Сигурни сме, че много закръглени мъже няма да имат нищо против да добавят бруталност към имиджа си. Един от най-ефективните начини е правилната прическа. Какви мъжки прически са най-подходящи за кръгли лица?

Избор на мъжка прическа, която подхожда на кръгло лице

Да определите дали лицето ви е кръгло е лесно: измерете разстоянието от горната част на челото до брадичката и от едната скула до другата. Ако тези, както и други произволни диаметри на лицето, са приблизително еднакви, тогава кръгът е вашата форма. Но огледалото също ще помогне с отговора на този въпрос.

Какви правила трябва да следвам, когато избирам мъжка прическа за кръгло лице?

 • Основната задача на прическата е да балансира пропорциите, леко разтягайки лицето визуално. Дългите прически могат да се справят с това.
 • Не си бръсни уискито. Явните контрасти в дължината на косата допълнително ще подчертаят кръглата форма на лицето.
 • Избягвайте и ултра късите прически - те също подчертават формата на лицето.
 • Верен съюзник на закръглените мъже ще бъдат прическите с бретон. Прибраният бретон създава вертикален акцент, като оптически стеснява лицето.
 • За тези, които искат да отклонят вниманието от по детски пухкави бузи, ви съветваме да откажете прекалено обемните прически.

Имайте предвид, че няма универсална версия на мъжка прическа, която да е в хармония с кръгло лице. Професионалните стилисти ще ви помогнат да изберете идеалната прическа във всеки случай, като вземете предвид различни индивидуални характеристики на външния вид.

Модерни мъжки къси прически за закръглени лица: Тенденции за 2023 г.

Късата коса е изборът на повечето мъже. Да, удобно е и практично. Но не всеки смята, че късите прически също могат да бъдат стилни. Представяме ви нашата селекция от модерни къси мъжки прически за кръгли лица през 2023 г.

Бокс

Популярна за мъжете, прическа бокс ви позволява визуално да разтегнете кръгло лице благодарение на удължената коса на темето на главата. Основното нещо е да се уверите, че майсторът не се увлича твърде много, когато изрязва темпоралната област и не ги бръсне с машина до нула.

Не бихме препоръчали бокс за мъже с плешиви петна: тази черта може да стане по-забележима, ако челото е напълно отворено.

Половин кутия

Чудесен вариант за тези, които не обичат много да експериментират с външния си вид и предпочитат доказана класика. Полубоксът се различава от бокса с по-дълга коса на темето и слепоочията. Подстригването ви позволява да оформите бретона по различни начини: можете да го оставите да пада романтично на лицето ви или да го срешете настрани.

Полубоксът подхожда на мъже с всякаква дебелина и гъстота на косата.

канадец

Изборът на истинските джентълмени. Канадската мъжка прическа предполага малко количество, което въпреки това е в състояние да балансира мекотата на кръглото лице.

Канадката изглежда най-добре на гъста коса. За тънка коса такава прическа, за съжаление, не е най-доброто решение.

Стрелец

Тази романтична и дори донякъде бунтарска прическа е идеална за млади мъже с кръгло лице. Накъсаните асиметрични бретони, почти покриващи очите, са на мода повече от година.

Модерни прически за мъже с кръгло лице и дълга или средно дълга коса

Какви дълги прически са показани за мъже с кръгло лице? Събрахме най-добрите според нас опции.

Боб

Изненадан ли си? Да, боб прическите не са само за жени. Тази прическа е оптимална и за момчета с кръгло лице. Всичко е в обема на темето и удължените нишки близо до лицето. За да не изглежда прическата женствена, се препоръчва да направите подстригването малко разкъсано.

Асиметрия

Стойки с различни дължини или наклонен бретон ще направят чертите на лицето по-изострени и елегантни, а точно това липсва на закръглените мъже.

Имайте предвид, че асиметричните дълги прически се римуват идеално с брада или леки наболи косми.

Каскада или стълба

Приличната дължина на косата ви позволява да експериментирате. В прическа стълба, кичури с различна дължина ще скрият визуално пълнотата на бузите.

А каскадната прическа ще помогне малко да стесни лицето.

Каре

Прическата Боб е печелившо решение за мъже с обемна и гъста коса. Ако имате тънка коса, тогава прическата няма да поддържа желаната форма.

4 идеи за снимки за стилни прически

Изглежда, че с избора на мъжки прически за кръгло лице всичко е ясно. Сега трябва да решите как да оформите косата си, така че да изглежда стилна и модерна.

Вдигнат бретон

Ако решите да опитате прическа каре или полубокс, тогава ще трябва редовно да оформяте бретона си. Но не се притеснявайте, тъй като този процес ще отнеме само няколко минути, а резултатът ще продължи цял ден.

Хванете нашата мини-инструкция.

 1. Изсушете косата със сешоар на средна мощност.

 2. Използвайте моделираща паста като Redken's Rewind 06, за да направлявате бретона с ръцете си.

 3. Фиксирайте резултата като напръскате малко лак върху бретона. Опитайте Infinium Pure Extra Strong от L'Oréal Professionnel. Този продукт е страхотен за мъже, тъй като не съдържа аромати.

Страничен бретон

Прическите от канадски тип вече имат по-дълъг бретон, така че няма да се получи. Най-сигурното решение би било легнало настрани - красиво и стилно. Как да го направя?

 1. Нанесете малко пяна върху леко влажна коса. За обем препоръчваме Stay High 18 Gel Mousse на Redken.

 2. Изсушете косата си със сешоар, като повдигнете леко бретона от корените и го срешете настрани.

 3. След това трябва да коригирате стила така, че да издържи цял ден, но в същото време да изглежда естествено. Финишният спрей Matrix Style Link Fixer ще ви помогне да постигнете това. От малко разстояние напръскайте малко върху бретона и стилният стайлинг е готов!

Оксана Старих Редкен възпитателВеднага след оформяне нанесете Deep Clean Dry Shampoo на Redken върху косата за феноменален абсорбиращ ефект, който поддържа косата свежа и чиста до 4 дни. Този продукт се напръсква в зоната на корените от разстояние 15-20 сантиметра и се разпределя с масажни движения.

Оформяне на къдрава коса

Къдравата или къдрава коса просто се нуждае от оформяне.

 • За дисциплиниране на къдравата коса е подходящ еластичният крем Siren Waves от L'Oréal Professionnel. Може да се нанесе върху влажна коса и след това да се изсуши със сешоар.
 • Ако се стремите към леко разрошен стил на къдрава коса, опитайте Depolish Reconstructing Paste на L'Oréal Professionnel. Използва се върху суха коса, за да създаде самия ефект на артистична небрежност.
В последния етап не е забранено да нанесете спрей или лак за коса, за да фиксирате резултата и допълнително да защитите къдриците от влага.

Оформяне на дълга коса

Каскада или стълба се полагат най-лесно чрез техниката на разресване (с помощта на кръгла четка-гребен). Не е необходимо да навивате косата - просто опънете кичурите малко, така че да придобият добре поддържан и спретнат вид. Не забравяйте да нанесете L'Oréal Professionnel Liss Control+ Serum върху косата си преди оформяне, за да създадете гладка визия и да предпазите косата си от увреждане.

Ако няма време за оформяне, дългата коса винаги може да се прибере на опашка или кок - този резултат изглежда ефектно и доста брутално.

Отговаряне на въпроси относно прическите за мъже с кръгло лице

Подстригват ли се мъжете с кръгли лица без бретон?

Прическите без бретон са напълно приемливи за мъже с кръгло лице. Важно е само да изберете правилната прическа, така че визуално да трансформира лицето от кръгло в овално. Тази задача се справя добре с удължени кичури близо до лицето.

Каква прическа трябва да има мъж с кръгло лице, който да скрие пълнотата на бузите му?

Прическите с обемен бретон могат да скрият пълнотата на бузите. Между другото, косата на лицето също успешно работи в тази посока. Може би е време да си пуснем брада?

Има ли прически за мъже с кръгло лице, които могат да бъдат пропуснати?

Някои къси прически, като канадската, не изискват оформяне в категорична форма. Въпреки това, всяка прическа изглежда по-добре със стилизиране, така че не пренебрегвайте тази процедура.Модерните стилизиращи продукти правят процеса бърз и лесен, така че дори и начинаещите могат да го направят.

Възможно ли е да оформите мъжка прическа без оформяне?

Някои закръглени мъже имат късмет: косата им запазва формата си след нормално изсушаване със сешоар. Но ако не сте от тези късметлии, тогава пяната или лакът за коса ще ви помогнат. Така че това може да се провери само от опит. Много зависи и от умението на стилиста. Във всеки случай, когато използвате стайлинг, най-важното е да не забравяте периодично да използвате шампоан за дълбоко почистване на косата, в противен случай ще бъде проблематично да премахнете остатъците от стилизиращи продукти.

Как най-добре да не оформяте мъжки прически за кръгло лице?

Всякакви "лъскави" прически само ще подчертаят твърде широката линия на скулите. Затова мъжете с кръгло лице трябва да откажат стилизирането с гел.

Стилистите също не съветват да правите права раздяла - по-добре е да дадете предпочитание на странична раздяла. Наклонените бретони също ще помогнат за визуално стесняване на лицето.

Категория: