За някои прибраната коса е върхът на елегантността, за други това е просто удобна прическа. Както и да е, кокът на косата със средна дължина е популярен сред милиони момичета. Събрахме различни варианти за тази прическа, от ежедневни до празнични. Има много за избор!

Кок със средна дължина

Любопитен факт: през 2023 г. момичетата със средно дълга коса често гледат на кока от противоположни позиции: или като домашен „кок“ (най-честият избор, когато трябва бързо да съберете разрошени кичури), или като стайлинг за тържествено излизане (решение за сватба или годишнина).

Нямаме нищо против вечерен кок на средно дълга коса, както и против сутрешен кок, събран със собствените си ръце преди закуска или тренировка. Но смятаме за грешка да се ограничаваме само до тези опции, когато има такова разнообразие от интересни и стилни опции, които ще бъдат подходящи на работа, на среща и на среща с приятел в кафене.

Направете куп на средно дълга коса е доста лесно. Ако не сте успели от първия път, не се разстройвайте: просто трябва да напълните ръката си.

Момичета, които помнят как някога са се учили да рисуват стрели, а сега го правят за секунди, няма да ви позволят да лъжете: практика, практика и още практика.

И за да ви вдъхновим да тренирате редовно, ето предимствата на кок на средна коса. Защо тази прическа е добра?

 • Можете да го направите красиво и бързо. Оценката ни е подкрепена от снимки на греди, събрали стотици харесвания.

 • Тази прическа може да допълни различни визии. Например, ако отивате на почивка, ще ви свърши работа подпухнал пух на върха на главата. И когато отивате на работа, е лесно да съберете средно дълга коса в чист кок около врата, повтаряйки прическата на снимката.

 • Тя е многостранна. Няма възрастови ограничения за гроздовете - те изглеждат органично на момичета, момичета и по-възрастни дами. Снопчетата със косички изглеждат много ефектно.

 • Тази прическа е удобна за носене. Ако класическата опашка на коса със средна дължина може да пречи по време на спорт, тогава такива трудности не възникват с кок.

 • Тя никога не излиза от мода. Прибраните отзад къдрици не губят своята актуалност.

На кого не би подхождала тази прическа?

Можете да се отпуснете: кифлите подхождат на всички, но е важно да се вземат предвид характеристиките на външния вид. Например, на момичетата с издължена форма на лицето и средно дълга коса не се препоръчва гладък стайлинг и високи кокове на върха.

А притежателките на кръгло лице, напротив, трябва да овладеят вариантите с кок, надничащ зад главите им.

Може би ще бъде трудно да съберете косата красиво на кок само за тези, които имат не много гъста коса, но ако къдриците са достигнали средна дължина, тогава можете да опитате да съберете кок на фризьорски багел . Успехът е почти гарантиран.

Как сами бързо и красиво да направите кок?

Кажем ви как да практикувате със собствените си ръце да събирате средно дълга коса в хубав кок и какво е полезно за това.

Въз основа на колана

 1. Изсушете косата си и я разделете на четири части - условен вертикален път.

 2. Усучете всяка част в сравнително хлабав сноп и я закрепете с временно невидими елементи в една област отзад.

 3. Свържете краищата на кичурите и оформете нисък кок.

 4. Скрийте краищата на кичурите под основата на снопа.

 5. Поправете резултата с лак L'Oréal Professionnel.

Въз основа на опашката

 1. Нанесете L'Oréal Professionnel Full Volume Extra Mousse на влажна коса.

 2. Изсушете кичурите по обичайния начин.

 3. Съберете косата си на конска опашка, където планирате да поставите кок. Използвайте ластика, така че кичурите да не са нито прекалено стегнати, нито твърде свободни.

 4. Разделете последователно кичури с ширина 2-3 сантиметра. Изчеткайте всяка и нанесете Super Fixer гел върху нея, увийте около основата на опашката.

 5. Ако искате да получите по-обемен сноп, първо усучете кичурите на малки снопчета и след това ги оформете.

 6. Внимателно отстранете стърчащите косми под основата на опашката и закрепете снопа с фиби.

От свински опашки

 1. Направете висока конска опашка на върха на главата си.

 2. Разнесете Bouncy & Tender Cream Gel на L'Oréal Professionnel по дължината на косата си, за да дисциплинирате кичурите си преди оформяне.

 3. Разделете опашката на две части.

 4. Сплетете всеки в класическа плитка и я закрепете с прозрачен ластик.

 5. Увийте едната плитка около основата на конската опашка, след това другата.

 6. Ако върховете стърчат, внимателно ги скрийте в основата на опашката и закрепете резултата с невидимост.

С поничка

 1. Върху полувлажни къдрици нанесете спрея за обем на корените Matrix High Amplify, за да повдигнете кичурите и да ги фиксирате на място. Изсушете косата си както обикновено.

 2. Направете опашка, където планирате да поставите лъча.

 3. Прекарайте ролката през опашката и я издърпайте нагоре към основата.

 4. Преметнете косата си върху ролката и закрепете кичурите в основата на кок с ластик, за да пасне на къдриците.

 5. Използвайте фибите, за да скриете разпуснатите краища на косата под кок.

С туистър

 1. Срешете косата си и я приберете на опашка.

 2. Поставете туистъра на върха на опашката и го завъртете към основата на опашката.

 3. Когато го завиете докрай, огънете краищата, оформяйки красив кок.

Затворени очи

Изпробването на кок за средна коса не е проблем за момичета, които се отнасят към процеса на стилизиране без фанатизъм. И честно казано, идеалните греди често се получават точно когато се сглобяват набързо, без да се гледат в огледалото. Опитайте сами!

На базата на възел

 1. Нанесете средство за обем на косата си. Подходящ, например, сух спрей Savage Panache от L'Oréal Professionnel.

 2. Работете през косата с маша, без да докосвате кореновата зона.

 3. Съберете косата си отзад на главата си на опашка и я закрепете с ластик. Все още не пипайте краищата.

 4. Започнете да усуквате кичурите на възли около основата на опашката, като ги закрепите с фиби. Колкото повече възли, толкова по-обемен ще бъде стилът.

 5. Внимателно пъхнете пуснатата коса под основата на прибраните кичури и я фиксирайте с фиби.

Модни решения със снимки

Разбрахте как да направите кок на средно дълга коса. Нека да преминем към преглед на популярните опции за оформяне.

Просто

Понякога класическият кок е най-доброто решение за средна коса. Ако не искате да претоварвате изображението, сбитата версия, като на снимката, определено няма да ви разочарова.

Текстурирани

Кок, събран от средно дълга коса, може да се направи текстуриран не само в зоната на корените. Лесно е да добавите текстура и обем към прическата. Резултатът ще изглежда много нежен. Универсалността на тази опция се крие във факта, че е подходяща както за сватбено тържество, така и за ежедневна лятна визия с дънки и маратонки.

Вечерни или официални поводи

Ако имате средно дълга коса, тогава когато избирате прическа за тържество, има смисъл да помислите за подходящите видове кокове.Някои предпочитат най-дискретните опции за нисък лъч, докато други, напротив, са готови да привлекат вниманието на другите, като фиксират къдрици отгоре, както направи Одри Хепбърн във филма "Закуска в Тифани" .

Въздушно

Да, да, не е толкова трудно да си направиш обемна прическа на базата на средно дълга коса, просто като събереш кичурите на кок.

Ще бъде по-лесно да се справите със задачата, ако изсушите главата си с главата надолу и използвате висококачествен стил за основен обем.

Съвети за момичета, които се учат да правят кок

Изглежда, че не сме забравили нищо - обсъдихме стъпка по стъпка как да направите кок на средно дълга коса със собствените си ръце, кой е по-добре да избере нисък кок и кой, напротив, е по-подходящ за висок кок и какви стилизиращи продукти ще ви помогнат да постигнете най-добър резултат. Остава да отговорим на конкретни въпроси на читателите.

Как да фиксираме нисък кок в основата на средно дълга коса, така че да стои здраво?

Изглежда днес няма нищо по-надеждно от фиби и невидими фиби. Но не става въпрос само за набора от инструменти, а и за това как се използва. Важно е да закрепите кока от всички страни и колкото по-дебела и тежка е косата ви, толкова повече фиби ще трябва да използвате.

Имам средно дълга коса - на какво да обърна внимание, ако искам да си направя кок с бретон?

Обожаваме идеите за леко разхвърлян бретон. Спомнете си Ханде Ерчел от „Почукай на вратата ми“. Стилистите често дърпаха косата й назад, оставяйки кичури свободни близо до лицето й - и винаги изглеждаше толкова стилно, че исках веднага да повторя изображението.

Препоръчайте, моля, модерен свободен кок.

През 2023 са актуални ниските кокове за средна коса, които се събират така, сякаш го правят с едно движение, без никакво усилие. Да, всъщност ще отделите поне 10 минути за създаването му, но никой няма да се досети за това.

Категория: