Време е да подстрижете връхчетата, но не намирате време да посетите салона за красота? Ние знаем как да решим проблема сами, какво е необходимо за това и кой е най-лесният начин

Какво ви трябва, за да подстрижете косата си у дома?

Преди да предложим конкретни инструкции как да се подстрижете сами, нека поговорим за предварителната подготовка. Подстригването е сложен процес и дори класическата равна прическа ще изисква концентрация, известен опит и познания. Затова експертите не съветват да вземете ножицата за първи път преди важни събития като сватба, ваканция или например постъпване на нова работа.

Ако не сте доволни от състоянието на краищата, по-добре приберете косата си на кок или използвайте продукти, които визуално подобряват вида на къдриците.

Нека бъдем откровени: поддавайки се на неустоимото желание да подстрижете косата си, рискувате бъдещето. Обърнете внимание на двете прически по-долу - те могат да бъдат наречени камуфлажни: нисък кок или на върха отваря лицето и изглежда много привлекателно.

Подстригването на косата ви не е най-добрият сценарий, ако планирате сложна прическа, като каскада, пикси или стълба.

Но ако сте решени, ще ви кажем как да подстрижете косата си у дома с минимални рискове.

Организация на работното място

Да приемем, че имате обикновен апартамент без така наречения кът за стилисти. Опитайте се да организирате пространството възможно най-удобно, преди да режете.Изберете най-светлото място в стаята (най-често това е зоната на прозореца), поставете там две огледала (по възможност големи) и удобен стол. С този подход подстригването у дома може да бъде почти толкова успешно, колкото и в салона.

Помислете за почистване след прическата си. Можете да поставите вестници или покриващо фолио на пода.

Инструменти

Ако столът и огледалото могат да бъдат обикновени, тогава е важно да се подходи към избора на инструменти по-задълбочено.

Преди да се подстрижете, вижте в специализиран магазин. Ще ви трябва:

 • плосък гребен с плътно прилепнали зъби,

 • четка за коса,

 • ножици за подстригване,

 • ножици за изтъняване,

 • ленти за коса.

Средства

Ако решите да подстрижете косата си у дома, уверете се, че имате под ръка всички необходими основни инструменти.

 • Между другото, ще имам серум за контрол на гладкостта като Liss Control+. Това ще ви помогне да направите косата си по-послушна, което е важно.

 • Крем против накъсване, като Elseve. Проверено с гребен“ от L'Oréal Paris. Създаден е да предпазва косата ви от горещи инструменти и да придава допълнителна храна на вашите къдрици, но също така е страхотен като основа за нанасяне върху влажна коса преди подстригване.

Подготовка на косата

Чистата коса е ключът към успешната прическа.

Не е трудно да измиете косата си по класическия начин. Използвайте шампоан, който отговаря на вашия тип скалп, и лек балсам, който отговаря на вашия тип коса.

По-добре е да прибягвате до по-богати и хранителни продукти след подстригване, когато разберете, че сте доволни от крайния резултат.

Редакторите на FashionVIPdergisi.com препоръчват два реда: „Elseve. Hyaluron Filler“ от L'Oréal Paris и „Fructis. Растеж с пълна сила“ от Garnier. Благодарение на тяхното изглаждащо и укрепващо действие, тези продукти ще ви помогнат да подстрижете косата си равномерно у дома и ще донесат допълнителни ползи за косата ви.

Как да подстрижете косата си права отзад: инструкции

Много момичета се отказват от плановете си да подстрижат собствената си коса именно защото не знаят как да се справят с космите по гърба. Ще ви кажем какво се изисква от вас, за да се справите със задачата без помощта на стилисти.

 1. Дори и да не носите раздяла, сега е моментът да го направите.

 2. Съберете косата си на опашка (колкото по-ниско, толкова по-добре) и я закрепете с ластик.

 3. Обемът е безполезен тук - направете гладък стайлинг.

 4. Въоръжете се с друг ластик и го поставете на желаното ниво на рязане. Всичко под ластика ще трябва да се отреже.

 5. Хващайте се за работа. Вземете ножицата и подстрижете косата до желаното ниво, като държите инструмента строго хоризонтален.

 6. Оценете случилото се, разпуснете косата си и се насладете. Ако изглежда, че не се е получило много гладко, не е забранено отново да преминете през описания по-горе алгоритъм.

Как да подстрижете краищата на косата си?

Да речем, че сте отрязали ненужна дължина. Но дали краищата са достатъчно красиви? По-долу са дадени инструкции как да подстрижете собствените си краища равномерно.

 1. Започнете подстригването си с измиване на косата, като не забравяте да използвате балсам, тъй като той помага за разплитането на кичурите и улеснява разресването.

 2. Подсушете косата си с кърпа и я срешете старателно. Нанесете грижа без отмиване върху къдриците.

 3. Разделете косата си на пет до осем зони.

 4. Определете за колко време сте готови да се разделите.

 5. Започнете своята прическа. За да направите това, вземете първия кичур с показалеца и средния си пръст, дръпнете надолу и отрежете всичко под пръстите.

 6. От първия кичур отрежете останалата част от косата си. Ако къдриците изсъхнат по пътя, навлажнете ги с вода с помощта на спрей.

Срешете отново косата си в края, за да сте сигурни, че ще свършите работата.

Как да подстрижем цъфтящите краища?

Може би това е най-лесната задача от всички, които разгледахме в тази статия. Предлагаме инструкции стъпка по стъпка как да подстрижете косата си равномерно, ако имате цъфтящи краища.

 1. В този случай не е необходимо да миете косата - достатъчно е леко да я намокрите, за да е мокра. След това внимателно срешете кичурите с плосък гребен със стегнати зъби.

 2. Сега разделете косата си на няколко части (около пет до осем, в зависимост от дебелината на косата ви) и закрепете всяка с ластик.

 3. Усучете първата част на сноп. Най-вероятно разделените краища ще стърчат от турникета в различни посоки. Те трябва да се режат с ножица. Работете с останалите кичури по същия начин.

 4. Готово! След тази процедура Ви съветваме да използвате ежедневно продукти, които подхранват и овлажняват връхчетата. Редакционните фаворити са по-долу.

Как да си подстрижете бретона?

Като дете малко хора са мислили да подстрижат косата си, но много са се опитвали да отрежат бретона.Резултатът, меко казано, не винаги отговаряше на очакванията. За да затворите успешно гещалта след години, ви съветваме да действате внимателно и според инструкциите. Ще ви кажем как да направите прав бретон (в края на краищата е много по-лесно, отколкото да експериментирате с бретон-перде или наклонен бретон).

 1. Първо отстранете косата, която не участва в подстригването. Как да направите това, няма значение: някои ги вземат на опашка, други ги сплитат, а трети просто забиват къдриците с щипки или раци. Основното е, че те не пречат на работата.

 2. Срешете предните кичури, които сте взели под бъдещия бретон.

 3. Започнете подстригването си с малка част от косата. Стиснете къдрицата с показалеца и средния си пръст и я дръпнете надолу. Дръжте ножицата под ъгъл от 45 градуса.

 4. Подстрижете косата си до желаното ниво, например точно под линията на веждите.

 5. В зависимост от дължината на първия кичур, направете същото с останалите.

 6. Когато сте готови, изчеткайте косата си и вижте дали всичко е станало гладко. Ако има неточности, внимателно ги коригирайте с гребен и ножица.

Професионални съвети

И така, обсъдихме как сами да си подстрижете косата. Време е за въпроси и отговори.

Как да подстрижете дългата си коса отзад, ако нямате второ огледало у дома?

По-горе описахме схема, по която можете да опитате да подстрижете косата си по целия периметър почти с едно движение на ножицата. За да направите това, трябва да съберете косата на опашка и след това да вземете друга еластична лента и да я фиксирате на нивото, където е планирано изрязването.

Как сами да подстрижете само част от косата си? Направиха ми стълба, но искам да махна полукръга и да направя права линия.

Трябва да съберете цялата коса на опашка, да намерите най-късия кичур и като отстъпите 1-2 сантиметра нагоре от среза, закрепете цялата опашка с втори ластик. Всичко под ластика ще трябва да се отреже с ножица.

Как сами да подстрижете косата си, ако нямате нито един незаличим продукт за красота под ръка?

Вземете малко балсам за коса и го разнесете върху полувлажни кичури. Когато приключите с прическата, изплакнете балсама и изсушете къдриците. Между другото, има продукти, които перфектно съчетават функциите на балсам и незаличима грижа. Например продукти от гамата Fructis Superfood Garnier.

Мога ли дори сама да си подстрижа косата?

Не виждаме особени проблеми с това, ако се подготвим правилно и не правим резки движения. Нежно и равномерно подстриганата коса е доста реалистична. Но не забравяйте, че това е по-скоро SOS мярка и ако е възможно да се свържете с опитен майстор, тогава ние гласуваме за тази опция.

Категория: