Къдриците са мечтата на много момичета. Но да оформяте косата си с къдрици всеки ден не е толкова лесно. За всички, които не са готови за такива жертви, дълготрайното къдрене може да бъде отличен изход от ситуацията. Модерен начин да получите къдрици сериозно и за дълго време - biowave

Първа среща

 • Какво е биовълна? Биовълната на косата е процедура за създаване на дълготраен къдрав стайлинг, по време на който върху косата се нанася специален състав.За разлика от къдренето, което някога беше много популярно сред нашите баби и майки, съставът за био вълна не съдържа агресивни компоненти като амоняк, тиогликолова киселина и водороден прекис. Такава процедура може да се счита за щадяща.
 • Основният компонент на състава за био вълна е аналог на аминокиселината, която е структурна част от човешката коса и отговаря за поддържането на желаната форма.
 • Също така си струва да се отбележи, че многокомпонентният продукт, предназначен за този дълготраен стайлинг, включва естествени съставки като копринени протеини или колаген. Те придават на косата мекота и коприна, а също така подхранват къдриците.
 • Колко време издържа биовълната на косата? Дългосрочният резултат ще зарадва от 3 до 9 месеца - всичко зависи от качеството на косата и диаметъра на къдриците. Все по-фините къдрици запазват формата си най-дълго.

Снимка преди и след био вълна

Визуално да видите чудото на косата biowave ще помогне нашата селекция от снимки от поредицата "преди и след" :

Обсъдете предварително с майстора какви къдрици искате да получите - по-еластични и добре дефинирани или големи и отпуснати.

Ако процедурата се извърши правилно, къдриците ще бъдат спретнати и дисциплинирани - косата не трябва да се развява и да се разпада.

Плюсове и минуси на биохимичното къдрене на коса

Основното предимство на биовълните е издръжливостта на оформянето: машите и пресите няма да са необходими няколко месеца.

Още един плюс е естественият в по-голямата си част и мек състав за биохимично къдрене. Косата практически не се наранява и изглежда здрава и добре поддържана след процедурата.

Недостатъкът на процедурата е, че не е подходяща за всеки. Чупливите и много тънки къдрици все още не могат да издържат дори на такова въздействие, така че експертите препоръчват първо да възстановите качеството на косата и едва след това да се запишете за био вълна.

Третиране на коса с био вълни

Как протича процесът на био вълна? Нека разгледаме по-подробно всяка стъпка.

 1. Първо косата се измива със специален дълбоко почистващ шампоан, който отваря люспите на кутикулния слой.

 2. След това кичурите се навиват на маши с желания размер и форма.

 3. Биохимичен състав за къдрене се нанася върху косата, навита на маши и се оставя за необходимото време.

 4. Фиксиращият състав се отмива с продукти, които изглаждат кутикулния слой на косъма и възстановяват къдриците след процедурата.

Ако косата се нуждае от допълнителна грижа, майсторът ще направи лечебна маска или лечебно обвиване.

Мога ли да направя биокъдрици у дома?

Не препоръчваме биовълни у дома. Съставът за тази процедура трябва да бъде избран от опитен майстор, в противен случай е лесно да се нарани косата на структурно ниво. В допълнение, подобно аматьорско изпълнение може просто да не доведе до желания резултат и вместо перфектни къдрици рискувате да получите "повишена рошава" .

Мога ли да боядисам косата си след био вълна?

Можеш! Само си струва да направите това поне седмица след биохимичното къдрене на косата. Така че не вредите на къдриците и можете да постигнете желания нюанс. Ако решите да направите био вълна след боядисване, трябва да минат поне 2 седмици от момента на боядисване.

Характеристики на био вълната въз основа на дължината на косата

Кои къдрици да избера? Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от дължината на косата. Нашата селекция от снимки ясно ще ви каже кои видове био вълни изглеждат най-изгодни на различни подстригвания.

Къса коса

Еластични и стегнати къдрици на базата на къси прически изглеждат много впечатляващо.

Ако имате асиметрична прическа или гарсон, можете да направите по-спокойни големи къдрици.

Коса със средна дължина

Biowave а la големи къдрици ще стои добре на средна коса. С тази първоначална дължина, дълготрайният плажен стил също е добър избор.

Ако харесвате къдрици с по-дефинирана форма, интересна опция е афро опцията - смело решение с био вълни за коса с дължина до раменете.

Дълга коса

За дълга коса можете да опитате всякакъв вид трайно къдрене.

Големи вълни, малки къдрици или къдрици в краищата - всичко ще изглежда страхотно.

Ако косата ви няма обем, био вълната в корените ще бъде спасението. Дългосрочният ефект ще ви спести необходимостта да оформяте косата си всеки ден.

Оформяне на прическа след био вълна

Въпреки факта, че косата след био вълна може да не е оформена, понякога искате да направите косата си по-елегантна или спретната. Какви средства ще помогнат за постигането на тази цел?

 • Спреят Beach Waves на L'Oréal Professionnel ще ви помогне да подчертаете деликатната структура на къдриците. Напръскайте малко продукт върху суха или влажна коса за стил без усилие.
 • Чистите и дефинирани къдрици се постигат лесно с мус Spiral Queen. Нанася се върху мокра коса, след което кичурите се изсушават със сешоар, работещ в студен режим. Удобно е да фиксирате резултата с крем Siren Waves - това е гаранция, че всяка къдрица ще бъде еластична и силна.
 • Ако почувствате, че къдриците ви са се заплели и трудно се разресват, нанесете върху косата спрея All-in-One на Biolage преди оформяне. Улеснява разресването и прави къдриците послушни.

Как да се грижим за косата след био вълна

След биохимично извиване къдриците се нуждаят от специални грижи, които ще удължат ефекта от трайното оформяне.

Не се препоръчва да миете косата си през първите няколко дни след процедурата: съставът трябва да бъде здраво фиксиран върху косата.
 • Трябва да се обърне специално внимание на прочистването. Ако забележите, че къдриците са отслабнали и са станали по-чупливи след био вълна, тогава възстановяващата грижа ще ви помогне.Опитайте например Instacure на Matrix. Шампоанът и балсамът от тази линия намаляват порьозността и начупването, възстановявайки здравия блясък.
 • Подхранващите маски без ефект на утежняване са това, от което се нуждаете след перманентна био вълна на косата. Elseve "Luxury 6 oils" от L'Oréal Paris интензивно подхранва косата и възвръща естествената й здравина. Маската не оставя филм върху косата и не утежнява кичурите.
 • Не се страхувайте да използвате масла: те действат чудесно на къдрава коса, ако се използват правилните продукти. Biolage Exquisite Oil от Matrix е предназначено за непокорни къдрици, които трябва да си възвърнат мекотата.
 • За тези, на които им липсва обем в корените, препоръчваме спрея Volumetry на L'Oréal Professionnel: само няколко впръсквания и стайлингът за обем ще издържи цял ден.

Биохимично къдрене на коса: съвети от стилисти

Колко често мога да си правя косата?

Общото правило е не повече от два пъти годишно. Във всеки случай трябва да вземете предвид състоянието и вида на косата. Тогава къдренето ще премине почти безвредно и ще донесе желания резултат. Съветваме ви да се обърнете към утвърдени салони, специализирани специално в перманентната вълна. Специалистите ще подскажат необходимия интервал между процедурите за всеки отделен случай.

За кого е подходяща косата с био вълни?

Такова къдрене често се нарича екологично. Ще ви подхожда, ако:

 • косата ви изобщо не издържа на оформяне и къдриците се разпадат след няколко часа;
 • искате процедурата да е възможно най-нежна и да запазите къдриците здрави и еластични;
 • готови сте за промяна през следващите няколко месеца.

Кой е категорично противопоказан за коса с био вълна?

Дълготрайното оформяне не трябва да се използва върху много увредена коса. Те могат да станат такива след изрусяване или неправилно боядисване - в този случай ще отнеме време, за да се възстанови косата.

Каква е разликата между карвинг и био вълна?

Карвинг е по-лека версия на биоуейв, която е подходяща за момичета с много тънка и суха коса. Карвингът е показан и за тези, които искат леко да навият краищата или да добавят основен обем на косата. За момичета с гъсти къдрици е по-добре да се даде предпочитание на био вълната, защото след резба къдриците на такава коса няма да се задържат.

Защо къдриците ми изобщо не могат да се задържат след био вълна?

Може би не сте спазили препоръките, които е важно да следвате след процедурата. Ако веднага сте измили косата си или сте използвали преса за коса, тогава би било самонадеяно да чакате първоначалния ефект да се запази. Въпреки това, често причината за крехкостта на къдриците се крие в самата структура на косата: има моменти, когато съставът на био вълната просто не работи и трябва да бъде преразгледан.

Как да не съсипете косата си с био вълна?

Свържете се само с надеждни салони за красота, където използват най-безвредните и висококачествени състави за био вълна и не забравяйте да следвате всички препоръки за грижа за косата след процедурата.

Категория: