Мислите ли, че е трудно да получите основен обем на косата без помощта на стилист? Ние знаем поне 10 страхотни продукта, три процедури и няколко трика за красота, които ще ви помогнат да повдигнете косата в корените. И в по-голямата си част всички тези знания могат да се приложат у дома

Съвсем сам: създаваме основен обем със собствените си ръце

Как да придадем обем на косата в корените у дома? Има повече начини, отколкото изглежда на пръв поглед, и наистина можете да се научите да повтаряте това, което правят майсторите на салоните за красота.

Използване на сешоар: метод, който работи

Най-лесният начин да създадете основен обем на косата у дома е да използвате сешоар. Буквално за 5 минути можете да получите великолепен стайлинг, за който много момичета само мечтаят.

За да направите това, нанесете термична защита върху леко подсушените след измиване нишки, а след това - мус за обем.

Срешете кичурите и ги изсушете със сешоар със седемдесет процента, като избягвате зоната в корените. Следващият етап се счита за решаващ. Спуснете главата си надолу, изсушете кореновата зона с поток от топъл въздух. След това се върнете в изходна позиция и изчакайте нишките да изстинат. Сега им придайте желаната форма с ръцете си и фиксирайте резултата с хладен удар.

Обем за бърз корен: какво може да направи ютията?

Този път на въпроса как да направите обем в корените ще отговорим, че ютията ще ви позволи да постигнете желаната цел. Техниката за извършване на процедурата е малко по-сложна от предишната. Първо изсушете косата си със сешоар. И след това, след като обработите кичурите с термична защита, разделете къдриците на части.

Започнете да ги издърпвате една по една, повдигайки в корените и завъртайки ютията на 180 градуса от лицето. След това започнете от резултата: ако къдриците лежат както искате, всичко е готово; ако не, и стайлингът изглежда като разделен на горна и долна част, използвайте ютия или клещи, за да постигнете ефекта на леки начупени къдрици или вълни.

Къдрици за обем у дома

Никога не сте знаели какво да правите с нагънатите щипки? Нека да говорим! Изсушете косата си по удобен начин, срешете я и нанесете термозащитен препарат - за да предпазите кичурите от травматичните ефекти на високите температури на стилизиране. Избрахме L'Oréal Professionnel Blow Dry Light Cream.

След това с гофрирана преса започнете да обработвате кичурите в корените. За да повдигнете косата в корените, достатъчно е да докоснете зоната от 5-7 сантиметра, като отстъпите от скалпа с 1 сантиметър.

Използвайте щипки, за да получите обем в корените

Къдренето наистина помага за постигане на основен обем на косата. Основното е да навиете къдриците на правилните места, в противен случай ефектът от плътността ще се измести по-ниско и целта няма да бъде постигната. Късата коса е най-добрата основа за тази техника.

Когато работите с клещи, е по-вероятно да работите върху зоната на корените и така да създадете желания обем.

Дългокосите момичета трябва да комбинират този метод с предварително изсушаване на косата със сешоар с главата надолу или да използват текстурираща пудра в края на оформянето. Рядък продукт по своите възможности: само няколко избрани могат да създадат обем в корените толкова бързо и ефективно.

Специални стилизиращи продукти за обем на косата

Стилизиращите продукти винаги помагат, когато трябва да придадете обем на косата си в корените. Но как да изберем правилния продукт? Нека обясним с конкретни примери.

Пяна за коса

Това е класика! Мусът помага за създаване на обем в корените както на дълга, така и на къса коса. Трябва да се нанася върху полувлажни кичури и по време на сушене незабавно да придаде желаната форма на косата, тъй като мусовете имат фиксиращи свойства.

Например, Full Volume Extra от L'Oréal Professionnel обещава обем в корените дори на фина коса.

Прах

Прахообразният формат не е толкова разпространен, колкото формата гел или мус и е напълно неразбираемо защо! Първо, този инструмент се използва върху суха коса, което означава, че преди оформяне не е необходимо да миете косата си и да изсушавате косата си със сешоар. Второ, за тях е удобно да създават обем точково - например, ако трябва да повдигнете само бретон или кичури на темето. Трето, удобно е да го вземете със себе си: лека бутилка не заема почти никакво място и не утежнява козметичната чанта.Но най-важното, разбира се, е резултатът - хладен основен обем, който може да се регулира през целия ден, като изгладите кичурите или ги повдигнете с пръсти.

Ако търсите такъв специален инструмент, обърнете внимание на пудрите Height Riser от Matrix и Powder Grip 03 от Redken.

Лак

Лакът е полезен, ако искате да придадете обем на косата си чрез сресване назад в корените. Методът е доста травматичен, но ефективен, ако под ръка няма горещи инструменти за оформяне, а само лак за коса от оформяне.

Сух шампоан

Можете също да постигнете основен обем със сух шампоан.

Лечение, което спасява онези, които са били разочаровани от будилник или непланирано спиране на топлата вода, може не само да възстанови визуална свежест на косата, но и придава пищност на прическата.

Как работи? В Matrix Dry Shampoo, например, нишестето, получено от царевица, което абсорбира себума, е отговорно за визуалната чистота на косата и фиксиращия ефект.

Салонни процедури за основен обем на косата

Как да направите коренов обем, така че резултатът да е възможно най-стабилен? Процедурите за извиване на корени, които се извършват в някои козметични и козметични центрове, позволяват да се постигне този ефект.

Boostup (Boost Up)

Какво е усилване? Съвсем логичен въпрос, тъй като процедурата все още не е толкова нашумяла. Нека започнем със снимки преди и след, за да ви е по-лесно да решите дали резултатът ви харесва или не.

Bustup е вид коренова химия, но с по-нежен състав (без амоняк) и специфична техника на къдрене. Включват се само част от кичурите в корените, които се навиват по специален начин - на фиби.

Русене

Не можете да си представите прическата си без буфан? Тогава си струва да помислите за флисинг - процедура, която дава желания резултат с продължителен ефект. Продължава 2-3 месеца, след което трябва или да актуализирате руното, или да направите възстановяване на косата.

Важно е да се отбележи, че този начин за постигане на обем трудно може да се нарече спа ритуал, затова след флиса е необходима нежна грижа, включваща подхранващи маски, масла и серуми.

Буфан

Изглежда има увеличение на броя на процедурите, предназначени да поддържат обема на косата за няколко месеца. Buffant е още едно потвърждение за това. Смята се, че стилизирането след тази процедура изглежда по-естествено, тъй като, за разлика от повдигането, косата се навива на къдрици, а не на фиби. Във всеки случай, ние не препоръчваме да "седнете" на bouffant постоянно. Ефектът може да продължи до 3 месеца, след което препоръчваме да направите почивка. Освен това по-долу ще намерите инструменти, които ще ви помогнат да повдигнете къдриците, без да прибягвате до такива радикални методи.

Съвети за стилисти

Имате ли въпроси? Ще им отговорим с удоволствие.

Как да направим така, че обемът на косата в корените да не изчезне? Имам тежка дълга коса, която не иска да запази стила ми.

Имате късмет с природни данни - просто трябва да вземете решение за методите за постигане на желаната цел. Първо, струва си да освежите изображението - защо не направите дипломиране в комбинация с каскадна прическа? Второ, трябва да изберете правилната грижа. Твърде питателните формули на шампоани и маски не са подходящи за всички и могат да направят кичурите по-тежки. Трето, използвайте само леки стилизиращи продукти. Например Matrix Volume Fixer Spray или L’Oréal Professionnel Volume Dry Shampoo.

Кой се нуждае от бустер за създаване на основен обем?

Момичета със силни здрави къдрици и без време за оформяне. В други случаи, според нас, е по-добре да се даде предпочитание на професионалния стайлинг.

Как да придадем обем на косата в корените с кръгла четка?

Най-вероятно имате предвид популярния стил на четкане. Тази техника се основава на обработка на кичурите, докато косата се суши със сешоар и кръгла четка.

Мога ли да добавя обем в корените на косата си, която беше измита вчера?

Разбира се! Текстурираща пудра и сух шампоан ще ви помогнат.

Категория: