Каква е тайната на такъв успех на канадската мъжка прическа? Отговорът е прост: той е толкова универсален, че подхожда на почти всички представители на силния пол. Нека поговорим за това по-подробно

Характеристики на канадската мъжка прическа

Тази прическа предполага обем в теменната част и много къса коса на слепоочията и задната част на главата. Понякога слепоочията и задната част на главата се обръсват, за да се създаде по-силен контраст.

Каква е разликата между канадка и нейния най-близък британски роднина? Последният се характеризира с много дълъг бретон и уиски, избръснато до нула.

Плюсове и минуси на подстригването

 • Основното предимство на канадката е, че е много лесна за оформяне - отнема само няколко минути за къс бретон.

 • Човек не може да не се съгласи, че канадката винаги изглежда стилна и актуална, такава прическа ще бъде в тенденция за дълго време.

Канада практически няма минуси! Факт е, че прическата има много интерпретации, така че всеки мъж ще може да избере най-добрата версия на тази прическа за себе си.

На кого отива канадска прическа?

Канадската прическа подхожда на всички - просто трябва да вземете предвид индивидуалните характеристики на външния вид.

 • Важно е да вземете предвид формата на лицето. Мъжете с кръгло лице не трябва много да бръснат уискито си, а мъжете с класическо овално лице се съветват да избягват твърде дълги и обемни бретони.

 • Годините също имат значение. За мъже на уважавана възраст има смисъл да гледат по-сдържани версии на канадците без обръснати слепоочия и задната част на главата.

 • Друг основен фактор за избора на правилния вариант е типът коса. На тънка коса късата канадка изглежда най-добре, а мъжете с гъста коса могат да направят прическа с удължен взрив.

Канадска мъжка прическа: техника на изпълнение и модел

Подготвихме този раздел за тези, които вече имат опит в самостоятелното фризьорство. За тези, които се съмняват в уменията си и се страхуват да развалят косата си, силно препоръчваме да се свържете с професионални стилисти в салона.

Какво ви трябва за прическа?

 • Фризьорски ножици,
 • клипер,
 • шноли за коса,
 • тънък гребен с често поставени зъби.

Техника:

 1. Срешете старателно мократа си коса след измиване.

 2. Отделете частта от косата, която ще остане дълга, с гребен на темето и я закрепете с щипка.

 3. Уиски и машина за тила.

 4. От останалата коса отделете един кичур и го отрежете до желаната дължина. Това ще бъде контролният кичур, по който ще трябва да подстрижете останалите.

 5. Срешете косата си. Ако е необходимо, направете леко изтъняване на върховете.

Това е само приблизителен модел на канадска прическа и общи препоръки за създаване на тази мъжка прическа. Резултатът се влияе до голяма степен от структурата и дължината на косата, затова е най-добре да се доверите на професионалистите и да не поемате рискове.

Как да опаковам канадец?

Разгледайте снимката на различни варианти за оформяне на канадски мъжки прически.

Полагане с бретон настрани

С класически канадски бретон може да се постави настрани - просто и бързо. За да направите това, просто трябва да изсушите косата си със сешоар, докато сресвате бретона настрани. Накрая задължително фиксирайте прическата с лак (препоръчваме да опитате Style Fixer от Matrix).

Стилизиране с бретон назад

Slick back ще се хареса на любителите на гладките прически. Достатъчно е да оформите косата с гребен в желаната посока и да нанесете Liss Control Gel Cream от L’Oréal Professionnel. Ще придаде на къдриците гладкост и лъскав блясък.

Разрошена прическа

Разрошеният бретон ще създаде романтична и креативна визия. Този ефект се постига с матови стилизиращи продукти. Те включват реконструиращата паста L'Oréal Professionnel Depolish: тя може да се нанесе незабавно върху цялата коса или локално - само върху бретон.

Канадска мъжка прическа: модни визии 2023

Въпреки своята универсалност, канадската прическа има разнообразни изпълнения. Предлагаме ви да разгледате най-актуалните през 2023 г.

Класическа прическа

Classic Canadian е перфектен за делови мъже, чийто начин на живот ги задължава да изглеждат стилни и елегантни. Уискито и задната част на главата се подстригват късо, а бретонът остава достатъчно дълъг.

Спортен канадец

Този вариант на канадката е създаден специално за тези, които харесват по-къси прически и не искат да отделят време за оформяне. Преходът между слепоочията и горната част на главата практически не се забелязва. Бретонът може да бъде много къс - тогава дори не е необходимо да го оформяте.

Удължена канадка

Дългият бретон и избръснатите слепоочия са една от най-модерните вариации на този сезон. Пригответе се за ежедневен стайлинг, тъй като дългата канадка изглежда стилна и спретната само когато е сложена.

Сресани

Интересна версия на канадката, която ще придаде обем на косата. За да създадете тази прическа, трябва да имате подходящи първоначални данни: доста гъста коса и удължен бретон. Ако имате тънки къдрици и наистина искате да опитате сресване, тогава запечатващата грижа за косата ще ви помогне. Шампоанът L'Oréal Professionnel Volumetry е предназначен за дълбоко почистване на скалпа и създаване на допълнителен обем на косата. Опитайте и Volumetry Leave-in Spray, който повдига косата в корените за визуален обем.

Разделени по средата

Тази опция не е за всеки, тъй като мъжете рядко се разделят по средата. Такъв смел стил най-често се избира от млади и креативни хора, които обичат да експериментират с външния вид. За да фиксирате резултата, най-добре е да използвате фиксиращ гел, например Fix Max от L'Oréal Professionnel.

Опции за деца за канадски момчета

Ако просто търсите прическа за дете, то канадката е идеалното решение. Тази прическа изглежда страхотно дори на момчета в предучилищна възраст, освен това канадката е удобна за носене и изобщо не създава неудобства на детето. Нека да разгледаме възможностите за деца за Канада.

Детски спортен канадски

Къс бретон и уиски с дължина на косата само няколко милиметра - точно това, от което се нуждаете за неспокойни момчета. Прическата е оптимална за спорт и други дейности.

Модел бебе канадски

По време на лятната ваканция можете да предложите на детето си да остави дълги кичури или, обратно, да подстриже Mohawk (препоръчваме да направите по-детски вариант без обръснати слепоочия). Експериментирането с външния вид не е забранено дори в крехка възраст.

Канадска прическа: стилисти отговарят на въпросите на читателите

Актуална ли е канадската мъжка прическа през 2023 г.?

Едно от несъмнените предимства на канадката е, че тази прическа никога не излиза от мода. Винаги може да бъде модифициран в съответствие с текущите тенденции

Възможно ли е да направите канадска прическа на много къса коса?

Най-кратката налична опция е спортен канадец. Но дори и тя предполага наличието на малък взрив, така че косата ще трябва да расте малко. За да стимулирате растежа на косата, имате нужда от компетентна домашна грижа за косата. Защо не се свържете със салона за експертен съвет? Ще получите подходящи продукти за ежедневна грижа и препоръчани професионални лечения.

Искам да си направя канадска прическа, но не обичам да използвам стилизиращи продукти. Възможно ли е без тях?

Ако направите къса прическа на груба коса, тогава е напълно възможно да направите без оформяне и без оформяне. Ако предпочитате дълги версии на канадците, тогава тук ще се изисква ежедневно оформяне и фиксатори. За тези, които се притесняват от многото стилизиращи продукти, които остават върху косата, препоръчваме периодично да използвате шампоан с функция за дълбоко почистване.

Подстригването на канадския мъж върви ли с брада?

Разбира се! Брадата, мустаците или леките косъмчета само ще придадат индивидуален стил на прическата.

Категория: