Боб-кар, стълба, каскада и други прически, базирани на коса със средна дължина, са актуални от няколко години. Нищо изненадващо! Момичетата, които са избрали златната среда, ще потвърдят: дори стилизирането може да бъде удоволствие. Нека да видим как изглеждат най-горещите визии за 2023 г.

Модерни дамски прически за средно дълга коса: тенденции през 2023

Разбира се, трябва да изберете прическа, като вземете предвид индивидуалните характеристики на външния вид, така че да пасва на лицето.

Но модните тенденции също искат да бъдат взети предвид и за щастие през последните години не са толкова категорични, колкото бяха.

Според нашите наблюдения, горещата тенденция на годината е бретонът. Кичури, рамкиращи лицето, допълват прическата по същия начин, по който, да речем, ружът - грим или бижу - модна визия.

Но кои са най-добрите прически с бретон през 2023 г., които да опитате на средно дълга коса?

Има два фаворита сред звездите: боб и каскада. Виждали сме ги повече от веднъж в дует с наклонен бретон, но този сезон предлагаме да изберете удължен и леко разрошен вариант на прав бретон. Асиметрията също е безполезна тук - отдайте почит на перфекционистите и направете идеално права раздяла с равномерен прав бретон.

Търсите вариант без бретон? Не се притеснявайте: модните дамски прически за коса със средна дължина през 2023 г. могат напълно да разкрият лицето. Например, класически боб или боб, които визуално правят стайлинга по-великолепен, изглежда красив и в най-естествения вариант - сякаш планирате да прекарате лятото в страната.

ТОП 5 дамски прически - 2023, предназначени за средна коса

Модата на дамските средно дълги прически през 2023 г. е много разнообразна. Избрахме най-интересните снимки и се радваме да споделим нашите разкрасителни находки.

Каре

Трудно е да си представим селекция от прически, базирани на средно дълга коса, без прическа боб. Разбира се, може да се спори, като се каже, че бобът е по-скоро къса прическа. Но ако погледнете удължената версия до раменете, съмненията относно нашия избор ще бъдат разсеяни. Тази опция, между другото, трябва да се вземе предвид от момичета, които са склонни да визуално разтягат овала на лицето.

По отношение на стила, стилистите ни дават карт бланш през 2023 г.

Можете да опитате всичко от идеално прави къдрици до кичури, обработени с текстуриращ спрей. Основното нещо - преди полагане с горещи инструменти, не забравяйте за висококачествена термична защита. Нашите редактори се доверяват на инструментите по-долу.

Рошави

За разлика от идеално правите къдрици, съветваме ви да разгледате по-отблизо рошавата прическа, която през 2023 г. нашумя сред момичетата със средна коса в интернет.

Стилна небрежност, модерен ураган - както и да наричат тази градуирана прическа с накъсани кичури и хаотичен стил, който помага да се създаде ефект на гъста коса.

Вълк

Подстригвай се на вълк, сериозно ли? Да, да, и не ние го измислихме - най-смелите звездни момичета вече подкрепиха тенденцията. Така например певицата Били Айлиш, която е известна с любовта си към експериментите, вече е пробвала т. нар. wolfkat.

Предимствата на прическата включват нейната непретенциозност в грижата - напълно приемливо е да изглеждате така, сякаш не сте сресали къдриците си след сън. Но какъв късмет има с косата: все пак ви съветваме да подчертаете тяхната текстура и да зададете правилната посока с помощта на текстуриращи пасти и спрейове. Споделяме имената на нашите фаворити в стила по-долу.

Каскада с бретон

Ако обичате да експериментирате със стилизирането, то през 2023 г. определено искате да разгледате каскадната прическа с бретон, която изглежда страхотно на средно дълга коса.

Самото име подсказва, че майсторът постига визуален ефект на каскада поради постепенни преходи в дължината на нишките по целия периметър на главата.Благодарение на такава многостепенна прическа, нишките поддържат формата си по-лесно. Предполагаме, че бретонът ще бъде най-капризен в оформянето, затова ви съветваме да прибегнете до фиксиращия гел на Matrix, който винаги е готов да дисциплинира проблемните зони.

Можете да оформите тази прическа по много начини. Обичаме начина, по който изглежда каскадата с големи къдрици, получени с преса или клещи, но имаме специална слабост към техниката на разресване.

Тъп боб

Ако си мислите, че всичко в света на подстригването отдавна е измислено, грешите. Тъпият боб изглежда наистина е нещо ново.

В превод от английски blunt означава „права линия“ и името трябва да се разбира буквално, като поръчате от стилиста удължен боб с идеално равно изрязване, сякаш направено с едно движение. Между другото, такава женска прическа е печелившо решение, включително за собствениците на тънка коса - те могат безопасно да препоръчат средната дължина и липсата на ясно изразено дипломиране.

Как да изберем прическа със средна дължина?

Тенденциите са си тенденции, но годината е 2023, а прическа в наши дни се избира не само според модните стандарти, но и според индивидуалните характеристики на косата. Ако говорим за средната дължина, тогава тук си струва да вземем предвид някои нюанси.

Овално лице

Момичетата с кръгло лице, както на снимката, ще подхождат на класиката. Сред актуалните дамски прически през 2023 г., предназначени за средна коса, бих искал да подчертая удължена каре. Нека бъде със странична пътека и дължина под брадичката.

Препоръчваме тъп боб за тези с квадратно лице. Тази прическа ви позволява да "регулирате" отворената част на лицето благодарение на предните нишки, които в повечето случаи скриват скулите.

Каскадата с бретон е прерогатив на жените с триъгълна форма на лицето. Изберете дължина до раменете, като се съсредоточите върху брадичката при оформяне.

За да направите това, постигнете обем в краищата по всички възможни начини: завъртете ги с клещи, добавете "въздух" със спрей за обем или създайте ефект на пищност с текстуриращи инструменти.

Структура на косата

През 2023 г. изборът на прическа, която отчита структурата на кичурите, е много правилно решение. За момичета с тънки къдрици можем да предложим рошава и каскада, ако говорим за прически, предназначени за средна дължина на косата.

Правата гъста коса изглежда особено красива с гладко боб подстригване, а притежателките на къдрава и къдрава коса могат да опитат wulfkat.

Кой бретон да избера?

Ако правият дрипав бретон ви отива, можем да кажем, че проблемът е решен: тази година той е в списъка с тенденции. Между другото, тя се римува перфектно с повечето актуални опции, независимо дали е боб, боб, рошава прическа или каскада.

Как бързо да оформите средно дълга прическа?

Косата със средна дължина е удоволствие да се оформя с помощта на техниката на разресване. Позволява ви да повторите резултата от салона у дома.

  1. Измийте косата си. В същото време избягвайте прекалено подхранващите формули, ако искате да получите пищен стайлинг.

  2. Нанесете термична защита и мус за основен обем върху изсушени кичури.

  3. Започнете да сушите косата си със сешоар, но не се увличайте: важно е да запазите малко влага за най-ефективното оформяне.

  4. Вземете сешоар в едната ръка и кръгла четка в другата. Издърпайте или завъртете кичурите на четката в желаната посока, като едновременно с това насочвате струя топъл въздух към третирания кичур. Ако е необходимо повторете движенията в една зона няколко пъти.

  5. В самия край обработете бретона по същия начин и изчакайте, докато кичурите изстинат. Сега можете да коригирате стила с ръцете си и да фиксирате резултата с лак за коса.

Съвети за тези, които мислят за прическа

Някои не трябва да жертват дължината си за удобна и модерна прическа, докато за други може да е трудно да решат. Нека се опитаме да разсеем съмненията, като отговорим на няколко въпроса по темата.

Как да оформяте модерни дамски прически за средна коса през 2023 г.?

Ако изправяте косата си, опитайте се да постигнете лъскав ефект върху косата си, а ако я усуквате, напротив, стремете се към лека небрежност (чистите къдрици през последните години са рядкост в модните колекции).

Как да дисциплинирам краищата, ако нося боб? През деня те започват да гледат в различни посоки.

Преди стилизиране нанесете фиксиращ гел в долната част на кичурите. Препоръчваме Matrix Super Fixer Modeling Gel. Има висока степен на фиксация и голям обем - средствата ще стигнат за дълго време!

Категория: