" Отрязах 10 сантиметра - и сякаш дишането стана по-лесно!" - чухме подобни истории от различни момичета и ние самите станахме техни героини. И докато някои решават да се разделят само с цъфтящи краища, други избират по-къс и модерен вариант - прав боб. На кого отива тази прическа и каква е дължината на карето през 2023 г.?

Характеристики на прав боб

След като веднъж са направили прав боб, малцина се решават на други прически. Някои поддържат свеж вид, придобит след актуализиране на прическата. Други - нова стилна визия.

В сравнение с други прически с дължина до раменете, правият боб има свои собствени характеристики. Тук не може да има асиметрия.

Може би единственото нещо, което стилистът ще изясни, преди да направи прав боб, е предпочитаната дължина на бъдещата прическа и необходимостта от бретон.

Между другото, късият прав боб понякога се бърка с прическа боб, но това са различни видове прически.

Боб е по-сложна прическа, при която тилната част от косата. Бобът с равно подстригване първоначално е бил женска прическа.

Дължи безусловната си популярност на многото си предимства. Нека да преминем през основните.

  • Визуален обем, който се счита за отличителен белег на плоския квадрат до раменете. Това се постига, първо, поради факта, че масата на косата става по-лека и по-лесна за оформяне. Второ, обемният ефект създава права кройка с минимални вариации в дължината на кичура.

  • Спестяване на време, необходимо за грижа за косата. Логично късата коса се суши и оформя много по-лесно от дългата. Но има и по-малко очевидна полза: ще бъде по-малко вероятно да си купите балсам за коса. Собствениците на дълги кичури се оплакват, че балсамите свършват по-рано от шампоаните. С четири от един вид балансът ще бъде възстановен.

  • Стил. След като направиха боб с права кройка, момичетата могат да постигнат желания ефект, като просто изсушат косата си със сешоар. Удобно!

Честно казано, ако говорим за минусите на квадрата, тъй като те не са много. Късите прически трябва да се актуализират по-често от дългите прически. Същото може да се каже и за почистването на косата и скалпа: за да изглеждате безусловно привлекателни, тази процедура ще трябва да се извършва по-често. Тези недостатъци обаче в крайна сметка се превръщат в плюс – оказва се, че право каре до раменете дисциплинира добре, особено ако го носите с бретон.

Видове прав боб

Какво може да бъде квадрат с равно изрязване? Има ли какво да обсъждаме тук, ще попитате? Но как! Прическата може да бъде класическа, дълга, с или без бретон - вземете чаша чай или кафе, ще изберем заедно.

Класическо боб

Този тип гладко късо каре е почивка за професионален майстор. Права кройка и без градуиране или изтъняване. Вярно е, че без перфекционизъм в подхода резултатът може да бъде разочароващ. Не искате да се приберете вкъщи и да откриете, че едната страна на косата е малко по-дълга от другата, а тази прическа показва такива нюанси доста видимо.

Следователно, в стола на господаря, трябва незабавно да вземете решение за бъдещата раздяла.

През последните години модните стилисти препоръчват избора на права линия, но няма да сме толкова категорични: и с път отстрани бобът също изглежда зашеметяващо, както доказва снимката по-долу.

Дълго боб

Ако за едно момиче е трудно да избере класически прав квадрат, можете да изберете междинен вариант - удължен. Той е популярен не само поради възможността да носи средно дълга прическа, като се наслаждава на почти всички предимства на късата (по отношение на поддръжката).

Освен това, удълженият боб разкрива широки хоризонти за различни видове стайлинг. Първо, можете да приберете косата си на опашка - възможност, от която много собственици на къса коса са лишени. Второ, тази прическа не само ви позволява да оформите кичурите с леки вълни, но също така позволява ясно изразени къдрици.

Но, разбира се, изгладената коса е извън конкуренцията. Обичаме, когато тази прическа се прави на коса с естествен цвят, като се използват стилизиращи продукти, които придават допълнителен блясък на къдриците.

Например маслото за всички на Redken. Изглежда, че този многофункционален продукт и прическата боб са създадени един за друг.

Каре с бретон

Онзи ден имахме късмета да снимаме момиче с класически боб, допълнен от прав бретон. Приблизително като на снимката.

Трябва да кажа, че бретонът изглежда много стилен. Вярно е, че такава прическа изисква допълнителни грижи и следователно време. Нашият модел призна, че е започнала да се среща по-често със стилиста и да мие косата си всеки ден.

Между другото, не е необходимо да избирате изключително прав бретон. На снимката по-долу можете да оцените равномерния боб със страничен бретон, който може да се носи прав или оформен с помощта на техниката на четкане.

Последният вариант според нас изглежда просто страхотно и е перфектен дори за специален повод.

За да поддържате къдриците по-добре във форма, използвайте фиксираща пяна преди оформяне, и след това фиксирайте резултата с лак .

Техника на подстригване Боб

Мислите ли да направите свой собствен боб у дома? На пръв поглед може да изглежда, че в това няма нищо сложно - взех и отрязах кичурите точно.

Всъщност всичко не е толкова просто, затова, преди да вземете ножицата, проучете инструкциите по-долу и едва след това решете дали да отмените посещение в салон за красота.

  1. Косата е разделена на зони: темпорална, теменна, теменна и тилна. В добрия смисъл, всеки от тях трябва да бъде разделен на още няколко зони. Това ще улесни процеса на рязане и ще помогне за постигане на по-перфектен резултат.

  2. Така че косата, която чака реда си, не пречи, тя се фиксира на главата с щипки. Експертите предлагат да започнете подстригване от задната част на главата, като разделите долния кичур с хоризонтална раздяла.Косата се разресва и първото подстригване се прави успоредно на пода. Този кичур се ръководи в хода на подстригването.

  3. Можете да преминете към следващите кичури, като се движите нагоре: подстригването винаги трябва да е успоредно на пода, а удължението на всяка следваща къдрица не трябва да надвишава 1-2 милиметра.

  4. Решаващият етап е кантирането на темпоралната зона. Трябва да се извърши, като се вземе предвид вече обработената зона на тила.

  5. По време на подстригването трябва постоянно да следите симетрията на страните. За да направите това, вземете кичури еднакво разположени отляво и отдясно и ги издърпайте напред, сравнявайки дължината.

  6. Последното нещо е да подстрижете бретона. Определено препоръчваме да поверите този етап на професионалисти.

10 начина да стилизирате красивите си четворки

Ако погледнете галерията от снимки, можете да разберете колко универсална е прическата боб. Модните тенденции следват една друга и тази прическа все още се вписва в повечето популярни визии.

Да започнем със строг бизнес стил. Печелившото решение ще бъде класически боб с права коса. Изглаждащият гел и ютията ще ви помогнат да постигнете желания резултат. Така че виждаме този стил в комбинация със строг костюм с панталон.

Ако забодете кичури близо до лицето си, получавате практична ежедневна визия. Предлагаме да допълним този стайлинг с монохромен грим. Защо не нанесете розови сенки върху подвижните клепачи, като ги допълните с очна линия от същата гама?

Леките вълни, така популярните през последните години, са най-добрият избор за среща. Разпуснете косата си или я закопчайте на една страна, като пуснете няколко къдрици, за да рамкирате нежно лицето си.

Противно на схващането, че бобът не пасва много на спортния начин на живот, ние се осмеляваме да предложим вариант за удължен боб. В тази версия на прическата е напълно възможно косата да се прибере така, че да не пречи на гледката.

Между другото, опцията за джанта също е добра за активно забавление.

Ако душата иска нещо оригинално, можете да сплетете няколко малки плитки близо до лицето и да ги фиксирате с прозрачни гумени ленти. И за да изглеждат гладки и блестящи, сложете малко лак за коса върху тях.

За лаконична вечерна визия обърнете внимание на стайлинга с помощта на техниката на четкане.

Много по-лесно е да го направите на къса коса, отколкото на дълга коса. Основното нещо е да нанесете висококачествен термозащитен продукт върху къдриците преди изсушаване със сешоар. Обичаме мултифункционалността. Хубаво е, когато продуктът не само предотвратява увреждането на косата, но и се грижи за тяхното качество.

Какво ще кажете за къдрене? Момичетата с каре понякога решават проблема със стилизирането по толкова радикален начин, получавайки цял шок от малки къдрици.

Нека завършим нашия стайлинг маратон с модерен вариант с прибрани назад къдрици. Не е трудно да се направи, основното е да вземете гел или восък със силна степен на фиксация.

Съвети за стилисти

По-горе вече решихме кой отива с права четворка от един вид. Повтаряме, че практически няма противопоказания за тази прическа, тя е лесна за оформяне, но изисква редовно актуализиране, ако искате да изглеждате перфектно. Във финалния блок ще отговорим на най-честите въпроси, свързани с тази прическа.

Каре изглежда добре само на права коса? Искам да се подстрижа, но не съм сигурна дали прав боб ще ми отива. Притеснявам се, че къдравата и къдрава коса ще развали стила.

Трябва да сте подготвени за факта, че стилизирането ще изисква допълнителни усилия и време от вас. Познаваме момичета с подобен опит, които вършат страхотна работа. И изглеждат страхотно.

Как трябва да се подстриже боб през 2023 г.? Каква раздяла да избера - права или наклонена?

Дълго време раздялата очевидно беше водеща в шоутата. Но този сезон на модните подиуми, страничната част очевидно се състезаваше с него, така че всичко зависи от вашите лични предпочитания.

Имам прав боб, но ми е неудобно да мия косата си всеки ден. Опитвам се да намеря някакъв компромис, но на втория ден косата все още губи обем. Какво препоръчвате?

Първо вземете сух шампоан. Не трябва да го използвате редовно, но като SOS инструмент е незаменим. Второ, опитайте да преминете към L'Oréal Paris Elseve Balancing Shampoo. Неговата задача е да овлажнява косата и да я поддържа свежа.

Категория: