Какво е кефал и как думата се свързва с културата от 70-те и 90-те? Решихме да посветим цяла статия на този проблем

Как изглежда кефаловата прическа?

Човек може да спори дълго време на кого подстригването кефал подхожда повече, на мъже или жени, но фактът остава: тази модерна прическа с рязък контраст в дължината на косата се превърна в забележителност сред музикантите от края на 20 век. Например Пол Маккартни, Род Стюарт и Дейвид Боуи се появяват на сцената в този образ повече от веднъж през 70-те години.Класическият кефал е прическа с разкъсани краища, къса коса отпред и отгоре, отворени уши и дълги нишки отзад. Може да изглежда, че стилистът комбинира две прически в една прическа: удължена пикси и каскада - „кефал“ - получен едва през 90-те години с леката ръка на американската група Beastie Boys, която издаде композицията Mullet Head през 1994 г.

Преди това прическата се наричаше BIFPIB (business in front, party in the back - в превод от английски „делово отпред, отпуснато отзад“).

Но нека преминем от историята към настоящето. Снимката показва как може да изглежда женската прическа тип кефал днес: някои я носят с обръснати слепоочия, други с къс бретон.Има различни ефектни варианти на кефал.

Същата Майли Сайръс, която е пробвала мъжки прически повече от веднъж, избира класическата версия с парцалив бретон, но с едно отклонение: нейният къс кефал частично покрива ушите й. Зендая заложи на по-оригинална форма, като допълни прическата си с модния плътен прав бретон. А Виктория Бекъм, известна с любовта си към късите коси, се спря на прическа тип кефал, скъсена от всички страни. Като цяло, както показва звездната практика, тази женска прическа може да бъде връхната точка на изображението.

Предимства и недостатъци

Както всяка друга прическа, чукът има своите плюсове и минуси. Нека анализираме женската версия и да започнем с положителните страни.

  • Поради разликите в дължината, тази прическа държи добре зададената форма, от основен обем до начупени къдрици.

  • Можете да изберете правилната опция за различни типове коса и различни форми на лицето - кой би помислил, че съвременната женска кефал е толкова гъвкава?

  • Тази прическа рядко остава незабелязана, така че ако обичате вниманието, погледнете!

Минусите на една прическа са много относителни. Преценете сами.

  • Женската прическа тип кефал изглежда необичайно и е трудно да не се съгласим с това. Тоест, да излезеш на сцената с китара, това е работещ вариант, но за офиса ще трябва да избереш подходящия стайлинг.

  • Има шанс да се сблъскате с неразбиране от близки. Разбира се, всяка прическа може да предизвика подобна реакция, но прическата на кефал най-често предизвиква отхвърляне сред любителите на класиката.

  • Всеки кефал - независимо дали е с къс или дълъг косъм - изисква редовно "обслужване" . Ще трябва да се срещате със стилист веднъж на всеки 1-2 месеца, в противен случай прическата ще загуби своя чар.

Кой подхожда прическата тип кефал?

По-горе споменахме, че чукът е прическа, която отива на почти всички жени, независимо от външния им вид. Нека поговорим за това сега по-подробно. Да започнем с възрастта. Логично е, че основната целева аудитория за подстригване са младите хора. В младостта си много хора обичат експериментите, искат да привлекат вниманието към себе си и често все още не работят, така че не са обект на ограниченията, които, да речем, офис кодът може да наложи. Но не мислете, че след 30 момичетата с такава прическа изглеждат по-малко органични. Освен това научете как правилно да оформяте къдрици.

На снимката ще откриете популярни прически тип "кефал" , които изглеждат привлекателно на по-възрастните жени.

Формата на лицето за прическа с чук е от второстепенно значение: опитен стилист трябва да избере формата на бретон, който, ако е необходимо, ще коригира индивидуалните черти на овала.Парадоксално, собствениците на буйна коса могат да имат затруднения (да, кой би си помислил!) - особено ако кефалът трябва да бъде създаден на дълга коса.

Идеи за снимки на прическа с кефал: тенденции 2023

Каним ви да разгледате снимката, за да разберете как изглежда актуалната дамска прическа кефал през 2023 г. на средна и къса коса, както и на къдрици с бретон.

Прическа кефал за къса коса

Имайте предвид, че късият кефал от наша гледна точка е най-малко екстравагантен. Съгласете се, че прическите на снимката трудно могат да се нарекат изключително рокерски и неподходящи за ежедневна визия.

Кефал със средно дълга коса

След като проучихме цяла галерия от снимки, можем да потвърдим, че най-популярната форма на женска прическа с чук е предназначена за средно дълга коса.

Кефал на базата на дълга коса

Какво се счита за дълга коса в този случай е спорен въпрос. Но ние обичаме как модните стилисти си играят с тази прическа. Често смесват кефал с рошава прическа и се получава много интересно - вижте сами.

Кефал с и без бретон

В повечето случаи кефалът е прическа с бретон. Къси или дълги, дрипави или равни. Освен това през 2023 г. съкратената версия на бретона, която беше популяризирана от Одри Тоту, не напуска първите редове на модните рейтинги. Но ако в никакъв случай не искате да покриете лицето си с кичури, съветваме ви да разгледате по-отблизо рошавата прическа - „близка роднина“ на модерния кефал.

Техника за рязане на кефал

Дори ако планирате да подстрижете кефал на дълга коса, самостоятелната работа не е добре дошла. Първо, ще е необходимо задълбочено проучване на къдриците отзад и е трудно да се направи това, без да ги гледате. Второ, разликите в дължината и сложната форма изискват опитна ръка на майстора.Определено препоръчваме да поверите кефала - дамски и мъжки - на професионалисти.

Прическа кефал

През 2023 г. женската прическа кефал може да бъде оформена по различни начини. На къдрава коса еластичните текстурирани къдрици изглеждат красиви. Фината коса е текстурирана. Ще ви кажем как да оформите къдрици и в двата случая.

Кажете да на къдриците

Ако косата е къдрава, но не е оформена в идеални къдрици, на къдриците може и трябва да се помогне. Като за начало трябва да се откажете от продукти със сулфати.

L'Oréal Paris предлага гама от шампоани с ниско съдържание, които са подходящи и за почистване на къдрава коса.

След измиване препоръчваме да нанесете еластичния крем Siren Waves на L'Oréal Professionnel върху кичурите и да се опитате да изсушите кичурите естествено (ако къдриците не са достатъчно чисти, трябва да опитате да изсушите с приставка с дифузер).

Имитирайте морски стил

Мюлетът 2023 за жени има всички шансове да изглежда по най-добрия начин, когато е оформен със стилизиращ продукт с морска сол. Това е нещо, което L'Oréal Professionnel има в своя арсенал - и е лесно за използване. Продуктът се нанася върху полувлажни кичури и къдриците се изсушават със сешоар, като същевременно кичурите се стискат последователно с ръце (до пълно изсъхване).

Професионални съвети

Все още не сте сигурни дали кефалът е подходящ за вас или не? Нека се опитаме да разсеем съмненията ви, като отговорим на въпросите на читателите по тази тема.

На кого отива подрязан кефал?

Ако имате издължено или овално лице, това е сто процента печеливш вариант. Късите прически създават обем благодарение на нишките, оформящи лицето, което помага за визуалното му закръгляване.Между другото, тази схема работи и обратното: удължен кефал на коса със средна дължина е прическа, която е показана за момичета, които мечтаят оптически леко да разтегнат кръгло лице.

Как изглежда прическа кефал в комбинация със сложно боядисване? Няма ли такъв дует да е твърде провокативен?

Всичко зависи от оцветяването. Майли Сайръс носеше кефал с обрасли корени и такава прическа, разбира се, не изглеждаше много спретната. Но калифорнийските акценти или балаяж с лек контраст на нюанси могат да изглеждат много органични.

На кого не му отива кефалът?

Експертите във фризьорския бранш казват, че гъстата коса, колкото и красива да е, не е най-добрата основа за чук, дори ако прическата е планирана за къдрици със средна дължина. Има голям риск косата или да падне като шапка, или да причини липса на обем - поради собствената си гравитация. Не сме съгласни с последния страх: през 2023 г. ще има много готини продукти, които могат да поддържат косата в зоната на корените в правилната позиция.Един от любимите ни е Height Riser Powder на Matrix. Нанесете го в края на оформянето и забравете за проблемите с липсата на обем.

Може ли женската прическа кефал да бъде без бретон?

Теоретично да, но на практика, особено когато става дума за женски кефал, този вариант е рядък. Но стилизирането на прическа по такъв начин, че да премахнете косата от челото, е наистина възможно. За да направите това, срешете косата назад (с пръсти) с помощта на фиксиращ гел. Изберете степента на фиксиране в зависимост от покорството на косата. Например, къдравите кичури обикновено са по-гъвкави от напълно правите. Но каквато и да е структурата на косата, модерният стил ви позволява да нагласите къдриците точно в посоката, която е необходима за създаване на желания образ.

Категория: