Това изображение не напразно се предлага да се пробва в най-модерните салони. Той успя да завладее много звезди от първи ранг и да светне на червените килими от световна класа. Каква форма на бретон да изберете през 2023 г. и възможно ли е сами да подстрижете кичурите близо до лицето?

Бретон, положен на две страни: как да изберем правилния вариант?

" Искам дълъг бретон! Въпреки че може би разкъсаното е по-добро? Да, бретонът, положен на две страни, привлича много момичета, но когато се стигне до него, има съмнения кой вариант да предпочетете. Важно е да разчитате на тенденциите, но е препоръчително да изберете прическа преди всичко, като вземете предвид формата на лицето.

Например, на пълните момичета ще им подхожда дълъг бретон, разделен на две, както е на снимката. Експертите препоръчват късата версия за собствениците на удължено и / или триъгълно лице.

Не е изненадващо, че бретонът, който е положен на две страни, е търсен сред жените с широко чело - показана им е относително дълга версия, която покрива линията на веждите

Важно ли е да се вземат предвид характеристиките на косата? Дължината не е толкова важна - модерният бретон изглежда красив както на средна дължина, така и на къса коса. Но структурата наистина си заслужава да се обърне внимание.

Момичетата с пореста коса ще бъдат в черно: по-лесно е да придадете обем и форма на такива кичури. Тези, които могат да се похвалят с качеството на косата си, ще трябва да се занимават със стилизиране. Въпреки това, ако получите правилните инструменти за оформяне, дори гъстата и гъста коса може да бъде повдигната и фиксирана.Оставете първата задача на Matrix Height Riser Powder, а втората задача на L'Oréal Professionnel Constructor текстуриращ спрей.

Има и такива, които не са посъветвани от експертите да оформят бретона си от двете страни. Какво може да се счита за противопоказание?

  • Рядка коса

  • ултра къси прически,

  • липса на време за оформяне (оформянето на бретон ще отнеме поне 10 минути на ден).

Как да оформите бретон от двете страни?

Подстригването на бретон е половината от битката. Сега нека да поговорим за това как бретонът трябва да бъде положен от двете страни. Нека споделим най-популярните начини.

Техника на четкане

  1. Бретонът трябва да се оформя последен, когато по-голямата част от косата вече е оформена правилно.

  2. Нанесете мус или гел за обем върху полувлажен бретон.

  3. Съберете целия бретон в един кичур и го навийте около кръгъл гребен. За да получите бретон, разпръснат от двете страни на лицето, е важно да завъртите кичурите в посока от челото.

  4. След това синхронизирайте движенията: с едната ръка издърпайте бретона нагоре и леко назад, с другата насочете въздушната струя на сешоара към него.

  5. Когато разберете, че косата е суха, нагрейте кичурите, навити около кръглата четка, с горещ въздух, след което изключете сешоара и изчакайте, докато изстинат.

  6. Освободете бретона от гребена и фиксирайте резултата с лак.

Използване на гладене

Оформянето на бретон от двете страни с преса е технически по-лесно: поне не е необходимо да миете косата си първо и резултатът ще бъде по-устойчив в сравнение с разресването.

Важно е да запомните термичната защита. Без него този метод ще бъде травматичен за косата.

За да не утежнявате кичурите, изберете стайлинг 2 в 1 - със защитни свойства. Такива фондове не са много. Спрей за термично моделиране PLI на L'Oréal Professionnel работи добре.

Що се отнася до самия процес на полагане, тук всичко е просто. Първо, те навиват дясната страна на бретона, като го приближават до ухото (ютията се завърта в посока далеч от лицето). След това правят същото от другата страна, като се уверяват, че движенията са възможно най-плавни.

Къси подстрижки и разделени бретони: модни тенденции за 2023 г.

Как да оформите къс бретон от двете страни? Задачата не е лесна, когато става въпрос за къса прическа. В крайна сметка кичурите близо до лицето трябва хармонично да допълват прическата, бретонът не може да изглежда като чужд елемент.

Пикси

Дългият бретон не е най-очакваният партньор за пикси прическа.Тази прическа обикновено е трудно да си представим с бретон, но модерните момичета доказват, че всичко е възможно. Ако пикси се носят с асиметричен бретон, хвърлен на една страна, тогава изглежда разумно да попитаме, защо не опитате да го оформите и от двете страни?

Страница

Можете да изненадате стилиста два пъти: първо, като поискате доста рядка паж прическа; второ, предлагайки да го допълните с бретон.

Бретон, оформен от двете страни, средно дълга коса

Средна дължина и бретон? Страхотен дует! Но как да оформите бретон, като вземете предвид конкретна прическа? Ще разкажем и покажем.

Каре

Определено не можем да изберем какво изглежда по-ефектно: каскаден бретон, положен на две страни, съчетан с едноцветно боядисване или красиви акценти, които стилистите поставят по целия периметър на прическата.

Права кройка

Ако харесвате ясни геометрични линии, можете да подстрижете бретона и да го поставите на две страни, както е направено на снимката по-долу.

Основното е, че стилът на бретона трябва да съответства на цялостния стил на изображението: или цялата коса е права, или на вълни.

А ако искате да забравите за бретона за известно време, кичурите могат лесно да се намушкат с невидими фиби от двете страни.

Дълга коса и страничен бретон

Нека видим как да оформим дълъг бретон, ако косата е под лопатките.

Каскада

Изглежда, че каскадната прическа отива на всички без изключение. И в комбинация с удължен взрив, прическата изглежда не по-малко впечатляваща. Дългата каскада се римува перфектно с различни видове сложно оцветяване.Специално за читателите на FashionVIPdergisi.com събрахме селекция от снимки, която ясно демонстрира как каскадата изглежда на дълга коса с бретон, положен от двете страни в комбинация с омбре и балаяж. Красиво, съгласен.

© @umahairdresser | социална медия© @studiolioness | социална медия

Стълба

Бретон, стилизиран като на снимката, е опция, която много харесва моделите, които предпочитат класическата стълба. Такава прическа оставя много място за експерименти: косата ще изглежда красива както събрана, така и разхлабена. Що се отнася до дългия бретон, тогава, положен от двете страни, той може изгодно да допълни изображението.

Конкретни въпроси и отговори от стилисти

Знаем за себе си: не е лесно да вземеш решение за бретон. Ще бъде ли новият образ хармоничен? От една страна, съмненията са естествени, от друга страна, който не опита, не получава нови впечатления. За тези, които се колебаят, нашият раздел с отговори на въпроси по темата.

Как да оформя бретон от двете страни, ако имам страничен път?

Стилист перфекционист може да предложи промяна на раздялата. Но не бързайте да се съгласявате: има прически, които напълно позволяват бретон, положен от двете страни асиметрично. В крайна сметка винаги можете да подстрижете бретона си точно както искате. Основното е, че тя беше лично. Консултирайте се с експерти и изберете най-доброто решение. Що се отнася до самата техника на оформяне, препоръките са същите: подходящи стилизиращи продукти + четкане или гладене.

Как да подстрижа бретона сама, ако смятам да го оформя от две страни?

Нека не даваме съвети "направи си сам" . Въпреки това, ако имате подходящ опит или сте готови да отделите достатъчно време за изучаване на теорията, възможно е бретонът да се окаже красив. Но все пак ви съветваме да не поемате рискове, а да се свържете с професионален стилист.

Как да оформите къс бретон от двете страни?

Късите кичури се укротяват лесно с вакса или паста. В сравнение с дългия бретон, това ще бъде по-лесно за стилизиране и от двете страни и фиксиране.

Как да се грижим за бретона?

Подхранващите маски и масла в тази зона е най-добре да се избягват: те могат да направят кичурите по-тежки и да направят оформянето много по-трудно. Ограничете се до шампоан, балсам и термозащита (в случай че използвате горещи инструменти).

Колко често трябва да актуализирате пердето си с бретон?

Всичко зависи от индивидуалната скорост на растеж на косата, но средно би било добре да посещавате стилист веднъж на 1-1,5 месеца. Ако носите удължена версия на бретон, можете да се срещнете с господаря малко по-рядко.

Категория: