Овалната форма на лицето се смята почти за стандарт. Изглежда, че с такива първоначални данни можете да изберете всякакви прически. И все пак има нюанси, които е важно да вземете предвид, за да изглеждате най-добре

Характеристики на мъжки прически в хармония с овално лице

Овалната форма на лицето се характеризира с широки скули, леко закръглена брадичка и същата леко заоблена линия на косата. Щастливите собственици на тези черти не трябва да коригират визуално пропорциите на лицето с помощта на прическа, основното е правилно да подчертаят достойнството на външния си вид.

Кои мъжки прически са най-подходящи за овално лице?

  • Класическите прически са печеливш избор за мъже с овална форма на лицето. Канадски, платформа и андеркарта са подходящи.
  • Обемното подрязване, между другото, е в състояние да скрие пълнотата на бузите, ако има такава индивидуална черта.
  • Мъжете със слабо лице трябва да избягват твърде много обем в горната част на главата. По-добре е да се даде предпочитание на бретон и прически, предназначени за коса със средна дължина (покриващи ушите).
  • Ултра късите прически са подходящи и за мъже с овално лице.
Ако ви е трудно да изберете сами най-добрата прическа, винаги можете да потърсите съвет от професионален стилист. Формата на носа, тежестта на скулите, височината на челото - всичко това е важно да се вземе предвид при избора на най-успешната мъжка прическа за овално лице.

Модерни къси прически за мъже с овална форма на лицето: тенденции от 2023 г.

По-голямата част от мъжете избират къси прически. Нищо чудно: те са удобни в ежедневието и не изискват специални умения за оформяне. Какви къси прически са показани за овално лице?

Бокс

Боксовите прически се характеризират с обръсната коса отстрани и отзад на главата, а дължината на косата на темето не надвишава 4 сантиметра. Подстриганата коса израства съвсем естествено и изглежда спретната за дълго време.

Ако мъжът има леко изпъкнали уши, тогава е по-добре да откажете боксова прическа: тази черта на външния вид ще стане по-забележима.

Половин кутия

Това е страхотна прическа както за млади момчета, така и за възрастни мъже с овална форма на лицето. Косата в горната част е оставена по-дълга, отколкото при бокса, което ви позволява да експериментирате с различни стилове.

Underkat

Underkat (от английски undercut, „подстригване отдолу“) е прическа със силен контраст между избръснати слепоочия и дълги кичури на темето.

Прическата undercut не излиза от мода от няколко години и през 2023 г. все още остава в топ тенденциите.

британски

Прическата на лондонските господа се римува добре с овалната форма на лицето на мъжете. За разлика от подрязването, дългата коса на темето не прилепва косъм към косъм, а остава небрежно разрошена, което придава на мъжката визия особен чар.

канадец

Тази прическа с малък обем в предната част не променя естествената хармония на овалното лице - и това определено е плюс.

Военни

Късите прически са показани и за мъже с овална форма на лицето, ако няма нужда да се маскират някакви индивидуални черти с прическа (например неравни черепи или леко изпъкнали уши).

Тази прическа се прави с машина. Ако желаете, косата в теменната част може да бъде оставена с няколко милиметра по-дълга от основната маса.

Модерни прически за мъже с овално лице, предназначени за дълга коса и средно дълга коса

Мъжете с дълга и средна коса изненадващо съчетават бруталност и нежност, което несъмнено ги прави привлекателни по свой начин. Какви дълги мъжки прически са в хармония с овално лице?

Каре

Прическите боб или боб несъмнено ще украсят мъжете с гъста и вълниста коса. Обемът и не много дългата дължина ще допълнят оптимално продълговата форма на лицето.

Дърпави прически

Тези, които предпочитат модерния небрежен стил, трябва да изпробват разкъсани прически.

Прическите с неравна дължина са лесни за оформяне: просто нанесете пяна върху кичурите и ги разбийте малко. Вземете гръндж младежка визия.

С асиметричен бретон

Асиметричният бретон ще помогне на мъжете с овална форма на лицето да скрият малките недостатъци във външния си вид. Кокетният бретон ще скрие дискретно, например, твърде широкото чело.

Без бретон

Много мъже не харесват прически с бретон поради единствената причина, че този бретон трябва да бъде оформен по някакъв начин. Е, с дълга и средна коса можете да се справите без този елемент - косата със същата дължина също ще украси мъжете с овално лице.

Обръснато уиски

Максимално бунтарска прическа с изразителен контраст между дълга коса на върха и избръснати слепоочия. Косата може да бъде събрана на кок или опашка в задната част на главата.

5 стилни идеи за оформяне: примери със снимки

Какви прически трябва да приемат мъжете с овална форма на лицето? Избрахме най-добрите според нас опции и сме готови да ви ги представим.

Ефект на мокра коса

Може би някой си мисли, че прическите с такъв ефект са останали някъде по кориците на списанията от 90-те? Бързаме да ви разубедим в това. „Мокрият“ стил е актуален през 2023 г.

Правени са с гел и гребен. Важно е да използвате гела, защото косата се нуждае от лъскав блясък. Опитайте Fix Max на L'Oréal Professionnel за изключително силна фиксация, бързо изсъхване и без остатъци.

На кичурите се нанася малко количество гел, след което косата се сресва назад. Ако използвате гребен (гребен с рядко поставени зъби), тогава прическата ще бъде по-обемна и нишките ще останат подвижни.А за гладки и лъскави прически ще ви е необходим тънък гребен с често засадени зъби.

Обемен бретон

Бретон с всякаква дължина се оформя лесно със сешоар и фиксатори.

Леко влажен бретон се суши със сешоар на среден режим, като леко се повдига от корените с гребен. След това се нанася лак или фиксиращ спрей. Препоръчваме спрей за текстура Redken Wax Blast.

Обемни къдрици

Естественият обем е печеливш избор за мъже с овална форма на лицето. Можете да постигнете желания ефект както на дълги къдрици, така и на средно дълга коса.

Нека ви кажем как да направите такъв стайлинг. Хванете инструкцията.

  1. Нанесете пяна върху мокра коса, като например Volume Lift Root Volume Spray Mousse на L'Oréal Professionnel.

  2. С помощта на кръгла четка започнете да сушите косата си на малки кичури, движейки се отдолу нагоре. Не забравяйте леко да повдигнете косата в корените по време на процеса на сушене.

  3. Когато цялата коса е суха, фиксирайте със спрей Matrix Style Fixer.

Плажен ефект на къдрици

Всяка обемна прическа се римува с овална форма на лицето. Небрежни, сякаш леко изсъхнали след морска баня, къдриците са чудесен избор за мъже със средна или дълга коса. Косата не трябва да бъде специално стилизирана - просто нанесете текстуриращ спрей върху косата преди изсушаване.

L'Oréal Professionnel Beach Waves Spray ще ви помогне да създадете леки текстурирани вълни, без да утежнявате косата. Има матиращ ефект и е напълно незабележим върху косата.

Прически, подходящи за овално лице: съвети от стилисти

Какви прически трябва да избягват мъжете с овално лице?

Вече отбелязахме по-горе, че практически няма противопоказания за овално лице, когато става въпрос за избор на прическа. По-добре е да вземете решение за конкретна прическа, като започнете от личните предпочитания и качеството на косата.

Текстурата на косата е важен фактор, който трябва да имате предвид, когато вземате решение. Ако къдриците не са много гъсти, съветваме ви да избягвате прическите боб или боб. За тънка коса са за предпочитане късите прически.

Кои мъжки прически за овално лице не изискват чести актуализации?

Ако не искате да посещавате фризьора повече от веднъж на всеки 3 месеца, изберете прически с коса с еднаква дължина. Такива прически не изискват честа и драстична корекция - можете да отрежете само краищата.

По-сложните прически, като ъндъркат или британка, трябва да се актуализират веднъж месечно - в противен случай ефектният вид на прическата няма да се запази.

Искам да се подстрижа, но не съм сигурна дали подхожда на овално лице. Как да не сбъркате с избора?

В такива случаи е по-добре да се свържете със стилист, който ще ви помогне да решите. По-добре е да се вслушате в съветите на опитен майстор.

Има ли някакви особености в грижата за мъжките прически за овално лице?

Ако харесвате къси прически или прически с избръснати слепоочия, тогава трябва да обърнете специално внимание на скалпа. Изберете шампоани, които ще подхранят и овлажнят кожата ви.

След подстригване с машинка може да останат драскотини по кожата, така че е по-добре да се откажете от стилизиращите продукти за няколко дни, за да не нараните кожата отново.

Какви мъжки прически за овално лице не трябва да се оформят?

Коса с дължина няколко милиметра не се нуждае от оформяне. Дългите къдрици също не могат да бъдат стилизирани в ежедневието - по желание могат да бъдат събрани на опашка или на кок.

"

Категория: