за себе си след всяко измиване на косата? Между другото, къдриците ще станат по-плътни, ако използвате инструментите по-долу.

Ако имате кръгло лице

Тези, които искат визуално да разтегнат лицето, могат да изберат ниска каскада с удължени кичури близо до лицето.

Ако имате овално лице

С такива първоначални данни всички опции са добри, затова препоръчваме да експериментирате - например да допълните прическата с модерна завеса с бретон.

Ако лицето е квадратно

Асиметрична каскада с добавен основен обем в централната зона на главата ще помогне за омекотяване на чертите. Рецептата ще работи както върху дълга права, така и върху къдрава коса.

Модни идеи за каскадни прически за дълга коса

За тези, които възприемат визуалната информация по-добре, сме съставили селекция от най-успешните каскадни опции.

Класически

Балансът между резки и плавни преходи в дължината както отпред, така и отзад, плюс задължително градуиране по целия периметър - това е формулата за класическата версия на каскадата върху дълга коса. О, и не забравяйте за четкането!

Лесно

На снимката виждаме прическа без бретон, която не определя веднага, че е каскада или късо стълбище на дълга коса. Плавен преход в дължината е идентичен. Но все пак по-хаотичното подреждане на нишките говори в полза на каскадата.

Удължени

Можете да седнете на фигуративни два стола, ако опитате удължена версия на каскадата. Всъщност една част от косата ще бъде със средна дължина, което ви позволява да оформите нещо като шапка в корените, а другата ще остане дълга, което ще примири момичетата, които не са готови да се сбогуват с това, за което са израснали толкова дълго.

Челен

Необичайното име на прическата е лесно за обяснение: в челната каскада бретонът задава тона. Дължината на всички останали нишки е свързана с нейната дължина. Защо не опитате най-модерните варианти - парцалив бретон или перде?

Обемни

Постигането на обемна прическа на дълга коса само с каскадна прическа без подходящо оформяне е малко вероятно да успее. Но подгответе основата за това колкото е възможно повече. Буйни прически се получават, когато майсторът успява да постигне грандиозни контрасти в дължината на нишките на различни нива.

Асиметрично

С такава прическа не е необходимо да изоставяте страничната пътна пътека, към която сте се привързали, и работата на стилистите е доказателство за това.

Как да подстрижете каскада на средно дълга коса?

За да опитате класическа каскада за дълга коса, по-добре е да се обърнете към професионалистите. Тази слоеста прическа се счита за трудна и успешното й изпълнение изисква значителен опит. Ще ви бъде по-лесно да оцените работата на стилист, ако прочетете инструкциите стъпка по стъпка за подстригване.

 1. Косата е разделена на три зони: теменна, горна и задна част на главата.

 2. Отделете кичура в задната част на главата, издърпайте го под ъгъл и отрежете до желаната дължина. Фокусирайки се върху този контролен кичур, те обработват и останалата част от косата в тази зона.

 3. След това кичурите се подстригват на слепоочията и темето, като се "вкарват" с вече подстриганата коса.

 4. Накрая краищата се изтъняват и оформят с помощта на техниката на четкане.

Поставяне на удължена каскада

Каскадата на прическа на базата на дълга коса със стил изглежда съвсем различно, отколкото без нея. Може дори да изглежда, че това са две различни прически. И, разбира се, този със стайлинга печели. Ще ви кажем как сами да оформите косата си.

 1. Измийте косата, нанесете термозащитен крем или спрей и изсушете със сешоар както обикновено.

 2. Направете седем или осем конски опашки в произволен ред.

 3. Навивайте опашките последователно върху клещи или ютия - инструментът в този случай е от второстепенно значение, най-важното е да се чувствате комфортно.

 4. Разпуснете косата си и я изправете с пръсти. По желание фиксирайте резултата с лак за коса.

Редакторът отговаря!

Съгласете се, трудно е да не се влюбите в прическа като каскада. Но вземането на решение за такава прическа може да бъде не по-малко трудно. Може би нашите отговори на въпросите на читателите ще ви помогнат да вземете правилното решение.

Как да подстрижете каскада на дълга тънка коса?

Когато става въпрос за избор на най-подходящия вариант, препоръчваме да дадете предпочитание на варианта без бретон и с плавни, но забележими преходи на дължината. Освен това можете да освежите цвета, като направите сложно оцветяване с помощта на калифорнийската техника за подчертаване.

Кои дамски прически за дълга коса приличат на каскада?

Най-често каскадата се бърка със стълба, въпреки че разликата е очевидна в повечето случаи. Стълбата предполага геометрична линейност при преходите от ниво на ниво, докато каскадата не предполага твърдо обвързване с такава схема.

Правят ли каскада на много дълга коса?

Имайте предвид, че само ниската каскада ще изглежда добре в този случай. Вариантите с повече слоеве с дължина до талията едва ли ще са изгодни.

Категория: