За момичетата, които са избрали боб, се отваря прекрасен нов свят на оформяне: можете да изправите кичурите или да изберете къдрици и къдрици, да създадете креативен обем или да постигнете сдържана строгост. Разбира се, тези опции са достъпни и за собствениците на дълга коса, но е по-лесно да приложите плана си, когато дължината на косата не надвишава 30 сантиметра

Колко красиво да поставиш квадрат: 10 идеи

Боб, дълъг боб, асиметрично или право подстригване Както можете да видите, дори прическите с боб имат много възможности - да не говорим за броя на идеите за оформянето им. Кои можете да реализирате сами и кои ще изискват участието на професионалисти, ще разберем точно сега!

Каре с бретон

Тези, които носят бретон, знаят колко красиво могат да допълнят косата си. Полагането на боб с бретон отнема малко повече време, но гледайки снимката по-долу, разбирате, че резултатът си заслужава.

Представяме на вашето внимание варианти, които са актуални през 2023 г., както с прав бретон, така и с наклонен.

Боб-каре

Тази опция за боб се избира, когато искате да добавите обем към стайлинга, но плановете не включват редовно изразходване на много време и усилия за оформяне на каре с помощта на техниката на четкане.

През последните години тя е безумно популярна сред момичетата със средно дълга коса. За работа ще ви трябва кръгла четка, сешоар, пяна за обем (препоръчваме Full Volume Extra от L’Oréal Professionnel) и термозащита.

Между другото, забелязахме, че вариантът с къдрици, обърнати към лицето, е по-често срещан. Но обратната посока на полагане не е забранена.

Дълго боб

За момичета с удължено каре се предлага оформяне на права коса по подразбиране. Но ако се отклоните от зададения курс, можете да откриете много интересни опции.

Вижте например колко интересно изглеждат на тази дължина на вълната.

И къдрици и страничен път - стайлинг, достоен за червения килим.

Къс боб

Тези, които предпочитат по-къс боб, трябва да помислят за холивудска вълна, текстурирана или сресана коса.

Класическите къдрици е най-добре да се избягват, но не бихме отхвърлили къдренето - то е доста популярно сред момичетата със скъсена версия на карето.Но тази процедура не може да се направи у дома, така че за дълготрайни къдрици отиваме в салона при опитен стилист.

Обемно боб

Каре и обем са почти синоними в света на стилистите. И дори ако момичето няма много гъста и гъста коса, поне ще бъде по-лесно да направите обемен стайлинг на боб, отколкото да се опитвате да постигнете буйна прическа с дълги къдрици.

По-долу са нашите топ 5 стила, но преди да ги разгледате, ви съветваме да се запознаете с доказани инструменти за получаване на основен обем. Това са текстуриращата пудра Height Riser, която повдига дори тънките кичури и спреят Volume Fixer, който не само създава обем, но и го фиксира. Търсете и двата продукта от марката Matrix.

Възможности за вечерно боб оформяне

Прическа за вечерта за собствениците на каре е тема за отделна дискусия. На много партита на знаменитости знаменитостите демонстрират стил, който не е толкова трудно да се повтори у дома.

Разбира се, имате нужда от малко умения и опит, а висококачествените стилизиращи продукти играят важна роля. Ние се доверяваме на професионални марки като Redken, Matrix и L'Oréal Professionnel.

Между другото, удължената каре е удобна за поставяне и на маши, и на маша, и на кръгла четка (използвайки техниката на четкане).

Вдигната плитка

Можете да използвате цялата коса или само част от нея - харесваме всички опции, изглеждат много романтични.

Каре и идеално права коса

Разделено, гладко изгладено, перфектни краища. Много хора оформят косата си по този начин всеки ден и те могат да бъдат разбрани: този метод улеснява умиротворяването дори на къдрава коса и придава на образа делово отношение.

Спретната опашка

Бързото оформяне на боб за 5 минути е сбита опашка. Само, моля, не използвайте тази опция с неизмита коса.

Наистина красивата конска опашка включва чиста коса, която е изсушена със сешоар и може би оформена на леки вълни.

Каре с фиби

Модата на фибите заглъхна малко, но това е красотата: закрепвайки кичури близо до лицето, ще получите изображение с обрат.

Бързо оформяне на боб: инструкции стъпка по стъпка

Имате нужда от бърз урок по оформяне? Да тръгваме!

 1. Измийте и изсушете косата си със собствено темпо.

 2. Изправете кичурите с ютия и накрая ги закрепете към лицето с фиби. Ако носите странична пътека, бижутата от едната страна ще са достатъчни, но правата пътека предполага симетрия, така че фибите ще ви бъдат полезни и от двете страни.

Възможно е красиво да положите квадрат, отделяйки малко повече време за това, поне по два начина.

Как да изсушите боб със сешоар?

Как да оформите каре със сешоар и да не отделите половин ден за това? Предлагаме инструкции стъпка по стъпка.

 1. Почти всеки стайлинг започва с измиване на косата и бобът не е изключение. Не трябва да се използват продукти с подхранваща текстура преди стилизиране, което предполага пищност. Но освежаващ шампоан и грижовен балсам ще са точно както трябва.

 2. След това трябва да се приложи топлинна защита върху полувлажна коса.

  Модерните продукти не само ще предотвратят нараняването на косата по време на горещо оформяне, но и ще помогнат за дисциплиниране на кичурите.

  Следва мусът за обем. Трябва да се разпредели в зоната на корените (с такава подготовка няма да е трудно да повдигнете нишките).

 3. Изсушете кичурите малко в обърната позиция, така че косата веднага да запомни желаната позиция.

 4. И сега най-важният етап - полагане на квадрата с помощта на техниката на четкане. Вземете сешоар в едната ръка и кръгла четка в другата. Започнете да изсушавате кичурите на зони, като едновременно с това завъртате къдриците в правилната посока с четка. Може да се наложи да спрете на определени места и да преминете през тях два пъти - това е нормално.

 5. Накрая фиксирайте резултата с лак. Това се изисква от почти всеки стил, предназначен за каре, и особено опцията, получена със сешоар.

Как се прави каре с ютия?

Ако трябва да полагате квадрата поне няколко дни, гладенето гарантира най-надеждния резултат.

 1. След измиване на косата нанесете термична защита върху кичурите. Този етап предполага всеки горещ стайлинг, базиран на каре, но опцията с ютия е особено.

 2. Изсушете косата си със сешоар напълно и я срешете старателно.

 3. Зона по зона, изправете къдриците си с преса. Хванете кичур със средна дебелина в зоната на корените и внимателно преместете инструмента надолу към самите краища.

Няколко съвета от редакторите

Как да поставите каре със сешоар и не само, изглежда, те са го измислили. За въпроси, които все още остават, ние ще отговорим незабавно.

Как да се грижим за къса прическа? Имам къс боб и стайлингът бързо губи обем - на следващия ден сякаш го нямаше.

Опитайте се да се придържате към определени правила. Първо преминете към балансиращи шампоан и балсам като Elseve. Тези продукти съдържат три вида глина, които помагат на косата да остане свежа по-дълго. Второ, не нанасяйте балсами и маски върху кореновата зона - разпределете ги само по дължината на косата, отстъпвайки от корените 3-4 сантиметра. И трето, опитайте се да овладеете техниката на оформяне, при която къдриците в корените се обработват с ютия с гофрирана дюза. В този случай се засягат само нишките на вътрешните слоеве - това ще бъде невидимата тайна на вашия обем.

Как да изсуша косата си красиво, ако имам къдрава коса?

Започнете оформяне с изглаждащ крем като Matrix. След това изсушете косата си със сешоар, докато издърпвате кичурите.

Как да направите обемен стайлинг на базата на карета? Много стилизиращи продукти правят косата по-тежка и губят обема си.

Поставете квадрата по начина, по който сте свикнали, и когато сте готови, разнесете текстуриращата пудра Matrix върху зоната на корените. Забележимо повдига къдриците и визуално увеличава пищността на прическата два до три пъти. Оформянето ще изглежда лесно и естествено.

Как бързо да сложите боб, ако нямате повече от 10 минути за слагане?

Какво ще кажете за плажни къдрици? Подсушете леко косата си след измиване, нанесете текстуриращ спрей по цялата дължина и след това използвайте дифузер, за да изсушите кичурите.

Как да оформя вечерта, ако имам пищен удължен боб?

Изпробването на всички опции за оформяне за вашата дължина не е лесна задача. Предлагаме ви да направите начупени къдрици и да хвърлите по-голямата част от косата на темето на една страна. Ако този тежък кичур не стои на новото си място, фиксирайте го с невидимка.

Какъв стайлинг трябва да направя за работа, ако нося боб с прав бретон?

Можете или да вържете косата си назад с лента за глава, или да изгладите цялата си коса и да оставите бретона на правилното му място.

Категория: