Повечето мъже предпочитат къси коси, но напразно. Собствениците на дълга коса винаги се открояват на общия фон. Мъжко каре - прическа, за която днес ще правим кампания за силния пол

Мъжки боб: как изглежда една прическа?

Ключовата характеристика на всеки квадрат е общият знаменател, който води до дължината на нишките. По правило косата се подстригва по линията на челюстта. Възможни са обаче и удължени опции - те ще бъдат обсъдени по-долу.

Мъжката прическа боб се различава от женската с лека небрежност и липса на строго графични линии. Но това не означава, че симетричните и дори боб варианти са противопоказани за мъжете - това винаги е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Предимствата на мъжкия боб са доста сериозни:

 • тази прическа няма възрастови ограничения;
 • карета достъпна за всички мъже, независимо от типа коса;
 • някои видове боб придават визуален обем и плътност на прическата.

Минуси обаче също има. Какво може да озадачи мъжете?

 • Боб прическите в повечето случаи изискват оформяне, което може да бъде доста обезпокоително за някои мъже.
 • За да изглежда прическата винаги спретната, са необходими редовни посещения при фризьора, поне веднъж на месец и половина.

Видове мъжки карета

За да вземете решение за вашия вариант на квадрат, е желателно да имате илюстративни примери пред очите си. Нека да разгледаме снимката на различни видове мъжки карета.

Двойно

Кратка вариация на мъжкото каре ще подхожда на тези, които имат естествено тънка и не много гъста коса. Двойното боб ще придаде обем на косата ви.

Завършил

Градуираният мъжки боб е подстриган на нива, от най-дългата долна част до най-късата горна част. Преходите между слоевете могат да бъдат както контрастни, така и много плавни.

френски

Френският боб може да се нарече мъжки вариант на боб на крака, но със свои собствени характеристики. Косата на тила и в областта на шията не се обръсва, а се прави малко по-къса от по-голямата част от косата. Тази прическа е идеална за мъже с права и удобна коса.

Дълго

Мъжкият удължен боб е чудесен избор за всеки тип коса. Тази прическа ще се хареса особено на закръглените мъже, тъй като прикрива обема на лицето и спомага за визуалното му стесняване, правейки го по-изтънчено.

С бретон

За тези, които избират този тип мъжко боб, ви съветваме да изберете удължен или леко накъсан бретон - равен или прав ще направи прическата твърде детска.

Кой от мъжете ще се подстриже?

Универсалността на прическата боб позволява на почти всички мъже да носят тази прическа. Но стилистите все пак съветват да се придържате към индивидуален подход и да изберете квадрат, като се започне от характеристиките на външния вид.

Боб прическа, която пасва на формата на лицето

 • За закръглените мъже най-изгодният избор би бил удължен боб, който създава вертикален акцент. По-добре е да откажете боб тип боб - тази прическа ще подчертае областта на бузите.
 • Собствениците на овална форма на лицето са показани обемни разновидности на мъжки квадрати - по-специално френски и двойни.
 • А мъжкият боб с бретон е предназначен за момчета с квадратна форма на лицето. Асиметрични или разкъсани бретони отвличат вниманието от твърде масивната брадичка и визуално олекотяват изображението.

Мъжко боб според типа коса

Правилният избор на прическа зависи и от вида на косата. Експертите съветват мъжете с тънка и рядка коса да си направят градуирано или двойно боб.

И късметлиите с гъста коса могат спокойно да препоръчат боб.

Мъжка карта и възраст

Класическият мъжки боб подхожда на тези, чийто начин на живот ги задължава да изглеждат сдържани и елегантни. Къс боб е показан за мъже на уважавана възраст. Най-смелите варианти на боб са достъпни за младите момчета - например с обръснати слепоочия.

Мъжка прическа боб: как се подстригва

Как да направим каре за мъж? Технологията на подстригване не е толкова проста, колкото може да изглежда на пръв поглед, така че е по-добре да се доверите на професионален майстор.

Какви са етапите на процедурата за мъжко боб подстригване в салон?

 1. Косата е старателно измита и сресана.

 2. След това кичурите на темето се събират на кок или се закрепват с щипка.

 3. Останалата маса се подрязва равномерно с класическа ножица, по желание уискито се бръсне с машина.

 4. Кокът е пуснат и косата е внимателно сресана.

 5. След това се прави хоризонтална раздяла от ухо до ухо, разделяйки косата на две части. Косата в горната част е разделена с вертикален път на още две части и закрепена с щипки.

 6. Долната част се подрязва приблизително до линията на раменете или долната челюст (в зависимост от предпочитанията) - това ще бъде референтната дължина, която ще трябва да се ръководи в бъдеще.

 7. Набодената част се освобождава последователно на малък кичур и се отрязва до контролната дължина.

 8. Същото се прави и с косата от втората набодена част.

 9. След това майсторът, ако е необходимо, прави изтъняване и оформя косата.

Малко вероятно е някой да може да направи такава сложна мъжка прическа боб у дома без помощта на майстор. Затова препоръчваме да си уговорите час.

Опции за модни боб прически за мъже: снимка

Какви видове мъжки боб прически са на мода? Представяме ви нашата селекция от най-модерните опции за 2023 г.

Право класическо боб

Тази опция за подстригване ще бъде актуална дълго време. Предните кичури трябва да бъдат малко по-дълги, за да изглежда карето по-стилно.

Къдрава коса

Мъжете с къдрава коса често предпочитат боб прически. Наистина е перфектен за тази текстура на косата.

Асиметрично боб

Младежка прическа, която изглежда страхотно на всяка коса, независимо дали е къдрава, права, тънка или гъста.

Асиметричното мъжко боб изглежда не по-малко брутално от класическите варианти.

Боб с раздяла

Раздялата не е подходяща за всички мъже. Той е противопоказан за собствениците на кръгло лице, но за мъжете с тънко и заострено лице раздялата ще бъде много полезна.

Как да оформите мъжка прическа боб у дома?

С оформяне всяка прическа изглежда по-добре. У дома оформянето на мъжка прическа боб не е трудно, ако знаете някои трикове и използвате правилното оформяне.

По-долу ще намерите селекция от прости, но много красиви, от наша гледна точка, версии на оформяне на мъжки боб.

Боб стил с бретон

Бретонът може да бъде оформен по различни начини. Най-лесният начин е да поставите бретона настрани. За да направите това, изсушете го със сешоар с помощта на гребен (оптимално използвайте кръгла четка). Когато сушите, опитайте се да срешете бретона си настрани. След това е достатъчно да фиксирате косата със спрей. Опитайте Control Addict на Redken за ултра дълго задържане и блясък.

Оформяне на текстура

Мъжкото боб е страхотно за всички видове текстурирани стилове. Специалните спрейове ще ви помогнат да подчертаете структурата на нишките. Препоръчваме да нанесете текстуриращия спрей Beach Waves на L'Oréal Professionnel върху влажна коса, след което да я изсушите със сешоар на ниска мощност. Трябва да вземете стилен небрежен плажен стил.

Къдрав боб стил

Ами къдравата коса? Най-печелившата опция е да направите къдриците еластични и ясно дефинирани. Еластичният крем Siren Waves на L'Oréal Professionnel може да се справи.

Гладък стил

Понякога всичко, от което се нуждаете, е гладкост и блясък. Miracle Creator Spray от Matrix има наистина вълшебни свойства: изглажда кичурите, придава им здрав блясък и предпазва от увреждане. Достатъчно е да напръскате малко количество спрей върху косата преди изсушаване със сешоар - и, както показва опитът, спретнат стил на мъжки боб е гарантиран.

Ако косата ви липсва плътност и плътност, Redken Brews Densifying Spray ще ви бъде полезен. След нанасяне прическата изглежда обемна, а косата е плътна.

Мъжки боб: няколко съвета

Нека отговорим на някои въпроси на читателите по днешната тема.

Имам къса коса - как да я отгледам бързо за мъжка прическа?

Ако искате да постигнете възможно най-бърз резултат, имате нужда от интегриран подход.

 • Здравословният начин на живот е в основата на всичко. Правилното хранене, отказването от лошите навици, качественият сън - всичко това ще има положителен ефект върху растежа на косата.
 • Необходимо е да изберете правилната домашна грижа. По-добре е да направите това с помощта на специалист. Действието на шампоана и балсама за коса трябва да е насочено към укрепване и стимулиране на растежа на косата.
 • Не забравяйте да използвате топлинна защита преди оформяне: това ще ви помогне да избегнете нараняване и накъсване на косата - една от основните причини за трудностите при отглеждане на желаната дължина на косата.

Може ли мъжете да не оформят своята боб прическа?

Както отбелязахме по-горе, карето е просто създадено за оформяне - без него прическата може да не изглежда толкова впечатляваща. Но всъщност много зависи от изкуството на фризьора и от характеристиките на косата.Ако са естествено гладки, плътни и послушни, могат да изглеждат добре и без оформяне. Във всеки случай, ако нямате време за тази процедура, можете да съберете косата си на кок или опашка.

Колко често трябва да се актуализира каретката на мъж?

За да поддържате косата си в добра форма е препоръчително да посещавате фризьор веднъж месечно.

Кой определено не трябва да подстригва мъжки боб?

Практически няма противопоказания за карето. Може би само тези, които разбират, че няма да могат редовно да се грижат за достатъчно дълга коса, трябва да се откажат от мъжката прическа.

Категория: