Ако мислите, че прическата боб е в хармония само с удължена форма на лицето, грешите. Тази прическа подхожда и на закръглени хора, най-важното е да изберете правилната версия на прическата и да не правите грешка със стила

Как си подхождат бобът и кръглото лице?

Тук няма интрига: бобът е универсална прическа и стилистите я смятат за една от възможните опции, включително за собствениците на кръгло лице.

От една страна, това е страхотна новина. От друга страна, не е толкова лесно самостоятелно да изберете самата дължина и форма, която благоприятно ще допълни лицето ви.

Ако говорим за квадрат на базата на кръгло лице, тогава се обсъжда не само удължената версия. Нека прескочим малко напред, за да мотивираме тези, които се интересуват от тази прическа, и да кажем, че сред наличните опции има боб, боб с бретон и боб с крак (тази опция, между другото, мига повече от веднъж на червен килим).

При кръгло лице се избира къс боб, така че стайлингът визуално да стеснява главата, правейки формата на лицето по-удължена, по-близо до овална.

Като цяло няма от какво да се страхувате: прическа може да бъде избрана, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на лицето.

И така, какво трябва да търсят жените с кръгло лице, когато обмислят прическа боб? Първо, важно е оптически да балансирате пропорциите на лицето. На второ място, подчертайте областта на скулите, тъй като заоблената форма на лицето често идва с пухкави бузи.Право или наклонено подстригване на косата в областта на раменете, допълнителен обем на темето и кичури, оформящи лицето, така че частично да го „слепят“, ще помогнат за постигането на това.

Припомнете си външния вид на Ема Стоун, Мила Кунис и Тейлър Суифт. Кръглото лице не пречи на тези звезди да вземат отлични образци на квадрат - както със, така и без бретон. Понякога каре изглежда дори по-изгодно на тях, отколкото на момичета с дълго лице.

Между другото, боб прическите имат още няколко предимства.

  • Прическата изглежда стилна както с права, така и с вълниста коса.

  • Оформянето на боб отнема по-малко време от оформянето на дълга коса.

  • Косата изглежда обемна и косата е добре поддържана (ако следвате графика за актуализиране на прическата).

Модерни видове боб за закръглени: тенденции през 2023 г.

Нека преминем към основния раздел, в който ще ви разкажем как например градуираната каре се различава от удължената и коя е най-подходяща за кръгло лице. Приложени са модни примери за прически. Ще има какво да вдъхнови!

Дълго боб

Когато споменавате удължен боб, може да си представите класическа прическа на Виктория Бекъм, но за кръгло лице предлагаме друг вариант. Разрезът не трябва да бъде скосен, а каскадата тук е безполезна. Много по-просто е: оставете косата си да пада до раменете (или я подстрижете до тази дължина). Допълнителни опции, като накъсан или наклонен бретон, както и разделяне отляво или отдясно, зависи от вас.

Боб-каре

И така, Боб или Боб? Защо да избирате, когато можете да комбинирате всичко най-добро в една прическа.Под най-доброто имаме предвид обема, получен от прическата от класическия боб, и яснотата на линиите, присъщи на много варианти на боб, предназначени за кръгло лице. Ако се спрете на тази опция, препоръчваме да овладеете оформянето с помощта на техниката на четкане - погледнете снимката, за да видите колко ефектни са прическите, направени по този начин.

Право боб

Какво може да бъде по-просто от права кройка? Класиката ще се впише както в бизнес визия, така и във вечерна - много зависи от стайлинга.

За да допълните прав квадрат за кръгло лице, препоръчваме бретон с изтънени и накъсани ръбове, а компетентното градиране няма да навреди на самата прическа. И все пак тук не е необходим прекомерен обем.

Каре на крак

Каре на крака беше изключително популярно през 90-те - тогава тази прическа беше носена от много хора, независимо от възрастта и индивидуалния външен вид.Днес тя се препоръчва на собствениците на кръгло лице и това не е случайно. Ако прическата е направена правилно (експертите препоръчват да отрежете предните нишки, като се придържате към посоката под ъгъл към скулите), можете визуално да удължите лицето. Стилистите се фокусират и върху брадичката, като се уверят, че кичурите са под нея.

Каре с наклонен бретон

Честно казано, това ни е любимото. Проучихме снимката и стигнахме до заключението, че бобът с наклонен бретон е една от най-стилните и печеливши опции за къса прическа с кръгло лице. Експертите казват, че асиметричната прическа нарушава формата на лицето, но ние искаме да се съсредоточим върху нещо друго. Вижте снимката, колко сбито изглежда тази прическа, нищо повече - завършен стилен външен вид.

10 идеи за снимки на стилен боб стайлинг с кръгло лице

Преди да се разделите с 5-10 сантиметра дължина на косата, важно е да стигнете със стилист до общо разбиране за бъдещия образ. Най-лесният начин да направите това е да покажете на майстора снимка с конкретен пример. Събрахме 10 идеи наведнъж. Изберете!

Такова каре без бретон е подходящо не само за кръгло лице. Може да бъде възприето от всеки, който не е готов да прекарва много време в оформяне.

Удължената карета ви позволява да използвате както къси кичури, така и къдрици със средна дължина в стила. Преобладаването на дължината тук трябва да бъде в къдриците, оформящи лицето. Но на короната е напълно възможно да се направи каскада, която ще помогне да се постави мус за обем и кръгла четка.

Оксана Старих Редкен възпитателКогато става въпрос за придаване на обем на фина коса, бих избрал леки пяни, спрейове или лосиони със средна устойчивост. Нанесете ги върху влажна коса преди изсушаване със сешоар.

Между другото, мнозина може да си помислят, че обемът за закръглени момичета е абсолютно противопоказан. Това не е така, но има нюанси, които наистина е важно да се вземат предвид. Първо, не трябва да има дисбаланс.

Гъстата коса на нивото на скулите и липсата на обем в корените могат да доведат до ефект, обратен на това, към който се стремят - в този случай не може да се говори за визуално разтягане на Лицето. Трябва да направите точно обратното. Вдигната коса в корените и гладкото оформяне по дължината е напълно работеща схема.

Мус от L'Oréal Professionnel или Redken ще ви помогне да постигнете основен обем. Нанесете продукта върху полувлажна коса и, ако е възможно, изсушете кичурите със сешоар с главата надолу.

Ако изберете тази опция, не забравяйте първо да нанесете топлинна защита върху косата си. Защо не използвате някой от продуктите в нашата селекция?

По-долу споделяме идеи за снимки на боб с бретон за кръгло лице. Каквото и да се каже, но тези опции изглеждат наистина впечатляващи. Да, изискват допълнително време за стилизиране. Но с професионално оформяне можете да оформите бретона си доста бързо и без проблеми.

Замразяващият спрей от Matrix е подходящ за фиксиране на стил на къса коса. Опитът ще ви помогне да изберете оптималната доза, но в началото е по-добре да внимавате. В този случай е по-добре да превишите, отколкото да превишите и да получите неестествен резултат.

Не знаете какво да правите с косата си, докато тренирате? Момичетата, които носят каре, успяха да се адаптират и намериха стилни начини да закачат кичури около лицата си. Остава само да се вдъхновяваме от техните примери!

Тайните на боба: стилистични съвети за закръглени момичета

Може да е трудно да се вземе решение за квадрат. Някои не искат да се разделят с дълги къдрици, други се страхуват, че новата прическа ще наложи определени ограничения върху техния стил.

Е, всички тези опасения са разбираеми, но отбелязваме, че това е само временна промяна на имиджа: ако не ви харесва, ще си пуснете косата или ще промените получената версия. Може би отговорите на въпросите по-долу ще ви помогнат да вземете правилното решение.

Подхождат ли каре на момичета с кръгло лице? А може ли да се комбинира със сложно оцветяване?

Ако задачата е визуално да разтегнете лицето и планирате да направите това с прическа боб, тогава няма противопоказания. При сложно оцветяване ситуацията е по-сложна. Без определени професионални умения е по-добре да не го приемате. Опитният колорист трябва да изсветли косата в някои области и да потъмни в други, така че не само да се окаже абстрактно красива, но и благоприятно да подчертае външния ви вид. Между другото, тази посока на науката за красота дори има отделно име - контуриране на косата. За кръгло лице в комбинация с прическа боб ви препоръчваме да разгледате опции с потъмняване на вътрешната част на косата близо до лицето.

Мога ли да избера удължен боб с бретон за кръгло лице?

Разбира се! По-горе говорихме с вас за удължен боб, а бретонът почти винаги е добра идея, която може да се римува с прическа с кръгла форма на лицето. Основното нещо - в преследване на допълнителен обем, не създавайте ефект на капачка около периметъра на цялата прическа.

Кое боб да избера, ако имам кръгло лице и тънка коса?

Момичетата с тънка коса се препоръчват с каре, но за кръгло лице тази опция не е най-изгодната. Може би трябва да изберете боб с крак, но съветът на професионален стилист никога не е притеснявал никого. Опитен майстор ще вземе предвид всички индивидуални характеристики на външния вид и ще посъветва най-доброто решение.

Дълго боб без бретон за кръгло лице?

Каре се счита за основна прическа именно защото включва различни опции. Разбира се, бретонът определено ще се „сприятели“ с кръгло лице, но можете красиво да победите кичури близо до лицето си и без него.

Как да поставите каре на крака, за да получите ефекта на удължено лице с първоначално кръгло?

Опитайте да добавите обем в корените. Можете да направите това с мус или текстурираща пудра. Но не си струва да добавяте плътност към косата по дължината, защото вашата задача е да направите стила по-висок, а не по-широк.

Категория: