Когато момичетата се оплакват на стилистите за липса на обем и проблеми със стилизирането, майсторите често им предлагат да опитат прическа стълба. Произхождаща от 80-те години на миналия век, тя се завръща в класациите за тенденции за 2023 г.

Какво е прическа със стълба?

Стълбата е сложна прическа, която майсторът изпълнява по определена схема, като постепенно намалява дължината на косата в определени зони: стилистът формира условни стъпки, които са дали името на прическата.

Говорейки за прическа стълба, веднага се сетихме за Дженифър Анистън, която може да се нарече неин посланик.Актрисата е вярна на тази прическа от много години. Други звезди бяха забелязани със стълбата: Сандра Бълок, Ева Лонгория и Селена Гомес изглеждаха просто страхотно. Между другото, те често излизаха с права коса и това говори много за качеството на прическата.

По желание можете да добавите бретон към стълбата, прическата само ще спечели от това. С кичури, обрамчващи лицето, стайлингът изглежда много впечатляващ. В същото време правият взрив е съмнителна идея за стълба, но наклонен или разкъсан ще украси тази прическа.

Професионалисти

Технологията за подстригване е разработена дълго време и предимствата на такъв избор са очевидни. Нека ги изброим отново.

  • Възможност за смяна на прическата при запазване на дължината.

  • Обем! Рядко е излишно, а с тази прическа оформянето е много по-лесно, отколкото с прическите, които се характеризират с права подстрижка.

  • Добра съвместимост с различни сложни опции за оцветяване. Омбре, балаяж и шатуш сякаш са предназначени за къса прическа - резултатът изглежда много свеж (това се вижда на снимката).

  • Лесен за оформяне, което значително намалява времето за сутрешни приготовления.

Недостатъци на подстригването

На практика няма минуси. Стълбата е универсален вид прическа, за която е важно само върховете да изглеждат добре поддържани. За да направите това, важно е да използвате термична защита по време на горещо оформяне, систематично да нанасяте продукти за грижа без измиване и да подновявате прическата в салона на всеки 2 месеца.

Каква е разликата между каскадата и стълбата?

Не всяко момиче веднага ще назове разликите, но популярната каскада и стълба са прически, които се различават не само по техника, но и по настроение.

Каскадата се счита за по-смело решение с резки и хаотични разлики в дължината, докато стълбата предполага по-спокойна модерна визия с премерени преходи от по-къси кичури към по-дълги.

Прически със стълба: на кого отива?

Не можеш да наречеш капризната прическа кратко стълбище. Действа добре както на тънка, така и на гъста коса. Що се отнася до геометрията на лицето, експертите препоръчват тази прическа за момичета с кръгла, триъгълна или квадратна форма на лицето. Явно падащите като стълби кичури оптически леко издължават овала и визуално омекотяват ъглите.

Стълба прическа на средно дълга коса

За средно дълга коса прическата стълба ще пасне оптимално. Ако сте съгласни с нас, остава да решите кой вариант е по-близо до вас - с или без бретон.

Стълба за средна коса с наклонен бретон

Някои избират стълба с кос бретон за любов, други - по изчисление. Експертите особено препоръчват тази версия на стълбата за момичета с квадратна или триъгълна форма на лицето, за да направят изображението по-меко.

Ако лицето е овално или кръгло, тогава стълбата ще подчертае първоначалната нежност на чертите, но трябва да сте готови редовно да стилизирате кичурите около лицето. Висококачественият стил ще помогне за повишаване на дисциплината. Гласувайте за Redken спрей и L'Oréal Professionnel мус.

Стълба за средна коса без бретон

Тази прическа се харесва на практични момичета, които не искат да прекарват много време в оформяне.

Ако сте един от тях, може да ви интересуват още няколко съвета как да поддържате и удължавате ефекта от прическа. Първо, винаги използвайте топлинна защита, когато оформяте къдрици с джаджи с висока температура.

Второ, не се мързете да прилагате балсам за коса при всяко миене на косата и подхранваща или ревитализираща маска 1-2 пъти седмично.

Когато става въпрос за здравето на косата, по-лесно е да предотвратите увреждане, отколкото да поправите косата по-късно.

Стълба прическа за дълга коса

Дългата коса и основният обем рядко се сприятеляват - под естествената тежест на косата великолепието на прическата като правило пада доста бързо. В такива случаи момичетата се съветват да „облекчат товара“, като предложат една от опциите за стълба.

Стълба за рамо

Ако косата ви не е твърде гъста и гъста, вашият вариант е прическа с дължина до раменете, базирана на дълги къдрици. Най-късите нишки ще бъдат на нивото на раменете. От една страна, косата ще остане достатъчно дълга, за да бъде събрана на опашка или кок, от друга страна, тя ще бъде достатъчно къса, за да поддържа по-добре разпуснатия стил.

Стълба за брадичката

Разликата в дължината между най-късите и най-дългите нишки в този случай ще бъде максимална - краищата на лицето ще бъдат на нивото на брадичката. Тази опция може да се нарече репетиция на бретон: ако успеете да оформите кичурите близо до лицето, можете да усложните задачата, като направите бретон-перде.

Стълба прическа за къса коса

Модните опции за стълба понякога се бъркат с каскада. Но разликата се вижда на короната: за каскадата те създават обемна шапка, а в случай на стълба стилистът се фокусира върху работата с върховете. Нека да разгледаме основните видове стълби, които са популярни сред момичетата, които предпочитат лекота в косата си.

Дърпава стълба

Стълбата е допълнена от силно изтъняване на кичурите, поради което се получава дързък ефект.

Оформянето е минимално - използвайте инструменти, които добавят текстура към прическата. Текстуриращият спрей Tecni.Art Beach Waves на L'Oréal Professionnel няма да ви разочарова.

Къса стълба

Първо майсторът прави класическа права подстрижка и след това работи върху долния слой кичури, използвайки техниката на стълбата.

Тази прическа изглежда ефектно с прави кичури, но можете да използвате стилизиращите продукти от нашата селекция за модерен резултат.

5 идеи за прическа със стълба

Стълбовидната прическа може да изглежда различно и нашият фоторепортаж е ясно потвърждение за това.

Стълбовидна прическа с гладко оформяне

На права коса веднага се вижда професионализмът на майстора - в този случай недостатъците на стълбата не могат да бъдат прикрити. Ако смятате да носите класика, изберете доказан стилист с опит.

Плажни къдрици

Плажните къдрици, поради присъщата им хаотичност, са в състояние да скрият несъвършенството на прическата. Но този стил се избира и с идеално подстригани кичури. Харесваме как изглежда тази стълба на средно дълга коса.

Оформяне на руло

Страхотна идея за стилизиране за тези, които спасяват косата си, като се опитват да не използват горещи инструменти.

Въпреки това, дори и да къдрите само краищата, е необходима термична защита - нанесете я върху краищата, ако искате да избегнете разцепване.

Четкане

Нашият любим стил е чудесен за рязане на стълби. И как се комбинира със сложно оцветяване е просто приказка! Може да се наложи да вземете майсторски клас, за да овладеете техниката на работа с кръгъл гребен, но резултатът си заслужава.

Къдрици

В списъка с модерни прически за 2023 г. открихме и големи къдрици на средно дълга коса, подстригана със стълба. И какво, много добре!

Съвети за стилисти

Момичетата могат безкрайно да обсъждат модерните прически. Предлагаме да продължите във формата „въпрос-отговор“.

Как изглежда стълба на средно дълга коса с прав бретон?

Най-често - съмнително е. Ние предпочитаме опции, които правят прическата да изглежда перфектно през повечето време.

Как най-добре да поставите нишките на стълбата близо до лицето - навътре или навън?

Какво харесвате най-много? Прическата не трябва да е просто модерна и красива - тя трябва да подчертава вашето достойнство. Добавяме само, че е по-трудно да оформите косата далеч от лицето, но това не трябва да ви спира, ако имате под ръка висококачествен фиксатор.Например Stay High 18 гел мус от Redken със силна степен на фиксация.

Как да оформите косата, ако е подстригана със стълба, но обемът все още не е достатъчен?

Вече казахме по-горе, че тази прическа не гарантира супер пухкава прическа. Но стълбата е чудесна основа за постигане на желания обем чрез овладяване на техниката на оформяне с правилните стилизиращи продукти.

Категория: