Предлагаме да следвате Чарлийз Терон и Виктория Бекъм, за да опитате боб-кар и в същото време да разберете как да изберете най-добрия вариант за тази модерна прическа

Как изглежда боб?

Как се различава прическата боб от класическото боб или боб? Възможно е западните стилисти да вдигнат рамене, защото в Европа почти всички къси прически с дължина до раменете се наричат боб.

Свикнали сме да мислим, че равномерното подстригване на косата (няма значение дали е ултра-къса прическа или удължена) показва, че това е вариант на боб.И доста рязка промяна в дължината в задната част на главата (въпреки факта, че останалата част от прическата изглежда като квадрат) показва, че имаме боб-кар. Тази прическа се отличава не само с буйна заоблена задна част на главата с допълнителен обем в тази област, но и с доста графични удължени кичури близо до лицето.

Предимства

Защо хората харесват боб-кар? Тази звездна прическа има много предимства.

 • Прическата е подходяща за всяка възраст.

 • Лесен за стил.

 • Бобът изглежда стилен и задава тона на визията.

 • Създава ефект на допълнителен обем.

 • Съчетава се успешно с различни видове сложни оцветявания.

В зависимост от вида на прическата, каре може визуално да коригира чертите на лицето. Ще говорим повече за това в следващата глава.

На кого отива бобът?

Изборът на прическа според формата на лицето е цяла наука. Но ние не ви предлагаме да се занимавате с научни изследвания. Специалистите вече са направили всичко вместо вас - остава само да намерите артикул, който отговаря на вашите параметри.

Кръгло лице

Удължените кичури близо до лицето и бретон са добра комбинация за момичета, които искат да подчертаят привлекателността на кръглото лице. Експертите препоръчват да не се увличате по обема и да дадете предпочитание на гладкото оформяне. Matrix Smooth Setter крем с изглаждащи функции ще помогне при създаването им.

Овално лице

Избирайки боб за успешна рамка на овално лице, не можете да се ограничавате: тази форма позволява всякакви вариации на тази стилна прическа. Въпреки това, независимо от вашия избор, не забравяйте да използвате топлинна защита преди горещ стил. Ние се доверяваме на L'Oréal Professionnel Blow Dry.

Квадратно лице

За визуално омекотяване на чертите на лицето ще ви помогне прическа със средна дължина, както е на снимката.

За стилизиране препоръчваме да вземете кръгъл гребен и да използвате мус. Не се страхувайте от асиметрия, но е по-добре да избягвате ясни геометрични линии. Стоп списъкът има прав бретон и права кройка.

Дълго лице

Препоръка на стилистите - прическа боб с прав бретон. Изглежда страхотно! А за да постигнете обем в зоната на корените, използвайте текстурираща пудра Matrix Height Riser. Трябва да се нанесе равномерно върху суха или влажна коса в корените и веднага леко да се разроши с пръсти.

Тънка коса

Боб на крак е прическа, която се препоръчва за момичета, чиято коса не може да се нарече гъста и гъста.

Между другото, L'Oréal Paris наскоро пусна страхотна линия "Hyaluron Filler" . Тези продукти са специално разработени, за да осигурят подобрена хидратация на фината коса, без да я утежняват.

Гъста коса

Красив и необичаен дизайн на гъста коса - прическа боб с късо подстригана задна част на главата. Това е почти полу-боб, който много напомня на пикси и предполага текстурен стил. Можете да го създадете с пастата за уеб моделиране на L'Oréal Professionnel.

Къдрава коса

Собствениците на къдрава коса са показани на слоеве. За по-лесна коса преминете към шампоан без сулфати (като L'Oréal Paris Low Shampoo) и пестете овлажнители.

Изгледи на bob-car със снимка

Какво ще правим? За да не ви изненада въпросът на стилиста, предлагаме да се подготвите предварително. Най-популярните опции можете да видите по-долу.

Класическа дамска прическа боб

Решението е възможно най-близо до обичайния квадрат, но все пак има разлика. Обърнете внимание на диагоналното изрязване - колкото по-близо до лицето, толкова по-дълги са къдриците.

На крак

Тази прическа с визуално повдигнат тил ще отвори света на обемния стил дори за тези, които не са разчитали на нея.

Дълга боб прическа

Сигурни сме, че много хора са запознати с тази версия, но искаме да ви предложим нейната усъвършенствана опция, която е допълнена от удължен прав бретон. Много елегантно, не сте ли съгласни?

Завършил

По принцип прическата боб предполага някакво градиране във всяка версия. Но ако искате да подчертаете краищата, опитайте с парцалив боб, който ще се хареса особено на момичета, които избират сложно оцветяване на руса основа.

Боб-кар - каскада

Гладките линии и заоблената форма са ключът към завършването на този външен вид. Каскадното боб изглежда много женствено и може да омекоти вида на квадратното лице.

Асиметрично

Мислите ли, че можем да кажем, че бобът изглежда дръзко със страничен бретон? Но не! Вижте колко различна може да бъде тази прическа в зависимост от храната (т.е. оформянето).

Боб-кар - пикси

Расте ли ви косата от скорошната ви подстрижка? Печеливша междинна опция е боб с елементи на пикси. Въпреки това, прическата изглежда толкова самодостатъчна, че може да бъде най-доброто решение, което всички търсим.

Многослоен

Дамската прическа боб често изисква само комплименти. Обърнете внимание на тази опция: сигурни сме, че стилистът е отделил много време, за да постигне този много „издух“ ефект.

Боб с обръснати страни

Това е наистина смел избор. Прическа с обръснат тил е друга лека версия, която може да се впише в офисния стил, но малцина могат да си позволят открито уиски.

Лейди Ди боб каре

Нека завършим прегледа с най-стилната, според нас, къса прическа за жени (сред всички варианти на боб). Името „Лейди Ди” също ще помогне да я запомните. Въпреки това няма да е трудно да си представите характерната прическа на принцеса Даяна без нея.

Боб-кар: идеи за прическа и цвят, тенденции - 2023–2023

Прическата боб е чудесна основа за сложно оцветяване, което мнозина гледат. Балаяж, омбре и други модни техники могат да работят чудесно при подстригвания с различна дължина. Нека го докажем на примера на боб-кар.

Къса коса

Накъсаните краища са типични за боб с минимална дължина, затова се препоръчват контрастни опции за оцветяване с разлика от 4-5 тона.

Коса със средна дължина

Класическата дамска прическа боб ще се сприятели с омбре оцветяването, което беше популярно преди няколко години, и по-модерните варианти, като балаяж, шатуш и брондиране.

Дълга коса

Акцентите ще стоят добре на удължена боб-каре. В същото време препоръчваме да забравите за контрастите - свързаните нюанси ще изглеждат актуални през 2023 г.

Боб с бретон

Боб прическа с перде бретон е отлична основа за модни калифорнийски акценти. Основното нещо е да използвате всички кичури, включително късите близо до лицето.

Как се подстригва боб?

Разбираме, че може да е трудно да устоите на подстригването на бретона или на цъфтящите краища. Но да си направите боб-кар е съмнителна идея, защото тази прическа далеч не е най-лесната. По-добре е да се свържете със стилист. Въпреки това, ние ще споделим инструкцията с най-смелите, но тя също трябва да се приема само като общо ръководство - по този въпрос всичко е чисто индивидуално.

 1. Създаването на боб-кар започва от задната част на главата или по-скоро от долната му част. Стилистът вертикално разделя тази област на части, избира първия кичур и го отрязва под ъгъл от 45 градуса.

 2. След това, фокусирайки се върху контролния кичур, тя отрязва останалите части в задната част на главата.

 3. Страничните зони се подстригват, като се започне от областта над ухото, като избраните кичури се изтеглят хоризонтално леко назад.

 4. На последния етап къдриците се обработват отпред и близо до лицето, след което подстригването се фрезова по периметъра на цялата прическа.

Боб-кар: видове стайлинг

Искате ли да научите как красиво да стилизирате боб-кар у дома? Започнете да практикувате редовно, като използвате качествени стилисти и удобни инструменти. Можете да следвате една от нашите инструкции по-долу.

С гребен и сешоар

 1. Измийте косата си и я подсушете леко с кърпа.

 2. Нанесете термозащита по дължината на косата и нанесете пяна в корените за обем.

 3. Оставете главата си надолу, изсушете косата си до 70 процента и след това вземете кръгъл гребен.

 4. Използвайте едната си ръка, за да навиете косата около гребена от лицето, а с другата насочете струя топъл въздух върху гребена.

 5. Изчакайте къдриците да изстинат и напръскайте леко с лак за коса.

Използване на ютия

 1. Нанесете термозащитен продукт върху чиста, суха коса и го оставете да попие (това ще отнеме няколко минути).

 2. Отделете първия кичур и като го държите с ютия в зоната на корените, започнете плавно да придвижвате инструмента надолу, като го въртите около оста му.

 3. Направете същото с останалите кичури.

 4. Изчакайте няколко минути и внимателно срешете косата си с пръсти.

 5. Нанесете текстуриращ спрей в зоната на корените за обем и задържане.

Съвети за стилисти

Тези, които искат повече знания, са поканени на поредица от въпроси и отговори.

Бобът практична прическа ли е или по-скоро опция за снимки?

Сигурни сме, че повечето хора ще разпознаят тази прическа като практична. Първо, отнема много малко време, за да изсушите косата си. Второ, прическата поддържа формата си добре поради разликите в дължината, което означава, че стилът ще бъде „дълготраен“.

Как изглежда прическата боб на платинените блондинки?

Късата прическа и русото в едно от най-светлите му проявления създават ефектна визия. Основното нещо е да следвате стила: както цветът, така и формата на прическата задължават това. И не забравяйте да запазите цвета в оригиналната му форма. Лилав шампоан и маска от гамата Elseve на L’Oréal Paris ще помогнат за това.

Кои боб прически са най-модерните през 2023 г.?

Ще кръстим доста креативен боб с елементи на пикси и класическа версия без крака с красиво име „Lady Dee“.

Категория: