Понякога само един елемент може да придаде на образа хармонична завършеност, а дрипавият бретон е точно в тази категория. Нека поговорим за техниката на подстригване и разнообразието от налични стилистични решения, използвайки конкретни примери

На кого отива парцалив бретон?

Коя да избера - плътна асиметрична или гофрирана към веждите? Когато се потопите в темата, разбирате колко различни, но винаги ефектни и стилни могат да бъдат вариантите на дрипав бретон. Ако съзнателно се приближавате към външния си вид, тогава преди прическа вероятно ще помислите на коя опция да дадете предпочитание.Съмненията са оправдани, защото, за разлика от дори дългите бретони, много варианти с разкъсани краища не са толкова лесни за премахване с помощта на невидимост или други аксесоари, ако например крайният резултат не ви подхожда (или просто няма време за стайлинг).

Вземайки предвид горното, предлагаме не само да гледате снимки на модерни версии на дрипав бретон, но и да слушате съветите на експертите. Всички те са единодушни в мнението, че такава прическа е показана на тези, които са готови за промяна. И сега можем да преминем към по-конкретни препоръки.

 • Косият дрипав бретон се препоръчва на жени с гъста права коса - особено ако искат да привлекат вниманието към очите.

 • Дърпавият бретон с удължение ще омекоти пропорциите на квадратното лице.

 • Късият накъсан бретон прави прическата трогателна и премахва от дневния ред въпроса за необходимостта от оформяне на кичури близо до лицето. Такива бретони с активно изтъняване са подходящи за момичета с тънка коса.

Дърпавият бретон изглежда страхотно както с боб, така и с дълга коса. Бих искал да го нарека печеливш избор, но все пак не можем да не споменем някои характеристики на такова решение, което може да не е подходящо за всеки.

 • Малка селекция от опции за оформяне на къс бретон.

 • Не е добра идея да се налага редовно да коригирате дължината и да го правите сами.

Анастасия Кирилова Гримьор Giorgio Armani beautyПарцалив бретон не покрива веждите и челото, така че би било подходящо да се съсредоточите върху горната третина на лицето - очите и веждите. Това могат да бъдат различни варианти за стрели, подчертани мигли. Препоръчвам да се вдъхновите от снимки от 60-те години: широки графични и пернати стрели, мигли в стил Twiggy, акцент върху долния клепач и дори оцветени опушени, например в розово.

Опции за накъсан бретон

Събрахме пет варианта за дрипав бретон, от консервативен прав до модерен наклонен. Като цяло за всеки вкус и цвят (да, ще има и примери със сложно оцветяване).

С разширение

Дърпав бретон с удължаване е истинска радост за очите. Това отдавна е разбрано от стилисти, работещи със звезди. С такава прическа бяха публикувани Хейли Бийбър, Ева Лонгория, Кендъл Дженър, Дакота Джонсън и други. Първо, красиво е. И второ, бретонът, който частично покрива веждите, служи като отлична основа за оцветяване с помощта на калифорнийски техники за подчертаване и шатуш.

Наклонено

Наклоненият дрипав бретон, поставен настрани, е такъв привет от 90-те: момичета с къси топове, дънкови поли и музикални клипове по телевизията веднага изскачат в паметта ми. Такъв бретон обаче може да се впише и в модния дневен ред на 2023 г. Съчетайте го с пикси кройка и го оформете с текстуриращи продукти за външен вид, който е толкова лесен, колкото снимката.

Кратко

Ако стилистът направи всичко правилно, тогава образът с къс дрипав бретон ще бъде много закачлив. Между другото, дължината не трябва да бъде ултракъса. Опцията до средата на челото ще помогне да се съсредоточите върху очите. Подходящият грим ще подсили този акцент.

Настрани

Неравномерният дрипав бретон се препоръчва за момичета с асиметрични черти. Например, ако се притеснявате, че едната вежда е малко по-висока от другата, тази прическа ще помогне визуално да коригира разликата.

Направо

От една страна, това е почти класически прав бретон. Но професионалистът веднага ще обърне внимание на подстригване, което не може да се нарече прав по учебник, защото краищата на бретона са разкъсани.

Тази функция придава на прическата акцент. Ефектът може да се сравни със ситуацията, когато вместо черно мастило използвате синьо. Впечатлението се променя. Леко усъвършенстване на класическия образ ви позволява да погледнете на себе си по различен начин и кой знае, може би този ъгъл ще ви хареса повече от обикновено.

Прически с назъбен бретон и модерни опции за оформяне през 2023 г.

Друг плюс на парцаливия бретон е колко лесно се адаптира към различни прически. Прическата може да бъде всяка: къса, средна или дълга - основното е, че е избрана, като се вземат предвид вида на косата и характеристиките на външния вид.

Дърпав бретон с боб

Нашата любов е удължен боб с издължен, отново дрипав бретон. Между другото, оформянето на такава прическа не е никак трудно, ако следвате нашите инструкции.

 1. Измийте косата си и нанесете термична защита върху полувлажни кичури - по този начин ще предпазите къдриците от увреждане при горещо оформяне.

 2. Срешете внимателно косата си, нанесете фиксиращ продукт и започнете да сушите косата си отстрани и отзад. За да направите това, превключете сешоара на топла настройка и, насочвайки въздушната струя към кичурите, ги издърпайте един по един с кръгла четка.За да изглеждат краищата възможно най-добре поддържани, леко ги извийте (3-5 сантиметра) по време на оформяне.

 3. Поставете бретона в самия край. Дръпнете я надолу, докато сушите, като издърпате леко кичурите напред от лицето, за да придадете обем на косата.

 4. Изчакайте къдриците да изстинат, финализирайте стила с ръцете си и фиксирайте резултата с лак за коса.

Боб

Напълно логично е късият бретон да се комбинира възможно най-органично с къса прическа. Лесно е да се запомни, но е по-добре да запазите снимка с пример за прическа: по-лесно е да обясните на майстора какъв резултат чакате.

Пикси

Дори тези, които все още не са готови да се откажат от дългата коса, дишат неравномерно към пикси дуета и косите дрипави бретони. Матричната глина с доста силна степен на фиксация ще ви помогне да постигнете желания стил.

Каскада

Каскадните прически са много популярни сред it момичетата през последните години. По правило такава прическа е допълнена с бретон-перде, но кой каза, че не можете да добавите разнообразие към тази тенденция? Дърпав бретон, както на снимката, на коса със средна дължина ще бъде отлична компания за текущата каскада.

Стълба

На дълга коса накъсаният бретон може да бъде прав, наклонен и разклоняващ се настрани. И за да придадете обем както на нея, така и на косата като цяло, използвайте спрея за коренова зона High Amplify на Matrix.

Рошави

Удължен парцалив бретон и рошава прическа изглеждат като създадени един за друг. Като правило, малко (а понякога и не толкова) бъркотия за такава прическа е норма. Но предлагаме да се отдалечите от стереотипните варианти и да оформите прическата малко по-систематично, като съберете кичурите отзад в опашка и поставите бретона на две страни.

Равномерно изрязване

Правите краища и накъсаните бретони създават строг вид. В тази форма е напълно възможно да отидете на интервю. Прическата ще допълни органично изображението с лаконичен костюм с панталон. И не забравяйте класическия грим!

Как да подстрижете дрипав бретон?

Едно е да оформите скъсан бретон сами, а съвсем друго е да го подстрижете. Според нас вероятността от провал е твърде висока.

Дори професионалните стилисти предпочитат да не поемат рискове и отказват да работят самостоятелно, обръщайки се за помощ към колегите си. Подстригване скъсан бретон се извършва на няколко етапа. Инструкциите може да варират. Ето един от тях по-долу.

 1. Изсушете косата си и я разделете на две части с хоризонтален път. Едната част са кичурите, които са предназначени да се превърнат в бретон, а втората е основната част от косата. Закрепете гърба с ластик.

 2. Подстрижете косата близо до лицето, като направите права подстрижка и оставите дължината малко по-дълга от планираната дължина на бретона.

 3. Ножица за изтъняване работи през нишките, като държи инструмента вертикално. Не бързайте: именно този етап в крайна сметка определя резултата и отразява професионализма на стилиста.

Професионални съвети

Нека завършим дискусията за парцалив бретон със секцията Въпроси и отговори.

Как да подстрижа накъсан бретон, ако имам дълга коса и боядисана омбре?

Не бива да отказвате красив цветен преход. През 2023 г. бретонът може да е в същия нюанс като корените на косата.

Как да дисциплинираме скъсания бретон, ако е къдрещ?

Имаме отделна статия, в която говорихме как да оформяме пухкави коси. Но нека да дадем няколко съвета тук.Първо, използвайте стилизиращи продукти преди и след изсушаване на бретона. Първо нанесете крем, който дисциплинира къдриците, и след това фиксирайте резултата с лак за коса. Второ, опитайте се да опънете бретона с ютия: високите температури могат да изправят дори много къдрави къдрици. Само не забравяйте за термичната защита!

Категория: