Мечтаете ли да пробвате удължен боб? В този материал ще разкажем и покажем на кого подхожда тази прическа и какво може да бъде

Как изглежда дългото боб?

Прическата, свързана с героините на Тарантино, моделите, дефилиращи на модния подиум, и просто стилните момичета от различни епохи е боб под раменете.

На снимката е лесно да се види чипът на удължена карета. На първо място, това, разбира се, е характерна кройка, с къси кичури в задната част на главата и дълги до раменете - в лицето.

Предимства

Удължена каре - прическата е много популярна и има няколко причини за тази популярна любов. Нека назовем основните предимства на вечно модерната прическа.

 • Тя е способна визуално да коригира формата на лицето си. Ето защо различни варианти за удължена карета се избират, например, от собствениците на кръгло лице.

 • За разлика от класическия вариант на каре, с удълженото е по-лесно да експериментирате. Можете дори да съберете къдрици на опашка или кок, така че например кичурите да не влизат в очите ви по време на спорт.

 • Каре точно под раменете не е необходимо да се актуализира редовно - достатъчно е да посещавате стилиста веднъж на всеки 3 месеца.

На кого отива удълженото каре?

Изборът на прическа, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на външния вид, е правилната стратегия. Така ще подчертаете достойнството и ще улесните процеса на инсталиране.

Да започнем с типа коса. Може би удълженото каре изглежда най-добре на права гъста коса.

Къдравите кичури не са пречка, ако отделите време за изправяне на къдриците с ютия (или, обратно, навиване с клещи). Но много къдравата коса може да наруши пропорциите на прическата. Що се отнася до тънките коси, те ще получат обем от боб с висок тил, който по-често се свързва с прическа боб.

Когато разберете, че една прическа ви подхожда във всички отношения, решете какъв е нейният тип. Момичетата с овална форма на лицето са всякакви вариации на карето. Ето защо е по-добре да се надгражда върху структурата на косата. Ако са къдрави, потърсете креативна прическа на пластове с изтъняване. А собствениците на прави къдрици през 2023-2024 г. могат да изберат текущата версия с равномерна прическа.

За жените с квадратно лице стилистите препоръчват прически, които визуално омекотяват чертите - удълженият боб е само една от тях. Предлагаме два варианта за избор: асиметрична обемна прическа с ключици отпред или по-симетрична форма с бретон.

Лицето във формата на сърце е условие за странична пътека и лаконично оформяне без бретон, с прави кичури.

При удължен овал е за предпочитане да пробвате удължен равен боб, а при оформяне - придайте обем в корените на прическата и текстура по дължината.

Спреят High Amplify на Matrix и пастата за уеб моделиране на L'Oréal Professionnel ще ви помогнат да се справите с тези задачи.

Пълните момичета ще харесат серума Liss Control+ за контрол на гладкостта на L'Oréal Professionnel. Правите кичури близо до лицето ще направят лицето оптически по-тясно.

Фото идеи за подстригване и оформяне на удължено каре: тенденции 2023-2024

Прическа утре? Помогнете на стилиста, като му предложите готови референции. Събрахме най-модерните.

Предно разширение

Когато стане дума за удълженото каре, най-често си представяме версията, която Виктория Бекъм популяризира. Не се съмняваме в усещането й за стил – ако и вие сте, давайте, пробвайте каре с удължение в лицето. Елегантен строг външен вид е гарантиран.

Под раменете

От една страна, жалко е да се разделя с дълги къдрици, от друга страна, искам да експериментирам.В този случай най-доброто решение би било удължен боб без бретон точно под раменете, както в снимката.

Сигурни сме, че мнозина ще се почувстват леки след подстригването и определено ще бъдат доволни от новото качество на върховете. За да изглеждат страхотно възможно най-дълго, избягвайте оформянето без термозащитни средства и нанасяйте редовно овлажняващ серум върху краищата. Например "Hyaluron Filler" от L'Oréal Paris.

Издължена права

Най-често това е гладка карета, която предизвиква любов от пръв поглед.

Някои хора просто трябва да изсушат къдриците си, за да постигнат този резултат, докато други ще трябва да използват преса и изглаждащ серум.

Класически

Тук всичко е стандартно: централна раздяла, без бретон и лек преход в дължината (кичурите са малко по-дълги на лицето, малко по-къси на гърба).

Високо деколте

Когато стилист използва израза „повдигнете темето“, той говори за прически с висок тил. Много е удобно да скъсите нишките отзад в случай на удължена каре.

Назъбени ръбове

Можете да придадете на косата си определена текстура не само със стилизиращи продукти, но и с помощта на подходяща прическа. На удължен квадрат неравномерните нишки изглеждат много смели и модерни. Съгласни ли сте?

Коса раздяла

Подобна асиметрия подхожда на удължен боб, но специалистите предупреждават: около веднъж годишно мястото на раздялата трябва да се сменя.

Мислен

Изтъняването е „предписано“ за тези, които искат да изстискат максимален обем от косата си, а с удължен боб е много по-лесно да се постигне това, отколкото с дълги кичури.

Техника на подстригване Боб с удължаване

Мислите ли сами да си направите удължен боб? Според нас идеята е изключително съмнителна. Процесът включва много подробно проучване на нишките и проверени действия. Преценете сами.

 1. Трябва да измиете косата си, да нанесете дисциплиниращ агент и да я срешете старателно.

 2. Определете мястото на бъдещата раздяла.

 3. Оформете хоризонтална лента от ухо до ухо с гребен, разделете косата на две части.

 4. В централната точка на задната част на главата изберете така наречения контролен кичур, отрежете го и спрямо него постигнете желаната дължина по целия периметър на главата: нанасяйте един след друг кичур върху контролната къдрица и всеки път отрязвайте малко по-малко коса, движейки се от задната част на главата към лицето.

 5. Накрая, ако е необходимо, можете да направите изтъняване, за да коригирате крайния резултат.

Поставяне на дълъг карет

Как изглежда удълженото каре без оформяне? Хубаво, но скучно. Предлагаме ви да овладеете по-ефектна версия на прическата, която идеално ще допълни не само дневния, но и вечерния външен вид.

 1. Косата трябва да е чиста и леко влажна.

 2. Нанесете термозащитен крем върху краищата.

 3. Ако искате да повдигнете кичурите, по желание можете да тренирате кореновата зона със спрей за обем.

 4. Усучете кичурите последователно с кръгъл гребен, като правите движения от лицето и същевременно изсушавате къдриците със сешоар на средна температура.

 5. Оставете косата си да се охлади и я изгладете малко с пръсти.

 6. Фиксирайте резултата с лак за коса с ефект на движещ се стил.

Професионални съвети

Можете да говорите за красив дълъг квадрат дълго време. Предлагаме да продължим дискусията за красота във формата на въпроси и отговори.

Наскоро смених дългата коса с боб. Трябва ли да сменя грижата?

Шампоан, ако е избран, като се вземе предвид вида на скалпа, може да се остави - подстригването не влияе на този параметър по никакъв начин. Но с балсама и последващите грижи можете да експериментирате. Може би е по-добре да преминете към леки формули, за да не утежнявате късата прическа.

Колко дълги кичури отпред могат да бъдат по-дълги от останалите с удължен боб?

Не трябва да има рязък спад на дължината. Разгледайте снимките по-горе: те показват, че дори и с дълги кичури близо до лицето, стайлингът поддържа гладка контурна линия.

Много дълго боб - какво е това?

Някои видове каре позволяват дължина на косата до лопатките, но тези опции се отнасят най-вече до класическата версия с равно подстригване. Максималната дължина на удълженото каре е до горната точка на гърдите.

Препоръчайте стилизиращи продукти, които могат да придадат основен обем и да фиксират леко накъдрените краища.

Какво ще кажете за един инструмент, който може да реши и двата проблема? Това е универсален гел-мус Transformer от L'Oréal Professionnel. Има средна степен на фиксация и широка функционалност. Можете да го използвате върху коса с всякаква дължина и структура.

Категория: