Днес ще разсеем мита, че късата коса ограничава момичетата в експериментите. Събрахме най-интересните, според нас, идеи, които ще бъдат актуални през 2023 г.

Лесни прически за къса коса: идеи за всеки ден

Късите прически са добри, защото създаването на прическа отнема несравнимо по-малко време, отколкото в случай на дълги къдрици. В същото време косата може да изглежда готина и необичайна, дори ако сте отделили не повече от 5 минути за оформянето й.

Група

Сред красивите прически, предназначени за къса коса, има и сбит нисък кок. В зависимост от желанията удобната и практична прическа може да изглежда елегантно и строго или по-небрежно.

Вълни

Класическият боб е къса прическа, която изглежда страхотно в много варианти. В същото време отбелязваме, че вълните (гладки или очертани) на нишки с тази дължина изглеждат особено привлекателни. Чарлийз Терон и Ема Стоун няма да ви позволят да лъжете.

Пикси

За тези, които търсят оригинални варианти, има смисъл да обмислят такава опция като текстурирана прическа с пикси. Доста семпла на вид прическа придава на късата коса забележим визуален обем.

Гамата Hyaluron Filler от L'Oréal Paris (косата ще стане по-плътна) и Height Riser от Matrix (един от любимите продукти на нашите редактори за обем в корените) ще помогнат за консолидиране на ефекта от плътния стил.

Дълго боб

Разбира се, удълженият боб може просто да бъде издърпан стандартно, но е много по-интересно да направите начупени къдрици - ние сме готови да препоръчаме тази прическа за всеки ден.

Боб

За тези, които ценят лекотата в прическите, съветваме да обърнат внимание на прическата боб - друг популярен избор за къса коса. Стилизирането е лесно: Термозащитният крем за изсушаване със сешоар на L'Oréal Professionnel, сешоарът и кръглата четка са всичко, от което се нуждаете, за да постигнете фотоперфектни резултати.

Каскада

Изброявайки красиви прически на базата на къса коса, през 2023 г. не можете да пропуснете каскадната прическа. Но е важно да запомните: такава прическа трябва да бъде допълнена само с действително оцветяване, в противен случай каскадата ще изглежда като стил от 90-те години, който не е преосмислен и „модернизиран“.

Гарсън

Правилно проектираният гарсон изненадващо подчертава красотата на очите. Това беше ясно доказано от Ема Уотсън, Ан Хатауей и Зендая.

Красиви вечерни прически за къса коса

Не всеки знае как да оформя къса коса, ако е планирано галавечерно събитие. И има много такива идеи. Събрали сме различни, от нежни до забавни - изберете!

Студена вълна

За момичета, които отиват на парти в стила на Гетсби, прическа, наречена "студена вълна" , ще бъде полезна. В същото време не е необходимо да навивате върнатите назад къдрици - отделете част от косата от лицето и работете с горещи инструменти само върху нея.

Оформяне на текстура

Ако решите да изпробвате стъпка по стъпка всички налични прически за вашата къса коса, съветваме ви да не подминавате оформянето с текстура. Допълнителен обем се осигурява предварително, а на какво трябва да се наблегне: върху кореновата зона, върху дължината или комбинирано - вижте сами.

Плитки

Ако имате къса коса, опитайте да сплетете плитки със собствените си ръце - по този начин ще добавите опция към касичката с прически, които ще са подходящи не само за всеки ден, но и за вечерни събития.

Радиален обем

Не е тайна, че момичетата често преминават към къси дължини само в името на обемния стил. И работи! Добавете L'Oréal Professionnel Mousse и Matrix Spray към своя арсенал за красота за тласък.

Къдрици

Къдриците на къса коса са опция за червени килими. Звездите го доказват година след година. За да издържите тази прическа цяла вечер, в края на оформянето фиксирайте резултата с лак за коса с изключително силна фиксация.

Четкане

Разресването на късата коса е много по-лесно от дългата. Не забравяйте да нанесете термозащитен крем върху нишките преди изсушаване. И се вдъхновете от нашата селекция от вечерни прически, които лесно се повтарят със сешоар и гребен!

Зализан гръб

Ако остава само половин час до началото на вечерното събитие и явно нямате време да измиете косата си, вземете гела с ефект на мокър финиш и оформете косата си с него назад като показано на снимката.

Красиви прически за къса къдрава коса

За момичета с естествени къдрици препоръките за прически за къса коса не се различават от тези за права коса. Но подходът към подстригването и оформянето ще бъде различен.

Стълба

На къса коса тази прическа, подобна на боб, често е придружена от бретон. Стилизирането се препоръчва да се извършва със сешоар и гребен, като преди това се разпредели универсалният мус гел Transformer от L’Oréal Professionnel върху нишките. Инструментът помага за постигане на коренов обем и фиксиране на резултата.

Пикси

При къси дължини, например в случай на избор на пикси прическа, е по-лесно да дисциплинирате къдравата коса и да получите готин стайлинг - както на снимката. L'Oréal Professionnel Bounce & Tender Cream Gel помага за дефинирането на къдриците и защитава къдриците от агресорите на околната среда.

Боб-каре

Лесно е да оформите своя собствена боб-кар на къса коса. Нанесете топлинна защита върху полувлажни кичури (голям избор от продукти с тази функция можете да намерите в L’Oréal Paris), изсушете ги, като ги издърпате с гребен, и след това ги навийте на клещи с голям диаметър.Когато къдриците изсъхнат, внимателно ги разрошете с ръце и фиксирайте резултата с лак за коса.

Асиметрични опции

Липсата на симетрия е труден ход, който отвлича вниманието от разходите за къса къдрава коса, която е трудна за оформяне и бързо губи форма след това.

Можете да направите начупени къдрици с ютия и да ги хвърлите на една страна, като фиксирате стила с фиби или невидимки.

Или направете същите манипулации с ютия и след това направете висока прическа с къдрици, събрани на темето.

Гарсън

При много къси дължини, например при подстригване на гарсон, къдравата коса не е толкова лесно да покаже своята капризност. Затова за жени с палави кичури тази прическа е страхотно решение.

Експресен метод: как бързо да оформите къса коса?

Кой не иска да се научи как да създава прически на базата на къса коса, които да подхождат всеки ден? Няма да се предлагат сложни опции. Следвайте нашите инструкции!

  1. Измийте косата си и нежно изсушете косата си с мека кърпа.

  2. Изсушете косата си с помощта на концентратора и кръглата четка.

  3. Разнесете мус L'Oréal Professionnel Full Volume Extra по дължината и зоната на корените.

  4. След като разделите косата си на няколко части, започнете да оформяте кичури в задната част на главата си. Изпънете и леко завъртете къдриците с кръгъл гребен, като насочите топъл въздушен поток към тях със сешоар.

  5. След това внимателно изсушете косата си със сешоар в корена, или с главата надолу, или като прехвърляте кичурите от едната страна на пътя към другата.

  6. Продължете да оформяте останалата част от косата си по същия начин, както на тила. При избора на посока трябва да бъдете последователни: или от лицето, или към лицето.

  7. Фиксирайте резултата с лак за коса с ефект на подвижна фиксация. Има един в колекцията Matrix.

Съвети на редактора

Разгледахме десетки прически за къса коса и плавно преминахме към раздела Въпроси и отговори.

Коя е най-добрата прическа за къса коса, ако имам боб и минимално време за стилизиране?

Боб колите не винаги могат да бъдат вързани, но невидимите така или иначе ще ви служат добре. Срешете косата си старателно (ако кичурите са хвърчащи, укротете ги с гел или масло) и закрепете кичурите над ушите си.

Как да направя елегантна прическа на къса коса, ако искам да хармонира с грим с червено червило?

Ако решите да изберете ярко червило, по-добре изберете сбит вариант за оформяне. Можете да опитате с висока прическа, но ако дължината не ви позволява да я създадете, тогава ще ви свърши гладка прическа с прибрани назад и фиксирани с гел кичури.

Каква модерна и празнична прическа може да се направи на къса коса за фотосесия?

Ние предлагаме да овладеете оформянето на текстури. Препоръчваме да използвате спрей с морска сол.

Моля, посъветвайте прическа на базата на много къса коса.

Препоръчваме garcon. Според нас това е една от най-удобните прически.

Категория: