Ако говорим за асоциациите, които предизвиква високото чело, то това е преди всичко интелигентност, благородство и дори аристокрация. Но какво ще стане, ако не харесвате тази черта на външния си вид? Нека ви кажем какви са прическите за високо чело и техники за грим, които могат визуално да балансират пропорциите на лицето

Черти на високото чело

Какво чело може да се нарече високо? Трудно е да се направи грешка: челото се счита за високо, ако заема повече от една трета от лицето.

Не вярвате на визуалното възприятие? Използвайте линийка и сравнете височината на челото и овала на лицето като цяло.

Техники за визуална корекция на параметрите на лицето

Възможно ли е да се коригира формата на челото с грим? Разбира се, да!

 • Предпочитаната форма на веждите е права или леко заоблена. Прекалено силното прекъсване само ще подчертае височината на челото.
 • Опитайте се да се фокусирате върху долната част на лицето: сочните устни или ефектният руж ще отклонят вниманието от прекалено голямото чело.
 • Оптически намалете потъмняването на челото по линията на косата със скулптуриращ инструмент.

Какво трябва да избягвам?

Стилистите посочват няколко противопоказания за момичета с високо чело.

 • Хайлайтърът крие определени рискове. Ако го използвате върху челото, само ще привлечете вниманието към тази област.
 • Гладкото оформяне е забранено: те ще направят челото по-видимо.
 • Момичетата с изпъкнало чело също се съветват да се откажат от високите прически.

Видове бретон за прикриване на високо чело

Най-ефективният начин да скриете голямото чело е да си направите бретон. Нека да видим кой бретон за високо чело ще бъде най-изгоден и кои опции е най-добре да избягвате.

Много кратко

Собствениците на високо чело трябва да внимават с това решение: твърде късият бретон не само няма да скрие проблема, но и ще го направи по-забележим.

Дърпав бретон

Дърпавият бретон е много ефективен за прикриване на голямо чело. Такъв бретон ще допълни органично необичайни прически, като пикси или асиметрично боб.

Бретон, оформен от двете страни

Прическите за голямо чело с бретон тип перде са подходящи и за момичета, които искат да направят лицето си по-хармонично. Само имайте предвид: завесата трябва да бъде поставена, тъй като трябва да държи обем.

Прав бретон

Ако имате гъста коса, можете да си позволите гъст прав бретон. Добре е, защото върви добре с всяка прическа за високо чело, независимо дали е къс боб, прическа, базирана на коса под раменете или базирана на дълги кичури.

Кос бретон

Какъв друг бретон би подхождал на високо чело? Някои стилисти препоръчват дълги скосени опции. Това е перфектно, ако имате права коса, но не и къдрава.

Преглед на дамски прически, които са в хармония с високо чело

Какви прически за момичета с високо чело избират стилистите? Ще разкажем и покажем точно сега.

Дълго или класическо боб

Удълженото или класическото боб е печеливша прическа за момичета с високо чело и овално лице. Тези прически успешно коригират външния вид, скривайки височината на челото поради обема на косата.

Дълги прически

Дългите прически се показват само на момичета с естествено гъста коса, която държи добре обема. Ако имате тънка коса, тогава дължината няма да работи във вашия случай: високото чело ще стане още по-забележимо.

Необичайни къси прически

Дамските прически като пикси или гаврош изглеждат страхотно с високо чело. Кичури с различна дължина и стилен хаос на главата успешно прикриват твърде изпъкналото чело.

Боб-каре

Ако едно момиче има високо чело, тогава прически като боб с бретон или прав боб ще омекотят външния вид и ще направят изображението по-изтънчено.

Средни прически

Компромис за тези, които не харесват твърде дълги или твърде къси прически. В този случай плътността на косата не е толкова важна, така че средната дължина ще бъде добър избор за собствениците на тънки къдрици.Най-успешните прически за високо чело, стилистите включват каскада или стълба.

Прически и стайлинг за момичета с високо чело

Прическите, предназначени за високо чело, трябва да са обемни и движещи се - гладките варианти е най-добре да се избягват. Нека да разгледаме конкретни примери кои дамски прически с високо чело изглеждат най-изгодни.

Къдрици

Големите къдрици, получени с преса или маша са това, от което се нуждаете! За да покриете частично челото, препоръчваме да направите страничен път.

Фиксира къдриците в позиция с Infinium Pure Extra Strong. Не слепва косата, като същевременно запазва подвижността на къдриците.

Стил за къси прически

С тези първоначални данни можете да използвате спрейове за създаване на текстурирани прически. Подходящ, например, спрей Beach Waves от L'Oréal Professionnel. Работи чудесно, когато се нанася върху влажна коса точно преди изсушаване със сешоар.

Кофчета за обем

Ниският обемен кок е чудесен вариант за вечерна или сватбена прическа за момичета с високо чело. У дома такава прическа е малко вероятно да се реализира, затова ви съветваме да се свържете с професионалистите в салона.

Прически с обем в корените

Универсалният обемен стайлинг е подходяща версия на прическа за всеки ден за собствениците на високо чело.

Как сами да си направите такъв стайлинг? Спазвайте инструкциите!

 1. Подгответе косата си за оформяне: измийте косата си и увийте с памучна кърпа за 5 минути.

 2. Разнесете PLI Thermo-Styling Spray на L'Oréal Professionnel върху вашите кичури и ги изсушете леко със сешоар (с главата надолу е най-добре за обемно оформяне).

 3. Изсушете косата си с четка, като повдигате всеки кичур в корените с кръгла четка.

 4. Поставянето на бретона (също с помощта на техниката на четкане) трябва да се направи последно.

 5. Завършете със спрей Tecni. ART Air Fix Pure не съдържа аромати, не лепне и ефективно запазва естествения обем на косата.

Основният обем може да се получи и с помощта на маши с голям диаметър.

 1. Изсушете къдриците си със сешоар и закрепете къдриците в корените.

 2. Оставете косата си да изсъхне естествено или използвайте сешоар.

 3. Внимателно отстранете машите и напръскайте къдриците с фиксиращ спрей.

Как да прикриете твърде високото чело: стилисти отговарят на конкретни въпроси от читатели

Имам високо чело - коя прическа няма да ми отива?

Нека ви кажем какво да избягвате.

 • Избягвайте гладките стилове и прически (опашка или кок).
 • Откажете се от раздялата: тя визуално разтяга лицето, което очевидно е ненужно в случай на високо чело.
 • Противопоказанията също включват високо и прекалено сложно оформяне. За момичета с високо чело се предпочитат прости и леки прически.

Възможно ли е да прикриете прекалено високото чело не само с прическа, но и с боядисване?

Можеш! Оцветяването е отличен начин да отклоните вниманието от прекалено изпъкналото чело. Стилистите препоръчват сложни техники за оцветяване с плавни преходи между нюансите. Най-печелившите решения включват русо с тъмни корени, шатуш и балаяж.

Но едноцветното оцветяване в тъмни или твърде ярки нюанси, напротив, ще подчертае такава черта на външния вид като високото чело.

Мога ли да подстрижа косата си без бретон, ако имам високо чело?

Разбира се, че можеш! Не всеки обича бретон и не всеки му отива. Изберете такива къси прически с високо чело, които поддържат обема добре. Те включват каскада или асиметрично боб.

На момичетата с високо чело не се препоръчват прически с път. Кой е най-добрият начин да направите странична пътека?

Ако сте се разделили дълго време, тогава косата ви вече е свикнала да лежи по определен начин. Ето няколко съвета как успешно да промените права част на странична част:

 • част върху влажна коса;
 • отначало косата може да се фиксира с фиби или щипки, така че кичурите да не преминават на другата страна;
 • използвайте лак за нокти, пяна и други стилизиращи продукти;
 • опитайте се да направите раздяла от различни страни - така ще разберете къде ще изглежда най-органично раздялата.

Категория: