Търсите прическа, която да е актуална повече от един сезон? Мъжката прическа Цезар е решение, което напълно отговаря на този критерий. Как се прави и за кого е подходящ, ще разкажем в тази статия

Характеристики на мъжката прическа Цезар

Нека се върнем малко назад в миналото, за да разберем историята на тази прическа. Според легендата римският император Цезар сресвал цялата си коса от тила до челото. С помощта на тези манипулации той сякаш искаше да скрие плешивите си петна. В резултат на това се образува бретон, който маскира тази досадна черта на външния му вид.

Какво е прическа в наше време?

 • Прическата Цезар е мъжка прическа с прав или заоблен бретон, избръснати слепоочия и тил. Въпреки това, косата на слепоочията и задната част на главата не може да бъде обръсната до нула, оставяйки няколко милиметра дължина.
 • Отличителни черти на прическата Цезар са еднаквата дължина на косата на темето и в бретона (приблизително 2-3 сантиметра), както и внимателно и изключително точно оформяне на слепоочията.

В съвременния вариант прическата по-скоро допълва модния имидж и в никакъв случай не се възприема като начин за прикриване на появяващата се плешивост.

Плюсове и минуси на прическите

Какви са основните предимства на прическа Цезар?

 • Не губи актуалност.
 • Цезар е лесен за оформяне.
 • Прическата е идеална за мъже с груба и непокорна коса.

Недостатъкът на мъжката прическа Цезар може да се счита за необходимостта от редовно (и доста често) посещение на фризьора, за да се поддържа формата на прическата. В противен случай след месец или два вашият Цезар ще загуби императорския си шик и чарът на тази модерна прическа ще изчезне.

Считаме също за наш дълг да предупредим, че модерната прическа не крие плешиви петна.

Кой ще подстриже Цезар за мъже?

Хайде да разберем.

 • Прическата Цезар определено е подходяща за мъже с овално или продълговато лице. Но кой трябва да гледа други прически са собствениците на кръгло или квадратно лице.
 • Възрастовите ограничения за подстригване отдавна са премахнати, така че както младите момчета, така и по-възрастните мъже могат да изберат Цезар.
 • Мъжката прическа Цезар не се римува с тънка и рядка коса, но на гъста коса ще изглежда добре.
 • Подходящ както за права, така и за къдрава коса.

Мъжка прическа Цезар: техника и модел на изпълнение

Как се прави Цезар в салона? Професионалистите използват пишеща машина, ножица и специална самобръсначка за кантиране. Ето примерна прическа:

 1. Косата в областта на слепоочията и тила се обработва с машина, като се довежда до желаната дължина. По правило първо се очертава хоризонтална линия, по която ще минава преходната граница, след което косата се обръсва с машина (до нула или оставяйки няколко милиметра).

 2. След това бретонът и темето се подстригват с ножица (ако е необходимо, косата в тези зони може да се профилира).

 3. Накрая майсторът очертава контура на прическата със специална бръснач, създавайки индивидуална геометрия на прическа.

У дома е почти невъзможно да си направите прическа Цезар. Трудно е да постигнете идеално прави линии сами, да не говорим за повишения риск от боравене с прав бръснач без съответните умения. Колкото и да ви се иска да вземете в ръцете си ножица и пишеща машина, по-добре е да поверите тази задача на професионални фризьори.

Как да оформите косата сиcaesar?

Късите прически не се нуждаят от оформяне, но дългите, напротив, изглеждат много по-добре оформени. Възхищавайте се на снимката на различни версии на прическа Цезар за мъже.

Гладък стил

Идеално правият бретон ще ви помогне да подчертаете гладката коса. За тези, които искат да знаят как да оформят прическа Цезар, нашите инструкции ще помогнат.

 1. Изсушете косата си със сешоар, като срешете бретона към челото.

 2. Нанесете Transformer Universal Hair Mousse Gel на L'Oréal Professionnel върху кичурите си.

 3. Срешете отново косата си с гребен с широки зъби или четка.

 4. Накрая можете да напръскате малко количество фиксиращ спрей върху косата си, например Air Fix от L’Oréal Professionnel.

Разхвърлян стайлинг

Ако имате вълниста или непокорна коса и решите да изберете прическа Цезар, тогава този стайлинг определено е за вас. Как да го направя?

 1. Изсушете косата си със сешоар на средна температура, като разрошите кичурите малко с пръсти.

 2. Нанесете Volume Lift Spray Mousse на L'Oréal Professionnel върху зоната на корените: той е създаден специално за създаване на обем.

 3. Завършете със спрей Beach Waves от същата линия. Ще придаде на косата текстура и ще придаде стил - тази много стилна небрежност.

Модерни разновидности на мъжките прически Цезар през 2023 г.

Кои версии на мъжката прическа Цезар се считат за най-модерните през 2023 г.? Отговорите в нашата селекция от снимки.

Цезар с бретон

Най-често срещаната версия на Цезар. Бретонът може да бъде дълъг (до средата на челото) или много къс.

Текстуриран Цезар

Това решение е подходящо за любителите на неформалната и смела визия. Косата в горната част на прическата (в бретона и на темето) не е гладка, а има подчертана текстура. Най-добре е да оформите такава прическа с „пера“, като използвате пяна. Подходяща Spiral Queen от L'Oréal Professionnel.

Цезар без преход

Една от възможностите за къса прическа Цезар предполага почти пълна липса на преход между дългите и късите части. Тази прическа е подходяща за мъже, които водят активен начин на живот, спортуват: косата няма да пречи на физическото натоварване.

Офис Цезар

Ако работата ви изисква сдържаност във външни прояви, тогава творческите експерименти в решенията на изображението най-вероятно са ви противопоказани. В този случай се препоръчва офис Цезар. Късият бретон и незабележим преход в дължината на косата ще поддържат идеално деловата визия.

Цезар с преход

Стилно и ярко - мъжкият Цезар с прехода изглежда точно така. Интересът на другите е гарантиран, защото такава прическа определено ще привлече вниманието. Косата в бретона и на върха на главата е много по-дълга от тази на слепоочията и задната част на главата (в тези зони те са обръснати почти до нула).

Прическа Цезар: стилистите отговарят на вашите въпроси

Каква е разликата между изрязаната прическа и прическа Цезар за мъже?

Тези две прически са лесни за объркане, защото на пръв поглед изглеждат почти еднакви. Но все още има разлики. Подрязването предполага по-контрастен преход в дължината на косата, така че тази прическа прилича на шапка на главата.

Caesar е по-сдържана, класическа прическа, докато изрязаният топ би бил чудесен избор за креативни млади момчета.

Как да се грижим за прическа Цезар?

Къса прическа Цезар мъжете обичат, защото почти не е необходимо да се грижат за нея. Шампоанът и балсамът са продукти, които могат да бъдат напълно ограничени.

Цезар изисква идеално чиста коса и здрав скалп. Ако косата ви се замърси твърде бързо, тогава до края на деня прическата ще изглежда непредставителна. Повишеното отделяне на себум (себум) е причина да се обърнете към специалист за съвет.Може да бъдете посъветвани да промените ежедневната си грижа и да предпишете коригиращи продукти.

Искам да се подстрижа като Цезар. Ами ако резултатът не ви хареса?

Най-очевидният отговор на този въпрос е просто да изчакате косата да порасне отново и да се подстрижете отново. Но разбираме, че този метод не е подходящ за всеки, затова ще предложим систематичен подход.

 • Обърнете се за прическа само към доверени и опитни фризьори. Понякога лошата коса е резултат от непрофесионална работа.
 • Ако вече е готово, опитайте различни опции за оформяне. Ще се изненадате колко различно може да изглежда една и съща прическа.
 • И накрая, най-радикалният начин е да направите по-къса прическа. Например таралеж или спортна кутия.

Възможно ли е да актуализирате прическата Цезар у дома?

Най-добре се консултирайте с вашия фризьор. Някои вариации на прически наистина изискват само малка корекция. Можете лесно да се справите сами с това. Съветникът ще ви каже как най-добре да го направите.

И все пак в повечето случаи трябва да сте подготвени за факта, че ще са необходими редовни посещения в салона, за да актуализирате косата си.

Категория: