Тази прическа винаги привлича вниманието, защото изглежда елегантна и стилна. Нека обсъдим кой подхожда на квадрата на крака и защо тази прическа ще бъде актуална повече от едно десетилетие

Как изглежда квадрат на крак?

За да добиете незабавна представа за предмета на обсъждане, ви предлагаме първо да погледнете снимката.

Обемна корона и удължени предни нишки са характерни за прическа на крак. Зоните в задната част на главата и по-близо до шията се подстригват възможно най-късо, в резултат на което косата лежи на шапка и създава ефекта на същия този крак.

Ето как изглежда прическата отпред:

Ако погледнете снимката на изгледа отзад на боб на крака, лесно можете да забележите контраста между късата коса в задната част на главата и по-дългата коса на върха.

Плюсове и минуси на прическите

Първо, нека разгледаме по-подробно предимствата на дамската прическа боб.

 • Този тип каре изглежда страхотно на тънка коса: визуално къдриците придобиват липсващия обем.
 • Прическата прави външния вид елегантен.
 • Прическата може да се носи на всяка възраст.
 • Каре на крака не губи актуалност и запазва позиции в модните класации.
 • Прическата е доста практична, защото не създава много проблеми при оформянето.

Няма да крием недостатъците на подобен избор, особено след като те са малко.

 • Прическата ще трябва да се актуализира редовно, в противен случай ще загуби специалния си чар.
 • Желателно е да поставите квадрат на крака. Препоръчително е да направите това в техниката на разресване със сешоар и кръгла четка. Не е толкова трудно да се развият необходимите умения, но системната практика е важна.

На кого му отива каре на крака?

Подстригването няма определени противопоказания. Но е важно да изберете версията на квадрата на крака, която е подходяща за вас. За да направите това, вземете предвид индивидуалните характеристики на външния вид.

Форма на лицето

 • За закръглените момичета е подходящ вариант с удължени предни нишки - това решение ще помогне визуално да разтегне овала на лицето. Добър избор за кръгло лице би бил боб с бретон.
 • При квадратно лице ви съветваме да не правите прекалено равно и графично каре. Плавните преходи и прическите на слоеве ще дадат печеливш резултат.
 • Овалното лице се римува с всяка вариация на тази прическа.
 • Пропорциите на триъгълната форма на лицето ще бъдат балансирани от варианта с бретон.

Тип коса

 • Каскадна опция или градуирано боб на крака ще подхождат на момичета с тънка, лишена от естествен обем коса.
 • На щастливите притежателки на гъста коса се препоръчва да изпробват класическата версия на боб на крака - с равно изрязване и леко удължаване на предните кичури.
 • Къдравите млади дами са показани с каре на крак.

Възраст

Вече отбелязахме, че квадратът на крака не познава възрастови ограничения. Но все пак смеем да дадем някои препоръки. Ултра-късите дръзки разновидности на боб изглеждат възможно най-органични на млади момичета.

За зряла възраст са подходящи спокойни, елегантни варианти на боб на крака, без обръснати слепоочия или супер къса коса в задната част на главата.

Боб с крака: тенденции за 2023 г.

Не знаете каква прическа да изберете, за да изглеждате модерно през 2023 г.? Нашата селекция от снимки вече ви очаква!

Класическо боб на краката

Вариант за тези, които обичат лаконичната класика. Правият боб ще бъде отличен избор за средна или къса коса.

Боб с крака

Обемът на темето и дългите кичури отпред е красива комбинация, която отличава боб с крачоли от другите видове боб.

Удължено каре на крака

Това е чудесен начин да направите косата си по-интересна, като същевременно запазите дължината. Ако направите страничен път, прическата ще изглежда още по-ефектна.

Каре на крак с бретон и обемен тил

Допълването на прическата с бретон (дръзко накъсан или удължен романтичен) е добра идея. Особено интересно с бретон и обемен тил изглежда къс боб на крака.

Каре на крак без бретон

Липсата на бретон може да се оправдае и стилистично. Каре на крака без бретон се препоръчва за момичета с ниско чело.

Градуирано каре на крака

Градуирането ще направи прическата по-ефирна, поради което ще се появи допълнителен визуален обем. В същото време е важно да изрежете градуиран квадрат на крака с плавни преходи, в противен случай съществува риск от получаване на ефекта на разкъсан бърз, който няма да изглежда много спретнат.

Боб с къс крак

Можете да направите модерна прическа, като намалите обичайната дължина на карето. Съкратен боб на крака ще украси смелите и самоуверени момичета, които могат да си позволят прическа с отворени уши.

Асиметричен вариант на прическа

Когато изберете асиметрия, предните кичури от едната страна ще бъдат много по-къси от кичурите от другата страна. Не по-малко интересен ефект може да се постигне с наклонен бретон.

Каре на крак с избръснати слепоочия

Най-бунтарската интерпретация на такова каре е с избръснати слепоочия. В комбинация с ярко боядисване, тази прическа прави фурор.

Бръсната глава

Но с обръснат тил, каре на дълъг крак изглежда нежно и дори аристократично, което е значително улеснено от отворените рамене и врата.

Техника на подстригване Боб

Нека опишем основните стъпки на процеса за всеки, който иска да има идея как да подстриже боб на крак.

 1. Прическата започва с оформянето на краката: кичурите на долното ниво се подстригват късо, а зоната около врата се третира с машинка за подстригване.

 2. След това се оформя шапка: с хоризонтална раздяла кичурите се разделят ред по ред и се подрязват до желаната дължина.

 3. Всички следващи редове се изрязват под ъгъл от 45 градуса.

 4. Слепоочните зони са оставени малко по-дълги от основната маса на косата.

 5. Последната стъпка е изтъняване на косата по цялата дължина. Това се прави, за да се получи ефект на допълнителен обем и изсветляване на контурите на прическата.

Имайте предвид, че тази инструкция само схематично описва процедурата за подстригване в салона. Всъщност всичко е по-сложно и изисква голям професионализъм от майстора.

Опции за поставяне на каре върху крак

Не знаете как да оформите каре на крак? Нека обясним с конкретни примери.

Обемно боб оформяне на крака

За оформяне на обем се нуждаете от кръгъл гребен и сешоар.

Косата се усуква на един ред на гребен и се суши със сешоар. Този метод на оформяне не само ще придаде на къдриците допълнителен обем, но и ще ги направи гладки и блестящи.

Ако косата ви не поддържа обем добре, опитайте High Amplify Wonder Boost Root Lifter на Matrix преди оформяне. Ще осигури дълготраен обем на косата, без да я слепва или утежнява.

Препоръчваме и продукти за грижа, които могат да повдигнат косата в корените и да поддържат даден обем. Шампоанът и балсамът Matrix High Amplify работят по тази задача (все още на етап почистване на косата).

Стил за къдрава коса

Ако имате къдрава или къдрава коса, препоръчваме да подчертаете нейната текстура. Кой е най-добрият начин да направите това?

 1. След измиване с шампоан е важно да изчакате косата да стане около 70% суха.

 2. След това нанесете L'Oréal Professionnel Spiral Queen мус върху леко влажни къдрици, за да контурирате къдриците.

 3. След това изсушете къдриците със сешоар с приставка за дифузер.

 4. За да получите по-дефинирани къдрици, има смисъл да разпределите крема Siren Waves през косата.

Ако редовно използвате стилизиращи продукти, не забравяйте да използвате дълбоко почистващи шампоани веднъж седмично.

Каре на крака: въпроси за стилисти

Как да запазите обема на прическа боб на крака, ако през студения сезон косата е постоянно мачкана с шапка?

Стилът губи обем, ако носите прекалено тесни шапки. Опитайте да носите модерен шал или шал вместо шапка. Можете също така да носите пудра за коса или сух шампоан в чантата си. С помощта на тези продукти можете да върнете блясъка на косата си за няколко минути.

Мога ли да актуализирам прическата си с боб?

Не препоръчваме да правите това, за да избегнете разочарование. Само специалист може да създаде безупречно каре на крака и да го актуализира.

Какъв нюанс на косата отива най-добре на прическа боб?

Можете да препоръчате каре на крака, независимо от цвета на косата. Да, прическата ще изглежда различно на брюнетки, блондинки, червенокоси и руси момичета, но резултатът ще бъде стилен във всеки случай.

Кой не трябва да има боб подстрижка?

Може би това решение не е подходящо само за тези, които не обичат и не искат да оформят косата си. В този случай е по-добре да изберете прически, които изобщо не изискват оформяне.

Категория: