Едва ли някой друг мисли, че мъжката прическа и дългата коса са несъвместими. Обратното се потвърждава от най-бруталните образи в масовата култура. Събрахме най-новите прически за мъже с дълга коса

Дълги мъжки прически: плюсове и минуси

Дължината на косата под раменете често се избира от самоуверени мъже, които харесват вниманието на другите. Дългите прически са по-характерни за младите момчета, но понякога мъжете на почтена възраст също могат да се похвалят с шикозни коси.

Какви са предимствата на мъжките прически, предназначени за дълга коса?

  • С подходяща грижа резултатът изглежда много впечатляващ и винаги привлича вниманието.
  • Наличен е голям избор от прически за всеки вкус.
  • Мъжете с дълга коса имат много място за експериментиране с прически.
  • Боядисването със сложни техники дава много интересни резултати на дълга коса.

Мъжките дълги прически имат и недостатъци. Най-очевидният недостатък е необходимостта от редовни допълнителни грижи. Обичайният балсам и шампоан може да не са достатъчни - вероятно ще трябва да включите маски, серуми и други специални продукти в рутината си за красота. В допълнение, собствениците на дълга коса трябва да са готови за ежедневен стил. И дори обикновеното изсушаване на косата може да отнеме доста дълго време.

Класически дълги прически за мъже

Класическите прически за мъже с дълга коса изискват строги изисквания, но сред тези опции можете да намерите нещо интересно и необичайно.

Каскада или стълба

Каскадните прически са чудесни за мъже с тънка или не много гъста коса. Майсторски изпълнените преходи от къси към дълги кичури създават визуален обем.

Каре

Прическата боб е златната среда: нито много дълга, нито много къса. Ако харесвате класиката, изберете леко градуиран или прав боб.

Гръндж

Добре балансираната творческа бъркотия изглежда много изгодна на дълги мъжки къдрици. Основното предимство на тази прическа е, че подхожда на всеки, независимо от типа коса.

Дълга коса на път

Просто и с характер - така може да се характеризира тази мъжка дълга прическа. Не забравяйте редовно да подстригвате краищата си, за да изглеждате добре поддържани и спретнати.

Модни опции за дълги мъжки прически през 2023 г.

Ако искате нещо по-оригинално, предлагаме ви да разгледате най-модерните прически за 2023 г. По-долу има няколко вида мъжки прически с дълга коса със снимка.

Избръснати слепоочия

Трудно е да се решите на такава прическа, но ако я направите, определено няма да съжалявате. Контрастът между обръснати слепоочия и дълги кичури изглежда много впечатляващ. Между другото, с тази прическа все още можете да направите модерен и дързък висок кок.

Underkat

Когато прави мъжко подстригване, фризьорът обръсва косата в долната част и оставя дълги кичури на темето.

британски

Това е по-дискретна версия на андеркартата. Обемният и дълъг бретон на британката е прибран назад (с помощта на гел) или настрани (с помощта на фиксиращ спрей). Но можете просто да оставите косата на мира - в този случай тя красиво и естествено ще рамкира лицето.

Асиметрични прически, предназначени за дълга коса

Тази категория включва удължен асиметричен боб. Опитайте бретон със страничен бретон за романтична и креативна визия.

Модни идеи за оформяне на мъжки дълги прически

Някои хора смятат, че дългите кичури са твърде обезпокоителни за мъжете. Но това изобщо не е така: има модерни и много прости стилове, предназначени само за дълги мъжки коси. Опитът и добре подбраните стилизиращи продукти ще станат ваши съюзници по този въпрос.

Разрошен стил

Тази проста, но много модерна мъжка прическа, базирана на дълга коса, сега е на върха на популярността. С такъв стил изображението ще бъде спокойно и непринудено.

За да създадете ефект на модерна небрежност, е необходим стайлинг с матово покритие. Подходящ, например, червило-крем от Redken. Загрейте малко количество крем в ръцете си и го нанесете с пръсти върху изсушена коса, повдигайки я от корените. По този начин можете да стилизирате както дълги бретони, така и цялата маса коса.

Гладък стил

Ако искате дългите мъжки прически да изглеждат възможно най-спретнати, не можете без изглаждащи продукти. За безупречен блясък и гладкост нанесете многофункционалния спрей Matrix Miracle Creator върху косата преди стилизиране. Между другото, той също има функция за термична защита, така че се препоръчва да го използвате за всички, които практикуват горещ стил.

При гладко оформяне на дълга коса обикновено се използва кръгла четка и сешоар. Важно е да се научите как да ги използвате правилно. Препоръчваме ви да гледате обучителни видеоклипове, които ясно описват целия процес.

Опашка

За да оформите дълга мъжка коса, понякога не е необходимо да използвате стайлинг и дори сешоар. Срешете косата си и я съберете на висока или ниска опашка - стайлингът е готов! За да поддържате косата си спретната, можете да изгладите непокорните косъмчета с Redken Wax Blast.

Група

Тази прическа е достъпна и за мъже с дълга коса. Между другото, не е необходимо да събирате цялата маса коса на кок - можете да направите „кок“ на върха на главата от кичурите на горната част на главата.

Дредове

Тази необичайна прическа не губи позиции в рейтингите на фризьорски решения за смели млади мъже.Някои специално отглеждат косата си, за да сплитат дредове. Трудно е да се спори с факта, че дредовете в категорията на мъжките дълги прически заемат едно от първите места по отношение на лекотата на грижа. Но освен всичко друго, прическата ви позволява да експериментирате с дължината и цвета на косата без радикална промяна на изображението.

Плитки

Ако говорим за дълги мъжки прически и как да ги оформяме, няма как да не споменем тъкането. Съветваме ви да опитате африкански или френски плитки - изглеждат много стилни. Този вариант на мъжка прическа, базирана на дълга коса, не е толкова издръжлив, колкото дредовете, но процесът на тъкане отнема много по-малко време.

Как мъжете се грижат за дългата коса: съвети от стилисти

Сега съм с къса коса. Как мога да ги израсна по-бързо, за да направя мъжки дълги прически?

Използвайте специално лечение, което стимулира растежа на косата. Домашните средства (шампоан и балсами) се избират най-добре със специалист, за да се вземат предвид всички нужди на вашата коса. Обърнете внимание на средствата срещу чуплива коса: често е трудно да растете коса именно защото космените стъбла просто се отчупват, когато достигнат определена дължина. Освен това ще бъде полезно да се запишете за професионални процедури в салона.

Колко често трябва да се подстригвате, за да актуализирате дълга мъжка прическа?

По правило подстригването се изисква веднъж месечно, понякога по-рядко. Важно е да следите внимателно качеството на косата. Ако се появят разделени краища, те трябва да бъдат подстригани навреме. Повредените и сухи кичури няма да позволят на дългата прическа да изглежда впечатляващо и добре поддържано.

Има ли някакви особености в грижата за мъжките прически на базата на дълга коса?

Няколко съвета за мъже с дълга коса:

  • изберете грижа, насочена към поддържане на дължината и качеството на кичурите - това се отнася не само за шампоани и балсами, но и за серуми и маски за коса;
  • тъй като дългата коса е склонна към заплитане, препоръчваме да попълните арсенала си за грижа за косата с изглаждащи продукти (спрейове, масла и кремове);
  • преди горещо оформяне (дори ако е само сушене със сешоар), винаги нанасяйте топлинна защита върху кичурите;
  • използвайте дълбоко почистващи шампоани няколко пъти седмично, за да премахнете остатъците от стилизирането на косата.

Собствениците на мъжки прически, базирани на дълга коса, трябва ли да се запишат за професионално подстригване в салона?

Някои мъже просто се нуждаят от добра домашна грижа, за да поддържат косата си здрава и силна. Тези, които се притесняват за качеството на косата си, трябва да отидат в салона. Професионалните процедури ще помогнат за възстановяване на увредената коса на структурно ниво и ще я подхранят отвътре.

Категория: