Момичетата, които се притесняват за здравето на къдриците, рано или късно се чудят кой гребен е по-добър за косата - със стегнати или широко разположени зъби? Или може би да дадете предпочитание на четка? Естествена четина или изкуствена? Отговор на тези и други въпроси

Видове гребени за коса (със снимка)

Изборът на четка за коса е не по-малко важен от избора на качествена грижа. В добър смисъл си струва да вземете няколко гребена за коса наведнъж. Един за ежедневна употреба сутрин и вечер.

Втората е за стилизиране (кръгла четка с основание се предлага за тази роля). И третият ще бъде специален масажен гребен за кожата. Последният се използва от малцина, но помага за подобряване на кръвообращението в скалпа, което има положителен ефект както върху качеството на нишките, така и върху скоростта на растежа им. Нека обсъдим всички видове гребени по ред.

Класически

Класически пластмасов аксесоар започва класацията на най-добрите гребени за коса. Въпреки целия си учебник, той се използва все по-рядко - най-често такъв гребен може да се намери в арсенала за красота на момичета с къса или идеално права коса.

Масаж

Стимулирането на кръвообращението в областта на космените фоликули е не по-малко важно от, например, използването на термична защита преди стилизиране или серум против цъфтящи краища. Между другото, ето и подходящите лекарства:

И разбира се, без правилния гребен за коса, този бизнес е никъде. Тези гребени се отличават с гъвкавостта на зъбците в основата и мекотата на върховете. Благодарение на това те не драскат скалпа.

Гребен

Този тип гребен за коса се използва не само от приказните принцеси. Гребенът е подходящ за собственици на права коса със средна плътност, а също така е добър за разпределяне на хранителни вещества през нишките и за разделяне.

Четка за четкане

Много хора имат кръгла четка за четкане, но само малцина знаят как да я използват правилно. Това трябва да се поправи, защото това е най-добрият гребен за сушене и оформяне на коса със сешоар.

С негова помощ на къдриците лесно може да се придаде обем и желаната форма.

Стайлингът като на снимката е направен чрез техниката на четкане, която е лесна за усвояване в домашни условия.

Четка

Има много разновидности на четки за коса. Смята се, че такъв гребен е по-добър за разресване на дълга коса с гъста структура.

Рибена кост

Тази четка за коса е комбинация от четка и гребен за разресване, така че е най-добре да я използвате за сушене със сешоар. Ако се вгледате внимателно, в основата на "рибената кост" има дупки, през които минава въздушната струя на сешоара по време на сушене.

Най-добрата четка за коса за поставената задача

Ако подходите правилно към избора на четка за коса, тогава трябва да започнете от целите, които искате да постигнете.

Разплитане и сресване на мокра коса

Силиконовият гребен с мека четина е подходящ за дълга коса, дори и мокра. Започнете да разресвате къдриците от краищата, като постепенно се придвижвате към корените.

Оформяне на къдрава коса

Къдриците не са най-лесната „целева аудитория“ за гребени. Изберете аксесоари с рядко поставени зъби/четина: те ще ви помогнат да придадете на къдриците добре поддържан вид, без да ги увреждате.

Изправете косата

Уви, изправянето на къдрава коса само с гребен е трудна задача. Но ако добавите подходящия стилизиращ продукт и сешоар към стила, шансовете ще се увеличат значително. Препоръчваме да използвате Matrix Smooth Setter с четка от бамбук или смесен косъм.

Суха коса

Най-лесно е да намерите гребен за сушене в магазина. Потърсете кръгла четка като на снимката и се уверете, че има дупки около периметъра за по-добра циркулация на въздуха.

Срешете сухата коса

За суха коса във всеки смисъл на думата (включително тези, на които по някаква причина липсва влага), трябва да изберете гребен с гъста естествена четина.

Къдри къдрици

За къдрене на къдрици отново е подходящ кръгъл гребен. Ако имате нужда от повече къдрици, изберете четка за разресване (малък диаметър).

Изсушете косата си със сешоар

Ако целта е само да разресвате къдриците по време на сушене, вземете гребен, наречен "рибена кост" . Тя е страхотна за този процес. Средствата по-долу ще помогнат по този въпрос.

Стил и обем

Вземете кръгъл гребен и повдигнете кичурите в корените с него, като ги изсушавате със сешоар.

Ако полученият обем не ви удовлетворява, нанесете текстурираща пудра Matrix в корените: тя ще фиксира кичурите на правилното място с гръм и трясък.

Кой материал е по-добре да изберете гребен?

Ако не знаете от какъв материал да изберете четка за коса, ние сме съставили този блок за вас.

Дърво

Стилистите имат добра репутация за дървени инструменти. Казват, че това е най-добрият гребен за наелектризирана коса.

Пластмаса

Предимствата на пластмасата включват достъпна цена и лесна поддръжка. Говорейки за минусите, важно е да споменем високата вероятност от увреждане на косата, ако инструментът е избран неправилно. Ето защо е по-добре да не разресвате склонната към окапване коса с пластмасов гребен. За съжаление, пластмасовият гребен също може да допринесе за наелектризирането на косата.

Метал

Да, металът е издръжлив материал, но далеч не е най-безопасният, когато става въпрос за грижа за къдриците. Металният гребен ще причислим към професионалните инструменти, а за домашна употреба ще изберем по-мек вариант.

Силикон

Силиконовият гребен е универсално решение, подходящо за различни типове коса. Можете да го използвате както върху сухи, така и върху мокри кичури.

Естествена четина

Гребенът с естествен косъм е добър за дълга коса, тъй като ви позволява по-добре да разпределите себума по цялата дължина.

Керамика

Керамичният гребен е идеален за горещо оформяне на гъста коса, ако искате не само да я срешете, но и да й придадете спретната форма.

Съвети за избор и грижа за гребен

Вече се каза много, но въпросите не изсъхват. Наистина, видовете гребени се оказаха важна и обемна тема.

Кой гребен е най-подходящ за дълга коса?

Когато избирате гребен, първо преценете състоянието на нишките.Ако качеството на косата е най-добро (няма разделени краища и няма заплитане), можете да вземете гребен с широко разположени зъби: удобно е да го миете и да го носите със себе си в чантата си. Но ако има проблеми, обърнете внимание на четките с плътни зъби, направени от силикон (detanglers) - те се използват за къдрици, които са склонни да се заплитат.

Кой гребен е най-подходящ за тънка коса?

Изборът на гребен за фина коса е отговорен въпрос. Чупливите кичури лесно се повреждат, така че срешете внимателно къдриците с четка с естествен косъм. И не забравяйте да използвате инструменти, които улесняват този процес. Подходящ супер балсам „Лесно разресване. Elseve. Dream Length от L'Oréal Paris. Съдържа кератин, витамини B3 и B5 и рициново масло, които заедно помагат за разплитането на кичурите по време на измиване на косата.

Най-добрият гребен за гъста коса?

Всъщност въпросът кой гребен за коса е най-добрият не е съвсем правилен.Нека обясним защо. Трябва да изберете този инструмент не само като вземете предвид вида на косата, но и в зависимост от вашите цели. Начинът на живот също има значение. Например, ако редовно ходите на басейн или живеете във влажен климат, по-добре е да предпочетете пластмасов гребен пред гребен от дърво. Едно дърво при липса на специално покритие може да се превърне в източник на възпроизвеждане на патогенни бактерии. Но да се върнем към избора на гребени за гъста коса. Експертите препоръчват два варианта: пластмасов или силиконов гребен с широко разположени зъби и четка със смесен косъм.

Кой гребен е най-подходящ за мокра коса?

През 2023 г. магазините предлагат много различни видове четки, които са предназначени специално за разресване на мокра коса. Някои могат да се използват директно под душа след нанасяне на маска или балсам, други преди или по време на изсушаване. Като правило това са четки с пластмасови зъби, но има и метални аксесоари: те са предназначени за създаване на прически с помощта на техниката на четкане.

Кой гребен е най-подходящ за ежедневно сресване на косата ми?

Според нас е най-добре да намерите четка за коса, която да използвате удобно и която не крие риск от прекомерен косопад, дори ако срешете косата си след сън или тренировка. Ние гласуваме за аксесоари, изработени от естествени материали, така че ако харесвате дървена четка с естествен косъм, давайте я.

Категория: