Търсите модерна опция за прическа? Забележете късото изрязване. Универсалността на тази прическа е отделен плюс, тъй като тя се вписва както в спортен външен вид, така и в бизнес. Но на всички ли отива?

Характеристики на мъжките прически кроп (кроп)

Crop е спретната къса прическа с нотка на артистична небрежност. Необичайното му руско име идва от обичайната английска дума "crop" , което означава "пряк път" . Но същността на подстригването не е само в дължината.

Почти винаги прическата предполага наличието на бретон и разкъсана текстура на кичурите. Именно последното ви позволява да постигнете тази много стилна бъркотия в образа.

Ако бъркотията ви плаши по някакъв начин, тогава бързаме да ви успокоим: след оформяне, изрязаната прическа може да изглежда изключително спретната.

Въпреки английските корени на името, мъжката прическа се счита за френска прическа. Твърди се, че тази техника на подстригване е била популярна сред младите хора в Нормандия още преди 100 години. Кроп често се сравнява и понякога се бърка с прическа Цезар, но определено има разлика между тях. Да, много си приличат отпред поради късия бретон, който присъства и в двата случая. Но по-нататък е лесно да се види фундаменталната разлика. На пръв поглед можете да видите, че изрязването се характеризира с рязък преход от коса на темето към обръснати слепоочия, докато Цезар приема еднаква дължина на косата по целия периметър на главата.

Кой ще направи мъжка изрязана прическа?

Всички ли трябва да се подстригват по френски начин? Категорично – не. Прическата трябва благоприятно да подчертава външния вид и това е основният критерий за избор на изображение. Преди да се подстриже, мъжът трябва да вземе предвид няколко параметъра: форма на лицето, тип коса и потенциалната възможност редовно да актуализира своята реколта с професионален стилист.

За да опитате френска реколта, разбира се, мъжете с кръгло и овално лице могат. В противен случай препоръките се отнасят до вариациите в дължината на косата на темето и слепоочията, както и плавността на прехода.

За собствениците на удължено лице е по-добре да не обмислят прически с обръснати слепоочия и по-дълги кичури в теменната област. Но ако наистина искате да опитате тази прическа, тогава можете да направите удължена реколта, намалявайки остротата на преходите от къси кичури към дълги.

Мъжете с квадратно лице експертите препоръчват да не пестят дължината при слепоочията - преходът от една част на прическата към друга трябва да е рязък.

Препоръките за млади хора с триъгълна форма на лицето са следните: къса коса в общата маса и яснота при прехода на дължините.

Добра новина: няма толкова много изисквания за типа коса за изрязани прически. Фризьорите я съветват, включително мъже с не много гъста и дори рядка коса. Това е съвсем логично, тъй като не е нужно да постигате обем, както е в случая с помпадур или подстригване.

Леко къдравите и къдрави кичури също не са пречка за подстригване, както виждаме на снимката.

Е, за млади хора с права коса може просто да се предпише подстригване. Ако искате - носете прическа в оригиналния й вид, ако искате - добавете обем и текстура към прическата си.

Мъжка изрязана прическа: техника и модел

Ако сте успели да видите изрязването от всички страни на снимката, вероятно сте забелязали, че тази мъжка прическа не е лесна.Самата схема на рязане на културата не се чете веднага. За изпълнението му само ножици не са достатъчни - доста дълго време стилистът работи с машинка за подстригване с различни приставки. Но не можете без професионални умения за ножица.

  1. Първо, стилистът трябва да раздели кичурите в горната част на главата, като ги закрепи с щипки.

  2. След това преминава към най-важния етап - бръсне тила си и уиски с пишеща машина.

  3. Следващият етап е горната зона. В тази зона косата трябва да е по-дълга от тази на слепоочията, така че се обработва с ножица.

  4. Накрая се подрязва бретон. Ако не сте готови да посещавате салона често, изберете съкратена версия.

Как да оформите изрязване?

Не е трудно да разберете как да поставите реколтата. На практика просто трябва да се въоръжите с доказани стилизиращи продукти.

Ако искате да направите универсален стайлинг, с който да отидете на среща с родителите на булката и важни бизнес преговори, не трябва да експериментирате. Въоръжете се с фиксатор, който може да успокои свободолюбивите коси и да ги дисциплинира през целия ден. StyleLink Super Fixer от Matrix ще подхожда на тази роля.

Има по-сложен начин на оформяне, който ще бъде от значение за тези, които носят дълга кройка. Не се страхувайте от сложността - ние просто предлагаме да подчертаете текстурата на нишките с червило-крем Redken.

Нанесете продукта върху полувлажна коса, като обърнете специално внимание на зоната от темето до челото. След това срешете косата си в желаната посока.

Тенденции в селскостопанските култури за мъже през 2023 г.

Готови ли сте да се потопите в света на мъжките прически и да изследвате всички основни видове подстригване? Съставихме преглед. Все пак тенденцията е тенденция и най-важното е, че при избора на прическа - личните предпочитания и отчитането на индивидуалните характеристики на външния вид и косата.

Класическо изрязване

Ако не знаете как да подстрижете косата си, изберете класическа прическа, която се счита за универсална и никога не излиза от мода. Бретонът е задължителен за тази опция за мъжко подстригване, но може да изглежда различно в зависимост от формата на прическата, както се вижда на снимката по-долу.

френска реколта

Ако говорим за нивото на майстора, който се заема да ви подстриже, тогава създаването на мъжка реколта във френски стил изисква най-малко много години опит, защото една прическа има много нюанси.Първо, удълженият бретон. Второ, дълги кичури в короната, които изискват изтъняване. И трето, разкъсаният ръб на нишките е за тези, които искат френската реколта да изглежда бунтарска.

Избледняване на изрязване

Току-що разбрах какво е изрязване и ето новите уводни - префиксът "избледняване-" . Сега нека обясним какво означава. На снимката обърнете внимание на плавния преход на дължината в слепоочията. Този ефект се нарича "избледняване" (от английски to fade - "изчезва неусетно" ). Тази техника е типична не само за изрязване, но и за някои други мъжки прически. Резултатът ясно подсказва на другите, че младият мъж следи външния си вид.

Удължено изрязване

Ако искате да експериментирате, тогава мъжката изрязана прическа с дълги кичури на темето и къса коса на слепоочията отваря пътя към тях. Можете да загладите кичурите с гел или да им придадете обем и текстура с мус.Въпреки това, оставянето на прическата в първоначалното й състояние също не е забранено - естествеността не губи място в списъка на най-актуалните тенденции.

Подстригване: стилистични съвети

Обсъдихме подробно видовете и характеристиките на културата и сме готови да преминем към практическата страна на нещата. Остава само да отговорим на най-честите въпроси по темата.

Коя изрязана подстрижка е по-подходяща за блондинки или за брюнетки?

Проведохме мини-разследване в мрежата и въз основа на съотношението на снимките стигнахме до извода, че мъжете с тъмна коса избират по-често изрязани прически. Но за светлокосите млади хора тази прическа без съмнение е подходяща.

Коя опция за изрязване е най-подходяща за мъжете през 2023 г.?

Модерните са сигурни, че трябва да комбинирате ярки цветове и текстуриран стил, за да сте в тенденция, но ние разбираме, че не всеки е близо до такива екстремни опции, така че предлагаме да останете с избледняващо изрязване.Без груби преходи плюс ниско ниво на обръснати зони - почти класика, но с модерен привкус!

Как да си направим изрязана прическа, ако косата е хвърчаща?

Каквото и да се каже, ще трябва да отделя време за стайлинг. Може би 5 минути са достатъчни, но е малко вероятно да се справите напълно без оформяне, ако имате нужда от чиста прическа. Можете обаче да поискате късо подстригване почти без бретон: въпреки че се смята, че такава мъжка прическа не съществува, майсторите го правят по желание на клиента. Също така опитайте да използвате овлажнители без измиване - момичетата с къдрава коса са буквално пристрастени към тези козметични продукти.

Как да режа реколтата, ако съм на 40 години?

Както желаете! Поглеждането назад към възрастта при избора на прическа е демоде в днешно време, дори ако заемате отговорна позиция и е важно да „поддържате марката“. Да, изрязаната прическа наистина се свързва повече с младежкия вид, но никой не ви притеснява да изберете най-класическата версия на прическата - удължена с плавен преход в слепоочията.

Каква трябва да бъде грижата за една прическа, ако е удължена?

Дори дългите варианти за подстригване се считат за къси в сравнение с други подстригвания, така че основното е правилното и редовно почистване на скалпа и косата. Регулирайте сами режима на пране, тук всичко е индивидуално. И по отношение на избора на шампоан, ние сме щастливи да споделим препоръки. Ако забележите, че косата ви се омазнява доста бързо (след 10-12 часа), опитайте например балансиращия шампоан Elseve от L'Oréal Paris. Съдържа синя, зелена и бяла глина и е подходяща за хора с мазна коса.

Ако, напротив, забележите, че кожата на главата ви е суха и се лющи, погрижете се за правилната хидратация. За това ще помогне веган шампоанът "Алое" . Суперхрана“ от Garnier. Хареса ни както стилният дизайн на продукта (между другото, опаковката на шампоана е рециклируема), така и формулата, която включва 96% натурални съставки.

Категория: