Мечтаете ли да се научите как да правите собствената си прическа? Предлагаме да започнете с простото и да си спомните детството

Основни принципи на тъкане на колосчета

Spikelet е прическа, която изглежда доста семпла отвън и е чудесна за ежедневна визия. Не всичко обаче е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. За тези, които нямат опит във фризьорските експерименти, моделът на тъкане изглежда много богато украсен.

Наистина, колосът е сложен вид плитка. В процеса на тъкане в основната плитка се включват допълнителни нишки, създавайки ефект на пластове. Можете ясно да го видите на снимката.

Между другото, класическият колос често се нарича френска плитка, въпреки че, честно казано, можете да намерите такъв стил в различни страни и, добавяме, в различни възрастови категории.

През 2023 г. видеоклиповете за това как да тъкат колоски са популярни не само сред ученичките. С такава прическа можете да срещнете както представители на бохема, така и бизнес жени.

Плитането на дълга коса на колоски се препоръчва на тези, които редовно ходят на спорт или активно се занимават с домакинска работа. Въпреки това, класчето ще изглежда впечатляващо на партито.

Освен това е умно да направите това, ако планирате да си вземете почивка от горещите инструменти.

Като цяло тази прическа има много предимства. Нека назовем основните.

 • Женственост. Много момичета са привлечени от красотата на колосчето. Гледайки примерите на снимката, няма как да не се съгласим с това.

 • Практично. Първо, косата не е изложена на травматичния ефект от гладене или клещи. Второ, нишките, събрани в колос, не се изкачват в лицето и, за разлика от опашка или кок, ви позволяват да носите шапки и други шапки без никакви проблеми.

 • Гъвкавост. Spikelet е подходящ почти навсякъде: на плажа, в офиса, във фитнеса и на парти.

Но тази прическа има и недостатъци. Нека не ги крием.

 • Сложна техника. За първи път се препоръчва да тъчете колос, като стриктно следвате инструкциите стъпка по стъпка (за предпочитане със снимка). За да започнете, можете да практикувате на познато дете или на приятел, ако те са готови да подкрепят усилията ви - ще бъде по-лесно да се справите с техниката.

 • Прическата не е подходяща за момичета с къдрици. Въпреки това, със силно желание, можете предварително да изправите къдриците, като същевременно не забравяте за висококачествената термична защита (кремът L’Oréal Professionnel Blow Dry няма да ви разочарова).

 • Собствениците на тънки и разцепени краища трябва да подготвят косата си по специален начин, в противен случай отделните косми ще стърчат небрежно от колоса. Този минус обаче може да се превърне в плюс. Ако първо нанесете върху къдриците грижа за грижа или подхранващо масло, не само ще подготвите косата за сплитане, но и ще се погрижите за тяхното качество.

Какви инструменти са ви необходими, за да изплетете колос?

Преди да тъчете колос, ви съветваме да се запознаете с арсенала от инструменти, които ще помогнат при създаването на прическа.

Инструменти

Броят им зависи от сложността на задачата и вашите желания. Събрахме пълен комплект - в случай, че планирате да се научите как да тъчете шипове на професионално ниво.

И така, какво е включено в необходимия набор от инструменти?

 • Еластични ленти (по-добре е да вземете плътни, но малки - за да съвпадат с косата, така че да се слеят с колоса);

 • фиби и невидимки;

 • четка и гребен със стегнати зъби;

 • панделки (ако планирате да сплетете сложен колос).

Стилизиращи продукти

Не всяка стъпка по стъпка инструкция, обясняваща как да тъчете колос, съдържа този вид приложна информация, въпреки че според нас качеството на резултата до голяма степен зависи от правилната козметика. Важно е например правилно да подготвите нишките: те трябва да са гладки и леко навлажнени. Препоръчваме да нанесете върху косата Garnier Fructis SOS Recovery Serum с екстракт от амла.Помага за визуално подобряване на състоянието на върховете и придава блясък на къдриците.

Как да си сплетете колос: инструкции стъпка по стъпка

За начинаещи сме подготвили инструкции стъпка по стъпка за тъкане на колос - вдъхновете се и започнете!

 1. Преди да тъчете колос, трябва да измиете косата си, както в случая с други плитки, в противен случай стегнатият стил ще подчертае мазните корени на косата. Използвайте шампоан, който не само почиства косата ви, но и овлажнява скалпа ви: той трябва да е чист и добре поддържан.

 2. Косата в теменната зона трябва да бъде отделена от останалата коса и разделена на три части.

 3. Започнете класическата плитка, като кръстосате кичурите заедно. Който е забравил как се прави, напомняме: десният кичур се поставя върху централния, след това същото се прави с левия.

 4. Сега продължете да правите същото, добавяйки малко коса от останалите всеки път. Важно е новите кичури да са с приблизително еднакъв размер, тогава стайлингът ще бъде симетричен.

 5. Сложете последните 20% от дължината в класическа плитка и я закрепете с ластик в долната част.

 6. Комплект с лак за коса. Избрахме Vavoom от Matrix - ще издържи дълго време!

За тези, които не знаят как да тъкат колос, ви съветваме да започнете да тренирате според тази стъпка по стъпка инструкция предварително, а не преди да излезете от къщата. От опит знаем, че не всеки успява от първия път и това е нормално. Не се притеснявайте: да, това не е най-лесната, но не и най-трудната прическа, така че няма да е трудно да я овладеете с опит.

Разновидности на прически с колосчета

Преди да гледате видеото за начинаещи и да изплетете колос, решете какъв вид прическа искате да получите. Да, да, не ви се струваше: колосчетата са различни. Показани са най-популярните.

Обратно колосче

Може би това е един от най-обемните класчета. Обърнете внимание също, че обратното тъкане изглежда много интересно на кичури със сложно оцветяване, като калифорнийски акценти, балаяж или омбре.

Всеки ден класче настрани

Вече усвоихте ли класическия колос и искате нещо по-оригинално? Най-лесното надграждане на прическа е същата плитка, само сплетена на една страна. Изберете някоя или ги редувайте.

Френска странична плитка

По-горе ви казахме стъпка по стъпка как да изплетете френски колос, за да получите резултата като на снимката по-долу.

Предлагаме една и съща прическа да бъде асиметрична. Изображението ще бъде по-подходящо и стилно.

В същото време са достатъчни основните умения за тъкане на класически колос.

Плитка рибя опашка

Това колосче с право може да се нарече загадъчно. Вижте сами: малко хора могат да се досетят как да повторят стайлинга на снимката и да сплетят такава плитка без инструкции. Ако изберете тази опция, пригответе се да получавате ентусиазирани комплименти и отговорете на въпроса как да повторите прическата си.

Колаче около главата

Сигурни сме, че такъв стайлинг е подходящ за вечерно облекло и дори за сватба. Spikelet - прическа, която може да се нарече едновременно тържествена и практична (цялата коса е спретнато събрана и дори опашката на плитката не виси).

Колачета от двете страни

Харесвате ли закачливи странични опашки? Същото може да се направи и с класчета! Разделете косата си на две равни части и сплетете шиковете според инструкциите по-горе.

Рибена опашка обърната

Ако вече владеете сложната версия на колосчето, тогава напълно. Например, сплитане на обратна рибя опашка във висока конска опашка или сплитане около главата.

Професионални съвети

Сега знаете как да сплетете колос. А за тези, които все още имат въпроси, ви предлагаме да се задържите, за да се запознаете с препоръките на експертите.

Как да сплетете колос на къдрава коса?

Уви, това няма да стане бързо. Еластичните къдрици не са приятелски настроени към такива плитки, но можете първо да изправите къдриците и след това да сплетете колос.

Как да сплетете колос на къса коса?

Същото като при дългите, но е важно да започнете от върха на главата.

Какви са опциите за тъкане на колоски в тенденция през 2023 г.?

Ще подчертаем два варианта: колос, който започва от темето, и асиметрична прическа.

Колко лесно се сплита колос - въз основа на видеото или следвайки инструкциите по-горе?

Подробните инструкции са по-близо до нас: няма нужда да спирате видеото на всеки няколко секунди и да го превъртате назад, ако сте пропуснали нещо.

Категория: