Пухкавата и пореста коса създава много проблеми: те се нуждаят от специални грижи, а оформянето на този палав моп е цяла история. Какви прически могат да се изпробват на пухкава коса, за да се укроти такава?

Характеристики на пухкавата пореста коса

Прекомерната пухкавост на косата показва, че им липсва влага и хранене. Поради това люспите на кутикулния слой на косъма не могат да се изгладят и да изпълняват защитните си функции. Къдриците стават порести, сухи и много чупливи.

Пухестата коса е по-уязвима към топлинно оформяне и сушене със сешоар.Но има начини да се сведе до минимум вредата от външни влияния - за това са създадени специални стилизиращи продукти и специални продукти за грижа за косата. Те са предназначени да хидратират и подхранват къдриците, да изглаждат кутикулния слой и да предпазват косата от високи температури.

За да подобрите качеството на косата, грижата трябва да бъде компетентна и систематична, но ако все още сте на половината път към красиви и здрави нишки, тогава можете да направите прическа, която ще ви помогне да маскирате такива външни несъвършенства на пухкавата коса като сухота, липса на блясък и гладкост . В идеалния случай би било хубаво да се запишете за такава прическа в салона, където можете да вземете и курс на възстановителни процедури.

Къси прически за пухкава коса

Когато изпробвате къси прически за пухкави коси, за предпочитане е да изследвате многопластовите и сложни прически. Разнообразието от преходи на дължина дава печеливш резултат върху порести и пухкави къдрици.

Пикси

Прическа за тези, които следват модата. Такава изключително къса дължина ще бъде спасение за момичетата, които са уморени да успокояват пухкавите си къдрици. Предимството на тази прическа е, че поради асиметрията придава липсващия обем и плътност на тънката коса.

Гарсън

Тази прическа е идеална за къдрава пухкава коса. След прическата къдриците изглеждат спретнати и в същото време романтични, косата практически не се разпушва. Оформете своята garcon прическа с Bouncy & Tender Cream Gel на L'Oréal Professionnel. Прави къдриците свежи и еластични. След нанасяне на крем-гел косата изглежда добре поддържана и радва окото със здравословен блясък.

Каре

Прическата боб стои страхотно на гъста и гъста коса. Ако това не се отнася за вас, не се обезсърчавайте: има доста трикове, които могат да направят тази прическа да изглежда ефектно с фина къдрава коса.

Подготвихме кратко ръководство за тези, които искат да се научат как да оформят боб за пухкава коса.

  1. В първата стъпка използвайте тандем Redken Frizz Dismiss (шампоан и балсам) - тези продукти овлажняват и дисциплинират непокорната пухкава коса.

  2. След това нанесете термозащитен препарат с изглаждащ ефект (като Mega Sleek от Matrix).

  3. Изсушете леко къдриците си със сешоар или изчакайте, докато изсъхнат естествено (около 70%).

  4. След това изсушете косата си, като използвате техниката на разресване, като навивате всеки кичур с кръгла четка към лицето си. Не забравяйте леко да повдигнете косата от корените.

  5. Запечатайте своя стил с L'Oréal Professionnel Tecni.Art Air Fix Pure.

Прически за средно дълга пухкава коса

Пореста и пухкава коса с дължина до раменете, многостепенните прически са показани в не по-малка степен. Но с правилен стил не са забранени прически с права равномерна кройка. Разгледайте снимките на най-актуалните прически през 2023 г., според нас подходящи за средно дълги пухкави коси.

Каскада

Подстригването каскада изглежда много изгодно на пухкава коса. Благодарение на слоестата си многостепенна структура, каскадата „дава“ на къдриците по-обемни и плътни. Удобно е да оформите такава прическа със спрей, който няма да слепи косата и ще поддържа стила подвижн. Опитайте пудрата Savage Panache на L'Oréal Professionnel за красив обем в корена.

Дълго боб

Както при късата пухкава коса, асиметрията може да служи добре за средна дължина. Благодарение на удължените предни нишки, бобът ще направи прическата визуално по-обемна.

За да изглежда прическата спретната, препоръчваме да използвате продукти за грижа без измиване, които изглаждат люспите на кутикулния слой на косъма. Oil for All от Redken е предназначено и за непокорни хвърчащи кичури - след нанасянето му косата изглежда ронлива и блести красиво. Също така е важно маслото да предпазва косата по време на горещо оформяне.

Рошави

Градуираните прически са друго добро решение за пухкави коси. Модната рошава прическа с накъсан бретон придава визуална дебелина на къдриците. Поради стилната небрежност, която не бива да се бърка с рошава, порестата коса се възприема като по-обемна, отколкото е в действителност.

Аврора

Дръзката прическа, която спечели сърцата на модата в края на 90-те години, изглежда изнервена в модерна интерпретация. Дължината на по-голямата част от косата достига до раменете, а кичурите на темето са подстригани много късо.За да изглежда прическата подходяща, съветваме ви да направите прехода между короната и основната маса по-малко забележим, отколкото беше в оригинала.

Прически, предназначени за дълга пухкава коса

Не искате да се разделите с дължината? Тогава хванете списъка с прически, които можете да изпробвате на дълга пухкава коса!

Стълба

Ако се съсредоточите върху скъсените предни кичури, можете да постигнете ефекта на хармоничен обем върху пореста коса. Не забравяйте за допълнителната грижа: важно е редовно да нанасяте продукти без отмиване върху пухкавата тънка коса. Серумът All Soft Mega Hydramelt от Redken подхранва сухите и чупливи кичури, възстановявайки тяхната мекота и еластичност.

Каскада

Cascade пада не по-малко добре върху дълга пухкава коса. В този случай преходите на дължини в цялата маса на косата ще бъдат по-забележими. Тази прическа е подходяща за тези, които са готови за редовно оформяне на дълга коса. Volumetry Spray на L'Oréal Professionnel ще ви помогне успешно да придадете липсващия обем на фината коса.Не само ще повдигне косата в корените, но и ще й придаде естествен блясък.

Дълга коса с бретон

При този тип коса бретонът в класическия вариант е противопоказен. Но завесата с бретон с удължаване отстрани на пухкави къдрици не е забранена. Най-лесният начин да я оформите е с кръгла четка-гребен.

Бретонът тип перде е почти универсален „партньор“: изглежда страхотно с каскада, със стълба и с прави прически.

Съвети за оформяне на пухкава коса

Събрахме най-популярните въпроси относно прическите, предназначени за пухкави коси. Стилистите са готови да им отговорят тук и сега.

Мога ли да боядисвам косата си след подстригване на пореста и пухкава коса?

Пухкавата коса е силно податлива на увреждане и чупливост, така че боядисването на такава коса трябва да се третира изключително внимателно.Необходимо е да се свържете с опитен майстор, който може да избере правилната боя в зависимост от състоянието на косата. Понякога постоянното оцветяване може да причини непоправима вреда на порестите къдрици, така че стилистите най-често препоръчват използването на бои без амоняк. Може да бъдете посъветвани да вземете курс от уелнес и укрепващи процедури, преди да промените цвета, така че оцветяването да стане безвредно.

Кои прически на базата на пухкава коса не изискват оформяне?

Многослойните прически, които определено подхождат на пухкави коси, най-малко се нуждаят от оформяне. Правилното сушене със сешоар (с термична защита) и оформяне с помощта на техниката на четкане ще помогнат за изглаждане на кутикулния слой на косъма и цялостното впечатление от прическата ще бъде най-благоприятно.

Как да измиете косата си, преди да оформите пухкава коса?

Дори този прост процес има своите предизвикателства, когато става дума за пухкава и пореста коса.

Ето няколко съвета:

  • разпенете малко количество шампоан в дланите си и нанесете получената пяна в зоната на корените, като леко масажирате скалпа с върха на пръстите си;
  • след това разнесете остатъка по цялата дължина, внимателно изплакнете косата и изплакнете пяната с топла (не гореща) вода;
  • нанесете върху кичурите, отстъпвайки няколко сантиметра от корените, малко балсам (той ще затвори люспите на кутикулния слой на косата, които са се надигнали в резултат на измиване), изплакнете с хладка вода ;
  • след това внимателно изцедете косата и увийте главата си с кърпа за не повече от 5 минути - това време е достатъчно, за да премахнете ненужната влага;
  • сега можете да оформите косата си по ваш вкус.

Необходимо ли е да използвате термозащитен препарат за оформяне на пухкави коси?

Необходима е топлинна защита, ако оформяте косата си с горещи стилисти. За да не претоварвате изтънялата коса с голямо количество продукти, използвайте фиксиращи продукти с термозащитна функция.

Категория: