Бухата коса е, разбира се, дар от природата. Но щастливите собственици на този подарък често се оплакват от проблеми със стила. Нишките или не искат да запазят формата си, след това губят обем в корените. Нека ви кажем какви прически за гъста коса съветват професионалистите, за да сведете до минимум този вид проблеми

Гъста коса: опции за прическа

Много хора смятат, че гъстата коса не изисква оформяне. Но в действителност изборът на прическа с такива елементи не винаги е лесен.

Момичетата често интуитивно се спират на права прическа и трябва да призная, че такава прическа за гъста коса върви с гръм и трясък, подчертавайки естествените данни.

Но този подход има и недостатъци. Първо, правата прическа ограничава избора на прически, като изключва прически като каскада или стълба от възможните предпочитания.

Второ, прическите за гъста коса с равно подстригване не винаги се справят с тежестта на къдриците. Поради това има трудности не само със стилизирането, но и с грижата (собствениците на гъста коса избягват подхранващи формули, за да не утежняват вече тежките нишки).

Следователно има няколко основни задачи за подстригване, предназначено за гъста коса:

  • дайте лекота на къдриците;

  • не ограничавайте избора на продукти за грижа;

  • направете кичурите по-послушни;

  • разширете диапазона от възможни стилове.

Но нека преминем от теория към практика и да видим какви популярни прически избират момичетата в зависимост от индивидуалния си външен вид.

Според формата на лицето

Чертите на лицето играят важна роля при избора на прически, независимо дали косата е гъста или не.

По отношение на пропорциите квадратното лице се хармонизира с асиметрични прически с плавни преходи. Момичетата с кръгла форма на лицето трябва да гледат на визуално удължени прически - например удължен боб. Триъгълното лице винаги вдъхновява стилистите да експериментират творчески. Те могат да ви предложат стълба, каре, каскада и други модерни прически с различна дължина. Те ще разубедят, може би, само от прав взрив. С овално лице можете да разчитате на картбланш - няма да има конкретни препоръки, така че изберете прическа в зависимост от вида, структурата и дължината на вашата коса.

За права коса

Гъста коса и дори права? Ето я, мечтата за красота на много момичета! Но не всеки разбира, че оформянето на такава коса с помощта на техниката на четкане или правенето на къдрици с помощта на горещи инструменти не е толкова лесно.Ако искате да опитате къдрици за гъста коса (и още повече, ако това е прическа за всеки ден), дайте предпочитание на каскадна прическа. Това ще помогне за изсветляване на върховете и ще добави въздух към стила.

За къдрава коса

Вълнообразните къдрави кичури не са лесен спътник. Важно е да намерите опитен стилист, който се е занимавал с коса от този тип повече от веднъж. Ако буйните къдрици се образуват сами, опитайте се да изоставите дългата коса в полза на прически с дължина до раменете (боб или боб ще свършат работа). А по-плавните отпуснати вълни могат да бъдат „опитомени“ с рошава прическа или каскада.

Прически на базата на дълга гъста коса: 5 идеи за снимки

Имате гъста коса и успяхте ли да я израснете? Честито! Сега трябва да им дадете подходяща форма. За по-голяма яснота ние демонстрираме възможните опции - изберете своя!

Равномерно изрязване

Правото подстригване не е най-универсалният избор за дамски прически, базирани на гъста коса.

Първо, майсторът трябва да е перфекционист - в противен случай недостатъците определено ще бъдат видими. Второ, припомняме, че е доста трудно да фантазирате равномерно подстригани къдрици. Въпреки това, няма противопоказания за тези, които предпочитат прически с права коса и не се стремят към обем в корените. В този случай дори сешоар не е необходим - самите къдрици лежат както трябва. Ако все пак решите да използвате горещи инструменти, моля, не забравяйте за термичната защита. Помогнете на крем Blow Dry от L'Oréal Professionnel.

Той не само предотвратява възможни вреди от излагане на високи температури, но също така подхранва къдриците благодарение на витамин Е и растителни протеини в състава.

Пълнене или изтъняване

Ето я основната техника на стилистите, които знаят как да подстригват дълга гъста коса. Изтъняването на косата се препоръчва точно на момичета, които могат да се похвалят с добро качество на косата - това няма да работи с разделени краища, тоест ефектът ще бъде далеч от желания.

Стълба

Стълбата е подходяща за тези, които планират да овладеят оформяне в техниката на четкане - тази, която изисква кръгъл гребен и сешоар.

Каскада

Ако търсите прическа, която ще изглежда изгодно на гъста коса със средна дължина, вашият пример е Кейт Мидълтън. От много години тя избира класическата каскада.

Модерни прически, базирани на гъста коса със средна дължина

Интересувате ли се от прически, предназначени за гъста коса със средна дължина? Моля те! И да, всички те са стилни и модерни.

Дипломиране

Прическата, която изглежда готино, е леко разрошена. Текстурираща пудра и спрей с морска сол ще ви помогнат да постигнете желания резултат.

Каскадна стъпка

Такива прически на гъсти къдрици със средна дължина изглеждат просто луксозни - особено ако се запази естественият цвят на косата. Но ако сте направили едноцветно оцветяване, ефектът няма да е по-лош.

Боб с фрезирани краища

Бобът изглежда отива на почти всички. Но за момичетата с гъста коса е по-добре да профилирате краищата, така че прическата да изглежда възможно най-свежа.

Къси прически за гъста коса

Да предложиш къси прически на базата на гъста коса изобщо не е трудно! Трите опции по-долу са много актуални този сезон.

Каре

На гъста коса прическата боб изглежда страхотно с и без бретон. Съгласни ли сте?

Боб

Където е квадратът, там е бобът. Ако търсите допълнителен обем на темето, оформете косата си стилно с кръгла четка и сешоар. Градуираният боб без бретон е прическа, която допълнително ще подчертае плътността на косата, а на снимката можете да го видите с просто око.

Пикси

Искаш ли нещо такова? Пикси кройката няма да ви разочарова. Гъстата коса ще изисква допълнително изтъняване - в противен случай ще бъде трудно да й придадете желаната форма сутрин.

Гъста и тежка коса: функции за оформяне и грижа

Ако и вие като нас подхождате отговорно към избора на козметика за коса, разгледайте селекцията по-долу. Събрахме тези средства специално за собствениците на буйни коси.

Шампоан

Лекота и висококачествено почистване - това са двата критерия, на които трябва да отговаря един шампоан за гъста коса. Намерихме подходящ вариант в Garnier в линията Fructis. Продуктът съдържа екстракти от краставица и зелен чай, които подхранват и овлажняват кичурите, но за разлика от маслата не ги утежняват.

Климатик

Познаваме жени с гъста коса, които не използват балсам за коса. Не, не защото не им трябва. Те просто не могат да намерят продукт, който да не утежнява кичурите.

L'Oréal Paris реши този проблем, като пусна Magic Water. Грижа за ламели" . Този балсам за изплакване е течна формула, която се нанася върху къдриците само за 8 секунди, достатъчно време за разресване на косата за по-мека и гладка коса.

Текстурираща пудра

Да, за момичетата с тежки къдрици може да е трудно да повдигнат кичурите в корените. Нашият съвет е да избирате стилизиращи продукти със суха текстура. Например Matrix има готина пудра. Разнесете го върху кореновата зона - и се учудете на ефекта! Никога не сме могли да получим такъв обем у дома.

Професионални съвети

Говорихме в подробности за прическите, предназначени за гъста коса. Остава да отговорим на въпросите на читателите.

Как да оформя къси прически с бретон, ако имам гъста коса? Има ли опции за всеки ден?

Предполагаме, че ще имате нужда от обемно оформяне на бретона, така че да е в хармония с обема на косата. Нанесете върху него капка специален мус и докато изсушавате кичурите, ги нагласете в желаната посока с кръгъл гребен.

Кои прически за гъста къдрава коса са подходящи, ако искам да направя сложно боядисване?

Нашите предпочитания: балеаж - за каскадно подстригване, омбре - за стълби, калифорнийски акценти - за прически на базата на дълга коса.

Какви къси прически стоят красиво на гъста коса без оформяне?

Определено е невъзможно да се отговори на този въпрос. Например, за момичета с права коса бихме посъветвали квадрат. А за тези с къдрава коса можете да опитате рошава прическа. Но много зависи и от квалификацията на стилиста, както и от характеристиките на вашата коса.

Категория: