Тайната на този прекрасен бретон е, че може да направи дори най-обикновената прическа модерна. Нека ви разкажем как работи, като използваме конкретни примери и споделим лайфхакове

На кого отива дългият бретон?

Искате ли да пробвате дълъг бретон, но не сте сигурни дали ще ви отива? За да намалите риска от разочарование до нула, е необходимо да вземете предвид такива индивидуални характеристики на външния вид като формата на лицето и вида на косата.

 • Лице с кръгла или триъгълна форма, дълъг бретон визуално леко се разтяга и коригира пропорциите.
 • Удължената завеса с бретон ще помогне за смекчаване на контурите на квадратното лице.
 • Стилистите препоръчват наклонената версия на удължения бретон на собствениците на високо чело.
 • Ако говорим за качеството на косата, тогава момичетата с буйна коса ще подхождат на всякакъв вид дълъг бретон. За тези, чиято коса не е гъста, е по-добре да изберете градуирана версия.

Има ли противопоказания за прически с дълъг бретон?

 • Ако имате тясно удължено лице, тогава е по-добре да откажете дълъг взрив: той ще подчертае тази черта.
 • На тънка коса, дългият бретон е труден за оформяне, както трябва, така че има смисъл да предпочитате по-къси варианти пред нея.
 • Не трябва да правите дълъг бретон и момичета с къдрава коса.

Къси прически и дълъг бретон

Контрастът винаги привлича вниманието. Благодарение на контрастния ефект късите прически с дълъг бретон изглеждат много привлекателни. Това е лесно да се провери на конкретни примери за снимки.

Пикси

Пиксито все още е на мода, а удълженият бретон е перфектното допълнение към тази смела прическа. Препоръчваме да поставите такъв бретон отстрани, за да създадете модерна асиметрия.

Боб с дълъг бретон

Ако търсите нежна и женствена визия, тогава прическата боб с дълъг бретон ще бъде страхотно решение и в този случай е по-добре да изберете скосен бретон.

Квадратни крака с дълъг бретон

Друга къса прическа, която се римува красиво с дълъг бретон, е френското боб.

Завършете стилна визия с ефектно оцветяване. Опитайте платинено русо!

Удължен бретон със средно дълги прически

Какви прически с дълъг бретон мога да пробвам на средна коса? Отговорите в нашата селекция от снимки.

Каре с дълъг бретон

Бретон-перде или прав бретон от двете страни може успешно да допълни прическа боб. Стилистите препоръчват оформяне с помощта на техниката на четкане с четка с голям диаметър. За да оправите косата си, изберете продукти, които не слепват косата ви. Tecni.ART Air Fix Pure спрей от L'Oréal Professionnel ще свърши работа. Той ще фиксира стила и ще го запази гъвкав и естествен.

Кефал с дълъг бретон

За прическа тип кефал, удължен бретон с раздяла ще бъде особено добро допълнение.

Текстурното оформяне ще подчертае красотата и оригиналността на прическата. Спрей L'Oréal Professionnel Beach Waves ще ви помогне да го направите. Предназначен е за създаване на красиви плажни къдрици.

Дълги бретони и дълга коса

Искате ли да направите прическата си по-актуална, но все още не сте готови за радикална промяна? Има решение - удължен бретон за дълга коса.

Какви прически са в хармония с дълъг бретон, ще кажем по-долу.

Каскада

Тази прическа може да се счита за една от най-красивите на базата на дълга коса. Всеки удължен бретон: перде, наклонен бретон или бретон, поставен настрани - ще украси само каскадната прическа.

Красотата на каскадата ще бъде подчертана чрез оцветяване в естествени нюанси.

Дълги прави прически

Равномерната красива прическа на дълга коса изглежда много спретнато, но понякога искате да направите косата си малко по-жива и лека. Допълнете права дълга прическа с дрипав дълъг бретон или перде с бретон и придобийте нов стилен външен вид.

Прически с дълъг бретон: модни тенденции

Събрахме за вас прически и стилове с дълъг бретон, които ще бъдат на мода през 2023-2023.

Прически с бретон, положен на две страни

Бретон от двете страни и бретон-перде няма да отстъпят позициите си. Сигурни сме, че те ще бъдат актуални повече от един сезон.

Въпреки това, без оформяне, такъв бретон губи своята привлекателност.

Приготвили сме малка инструкция, следвайки която лесно можете да оформите удължен бретон, така че да придобие стилен обем.

 1. Съберете по-голямата част от косата на опашка или отстранете с фиби, за да не пречат на процеса на оформяне.

 2. Нанесете термичен спрей за оформяне, като PLI на L'Oréal Professionnel (предназначен да създава дълготраен обем), върху леко влажен бретон.

 3. С помощта на кръгла четка повдигнете бретона в корените и изсушете кореновата зона със сешоар за 30 секунди.

 4. След това отметнете бретона си от лицето си.

 5. За да не се разпада бретонът и да не губи формата си по време на оформяне на по-голямата част от косата, навийте го на маши с голям диаметър и го закрепете с невидимка.

 6. В края на оформянето махнете къдриците и разделете бретона на две части с прав път. Напръскайте леко бретона си с лак за коса (предлагаме да използвате Infinium Pure Strong) – не прекалявайте, за да елиминирате риска от слепване на косата.

Кос бретон

Наклоненият удължен бретон се съчетава успешно не само с класически подстригвания, но и със смели къси прически.

Оформянето на такъв бретон не изисква много усилия. Но грижата трябва да бъде избрана възможно най-компетентно. Ако къдриците ви са хвърчащи и заплетени, използвайте изглаждащ шампоан и балсам за коса. Укрепващият шампоан и балсам Garnier Fructis Triple Recovery са подходящи.

Garnier Fructis Cucumber Freshness за коса, склонна към омазняване.

Дърпав бретон

Удължената версия на разкъсания бретон е плавен преход от дълги кичури отстрани към къси кичури в центъра. Можете да оформите такъв бретон с помощта на техниката на четкане или на маши.

Как да подстрижем дълъг бретон?

Мнозина се чудят как да си направят удължен бретон у дома. Най-лесният начин е да завъртите избраната част от косата на турникет и да я подстрижете до желаната дължина. Но дори и в този случай е полезно да знаете някои трикове и лайфхакове.

 • Косата трябва да е чиста, така че не забравяйте да я измиете, преди да я подстрижете.
 • Препоръчително е да подстригвате суха коса, особено ако го правите сами за първи път. Така че няма да сгрешите при изчисляването на крайната дължина на бретона.
 • Оптималната дължина е до средата на лицето или малко по-ниско. В тази ситуация бретонът няма да ви притеснява (ако е необходимо, може да бъде премахнат зад ушите).
 • Подстрижете с малко допълнителна дължина, за да можете да коригирате неравностите и да профилирате бретона.
 • Не оставяйте бретона твърде дебел - той може да направи лицето визуално по-тежко.

Сега знаете как да подстрижете дълъг бретон у дома.

Удължен бретон: стилисти отговарят на въпросите на читателите

Много искам да отрежа дългия си бретон, но имам мазна кожа. Ще се изцапа ли бретонът?

За съжаление това се случва. При собствениците на мазна кожа косата наистина се замърсява по-бързо. Временно, но ефективно решение на проблема може да бъде сухият шампоан, който моментално абсорбира излишното омазняване на косата.

Колко често трябва да правите корекция на удължен бретон и можете ли да се справите сами?

Подновяването на бретон се препоръчва на всеки 1-2 месеца. У дома подстригването на бретон не е толкова трудно - просто гледайте няколко обучителни видеоклипа по тази тема.

Кой стил е най-подходящ за дълъг бретон?

Най-добре е да използвате продукти с лека текстура. Такъв стайлинг няма да претовари косата. Изберете мусове, спрейове и лакове със средна степен на фиксация.

Мога ли да пропусна дългия бретон?

Не е необходимо да навивате бретон всеки ден, като използвате техниката на четкане или да правите по-сложни стилове. Дългите бретони са добри, защото винаги могат да бъдат премахнати зад ушите или да бъдат намушкани с невидими хора.

Категория: