Проблемът с оправянето на палава, къдрава или просто тежка коса занимава силния пол не по-малко от красивата половина на човечеството. Съставихме класация на продукти за оформяне на косата, които ще бъдат полезни и за мъжете

Продукти за оформяне на прическа за мъже

Дните, когато мазната мазнина беше почти единственият стилизиращ продукт, отминаха - през 2023 г. можете да говорите за мъжкия стайлинг с часове. Въпреки това гамата от продукти за оформяне на мъжка коса се разширява толкова бързо, колкото и изборът на прически.Как и с какво да си припомним модерна британка, смел горен възел и къса полубокс, ще кажем точно сега.

Паста

Въртя се и се въртя, искам да легна! Ако кичурите откажат да лежат в правилната посока, пастата ще помогне.

Плътната текстура на продукта оставя малък шанс на косата да се разбунтува, а пластичната формула осигурява поле за маневриране: при желание косата може да бъде сресана и оформена повторно.

Червило за коса

За ежедневно оформяне на мъжка прическа са подходящи продукти с естествен завършек - блестящ или матов. Червилото работи страхотно. От една страна, тя може да задава посоката само на определени кичури, като бретон или коса на върха. От друга страна, тя е готова да оформи цялата си коса (с нейна помощ няма да е трудно да срешете косата си назад, както е показано на снимката).

Глина

Името на този продукт за фиксиране, включително на мъжка коса, подсказва, че неговата плътна текстура и цвят наподобяват истинска глина.

Тази седиментна скала наистина присъства в този стайлинг: тя помага за да държи кичурите в правилната позиция и да им придаде по-дефинирана форма.

Тези с дълга коса могат да пропуснат тази глава, но младите хора с къса до средна коса определено могат да разгледат по-отблизо този моделиращ продукт.

Лак

Лакът за коса се използва главно за фиксиране на стилизирания резултат. Но може да бъде полезно и за тези, които първоначално имат късмет с качеството на косата си. Например, сравнително удобна коса, която обикновено трябва да бъде достатъчно сресана, за да изглежда представителна, може да се напръска с лак за коса преди тренировка или разходка във ветровит ден или при висока влажност.

Прах

Понякога мъжете нямат достатъчно обем на косата! Да, ефектът от добавената пищност може да представлява интерес за тези, които носят помпадур, боб или, например, удължена прическа.

За бързо оформяне те измислиха необичаен инструмент - пудра, която действа еднакво ефективно както на мъжка, така и на женска коса.

Леката бутилка съдържа бял прах, който може да е екстракт от нишесте и ориз. Всичко, от което се нуждаете, е да нанесете малко продукт в зоната на корените и да повдигнете кичурите с пръсти.

Мус

Този популярен продукт за оформяне на коса е подходящ и за мъже. Може да се използва поне по два начина. Първият, класически, включва нанасяне върху полувлажни кичури преди изсушаване със сешоар - в този случай продуктът ще придаде обем на косата.

Вторият, по-рядко срещан, включва замяна на гел или текстурираща паста с мус. В този случай нанесете въздушен стилизиращ агент върху сухи кичури, които след това оформете с ръце.

И така, ние описахме основния набор, но някои други формати остават зад кулисите. Крем, гел, восък и текстуриращ спрей – ще говорим за тези и други продукти по-долу!

Топ 5 на най-популярните продукти според редакторите на FashionVIPdergisi.com

Съгласен съм, искам стайлингът винаги да работи от първия път. Това изисква две неща: опит и качествен стайлинг. Първият е резултат от практиката, но ето най-добрите продукти за оформяне на косата за мъже, според редакторите, които можем да препоръчаме точно сега.

Camo Pomade, Redken

Този инструмент има няколко абсолютни предимства наведнъж. Разбира се, той фиксира кичурите и помага да ги поставите в правилната посока. Но има и нестандартна функция.

Този мъжки фиксатор за коса помага за прикриване на сивата коса. В състава на продукта е добавен черен пигмент, който покрива частично естествения нюанс на косата.

Резултатът е временен и трае до следващото измиване - удобно, нали?

Паста за коса Mat, L'Oréal Professionnel

Ако блясъкът на косата ви е повече минус, отколкото плюс за вас, разгледайте по-отблизо пастата Mat от L'Oréal Professionnel. Има средна фиксация и матово покритие. Кичурите могат да бъдат оформени бързо и без тежест.

Крем + паста + вакса Over Achiever, Matrix

Малка зелена бутилка е готова да замени три продукта едновременно: крем, паста и вакса. Бих искал да отбележа приятния плодов аромат и пластичната текстура, благодарение на които Over Achiever работи както върху суха, така и върху мокра коса. Продуктът също е универсален по отношение на задачите, които е готов да изпълни: искате ли да срешете косата си назад или да приберете бретона на една страна? Моля те! Трябва да дисциплинирате вашите цели? Няма проблем!

Текстуриращ спрей Fashion Waves, Redken

Забелязали ли сте, че морето не иска да оформя косата ви? Солената вода ги прави по-твърди и в резултат на това по-послушни. Ако харесвате този ефект, бягайте за текстуриращия спрей Fashion Waves на Redken.Включва английска сол, която ще придаде на кичурите стилна небрежна плажна текстура, дори ако сте на хиляди километри от морето.

Style Link Super Fixer, Matrix

Търсите основа със здрава устойчивост? 200 ml Super Fixer gel от Matrix е добра потенциална покупка! Ежедневно гелът се нанася върху суха коса, а ако имате нужда от неформална визия с ефект на мокра коса, преди да изсушите кичурите.

Изберете продукт в зависимост от типа коса

Кой инструмент да избере мъжът за оформяне на тънка и мека коса и кой за твърда и гъста? Какво ще ви помогне да укротите къдрави нишки? Широка гама от продукти за красота ви очаква на рафтовете на магазините, включително изглаждащи гелове и мусове, които придават на къдриците по-дефиниран вид - нека да разгледаме детайлите.

За къдрава коса

С къдравата коса разговорът е кратък: или изправете косата си, или й придайте по-изразена форма със стилизиране.

За да изпълните първата задача без компромис с качеството на косата, са необходими и допълнителни продукти, като L'Oréal Professionnel Blow Dry термична защита: нанася се преди използване на горещи инструменти.

Но има по-нежни методи за оформяне. Например, можете да нанесете еластичен крем Siren Waves върху кичурите и да оформите косата си с пръсти и гребен.

За груба коса

От една страна, грубата коса е удобна: запазва формата си по-добре. Но ако тази форма не ви подхожда, по-лесно е да я коригирате, като използвате стайлинг с висока степен на задържане.

Обърнете внимание на пастата за моделиране Work Hard на Redken. Този инструмент едновременно фиксира резултата от стилизирането и ви позволява леко да го промените през деня.

За фина коса

Тънката коса обикновено иска по-обемно оформяне, но продуктите с тежка текстура неизбежно ще обрекат тази мисия на провал.

Препоръчваме повдигане на кичурите с текстурираща пудра. Redken и Matrix имат ефективни мостри.

Как да оформите косата си бързо и лесно: професионални съвети

Стилизирането е деликатен въпрос и си струва да избирате продукти за оформяне на косата за мъже индивидуално, като вземете предвид характеристиките на косата и други нюанси на външния вид. Помислете за няколко случая.

Кой лак за коса (без аромат) е подходящ за мъжка коса?

Спрейовете за коса са доста универсални по отношение на полово приложение. Но ароматът, да, може да бъде специфичен и доста ярък. За чувствителни потребители L'Oréal Professionnel пусна Infinium Pure Strong лак за коса - без аромат.

Как да оформите косата на мъж, ако е естествено къдрава и стърчи в различни посоки?

Опитайте комбинация от два продукта: текстуриращ спрей Beach Waves на L'Oréal Professionnel (позволява ви да направите къдриците текстурирани и по-привлекателни) и фиксиращ спрей Redken Brews на Redken Brews.

Как мога да оформя косата си преди активна тренировка?

Изглежда, че бихте могли да използвате допълнително силно задържане. И първото нещо, което идва на ум, е гелът Super Fixer от Matrix. Има приятна пластична текстура, благодарение на която продуктът помага за изглаждане на косата, като същевременно я поддържа подвижна.

Категория: