Някой винаги е готов за експерименти, някой се съмнява. Но каквото и да е отношението към бретона, фактът остава: през 2023 г. кичурите близо до лицето са една от безспорните тенденции

Най-модерният бретон за 2023 г.: тенденции

Ако решите да освежите външния си вид с бретон, опитайте се да изберете такъв, който не само ще бъде модерен и удобен, но и ще подчертае достойнството на външния ви вид. Има много актуални опции. Видовете бретон се променят леко от година на година, но тяхното представяне и имена претърпяват значителни промени.В този смисъл сезон 2023 не прави изключение.

Преди стилистът да се заеме с работата, решете дали искате радикално да актуализирате изображението (готови ли сте да изберете един от най-стилните и модерни бретони на 2023 г.) или планирате да запазите цялостното впечатление от външния си вид, като само леко допълва прическата ви с къси кичури в лицето.

Ако сте за първата опция, не забравяйте, че през 2023 г. модерните опции включват:

 • прав дрипав бретон;

 • къдрави бретони;

 • комбиниран бретон, плавно преливащ от основната част на косата.

Но преди да направите избор в полза на горещите тенденции на 2023 г., ви предлагаме да се запознаете с всички възможни варианти - ами ако накъсаният или наклонен бретон ви подхожда повече?

Бар завеси 2023

Нека бъдем честни: често се забиваме във видео уроци, гледайки как момичета оформят собствените си бретони. Вариантът с кичури, обрамчващи лицето, изглежда луксозен както с модерни версии на каре, така и с дълги къдрици, подстригани с помощта на техниките каскада или стълба.

Бретонът, разперен на две страни, е преобразяван повече от веднъж до 2023 г. Казват, че е въведен на мода от Бриджит Бардо. Трябва да кажа, че можете да заимствате много идеи за оформяне на прическа от нея.

Например високият кок и вдигнатата коса на върха са актуални и днес. А прическа, предназначена за дълга коса, допълнена от бретон и шапка, идеално ще се впише в ретро визията, популярна през 2023 г.

Дърпав бретон - 2023

Това разнообразие е не само един от най-популярните и модерни бретони през 2023 г., но и един от най-универсалните.

Ако изберете спокойна визия и произволно оформите кичурите с текстуриращ спрей, получавате стилна прическа, която хармонично ще допълни основната визия с дънки, кожено яке и казаци.

Но има и друг вариант. Вижте тази лаконична вечерна версия с парцалив удължен бретон.

Тази прическа ще запази формата си за дълго време, ако изправите косата си с преса и фиксирате резултата с лак за коса с движещ се стилизиращ ефект.

Удължен бретон - 2023

Удълженият бретон е любов на квадрат. Първо, това решение е оптимално за вечно заети хора. Ако издържите прическа няколко пъти - това е за вас, тогава няма какво да мислите: такъв взрив ще оцелее с достойнство при относително дълга раздяла с майстора.

Второ, дори и да не харесвате прическата, косата на лицето не е толкова трудна за фиксиране и кичурите ще растат по-бързо, ако сравните оригиналните данни със скъсен бретон.

Практиката показва, че ако вземете качествен стилизиращ мус и усвоите подходящата техника, ще увеличите вероятността по време на посещения при фризьора си да кажете: „Аз съм както винаги.“

Кос бретон - 2023

Косият бретон не е най-новата модна тенденция на 2023 г., но ако ви отива, не виждаме причина да се отказваме. Освен това тя преживя лека трансформация. Ако през нулата момичетата се придържаха към подчертана асиметрия, днес професионалистите гласуват за по-размазани стилистични решения.

Може да се окажете с фрезован прав бретон, който ще трябва да оформите наляво или надясно. Независимо от посоката, препоръчваме да вземете Super Fixer gel от Matrix или Techni.Art от L’Oréal Professionnel за удобна работа.

Ще ви помогне бързо и ефективно да фиксирате кичурите в правилната позиция, без да прибягвате до помощта на професионалисти.

Къс бретон - 2023

Когато стане дума за къс бретон, неволно се сещаме за френски филми с Одри Тоту. До известна степен актрисата наложи тенденцията за графичен къс бретон, който може би не изглежда толкова радикален в наши дни.

Експертите съветват да се откажете от дебелите кичури на челото и да не преследвате идеално равна линия на подстригване.

Като цяло перфекционизмът през 2023 г. е стилна непринуденост, която поддържа ефекта на естественост.

Анастасия Кирилова Гримьор Giorgio Armani beautyКъс бретон отваря челото, а най-хармоничното решение за такава прическа ще бъдат обемни опушени очи със заоблена форма. Чувствайте се свободни да очертаете очите си с мек молив в кръг - както горния, така и долния клепач, не се колебайте да смесите с четка, можете да добавите блестящи сенки или пигмент в центъра на движещия се клепач, нанесете спирала върху горния и долни мигли.За всеки ден предпочитайте кафе, бронзови и златисти нюанси.

Бебешки бретон

Познайте за какъв бретон говорим? Да, да, има защо, тя следва късия бретон. Момичетата, които в детството решиха сами да отрежат няколко сантиметра окосмяване по лицето, рядко успяваха да постигнат желания резултат. Съответно възрастните трябваше да усъвършенстват творчеството на децата, оставяйки младите модници с ултра-къси кичури близо до лицата им. Ако решите, бъдете готови за редовна корекция на прическата. За разлика от удължения, повторно израсналият къс бретон не винаги изглежда спретнат.

Прав бретон - 2023

Е, това е класика, съгласете се. Правият бретон през 2023 г. трябва да изглежда възможно най-естествен. Да се учим от същите французойки. Първо, трябва да изсветлите кичурите близо до лицето - помолете стилиста да добави „въздух“ към прическата. Второ, забравете за уроците по геометрия, изоставяйки строго графичните секции.И трето, дължината, при която нишките на челото покриват веждите, ще бъде оптимална.

Анастасия Кирилова Гримьор Giorgio Armani beautyПравият дълъг бретон сам по себе си вече е ярък акцент върху горната трета на лицето, така че препоръчвам да акцентирате върху устните с винено или тухлено червило. През деня можете да го нанасяте с пръст или мека четка, така че да получите тънък слой и пернат контур, а за вечер или специален повод вземете молив и нарисувайте ясен, чист контур, като добавите малко обем, а след това нанесете червилото доста плътно. По-добре е да избягвате силни акценти върху очите - бих допълнил грима само с неутрален нюанс сенки, близък до цвета на кожата, може би с блясък, и бих боядисал линията между миглите с молив или очна линия .

Вълнисти бретони

Изправяте ли косата си редовно? Тази година ви каним да си починете, да оставите ютията и да се насладите на естествен стил на косата.Горещо търсена през този сезон е рошавата прическа с произволно положени малки къдрици. Тази прическа е идеално допълнена от бретон - почти същият къдрав и ефирен.

По отношение на стайлинга, не трябва да оставяте такава прическа без внимание. Получете модерен резултат със Siren Waves Elastic Cream, който ви позволява да направите къдриците по-дефинирани и еластични.

Бретон от двете страни

През 2023 г. бретонът от двете страни е най-добре да остане дълъг. Тя трябва естествено да „изтича“ от по-голямата част от косата, но в същото време да не е твърде дебела в областта на челото. Искате да добавите обем към стила си? Овладейте техниката на четкане.

Трябва да изправите косата си? Издърпайте ги, докато насочвате горещия въздух на сешоара от корените към върховете. Освен това можете да завъртите бретона по два начина: от лицето и към лицето.

Между другото, за разликата между бретон-перде и бретон от две страни: първият вариант през 2023 г. покрива по-голямата част от челото, а вторият е изместен настрани.

Характеристики при избора на бретон

За всяко момиче перфектният бретон на 2023 г. ще бъде нейният. Всъщност, когато избирате най-подходящата версия, винаги трябва да се основавате на индивидуалните характеристики на външния вид. Какво може да повлияе на решението ви?

Форма на лицето

 • Не е тайна, че бретонът е чудесен инструмент за визуална корекция на формата на лицето. Например, момичетата с триъгълно лице се препоръчват две опции: къси или, обратно, удължени бретон.

 • Страничен бретон и разкъсан каскаден бретон се показват на собствениците на кръгло лице, за да го разтегнат визуално.

 • Омекотете ъглите на квадратното лице с плътен обемен бретон, положен на една страна.

 • А за момичетата с овална форма на лицето като цяло всички опции са подходящи, така че има смисъл да се съсредоточите повече върху вида на косата и вида на подстригването.

Тип коса

Модерният стил и горещият стил ви позволяват да стилизирате един и същи бретон по различни начини. Но готови ли сте да променяте радикално стила си всяка сутрин? По-добре е да изберете форма, която лесно се адаптира към вашия тип коса.

 • Къдрав или къдрав. Разгледайте по-отблизо късия бретон с изтъняване.

 • Чист. На такава коса, накъсаните удължени бретони изглеждат добре.

 • Тънък. При липса на обем обърнете внимание на страничните опции.

 • Дебело. Правият бретон изглежда страхотно, леко изтънен в средата на челото и удължен отстрани.

Вид прическа

Модерният бретон на 2023 г. не може да съществува отделно от конкретна прическа. Нека дадем съвет.

 • Допълнете дългата коса с бретон, който оставя отворена част на лицето. Това ще ви помогне да запазите визуалния баланс.

 • Плътен бретон филе - така че прическата е по-вероятно да изглежда ефирна.

 • Не забравяйте да дисциплинирате пердето с бретон, което обича да създава свои собствени правила.

Професионални съвети

Както можете да видите, струва си да подходите внимателно към подстригването на бретон. Прочетохте ли горния материал? Е, трябва да отговорим само на няколко въпроса.

Кои бретони са на мода през 2023 г. за момичета с къдрава коса?

Обърнете внимание на модерната рошава прическа с къс къдрав бретон. Разбира се, носено е и преди, но тази година е особено популярно.

Дългият бретон остава ли модерен през 2023 г.?

Да, но зависи от варианта. Обичаме силно изтънената версия на бретона, която модните стилисти добавят към прическите със средна дължина, включително боб. Но дебелият бретон, през който кожата не се вижда, сега не е на почит.

Какъв трябва да бъде бретонът за 2023 г.?

Без резки преходи и силни разлики в дължината. Не трябва да оставяте краищата на такъв бретон твърде дълги.

Категория: