Преди няколко години мъжките прически с опашка буквално избухнаха в модните рейтинги и много скоро можеха да се видят не само на трендсетърите. Как вървят нещата с този стайлинг през 2023 г.? Нека покажем най-актуалните версии с конкретни примери

Прически с конска опашка за мъже - кой ще им подхожда?

Някои смятат, че мъжката прическа с конска опашка говори за определен характер, други са сигурни, че това е просто практично и модерно решение. Е, и двамата са прави.Нека започнем обсъждането на темата с илюстративни примери, които показват колко различни могат да бъдат мъжките прически с опашка на гърба на главата. Младите момчета често допълват прическата с обръснати храмове. И много атлетични мъже вярват, че самурайската опашка или кок са неразделна част от техния стил.

Но всички мъже ли имат опашки? Проведохме мини-разследване и стигнахме до извода, че мъжката прическа с ластик е най-популярна сред тези, които носят брада. Мъжете с различни идеи за красота могат да изберат стилизираща конска опашка.

Да започнем с творческите професии. Художници, журналисти и фотографи обичат свободата. Те го оценяват в работата, в начина на живот и, разбира се, в себеизразяването. Не всеки е готов да посещава бръснаря веднъж на всеки 3 седмици, за да подстриже подрязването или карето. Много по-лесно е да вържеш конска опашка отгоре, съгласете се!

Мъжките прически с опашка са актуални и за спортистите. Първо, това е удобно: по-голямата част от косата е събрана отзад, а кичурите, които излизат навън, се оформят лесно с гел (между другото, отличният изключително силен стилизиращ продукт Fix Max е представен в L'Oréal Professionnel ред).

Освен това си струва да се признае, че много футболисти и тенисисти харесват тази прическа много добре. Дълго време тя бе предпочитана от Дейвид Бекъм, който заедно със съпругата си не излиза от списъците на най-стилните двойки в света.

Ако говорим за настоящия сезон, мъжки прически с конска опашка могат да се видят и в бизнес центровете. Да, свободният стил не е приет във всяка компания, но през 2023 г. да срещнеш успешен ИТ специалист с конска опашка е обичайно нещо. Що се отнася до света на киното и шоубизнеса, звездите излязоха на червения килим повече от веднъж в елегантни костюми, допълвайки образа с такава прическа.

Видове мъжки прически с конска опашка: тенденции от 2023 г.

Предлагаме ви да се потопите в темата задълбочено - да видите как точно могат да изглеждат мъжките прически с конска опашка, на кого подхождат и как да ги стилизирате, така че изображението да е спретнато и стилно.

Конска опашка

Мъжете, които носят дълга коса под раменете, просто се нуждаят от някои прости умения за оформяне и набор от еластични ленти.

Можете да събирате кичури по различни начини: някои предпочитат равномерна раздяла, други предпочитат пригладена назад коса. Но и за двете е важно да използвате балсам след шампоан, който ще улесни разресването и ще направи кичурите по-послушни.

Тази задача ще се справи с продукта от линията Elseve Hyaluron Filler. Трябва да се нанася върху косата само по дължина (вдлъбнато от корените) и да се измие след 1-2 минути.

Конска опашка и избръснати слепоочия

Необходима е известна доза смелост на мъжете, за да носят дълга коса. С обръснатите слепоочия ситуацията е подобна. Между другото, ако решите тази опция, имайте предвид, че стилистът няма да може да пропусне незабелязано планираната сесия: косата на слепоочията расте доста бързо и може да изглежда неподредена.

Конска опашка отгоре

Високата конска опашка има лифтинг ефект не само при жените, но и при мъжете.

Не е необходимо да стягате косата в същото време (това се отразява негативно на състоянието на луковиците) - можете да направите текстуриращ стил, като използвате буквално капка глина или паста в зоната на корените.

Опашка на тила

Косата, събрана малко по-ниско, не е толкова често срещана. Тази опция може да се препоръча на мъже с удължено лице. В същото време трябва да се избягват обръснати слепоочия, запазвайки малък обем в страничните зони. Пяната или пудрата за коса ще помогнат с това.

Първият се нанася лесно върху влажна коса преди изсушаване, а вторият е лесен за използване през целия ден.

Плитане на прически

Трудно е да си представим по-практичен вариант за мъже с дълга коса. Можете да сплетете една плитка, но комбинация от няколко плитки с различна ширина, подредени хаотично, изглежда по-стилно.

Ако изведнъж вече сте усвоили самостоятелно тъкане, не забравяйте да поръсите резултата с лак за коса в края.

Конска опашка в комбинация с разпусната коса

" Сглобени, но не всички" - така изглежда мъжката версия на Malvinka и изглежда доста брутално. Разпуснатият стил на прическата е в тон с имиджа на сърфист или моряк и е лесен за изпълнение в домашни условия.

Ако използвате спрей с морска сол, косата ви ще изглежда като след ден на плажа.

Мъжки кок

Така се наричаха прическите на японските самураи, но в съвременния свят men-bun означава различни варианти за мъжки прически с конска опашка или кок. По правило те са фиксирани на короната, а косата близо до лицето трябва да бъде строго отстранена. Моделиращият гел Matrix Super Fixer ще се справи с последната задача.

Върхов възел

За да направите горен възел, дължината на косата в задната част на главата трябва да бъде най-малко 15 сантиметра, докато страните и гърба в долната част се подстригват по-късо. Как да съберете косата - на опашка или кок - изберете по ваш вкус. Между другото, през последните години тази прическа се прави и за момчета. Изглежда особено сладко, ако бащата на детето носи същата прическа.

Опашка в китайски стил

Ориенталската вариация на мъжката прическа с опашка изглежда много сбито. Дължината и разположението на опашката не са задължителни, но остават непроменени задължителните избръснати слепоочия. Освен това е важно да поддържате прическата в перфектно състояние, като придавате на къдриците допълнителен блясък с лак за коса.

Класически кок

Младежите със средно дълга коса могат да изберат тази прическа - не трябва да е обемен кок, а малък и спретнат възел.

Как да си направим конска опашка (кок) за мъж?

Мъжката прическа с конска опашка е доста лесна за правене. Не е необходимо да се записвате в бръснарница - ние ще ви кажем как да оформите косата си у дома и какви продукти и аксесоари ще помогнат за това.

  1. Измийте косата си. Спомнете си, че младите хора с дълга коса, в допълнение към шампоана, трябва да използват балсам - така нишките ще станат по-меки и по-послушни. Достатъчно е продуктът да се задържи върху косата 1-2 минути, след което трябва да се отмие.

  2. Подсушете леко косата си, като я попиете с кърпа и нанесете стилизираща пяна върху кичурите, като се стремите да разпределите продукта възможно най-равномерно.По правило малка част от обема на топка за голф е достатъчна за средна дължина. Изсушете косата си със сешоар, като я разресвате назад.

  3. Използвайте гребен, за да съберете косата в задната част на главата си и я закрепете с еластична лента, така че да е стегната, но удобна.

  4. Завършете прическата си, като напръскате лак за коса в корените. Бутилката трябва да се държи на разстояние 30–40 сантиметра от главата.

Професионални съвети

Готови ли сте да продължите да обсъждате мъжките прически с конска опашка? Ако е така, нека преминем към нашия традиционен раздел Въпроси и отговори.

Как да си направим конска опашка за мъж, така че прическата му да издържи цял ден?

Няколко фактора влияят на резултата. Първо, имате нужда от надеждни аксесоари. Избягвайте еластични ленти с малък диаметър: трудно е да оформите косата си с тях.Второ, ако имате твърди или пухкави кичури, трябва да използвате професионален стайлинг. Нашите редактори се доверяват на марките Matrix и L’Oréal Professionnel, които имат в арсенала си продукти за коса от различен тип. За сигурна фиксация използвайте специализиран продукт два пъти: първо след измиване на косата и след това след като съберете косата си на опашка.

Как се нарича вдъхновената от самураите прическа с конска опашка за мъже?

Тази мъжка прическа с конска опашка има необичайно и запомнящо се име - "мъжки кок" (виж по-горе). От английски, между другото, се превежда така: „мъжки пакет“. Но в Русия експертите наричат така само определен тип греди.

Категория: