Къдриците са различни за къдриците. Какво си помисли? Видовете къдрици са отделна тема и си струва да се овладее, за да се подходи към процеса на оформяне по-съзнателно

Къдрици и къдрици: видове и методи за създаване

Какво са къдриците? Нека започнем нашата лекция с подробен отговор на този въпрос. Изберете опцията, която харесвате от опциите по-долу, и запомнете името, за да озвучите стилиста в салона, или намерете подходящите инструкции, ако планирате сами да оформите косата си.

холивудски къдрици

При споменаването на холивудските къдрици в паметта изскачат ярки образи от червени килими, партита в стил Гетсби и емблематични филми от 20-ти век.

Разбира се, този тип къдрици се вписват перфектно във вечерната визия: косата, оформена едно към едно, изглежда много елегантна.

За да създадете такъв стайлинг ще ви трябва ютия, много фиксиращ гел и лак за коса. Не се страхувайте да прекалявате със стилизирането - къдриците трябва да са ясно фиксирани и да могат да блестят, създавайки ефект на мокро покритие.

афро къдрици

Този тип къдрици дойде при нас от тропическите ширини, където момичетата естествено получават ефектни афро къдрици.

Остава само да се грижим правилно за тях. И тъй като засегнахме темата за грижата, припомняме, че момичетата с къдрава коса трябва да използват шампоани без сулфати и интензивни овлажнители. Изборът на редакторите FashionVIPdergisi.com - топ пет доказани продукта по-долу.

За тези, които решат да изпробват този вид къдрици за кратко време, препоръчваме да си приготвите голям комплект фиби, на които ще трябва последователно да навивате малки кичури коса. В този случай движенията трябва да приличат на рисуване на осмица. Оформянето се прави на полувлажна коса, след като върху тях се нанесе крем за оформяне на къдрици.

Големи къдрици

Видът на къдриците и техният диаметър често зависят директно от инструмента, който използвате по време на оформяне.

За да създадете големи къдрици, ще ви трябват клещи с диаметър около 45 милиметра или подходяща четка за оформяне с помощта на техниката на четкане.

Снимката показва колко луксозна изглежда косата на тези, които са усвоили този популярен метод. И ако искате да добавите основен обем към прическата си, текстуриращата пудра Matrix Height Riser ще ви помогне с това - инструментът се справя със задачите на 5+.

Счупени къдрици

Начупените къдрици често помагат на моделите да постигнат стилна небрежна визия. В този случай можете да оформите суха коса, което е много удобно.

Нанесете термозащита и пяна за оформяне на кичурите, след което навийте къдриците върху ютията. В този случай движенията трябва да са по-малко плавни, отколкото при създаването на класически къдрици.

Вертикални къдрици

Каквито и да са къдриците, но днес момичетата все повече предпочитат вертикалните къдрици. За да могат къдриците да придобият желаната форма, е важно да държите инструмента във вертикално положение по време на оформяне и да навиете косата перпендикулярно на раздялата.

Здравето на къдриците: правилният избор на маша

В контекста на днешната тема, машите заслужават специално внимание. Имайте предвид, че диаметърът в този случай е от второстепенно значение. Безопасността е на преден план, а тя зависи от покритието на машата.Съветваме ви да обърнете внимание на материали като титан, турмалин и керамика. Но металните покрития трябва да се избягват: те имат изключително негативно въздействие върху качеството и здравето на косата.

Как да навиете косата си с маши?

Добрият стар метод е все още актуален през 2023 г. Кърлите са добри, защото ви позволяват да получите различни видове къдрици без излагане на високи температури. Но как да ги използваме правилно? Хванете инструкцията!

  1. Измийте косата си и я оставете да изсъхне леко естествено.

  2. Срешете косата си и нанесете стилизиращ гел.

  3. Разделете косата си на зони, а зоните на равни кичури.

  4. Вземете първия кичур и като започнете от краищата, го навийте около къдриците. Ние използваме класическата версия с велкро, но други разновидности не са забранени, включително термо ролки, бобини или дунапренени ролки.

  5. Къдриците трябва да запомнят дадената форма. В зависимост от структурата на косата това може да отнеме 2-3 часа или цяла нощ.

  6. Внимателно разпуснете косата си, ако е необходимо, леко разрошете с ръце и фиксирайте резултата с лак за коса.

Видове къдрици, създадени с гладене

Можете не само да изправите косата си с преса, но и да създадете различни видове къдрици. Професионалистите обикновено прибягват до този инструмент - честно казано, никога не сме срещали стилист с конусовидна маша.

Основното в този въпрос е да подготвите нишките за стилизиране. Първо, те трябва да бъдат добре изсушени. Използването на ютия дори върху леко влажна коса е престъпление за красота. Второ, определено трябва да приложите термична защита към къдриците - без нея ютията ще бъде травматична за косата.

И трето, не бързайте. Какъвто и тип къдрици да изберете, струва си поне няколко пъти да практикувате навиването им в спокойна атмосфера.Не се изненадвайте, ако в началото получите криви извивки вместо красиви къдрици: това е нормално. Умението се развива с опит. Опитайте се да извършвате плавни движения - и с течение на времето къдриците ще се окажат така, както ги виждате в идеалния случай.

Преглед на средствата за фиксиране на къдрици

Няма значение на какво навивате косата си - на маши или на преса - без готин стил, стилът просто ще се разпадне. Подбрахме три продукта, предназначени да фиксират къдриците в желаната позиция.

Мус Spiral Queen, L'Oréal Professionnel

Самото име на лекарството вдъхва доверие. Пяната за контуриране на къдрици се нанася след измиване и преди изсушаване, след което косата се оформя по удобен начин: на ръка или с професионални инструменти.

Супер фиксиращ моделиращ гел, матрица

Тези, които са родени с права коса, често искат да опитат луксозни къдрици. За да издържите прическата си ден или повече, нанесете върху кичурите моделиращ гел със силна фиксация, преди да я оформите.

Текстуриращ спрей Beach Waves, L'Oréal Professionnel

Основната тайна на балансираната формула е морската сол. Използвайте спрея, ако искате плажни къдрици в градска среда.

Как да накъдрите косата си без маша и маши?

Да си припомним любимия детски метод - ще сплитаме много малки плитки за през нощта. Резултатът, разбира се, зависи от вида на косата. Порестата коса може да бъде „навита“ суха по този начин - те приемат желаната форма толкова добре. Но плътните кичури е най-добре да се третират предварително със стилизиращ продукт, като например мус от L'Oréal Professionnel.

Подробности за стила: професионални съвети

Както вече разбрахте, има повече разновидности на къдрици, отколкото пръсти. Не се страхувайте да експериментирате - това ще ви помогне да намерите най-добрия вариант за вас. И ако имате въпроси, изчакайте още няколко минути. Може да намерите отговора по-долу.

Какви видове къдрици са модерни през 2023 г.?

Начупените вълни на косата са добри за прически като боб и средно дълга стълба. А за тези, които са пуснали кичури под лопатките, ви съветваме да изберете от две опции: малки бразилски къдрици или големи къдрици, сякаш навити на маши.

Разкажете ми за хоризонталните видове къдрици и как да ги направите.

Инструментът трябва да се държи хоризонтално спрямо разделителя.

Какво представляват къдриците след къдрене?

Ефектът може да бъде различен - много зависи не само от вашите желания, но и от качеството на косата и уменията на майстора. Говорете за факта, че след химическа вълна можете да получите само малки спирали, не трябва да го приемате на сериозно. Съвременните техники ви позволяват да постигнете големи къдрици. В същото време не трябва да забравяме, че такова къдрене има травматичен ефект върху косата, така че е необходимо да се сведат до минимум рисковете чрез добре подбрани грижи и стил.

Какво да направите първо - да постигнете основен обем или да навиете къдрици?

Имайте предвид, че къдриците също са усукани в зоната на корените - не искате да получите две строго разграничени прически в една, нали? Съветваме ви първо да изсушите косата си с главата надолу - това ще създаде основа за обем. След това (след като вече сте се върнали в нормално положение), обработете нишките по дължината, като ги навиете на клещи или ютия. В заключение, можете да нанесете пудра или спрей за обем в зоната на корените.

Категория: