Една от най-модерните мъжки прически през 90-те години имаше необичайно име - пердета. Това е превод на английската дума curtains. Ако погледнете примерите за снимки, става ясно, че името точно отразява същността на прическата. През 2023 г. тя отново беше на върха на популярността

Характеристики на мъжки прически завеси (пердета)

Curtains е мъжка прическа с равномерен път в центъра и кичури, рамкиращи или частично покриващи лицето. Дължината и градуирането не са задължителни, както и бретонът. Съветваме ви да намерите добър фризьор, тъй като завесите не могат да се нарекат най-лесната прическа за изпълнение.Работата сама у дома е свързана с много риск - намирането на нов стил е много по-лесно с помощта на професионалисти.

Прическата, направена от майстор има много предимства. Пердета за подстригване:

 • лесна за оформяне (ако косата е послушна, понякога е достатъчно само сресване);

 • визуално добавя обем към стила;

 • прави добро впечатление на много момичета.

Стилистите ще потвърдят първите две точки, а ние от своя страна ще се съсредоточим върху третата. И все пак Джони Деп, Киану Рийвс и Тимъти Шаламе, които пробваха пердета през различни години, винаги знаеха как да се представят.

На кого отива мъжката прическа?

Какъв мъж си представяте, когато си помислите за перде? Има мнение, че само младите мъже го избират, но ние категорично не сме съгласни с това.

Да, преди 30 години модата на "curtens" наистина беше разпространена предимно сред младите хора, но днес тази мъжка прическа няма възрастови ограничения.

Трябва да вземете предвид не изживените години, а характеристиките на външния вид: форма на лицето, дължина и вид на косата, индивидуален стил.

Квадратно лице

За млади хора с тази геометрия на лицето градуираните кичури близо до лицето ще помогнат за омекотяване на образа. И помнете: стилът не трябва да е идеално симетричен около лицето. Освен това, с такъв външен вид, малко творческа бъркотия на главата ще бъде само от полза, което е лесно да се създаде, като се пуснат няколко кичура в зоната на бретон, както направи Мат Деймън в младостта си.

Кръгло лице

Прическата на хората с кръгло лице не трябва да е къса, затова за предпочитане са дългите завеси. Обяснението за това е просто: кичури а ла удължена карета ще ви помогнат да коригирате пропорциите, правейки лицето визуално малко по-удължено.

Триъгълник

Мъжете с широко чело и тясна брадичка се съветват да използват прическа с каскадна перде.

Дълго лице

С удължено лице се показва обем, обем и отново обем. Елегантният стил в комбинация с издължено лице не е добра идея. Късмет, ако имате вълниста или къдрава коса: прическата в този случай, според нас, изглежда по-интересна.

Но можете да постигнете пищност с помощта на стилизиращи продукти. Ние гласуваме за професионални продукти, с които работят стилистите.

Мъжки пердета за подстригване: как се подстригват?

Ще ви кажем как да се подстрижете, за да получите пердета, но искаме да подчертаем, че това в никакъв случай не е призив да извършвате тези действия сами у дома. Първата ви задача е да развиете кичурите до желаната дължина, а останалото е по-добре да поверите на професионалист.

Но обратно към техниката.

 1. Първо косата се измива и подсушава с кърпа.

 2. След това нишките се разделят на четири части. Обикновено косата се прибира с щипки на слепоочията, темето и задната част на главата.

 3. Следващата стъпка е да определим мястото на върха на главата, от което всъщност ще започват самите пердета. За да направите това, отделете малък кичур от общата маса в тази зона и го отрежете, като постигнете необходимата дължина.

 4. И след това, преминавайки към слепоочията, трябва да подстрижете косата си, равна на контролния кичур.

 5. Когато слепоочията са обработени, можете да преминете към задната част на главата. В тази зона косата е подстригана с градуировки, за да създаде обем отстрани и отзад.

Да подреждам или да не подреждам?

Това е въпросът! Отговорът зависи от няколко фактора. Първо, от вида на завесите (да, те са различни, но повече за това по-долу). Второ, от вида на косата. Сигурни сме, че след първото измиване с шампоан ще разберете дали прическата ви има нужда от техническа поддръжка или къдриците изглеждат толкова шик.

Събрахме универсални съвети, които са подходящи за мъжки прически с перде.

 • Погрижете се за силата на звука. Без него завесите изглеждат скучни и имаме нужда от съвсем различен резултат. Можете да повдигнете косата в корените с помощта на различни средства. Ако оформяте мокра коса, използвайте Aerate Cream Mousse на Redken. За сухи къдрици, Matrix's Height Riser Luxurious Texturizing Powder.

 • Ако се съмнявате в свежестта на косата си, най-добрият изход е да измиете косата си. Тази прическа изглежда най-впечатляващо, когато косата е чиста. Ако нямате време за душ, симулирайте мокра коса с Redken Wax.

 • Ако сте от типа мъже, които не са готови да отделят много време за оформяне на прическа, изберете опции за къса прическа за пердета.

Пердета: модерни опции за подстригване през 2023 г.

Каква трябва да бъде мъжката прическа перде тази година? С обръснати слепоочия или модерен корейски? По-дълъг или по-къс? Богатият избор може да бъде объркващ. Нека улесним задачата, като илюстрираме всяка опция със снимка.

Двоен страничен бретон

Classic няма нужда от допълнителни коментари. Изберете удобна дължина и се насладете на изящната простота на прическата. Между другото, стилистите казват, че раздялата помага да се съсредоточи върху очите. Защо не използвате този лайфхак?

Избръснати слепоочия

За да направите прическа с перде с избръснати слепоочия, ви трябва поне смелост. Отнема и време за настройка. Все пак липсата на допълнителна зависимост от уискито, която има предишната версия, трябва да се компенсира с нещо. Текстуриращите ефекти ще помогнат.

Корейски тип прическа

Модерната азиатска версия се характеризира с многослойност. Има смисъл да опитате корейски завеси на средна коса с достатъчна плътност и твърдост. Такива кичури след измиване не винаги се нуждаят от оформяне (не е ли плюс?) - прическата може да изглежда хармонично във всеки случай.

Къдрава

Къдравата коса е чудесна основа за завеси. И е страхотно, че къдрицата може да бъде всякаква: ясна и еластична или неизразена и отпусната.

Идеи за снимки за подстригване на пердета според дължината на косата

Колко време отнема израстването на къдрици, за да пробвате пердета? Резонен въпрос! Разбира се, няма да отидете в салона с таралеж, но е трудно да се назове конкретна дължина в сантиметри, възможни са различни опции. Вдъхновете се от снимката по-долу и в зависимост от избраната идея ще можете да прецените след колко дни или седмици да отидете при стилиста.

Къса коса

С къса коса мъжката прическа с перде ви позволява да изглеждате много млади. Тази опция за подстригване освежава външния вид и е по-лесна за оформяне.

Коса със средна дължина

Тази дължина е златният стандарт за завеси. Младите хора с права коса приемат образа на романтичен герой, а собствениците на къдрави нишки - истински денди.

Дълга коса

Препоръчваме отглеждане на коса за тези, които обичат експериментите. С такава дължина е по-лесно да придадете на къдриците желаната текстура с помощта на стайлинг и да промените изображението, като промените позицията на раздялата (от права настрани или обратно).

Подстригване с пердета: стилистични съвети

Колкото по-трудна е прическата, толкова повече въпроси. Надяваме се, че можем да отговорим поне на някои от тях.

Как да стилизирам пердета, ако имам къдрава коса?

Нека първо определим какъв ефект искате да постигнете със стилизирането. Ако трябва да дисциплинирате къдриците, така че да не пречат на лицето, използвайте фиксиращ гел или лак, като едновременно с това нагласяте кичурите в желаната посока с пръсти. Но ако искате да направите къдриците по-еластични, съветваме ви да нанесете върху косата си незаличими продукти за къдрава коса след измиване.И Redken, и L'Oréal Professionnel ги имат.

Как се казва инструментът, който създава обем в корените?

О, много са! Първо, мус (в същото време ще добави плътност на косата по цялата дължина). Второ, текстуриращ спрей. Този инструмент не само ще повдигне нишките, но и ще фиксира стила. Е, и нашата любима пудра, която (при правилно боравене) е в състояние бързо и ефективно да направи стилистиката многократно по-обемна.

Как да направите прическа с перде модерна?

Според нас основната разлика между модерните завеси и тези от 90-те години е плавността на линиите. За каскадна прическа днес меките преходи са на висока почит, а дипломирането изглежда по-точно.

Подходяща ли е прическа с перде за тийнейджъри?

Още като! Завесите за прическа могат лесно да се носят на 12 и 40 години. Основното е, че стайлингът е към лицето. И, разбира се, за момчетата е важно прическата да е удобна, така че завесите не трябва да са прекалено дълги.

Ще стане ли прическа с перде, ако съм с руса коса?

Имате ли съмнения? По-горе публикувахме снимка на вашата заявка: много руса коса и прическа с перде (надяваме се, че нямате нищо против да гледате тази прическа отзад). Изглежда много стилно.

Как да си направя прическа с перде, ако косата ми е къдрава?

Като начало е важно да разберете дали овлажнявате косата си достатъчно, дали тя има достатъчно хранене. Нишките могат да изразят недоволството си от грижата с повишена пухкавост. За моментно решение на проблема използвайте дисциплиниращи стилизиращи продукти. Ако нишките започнат да се пухчат, реагирайки на влажна среда, можете да започнете ютия. Високата температура ще укроти и най-капризната коса. И не забравяйте да използвате балсам след измиване на косата: той изглажда кутикулата на косъма и помага да се справите с накъдрянето.

Категория: