Просто изглежда, че мъжете имат лош избор на прически. Професионалните стилисти лесно ще ви убедят в противното. И отделят специално място на мъжките прически с преход. Може би трябва да обмислите тази опция за себе си?

Какво е мъжка прическа с преход?

Може би си мислите, че прическите за преход са нещо екстравагантно, но не е така. Бръснатите слепоочия и задната част на главата са доста често срещани сред мъжете, просто самият преход на дължината (в повечето случаи вертикален) не винаги е поразителен.Косата на върха на главата винаги е по-дълга от тази зад ушите, но степента на контраст е въпрос на лични предпочитания.

При преход от нулата, например, една прическа разкрива по-голямата част от главата на мъжа.

Плавният преход се счита за еталон за майсторите на мъжките прически. Те го постигат с различни техники: стилистите могат да използват както тример, така и пишеща машина.

Въпреки това има професионалисти, които могат да свършат работата само с ножица.

Кой би искал прическа с преход?

Разнообразието от прически с преход е толкова голямо, че за всеки мъж няма да е трудно да избере най-добрата прическа за себе си.

Има опции, които идеално допълват спортния стил, други могат да се превърнат в необходим акцент за бизнес визия.

Когато избирате мъж, е важно да вземете предвид не само начина на живот и гардероба, но и външните данни.

Например, твърде късите прически с преход не се препоръчват за мъже с наднормено тегло. Неравният череп е друго противопоказание, макар и не толкова категорично, ако се заеме истински майстор на занаята.

Късата прическа идеално прикрива малки плешивини. С такива първоначални данни те се опитват да направят плавен преход на най-проблемните места.

Трябва ли да надграждам върху типа коса? Несъмнено. Но да откажете мъжка моделна прическа с преход само защото имате вълнообразни или пухкави къдрици определено не си струва. През 2023 г. стайлингът е в състояние да дисциплинира и най-палавите кичури. Основното нещо е да изберете професионални продукти, които ще фиксират, но не и залепват косата. Мъжете се съветват да обърнат внимание на гелове, пасти и восъци – едни от най-лесните стилизиращи продукти за използване.

видове мъжки прически с преход: снимка и описание

За мъжете, които се интересуват преди всичко от резултата (без значение как се постига - с машина или ножица), сме събрали най-популярните видове подстригвания с преход. Не забравяйте да запазите опцията, която харесвате, за да я обсъдите с майстора, ако сте планирали посещение на фризьор.

Прилеп с плавен преход

Ако по-рано прическата с шапка беше ценена за рязък преход (както на снимката), днес тази мъжка прическа изглежда по-актуална с плавно намаляване на дължината на косата.

Сега определено не може да се сравни с класическия пот. Но е напълно възможно да се обърка с британски или канадски.

Цезар с преход

Цезар избират самоуверени мъже с определени естетически амбиции - преходът в тази прическа наистина изглежда интересно.Вижте снимката как професионално е обработена зоната на гърба на главата и във временната област. Експертите наричат този ефект опушен преход в мъжките прически и е доста характерен за прическата Цезар.

Същото може да се каже и за бретона, чието качество е лесно да се определи професионализма на стилиста. Да, с такава прическа не се препоръчва да отлагате актуализирането на прическата - Цезар ви задължава да бъдете дисциплинирани.

Полукутия с преход

Три неща могат да се кажат за прическата полубокс в контекста на днешната тема. Първо, определено ни харесва много. Второ, полукутията подхожда на много мъже. И трето, преходът в тази мъжка прическа се постига с помощта на пишеща машина.

Кичугите на лицето също са оставени умерено къси и дори ако млад мъж поиска да подстриже бретона си, това няма да създаде особени проблеми. Ще бъде достатъчно леко да фиксирате кичурите с гел, преди да излезете от къщата - и стилният стайлинг е готов!

Тенис

Класическата тенис прическа е в някои отношения много подобна на модния полубокс, описан по-горе, но има една съществена разлика - бретон! И трябва да се постави. Да, да, нагласено е. Не можем да променим посоката на растеж на косата, въпреки че има мъже, които имат желания вектор, зададен от самата природа. Ако това не е вашият случай, препоръчваме да използвате фиксираща паста Redken.

С нея няма да е трудно да повдигнете къси кичури в лицето. И можете да отидете на корта - изпробвайте силата както на себе си, така и на стилизиращия инструмент.

При създаването на мъжки тенис косата се подстригва с машинка, а плавен преход се постига с помощта на няколко приставки.

5 фото идеи за стилна прическа с преход за мъже

За някои изборът на прическа е истинско мъчение, за други е удоволствие. Надяваме се, че сте от втората група, а очакването на новото ви дава положителни впечатления.

Нека не отлагаме решението и нека нашата селекция ви помогне да решите избора на бъдещото изображение.

Да започнем с британската, мъжка прическа с доста рязък преход. Често се избира от закръглени млади хора.

Благодарение на обема на темето и избръснатите слепоочия се създава визуален ефект на по-издължено лице. Освен това може да се подсили, ако използвате професионални стилизиращи продукти. Например мус от L'Oréal Professionnel или текстурираща пудра от Matrix.

Следващата мъжка прическа за вашето внимание е каскет (всички си спомнят, че трябва да е с плавен преход?).

Получете стилна визия, ако текстурирате кичурите си със специални продукти като L'Oréal Professionnel Universal Texturizing Spray (подходящ както за мъже, така и за жени).

Вариант, който ще бъде в хармония с мустаци или брада, е подстригване (въпреки че ще подхожда на лицето и без тях).

За да работят със страничните зони, стилистите избират най-късата дюза, защото косата трябва да бъде подстригана почти до нула. В горната част кичурите, напротив, запазват дължината си, за да могат лесно да се сресват назад с гел.

Избирайки прическа с топ нотка с рязък преход от доста дълга коса на върха, мъжът може да се чуди как да си направи кок у дома.

Да, всичко беше направено перфектно в салона, но сега трябва сам да овладееш някои умения. Бързаме да ви успокоим: в това няма нищо сложно. Вземете комплект ластици в различни цветове (и повече е по-добре - знаем от опит колко бързо изчезват като по чудо някъде) и лек фиксиращ гел.

Съберете опашката не много стегната, в противен случай може да ви заболи главата, след което разпределете капка от продукта през косата си с ръце, като пригладите стърчащите косми на слепоочията и темето.

Между другото, имайте предвид, че косата на опашка или кок може да загуби свежест по-бързо. Ако това е вашият случай, опитайте да смените шампоана си. Можете да използвате грижата от L'Oréal Paris с три вида глина. Продуктите не само помагат на косата да остане чиста за по-дълго, но и я овлажняват, включително там, където е най-критично, т.е. в краищата.

Последният елемент в нашата класация за мъжки прически с плавен преход ще бъде избледняване, което е много полезно при горещо време. Тази прическа се счита за универсална: тя ще бъде „своя“ както на модно хипстърско парти, така и на бизнес среща.

Методи за изпълнение на мъжки прически с преход

Можете, разбира се, да научите как се правят мъжки прически с преход (с ножица и пишеща машина) от видеоклипове. Ще бъде полезно обаче да разчитате на инструкциите стъпка по стъпка, които бързаме да предоставим на вашето внимание.

Използване на пишеща машина

Нека да разгледаме стъпка по стъпка как се прави мъжка прическа с преход с помощта на пишеща машина.

  1. Като начало майсторът избира дюза. Например, за да тренирате слепоочията, той може да използва къса дюза, като я движи отдолу нагоре под лек ъгъл. В горната част той трябва да наклони предната част на апарата към себе си, за да поеме в действие косата на темето на главата. Използвайки същата техника, дължината в задната част на главата се премахва.

  2. Представете си условна линия, която минава по периметъра на главата над ушите, и обработете дюзата, оставяйки минималната дължина, косата от шията до тази линия.

  3. С малко по-голяма дюза преминете по преходната линия - срещу растежа на косъма. След това можете отново да се въоръжите с най-малката дюза и красиво да усъвършенствате преходната линия.

  4. Не забравяйте да подстрижете долната линия на косата - нямате нужда от допълнителна дюза за това.

  5. На финала не забравяйте да срешете косата си, за да видите дали има пропуснати зони и дали преходът е равен.

Ножица

Как да подстрижете косата с машина и дори с прехода, казахме по-горе. Сега нека да преминем към мъжките прически, които се правят с ножица.

  1. Ще започнем отдолу нагоре, тоест от врата. Взимаме гребен и го облягаме на главата под лек ъгъл (зъбите трябва да гледат нагоре). Ножицата трябва да бъде поставена успоредно на повърхността на гребена.

  2. Хванете кичурите с гребен и прическа. Посоката, напомняме ви, е от врата към темето.

  3. Оставяме кичурите при слепоочията за десерт. Подстрижете кичурите така, че да са в хармония с прическата като цяло. За да направите това, фокусирайте се едновременно върху дължината на косата в короната и в задната част на главата.

Прическата е готова. Но звучи, разбира се, много по-лесно, отколкото е в действителност. И все пак умението на един стилист изисква както умение, така и определени артистични способности.

Категория: