Боб изобщо не трябва да е нисък. Прическата боб на средно дълга коса е една от най-актуалните през 2023 г. Нека поговорим за перспективите за такъв избор

Предимствата на една прическа

Какво прави средно дългата боб прическа привлекателна? Тази прическа има много предимства, но ние ще подчертаем най-основните.

 • Бобът със средна дължина подхожда на повечето момичета, което означава, че тази прическа може спокойно да се нарече универсална.
 • Прическата изглежда ефектно независимо от цвета на косата. Вие сте блондинка, червенокос звяр или брюнетка - изберете боб и няма да загубите.
 • Боб на средна коса изглежда невероятно женствен и елегантен.
 • Тази прическа ще добави липсващия обем на къдриците.
 • Дългото боб е подходящо както за права, така и за къдрава коса.
 • Прическата боб позволява всякакъв вид боядисване, включително сложни техники с плавен преход от светло към тъмно.
 • Боб за средна коса е прическа, която може да се нарече вечна класика. Бъдете сигурни, тя няма да излезе от мода още дълго време.

Ако говорим за минусите на една прическа, тогава има малко от тях и дори те могат да бъдат наречени условни.

 • Красотата на тази прическа до голяма степен зависи от компетентния стил. Така че бъдете готови да практикувате техниката на четкане или да използвате големи маши.
 • Бобът на средна коса трябва да се осъвременява редовно: изисква спретнато подстригване (с изключение на разкъсаните и градуирани версии).
 • За съжаление, прическите не винаги изглеждат перфектно на къдрава коса.

Очевидно, заслугите печелят съкрушително, оттук и популярността на прическата.

На кого отива бобът?

Опитвайки дамска прическа боб за средна коса, можете да коригирате някои от чертите на външния вид и да подчертаете достойнството на лицето.

 • На закръглените момичета се препоръчва да изберат версия с дълъг бретон: това решение визуално разтяга лицето.
 • Боб прическа, базирана на средна коса с бретон, ще прикрие успешно твърде високото чело.
 • За момичета с класическо овално лице са показани по-обемни и многопластови варианти на боб.
 • Каскадно боб на средно дълга коса ще омекоти големите черти на лицето и ще направи изображението хармонично.
 • Наклоненият бретон се римува перфектно с триъгълно лице.

Както виждате, бобът със средна дължина може да бъде доста универсален. Има печеливша версия на прическа за всеки тип външен вид.

Боб на основата на средно дълга коса: видове прически

Нека ви кажем какво може да бъде прическа боб с удължаване, използвайки примера за коса със средна дължина.

Класическо боб

Гладък, с права кройка, равен и спретнат - така може да се опише класическият боб. Предните нишки са малко по-дълги от по-голямата част от косата. Вариантът е добър за момичета с права гъста коса.

Разкъсан

Момичетата с непокорна коса могат да бъдат посъветвани да опитат парцалив боб на средна коса. Дозираната спонтанност ще бъде само от полза за изображението. Изобщо не е трудно да поставите такава опция за боб-кар - достатъчно е да подчертаете текстурата на нишките с текстуриращ стил.

Завършил

Градуирането е чудесен вариант за собствениците на тънка и не най-дебела коса. Кичури с различна дължина създават ефект на визуален обем и плътност, а високата корона придава специален шик на прическата.

Дълго боб без бретон

Малко по-дълъг от класическия, дългият боб със сигурност ще се хареса на момичетата, които не са готови да се разделят с дължината. Тази прическа изглежда невероятно женствена и стилна - пригответе се да получавате комплименти!

Дълго боб с бретон

Бретонът може да бъде стилизиращ елемент от прическа. Особено, ако изберете истинска завеса с бретон: тя идеално ще допълни строгия дълъг боб.

Изрязване на Боб

Но за тези, на които вече им е писнало от средната дължина, ви съветваме да изберете смел кроп-боб. Между другото, тази прическа изглежда особено впечатляваща в комбинация с ярко необичайно оцветяване. Подходящи нюанси можете да намерите в цветовата палитра Garnier The Vivids.

Многослоен

Боб на пластове върху средно дълга коса може да реши проблема с косата без естествен обем. Техниката на подстригване „на слоеве“ изсветлява къдриците, позволявайки ви да постигнете ефекта на движещ се въздушен обем.

Каскадно боб с бретон

Каскадно боб с бретон, проектиран върху средна коса, не е лесна прическа. При такава дължина е доста трудно да се постигнат плавни преходи, характерни за каскада. Но ако се обърнете към истински професионалист, тогава тази прическа ще ви стане любима за повече от един сезон.

Асиметрично

Съгласете се, че тази опция за прическа боб на средно дълга коса изглежда невероятно привлекателна. Ефектът се постига именно благодарение на асиметрията: дълъг страничен кичур много красиво рамкира лицето отпред.

На крак

Много интересен и изтънчен образ създава прическа боб с крак. В този случай ще трябва да се отървете от дължината, тъй като отвореното деколте е най-важната характеристика на това стилистично решение.

Как да оформите боб, ако имате средно дълга коса?

Нека да преминем към най-интересната и в същото време трудна тема - нека поговорим за поставянето на боб-кар. Не е достатъчно да направите модерна прическа в салона - трябва да знаете и тайните на нейния дизайн. Готови сме да ги споделим!

Класически боб стайлинг

За класическото каре са важни блясъкът на къдриците и поддържаният вид на косата като цяло. Нека ви кажем как да постигнете този ефект при оформяне.

 1. За да измиете косата си, използвайте изглаждащи шампоани и балсами. Опитайте гамата SmoothProof на Biolage, създадена точно с тази мисъл.

 2. След като косата изсъхне малко, нанесете върху нея топлинна защита. Например Blow Dry крем от L'Oréal Professionnel. Съчетава функциите на термична защита и стилизиране.

 3. Разделете косата си на кичури и ги изсушете един по един, като използвате техниката на разресване. В този случай кичурите трябва да се превъртат към лицето.

 4. Завършете с малко спрей или лак за коса за окончателно фиксиране.

Важен момент: за да не загубят къдриците си блясък и добре поддържан вид, винаги ги сушете със сешоар в една и съща посока - по посока на растежа на косата.

Оформяне на парцаливо боб

Колкото по-хаотично, толкова по-добре! Ето мотото за оформяне на дрипав боб на средно дълга коса. Хванете инструкции стъпка по стъпка!

 • След измиване с шампоан изчакайте косата да е почти напълно суха.
 • Напръскайте текстуриращия спрей Beach Waves на L'Oréal Professionnel върху къдриците.
 • Изсушете косата си със сешоар, като от време на време размахвате къдриците с ръце.
 • Текст на елемента

Поставяне на боб на маши

Големите маши са чудесен инструмент за създаване на обемен стайлинг.

 • Нанесете Pli термомоделиращ спрей, L'Oréal Professionnel върху леко влажни къдрици.
 • След това навийте косата към лицето с големи маши и я закрепете с невидими фиби.
 • Изсушете косата със сешоар на средна мощност, внимателно отстранете фибите и машите.

Ако искате да удължите трайността на резултата, препоръчваме да нанесете текстурираща пудра Matrix Height Riser в корените на косата в края на оформянето. Прическата ви ще запази обем дори на следващия ден!

Боб със средна дължина: стилисти отговарят на въпросите на читателите

Как да направите боб на средна коса, за да не губите време всеки ден в оформяне?

Наистина без оформяне карето не изглежда толкова впечатляващо, но изобщо не е необходимо да оформяте прическата всеки ден. Ако използвате висококачествен стил от надеждни марки, тогава няма да е трудно да оформите косата си с резерв от няколко дни. Удължава свежестта на прическата и сух шампоан, който бързо връща обема на косата.

Как да подстрижете боб на средна коса у дома?

Малко вероятно е да можете да направите това сами, ако не сте професионалист. Много е трудно да създадете правилния обем отзад и да запазите пропорциите на прическата отпред - това изисква опит и подходящи умения.

По какво се различава боб прическа от обикновената?

Бобът се характеризира с удължени предни кичури и обемна корона. Класическият боб се подстригва право, без разлика в дължината.

Колко често трябва да актуализирам моето средно дълго боб?

За да може прическата да запази формата си, е необходима актуализация на всеки 1,5-2 месеца. Но това не е догма - всичко зависи от скоростта на растеж на вашата коса.

Ако искате да пуснете косата си след боб прическа, стилистите препоръчват първо да я подстрижете.

Категория: