Красиво оформен бретон у дома е умение, което определено си струва да овладеете! В крайна сметка това е непрекъснато спестяване - както на време, така и на бюджет. Ще ви помогнем да изберете правилния метод и ще научите как да придадете на бретона желаната форма

Колко красиво да оформите бретон: видове и методи за оформяне

Първо, добре дошли в клуба на бретоните! Този елемент на прическа ви позволява ефективно да допълвате изображенията и да изпробвате нови опции за стилизиране. Просто погледнете снимката - колко различни са бретоните! Класически прав, къс, допълващ боб, наклонен или популярен бретон-перде Изглежда, че искате да опитате всеки!

Второ, препоръчваме ви да отделите време и да научите как правилно да оформяте бретона си с ютия или гребен и сешоар. От прическата до голяма степен зависи не само как ви възприемат другите, но и вътрешното ви настроение, а това е много по-важно!

Да, в началото е задължителна помощ за лицето ви, затова сме подготвили инструкции за опитомяване на най-популярните видове бретон.

Не се притеснявайте, ако нещата не работете в началото: ние лично познаваме момичета, които са усвоили тази наука от нулата и сега създават страхотни прически всеки ден.

Бретон от едната страна

Ако искате да сложите дълъг бретон настрани, можете да опитате да си направите ретро прическа, като на снимката по-долу. Такъв бретон ще бъде чудесен елемент от изображението за парти в стил Гетсби. А за да оформите лесно бретона си, нанесете Style Link Gel от Matrix.

Стилизиране на бретон-пердета

Харесвате ли и начина, по който изглеждат момичета с перде? Изглежда, че току-що са напуснали стилиста. Но знаем със сигурност, че можете да оформите косата си също толкова ефектно сами. Какво ви трябва?

 • Нанесете стилизираща пяна върху полувлажни къдрици;

 • навийте кичурите от двете страни на машите;

 • изсушете косата си със сешоар;

 • изчакайте, докато къдриците изстинат (ако има време, препоръчително е да изглеждате така няколко часа - има по-голям шанс стайлингът да издържи до края на деня);

 • махнете къдриците и нежно изправете бретона с ръце и ако е необходимо използвайте гребен.

Фалшив бретон

Ако сте си помислили, че говорим за косми, грешите. Фалшивите бретони се наричат коси (обикновено събрани на опашка или кок), които се хвърлят над главата по специален начин, така че върховете да имитират бретон.

От опит знаем, че може да изглежда съвсем естествено, особено ако приложите необичаен трик с вечерния стайлинг. И тъй като нишките, които за известно време ще трябва да играят различна роля, все още не са свикнали с новата позиция, те трябва да бъдат положени с маша или гладене в режим на висока температура. В тази връзка си спомняме една проста формула: преди стилизиране е важно да нанесете върху къдриците висококачествен термичен защитен крем, а след това - фиксиращ лак.

Изсушаване на бретон

Какво може да е по-познато от изсушаването със сешоар? Във всеки случай, стилистите най-често придават на къдриците близо до лицето желаната форма с помощта на насочена струя горещ въздух.

 1. Не забравяйте да сушите само мокра, чиста коса.

 2. Вземете сешоар, отстранете направляващата дюза от него и изсушете косата си до 70 процента на средна или максимална температура.

 3. Сега започнете да придавате на кичурите желаната посока и форма. Предлагаме да добавите обем на косата в корените - това ще изисква кръгла четка с голям диаметър. Завъртете къдриците на гребена от лицето, като същевременно изсушавате кичурите в корените.

 4. Следващата стъпка е да използвате по-малък гребен. Поставете го върху бретона точно в корените и, създавайки желаното напрежение, задръжте къдриците за няколко секунди в това положение, насочвайки паралелно горещ въздух към бретона.

 5. След това сменете позицията на гребена, като го издърпате върху косата в централната част на кичурите вече под бретона.

 6. Накрая придайте чиста форма на връхчетата. За да направите това, поставете четката върху бретона, между върховете и централната част на кичурите. Започнете да усуквате върховете от лицето към ушите. Готов? Напръскайте бретона с лак - оформянето е завършено.

Стилизиране на възстановен бретон

Това може да се случи на всеки: не можете да намерите време за стилист. Или може би просто сте се уморили от бретон и сте решили да го отглеждате? И в двата случая вероятно ще искате да държите космите по лицето далеч от очите си.

Нека ви кажем как да оформите дълъг бретон бързо и спретнато.

 1. Да започнем с класиката - оформяне на растящ бретон с помощта на невидимост. Можете да върнете кичурите назад, като ги отстраните от лицето или ги хвърлите настрани. Експертите съветват да се намушкат невидимки на кръст и трябва да признаем, че изглежда стилно. Сами добавяме, че стърчащите косми могат да бъдат успокоени с помощта на гел за коса. Подходящ инструмент е в линията Matrix.

 2. Използвайте безел. Съветваме всички, които носят бретон, да започнат: удобно е да го поставите, преди да трябва да измиете лицето си или например да нанесете маска върху лицето си. Освен това е моден аксесоар, който изглежда много женствен.

 3. Какво ще кажете за плитка? Или две наведнъж, ако носите перде с бретон? По-голямата част от косата може да се остави свободно пусната или да се събере на опашка и внимателно да се закрепи края на плитката под еластичната лента, с която сте я закрепили.

Между другото, можете да оформите дълъг бретон с маши с голям диаметър. Можете да навиете бретон върху тях както от лицето, така и към лицето - в зависимост от резултата, който искате да постигнете.

Как да оформите красиво дълъг бретон: инструкции стъпка по стъпка

За тези, които искат да успокоят дългия си бретон точно сега, ще обясним стъпка по стъпка как да го оформите у дома и какво ви е необходимо за това.

 1. Започнете с измиване на косата. Ако носите бретон от дълго време, тогава знаете, че често той пръв губи своята свежест. Не си струва да прилагате подхранващи балсами и маски върху него. Но светлина незаличимо означава - това е! Те ще помогнат за изглаждане на кичурите и ще ги подготвят за стилизиране.

 2. Изсушете косата си, но оставете бретона си влажен, ако искате кичурите да се подчиняват по-добре и да запомнят формата по време на оформяне.

 3. Разделете бретона на две еднакви части и разпределете върху тях стилизираща пяна и термозащита. Между другото, L'Oréal Professionnel има инструмент, който придава обем на къдриците и предпазва от излагане на горещи инструменти.

 4. Сега вземете първата част от косата и я навийте около кръглата четка. В тази позиция изсушете тази част със сешоар на топла настройка.

 5. Внимателно разхлабете къдриците и повторете същите стъпки с другата част.

 6. Накрая фиксирайте резултата с лак за коса, като го напръскате върху косата от дължина на ръката.

Съвети за инсталиране от професионалистите

Нека отговорим само на няколко въпроса и нека всички се упражняват - научете се как да оформяте бретон сами.

Как да оформите дълъг бретон с гребен?

Пригответе стилизиращ продукт, сешоар и самия гребен. Ако няма време за пълно измиване на главата, освежете само кичурите близо до лицето. Нанесете стилизиращ гел, пяна или крем върху полувлажни къдрици и докато сушите косата си със сешоар, оформете желаната форма с гребен.

Как да оформите красиво дълъг бретон през 2023 г.?

Вкусовете са различни и всеки възприема красотата по различен начин. Нашите редактори предпочитат естествените опции за оформяне, които могат да бъдат постигнати с помощта на техниката на четкане. За да запазите формата на бретона си по-дълго, ви съветваме да нанесете L’Oréal Professionnel Transformer пяна върху косата си, преди да оформите дълъг бретон, а след това лак за коса Matrix.

Как да оформя страничния си бретон, ако имам страничен път?

Препоръчваме в този случай да дадете предпочитание на права раздяла. Бретонът вече разделя косата на две части, а ако разделянето е вляво или вдясно от центъра на бретона, прическата трудно може да се нарече хармонична.

Категория: