Искате ли да добавите акцент към визията си? Най-лесният начин да постигнете това, което искате, е да направите необичаен грим на очите, като цветни опушени очи. Такъв грим ще допълни успешно както ярки летни тоалети, така и дискретни черно-бели офис опции. Избрахме пет идеи и сме готови да експериментираме. С нас ли сте?

Като начало нека си припомним как опушените очи се различават от обикновения грим за очи със сенки. И така, опушените очи са грим, който използва няколко нюанса сенки. По-тъмните се нанасят върху движещите се клепачи, по-светлите са по-близо до ъглите на очите и под веждите.

При техниката smokey eye е изключително важно внимателно да засенчвате границите между сенките.Плавните преходи в крайна сметка създават този много красив опушен ефект.

Обикновено за опушени очи се използват класически нюанси - бежово-кафяво и сиво. Но нека се отклоним малко от правилата и се опитаме да разширим палитрата, която се използва в тази популярна техника!

Розовото е новото черно

Вариант, който изглежда има всички шансове да измести основните нюанси за опушени очи от пиедестала - особено сред момичетата със сини или зелени очи.

Въоръжете се с палитра Naked Cherry и се опитайте да повторите вида на снимката.

Не забравяйте първо да нанесете грунд върху клепачите си: това ще ви помогне да запазите наситеността на нюансите на сенките и да удължите издръжливостта на грима. Този инструмент се използва успешно както от професионални гримьори, така и от неофити в красотата.

Но работата по тена на кожата се извършва след приключване на работата по създаването на грим за клепачите.

Носталгия по морето

От цялото разнообразие от морски нюанси предлагаме да изберете тъмен тюркоаз. Този цвят е универсален и ще подхожда на всички момичета, независимо от цвета на очите им. Освен това е толкова ярък, че можете да го използвате само върху долните клепачи и да получите много изразителен резултат.

Но няма да пренебрегнем горните: защо не ги подчертаете с контрастен по-светъл нюанс - например розово или бежово? След като разнесете сенките, въоръжете се с плътна четка за смесване и я използвайте по предназначение. Поради липса на опит е лесно да надхвърлите предвидените граници, така че дръжте памучни тампони и мицеларна вода под ръка: няма да е трудно да премахнете грешките с тях. Когато сте доволни от резултата, можете да преминете към коригиране на тона на лицето.

Не момиче, а праскова!

Трудно е да се спори: топлата комбинация от розово и праскова винаги е приятна за окото. Тази палитра е най-изгодна за начинаещи в красотата, които все още не са усвоили всички тънкости на цялостното оцветяване.

Тук всичко е просто: нанесете оранжев нюанс върху горните клепачи и розов върху долните. След това се разходете по вътрешния контур на долните клепачи с оранжеви сенки, както е направено на снимката. Черна спирала и, ако желаете, молив ще помогнат за завършване на грима.

Между другото, интересни нюанси ви очакват в колекцията моносенки Color Queen от L'Oréal Paris. Форматът е изключително удобен, защото избирате само тези цветове, които ще използвате.

Източни приказки

Мистериозният лилав грим изглежда като препратка към традиционните арабски приказки. Но интерпретацията се оказа модерна и модерна: липсата на ясни линии, много малък блясък и красиво мокро покритие в горните точки на скулите и под веждите - гримьорът не пропусна нищо.

Диско топка!

Не можахте да решите какви са приоритетите при избора на нюанс на сенките? И не е необходимо! Можете да вземете пет различни цвята наведнъж и да създадете хармоничен грим с тяхна помощ.

Вдъхновен от моделите от 90-те години и възприема блестящи сенки и моливи. Голяма гама от нюанси и мека текстура са просто създадени за експериментиране. И за да подчертаете дълбочината на погледа, използвайте класически черен нюанс върху вътрешните клепачи.

Категория: