Изграждайки имидж, мъжете пробват различни прически, но в сърцето си разбират, че най-удобните са късите. Как да се подстрижете, на кого подхождат такива прически и какви снимки да покажете на стилиста за ориентир?

ТОП 5 къси мъжки прически: снимка и описание

Предлагаме незабавно да се заемем с работата и да разгледаме топ 5, според нашите редактори, мъжки къси прически през 2023 г. Опитахме се да вземем предвид интересите на различни млади хора, така че селекцията ще включва както креативни варианти, така и модерни класически решения.Изберете въз основа на вашия тип външен вид и индивидуален стил. Едно можем да кажем със сигурност: късите мъжки прически са това, от което се нуждаете за лятото!

Бокс

Много хора знаят името на тази проста мъжка прическа през 2023 г., но не винаги е било така.

В съветско време тази прическа се наричаше не по-малко спортна - "хокей" . И всичко това, защото първите, които го демонстрираха на широката публика, бяха любимите на всички играчи с пръчки в ръцете си.

Спортният произход обаче не пречи на тази прическа да се впише във всеки стил днес, от бизнес до модерен.

Експертите препоръчват да се обмислят боксови прически за млади хора с кръгла, квадратна или овална форма на лицето. И предпочитание се дава на тъмнокоси мъже. Факт е, че на брюнетките модерният бокс изглежда възможно най-впечатляващ.

Половин кутия

Блондинки, не се разстройвайте! За руса коса е по-предназначен полубокс - производно на бокса. Да, и с него ще има повече свобода: тук можете да играете с бретон и да експериментирате с дължина.

Принстън

Съгласете се, ученикът трябва да създава впечатление на прилежен и точен човек.

Поне що се отнася до сериозни университети, като Принстънския (откъдето идва и името на прическата). Странична пътека и кичури, пуснати настрани - всичко е изключително изчистено и модерно.

Пътуване

Работното име на тази къса прическа за мъже е шапка. Косата на слепоочията и задната част на главата е скъсена, а косата в теменната зона е оставена по-дълга.

Тенис

Да, с такава къса прическа, като на снимката, най-често си представяме мъжете, които играят тенис.

Без стилизиране, тази прическа, разбира се, изглежда по-малко представителна, затова ви съветваме да вземете качествен стилизиращ гел.

Къси мъжки прически без бретон

Късите прически без бретон се избират от практични мъже, които не са готови да отделят време за оформяне всеки ден. Те оптимизират времето си и затова сега, специално за тях, ние бързо ще анализираме, ако не най-оригиналните, но определено популярните опции за такива прически.

Военни

Напълно логично тази прическа попадна в категорията на най-удобните - и не само за този, който я носи, но и за изпълнителя. Почти всичко, което се изисква от стилиста, е да работи върху косата на тила и слепоочията с машина с къса дюза, а на други места - предимно със средна.

таралеж

Ако имате доста груба и гъста коса, която е трудна за оформяне, трябва да разгледате по-отблизо мъжката прическа боб - идеална за лятото. Как ще изглежда тя, спокойна или официална, зависи до голяма степен от стила.

Не бъдете твърде мързеливи, за да вземете фиксиращ гел, който ще ви позволи да изгладите кичурите преди работния ден или да ги повдигнете, ако трябва да отидете на футбол или парти с приятели.

Къси мъжки прически с бретон

Въпреки всички предимства на удобните прически, прическите с бретон все още изглеждат ефектно. В същото време кичурите близо до лицето не трябва да са дълги и ние ще го докажем точно сега.

британски

Бретонът е неразделна част от британската прическа, която може да се превърне в стилообразуващ елемент на мъжкия образ. Можете да стилизирате кичурите по различни начини - бретон, например леко нагоре или по диагонал (за по-класическа визия).

Бокс

Но бокс, напротив, е лесно да си представим без бретон, но ние не бихме отказали тази опция, ако не сте склонни да експериментирате със стил.Да, няма толкова много кичури по лицето, но това е плюс: от една страна, бретонът няма да привлече вниманието към себе си, от друга страна, ще ви позволи да покриете челото си, ако желаете.

Ултра къси прически за мъже

Има много мъже, които предпочитат да прехвърлят грижата за косата си изключително на стилистите. Като правило те избират ултра-къси прически. Е, много удобно! Нека обсъдим прическите, които може да са от най-голям интерес за тях.

Спортни прически

Каквото и да се каже, но мъжете, които обичат спорта, формират ядрото на целевата аудитория за много къси прически. Изборът тук е много по-широк, отколкото може да изглежда, и не се ограничава до нулева прическа и подстригване.

Намерихме сладки варианти с раздяла, но такива прически все още трябва да бъдат оформени - в противен случай късите кичури могат да бъдат не най-приятната изненада, заемайки позиция „нагоре“. Redken's Brews Cream Lipstick ще ви помогне да ги върнете на мястото им.

Военни

Нека изясним веднага: военните прически се предлагат в различни видове. Някои мъже избират класически къси опции, други искат да сведат до минимум дължината. По-долу на снимката, както е договорено, представяме ултра-къси прически за най-активните и делови млади хора.

Къси мъжки подстригвания с машинка

Много готини мъжки къси прически са въпрос на техника. Изборът на прически е много по-широк, ако майсторът има не само ножици в арсенала си, но и машина. По-долу са три варианта, получени с общи усилия.

Цезар

Ясни линии и къса дължина - това е, което отличава мъжката прическа Цезар, доста модерна през 2023 г. Самият кант, който се вижда ясно на снимката, се получава с помощта на пишеща машина. Между другото, брюнетките често избират тази прическа. Но ако сте блондинка, не ви разубеждаваме.Цезар е доста рядка опция за прическа, така че винаги е шанс да се откроите от тълпата.

канадец

Припомнете си как изглежда Джъстин Тимбърлейк. Една от прическите му е просто канадска. Малко по-дълги кичури на темето, странична раздяла и преход (имайте предвид, без излишна острота) на нивото на най-високата точка на темпоралната област. Въпреки сложността на описанието, техниката е доста разпространена и я притежават в много бръснарници.

Underkat

Underkat в много отношения е подобен на канадския, но в първия случай раздялата е обръсната, така че да хваща окото. До известна степен можем да кажем, че прическата е моделна, защото такива необичайни елементи са характерни за тази конкретна категория.

Стилни прически с избръснат път или шарка

Търсите необичайни опции за подстригване? Ние имаме какво да предложим! Разглеждайки мрежата за модерни прически за момчета с къси коси, забелязахме, че през последните години са актуални прическите с ясен път, а за по-смелите и с шарка.Събрахме интересни примери - нека обсъдим!

Раздяла

Няма нищо изненадващо в самото разделяне, но ако се отклоните малко от обичайните правила, можете да създадете много интересни къси прически за мъже.

Най-ярко от всички, разбира се, се възприема страничната раздяла - тя е в топ на най-популярните сред младите хора.

Рисуван

Късите прически за мъже могат да бъдат с рисунки. Няма специални имена за тези прически - цялото изкуство е създадено в рамките на известните ни прически.

Техника за късо подстригване за мъже

Не препоръчваме да се подстригвате сами, но все пак е полезно да знаете как точно стилистът ще реши задачата.

Кола

Каним ви да се запознаете с етапите на рязане с пишеща машина.

  1. Първо измиват косата си - това е отправната точка за почти всяка прическа.

  2. След това главата се разделя на няколко условни зони (уиски, тила и темето).

  3. След това започват да работят с пишеща машина, премахвайки дължината в задната част на главата. Преди това дългата коса се прибира на върха, така че да не пречи. След това преминават към темпоралната зона.

  4. Накрая коригирайте дължината на темето, ако е необходимо. Те правят това, като правило, с дълга дюза, докато останалите зони се обработват с къса и средна.

  5. По желание с помощта на машина можете да направите и бретон, както и изтъняване и кантиране на кичурите.

Ножица

Разбира се, късите модни мъжки прически се правят и с ножица. Ще ви кажем как точно.

  1. Леко влажна след измиване, срешете косата. След това с една ръка те хващат кичурите на свой ред и, като ги държат между средния и показалеца, започват да режат краищата, движейки се в посока от лицето към задната част на главата. Нишките се препоръчват да вземат малък размер - по-лесно е да контролирате резултата.

  2. Според този принцип се обработват всички кичури, като се акцентира върху вече подстриганата коса.

  3. След като направите първия кръг, действията се повтарят, като се изместват леко нагоре спрямо първия разрез.

  4. В крайна сметка е важно да не забравяте за прехода между дължината на нишките в темпоралната и тилната област - не трябва да има ясни ъгли.

Къса мъжка прическа: редакторски съвети

И традиционно раздел с въпроси и отговори. Няма да можем да изберем най-добрата прическа специално за вас - личният контакт е важен тук, но ще се опитаме да отговорим на по-общи въпроси.

Каква къса мъжка прическа мога да пробвам на фина коса?

Съветваме ви да избягвате раздялата и това ви позволява да направите прическа тип таралеж. След няколко месеца ще стане ясно колко бързо расте косата ви и тогава ще можете предварително да планирате пътувания до стилиста.

Косата с пердета е прическа за момче?

Съществува стереотип, че тази прическа е подходяща само за млади хора. Нека да погледнем Джони Деп. Възрастта вече е солидна, а прическата изглежда хармонична.

Какви са бруталните къси прически за момчета?

Предимно такива, които изискват, макар и малко, разкриване на темпоралната зона. Например канадски, бобър и таралеж. Но задната и предната дължина могат да бъдат оставени.

Посочете три стилни мъжки прически за 2023 г. в късата категория.

Нашият избор е бокс, Принстън и тенис.

Как да укротите мъжката прическа с къса груба коса?

Просто е: имате нужда от високоустойчиви продукти с плътна текстура. Например Matrix има продукт 3 в 1 - това е крем + паста + восък Over Achiever, който е в състояние да дисциплинира кичурите за няколко минути.

Категория: