Спомнете си скорошните появи на звезди на червения килим: стилният Тимъти Шаламе, модерният Рами Малек, уникалният Матю Макконъхи - всички те се гордеят с естествени къдрици, въпреки че всеки има различна дължина на косата. Предлагаме да проучим актуалните мъжки прически за къдрава коса този сезон

Изберете прическа за къдрава коса: съвети за мъже

Къдравата или вълниста коса сред силния пол не е толкова необичайна. Но вземането на решение за мъжка прическа за къдрава коса не е толкова лесно.Избраният вариант не само трябва да бъде модерен - той трябва благоприятно да подчертава достойнствата на външния вид и да прикрива недостатъците. Какво да търсите?

  • Черти на лицето. Мъжете с кръгла или триъгълна форма на лицето и къдрава коса трябва да гледат на прически с обръснати храмове (както на първата снимка по-долу). Не е необходимо да премахвате дължината отстрани до нула - основното е, че в тези зони няма видим обем. За младите хора с квадратно лице стилистите съветват асиметрични прически с плавни преходи, които не са толкова трудни за постигане на къдрава мъжка коса. А за тези, които имат класически овал, можете да преминете към следващия елемент - почти всяка прическа ще хармонизира с такова лице.

  • Тип къдрици. По-добре е собствениците на къдрици с малък диаметър да отглеждат коса, но за тези, които имат по-големи къдрици, напротив, се препоръчва да избират по-къси прически. Разбира се, много зависи от стайлинга. И това е следващият елемент.

  • Желание да отделите време и усилия за оформяне. Помислете за това: дали сте от типа мъже, които са готови да оформят къдравата си коса поне 15 минути на ден? Ако да, изберете прическа по ваш вкус и ние ще ви кажем как е удобно да „успокоите“ къдриците. За тези, които обикновено бързат или са заети с важни въпроси, препоръчваме ултра къси прически или средна дължина. Ако имате груба коса, проблеми могат да възникнат дори с класическа полубокс. С такава прическа понякога косата расте направо и "заковаването" на главата е задача със звездичка.

Къдрава коса за мъже: функции за оформяне и грижа

Как мъжете оформят къдрава коса? Първо трябва да вземете решение за желания стайлинг, след това да закупите висококачествен стайлинг и да започнете да практикувате. Имаме само добри новини за къдравите момчета: еластичните къдрици могат да поддържат формата си перфектно. А инструментите по-долу ще ви помогнат да оформите косата си по възможно най-добрия начин.

Еластичен крем Siren Waves, L'Oréal Professionnel

Мечтаете да намерите инструмент, който да подчертае еластичността и очертаването на къдриците? Има такъв! Този крем в бяла бутилка е този. Използването на този вид оформяне е възможно най-лесно: разпределете продукта върху чиста, влажна коса и изчакайте, докато кичурите изсъхнат естествено.

Ако бързате, експертите съветват да използвате сешоар с дифузерна дюза: с такава техническа поддръжка е много по-лесно да оформяте къдрави мъжки прически.

Супер фиксиращ моделиращ гел, матрица

Не всички мъже успяват да срешат и оформят къдравата си коса без затруднения. При някои те са твърде палави и стърчат в различни посоки, при други са толкова твърди, че не всеки стилизиращ продукт дава желания ефект.Продуктът от Matrix ще ви помогне. Може да се нанася както върху мокри, така и върху сухи кичури. Удобно!

Крем стайлинг Barber Club, L'Oréal Paris

Не е тайна, че мъжете обичат универсална козметика, която е готова да изпълнява едновременно няколко задачи. Ярък представител на тази категория е в арсенала за мъжка красота на L'Oréal Paris. Стилизиращият инструмент в кремав формат е подходящ за оформяне на бретон и оформяне на брада. Степента на фиксиране е средна и това е, от което се нуждаете: прическата ще я поддържа жива. Приятният дървесен аромат може да се счита за бонус, тъй като кремът съдържа етерични масла от кедър, евкалипт и сандалово дърво.

Класически мъжки къси прически за къдрава коса

Време е да разгледаме по-подробно мъжките прически за къдрава коса. Да започнем с класиката - късите прически.

полка

Ако търсите семпла прическа, която да допълни вашия бизнес стил, не търсете повече от полка точките. Прическата, която се появява през 17 век, днес все още предполага плавен преход от късо подстригани храмове към малка дължина в теменната зона.

канадец

Канадката прилича на полка, но все пак има разлика: ако говорим за дължината на косата, тогава тази прическа има по-голям контраст между страничните зони и горната част на главата.

Underkat

Радикален вариант, когато слепоочията са напълно обръснати, като същевременно се оставя доста прилична дължина в горната част на главата в областта от линията на косата на челото до върха на главата.

Модерни мъжки прически за къдрава коса със средна дължина

Мъжете със средно дълга коса имат от какво да избират и на какво да внимават, когато става дума за къдрави прически. Да вървим по ред.

канадец

Вече описахме тази прическа в главата за млади хора с къса коса, но както виждате, тя може да се носи и с по-дълги къдрици.

британски

Тази прическа изглежда елегантна и мъжествена едновременно. Но при едно условие: нишките трябва да лежат в правилната посока. Пастата или ваксата ще помогнат при стилизирането - любимите стилизиращи продукти на много мъже.

Дипломиран карет

Свикнали сме, че тази прическа се препоръчва на собственици на права коса. Но дори и на къдрава коса този тип боб изглежда впечатляващо, съгласни ли сте?

Мъжки прически на базата на дълга вълниста коса

" Предложете нещо интересно, иначе ви писна да ходите с конска опашка!" - такива заявки често се срещат в различни специализирани ресурси. Моля те! Ние не само ще предложим, но и ще покажем две интересни мъжки прически за вълниста коса.

Мъжко удължено каре

Според нас младите хора с удължен боб изглеждат много стилни. Такива прически вървят добре с небрежен гардероб и можете да допълните такъв комплект с очила с интересна рамка.

Каскада

Забелязахме, че мъжките прически, предназначени за къдрава коса, често съвпадат с женските прически. И каскадата, която избират романтичните мъже, е от тази кохорта. Вярно е, че мъжете трябва да бъдат по-малко старателни в оформянето на тази прическа - ефектът "коса до коса" е безполезен тук.

5 Модни идеи за мъжка дълга прическа

И така, да речем, че току-що сте се подстригали. Сега трябва да вземете решение за стила и ние ще ви помогнем с опциите за стилизиране. По-долу има идеи за снимки на актуални мъжки прически на базата на къдрава коса през 2023 г.

Опашка

Не трябва да облизвате кичурите плътно. По-добре е да им дадете малко свобода, точно както направи младежът на снимката.

Група

Но пакетите могат да бъдат доста стегнати. Основното нещо е да не прекалявате, в противен случай може да ви заболи главата.

Плитки

Спортистите обожават тези прически. Разбираемо е: да играеш същия футбол с дълга коса вече е толкова трудно, а ако те са и къдрави Като цяло сега знаете тайната на младия Дейвид Бекъм и други мъже в отлична спортна форма.

Дредове

Един от мъжете с вълнисти коси, които пробваха дредове, е Джони Деп. Да, Капитан Спароу се оказа смел човек, дори и във филмите.

Класически стил

Под класика ние от FashionVIPdergisi.com имаме предвид изображенията на Венсан Касел, чийто стил винаги изглежда семпъл и небрежен, като млад мъж на снимката.

Професионални съвети

Мъжки прически за къдрава коса не е най-лесната тема, не можете да спорите. Затова не можем да ви оставим без кратък, но полезен раздел с въпроси и отговори.

Как мъжете могат да оформят къдрава коса?

О, това е отделна наука! Може да се изненадате, но това трябва да се прави, докато миете косата си. Да, да, първо с шампоан, след това го изплакнете и нанесете овлажняващ балсам. Докато продуктът действа, срешете къдриците с гребен с широки зъбци.

Коя мъжка прическа за къдрава коса е модерна през 2023 г.?

От най-актуалното - прическа бобър с гладко избръснати слепоочия.

Препоръчайте мъжки прически, чието оформяне не отнема часове (имам вълниста коса).

Много зависи от вашия праг на перфекционизъм. Ако косата ви е със средна дължина, опитайте каскадата, но бъдете готови, че стилът ще изглежда умерено разрошен. Ако изберете прически за бързо оформяне на дълга къдрава коса, тогава това са различни версии на опашка или възел.

Категория: