Как да ги сплитаме, с какво да комбинираме и какво ще стане с кичурите, ако разплитаме афро-плитките? Изглежда има повече въпроси, отколкото отговори. Но ще го оправим! Прочетете за плюсовете и минусите на една необичайна техника на тъкане и вижте как изглеждат плитките zizi на коса с различна дължина

Плитките на Зизи: потопете се в темата

Плитките Зизи са доста любопитна прическа, която често се сравнява с афро плитките. Но ако визуално те наистина са сходни, тогава по отношение на изпълнението те се различават значително.

Обикновено са направени от синтетичен материал, който не се различава веднага от истинската коса.

Сравнете резултатите

Хората с развито въображение (като нас) са любопитни да си представят момиче със зизи косички преди трансформацията. Съгласете се, винаги е интересно да сравнявате снимки преди и след. Ние ще ви предоставим такава възможност.

Плюсове и минуси

Прическите с плитка Зизи, разбира се, отнемат много време, но имат много плюсове.

 • Можете да експериментирате с различни цветове без оцветяване.

 • Налични технологии за бързо тъкане. Около 4 часа не са много за толкова сложен стайлинг.

 • Изборът на дължината на такива плитки винаги зависи от вас.

 • Материята е доста лека, така че дори децата могат да носят zizi плитки.

 • Сешоар, клещи и стайлинг? Не чу? За тъкане на такива zizi плитки, както на снимката, всичко това не е необходимо.

 • Ако ви хареса първото изживяване, тогава със същия материал можете да сплетете плитките zizi отново.

Нека да разгледаме минусите. За щастие те практически не съществуват. Нека просто кажем, че пигтейли zizi е малко вероятно да се направят, ако носите много къса прическа и не се комбинират с бизнес стил - строгият офис дрескод е неумолим.

Ще ми подхождат ли? Избор на прическа според дължината на косата

Косата ми ще бъде ли достатъчно дълга? Важно ли е да се вземе предвид формата на лицето? И какво да правя с бретона, който наскоро подрязах? Спокоен! Модното тъкане няма противопоказания по отношение на формата на лицето. Но нещо зависи от дължината. Вижте как изглеждат плитките zizi на къса, средна и дълга коса.

Къса коса

Късите прически са различни. Майсторите, чието тъкане е в ход, моментално ще определят шансовете ви за успех. Да, тъкането на зизи върху таралеж няма да работи. Но има много прически, които могат да послужат като подходяща основа за плитки, като удължено подрязване или пикси. Ако дължината на нишките достигне 8 сантиметра, тогава определено си струва да опитате. Вече показахме трансформацията на къса коса с пигтейли zizi по-горе.

Коса със средна дължина

Много майстори смятат, че косата със средна дължина е идеалната основа за тъкане. Късите и дългите не дават обхвата на възможностите, които са на разположение на собствениците на такива подстригвания като удължен боб или просто подстригана коса точно под раменете.

Дълга коса

Експертите съветват да изберете плитки веднага - в противен случай с дълги гъсти къдрици ще трябва да прекарате много време в стола на стилиста.

Видове зизи плитки и техники за тъкане

Броят на разновидностите на зизи плитките за тези, които за първи път мислят за такъв експеримент с косата, може да им замае главата. Нека се опитаме да систематизираме тази информация и да изброим основните опции.

Направо

Нека започнем с популярните прави плитки zizi, които са страхотни за добавяне на дължина към косата. Те са лесни за правене и лесни за премахване. Какво още ви трябва?

Ripple

Какво е това - следствие от фино тъкане или е плитка? Снимката не е ясна веднага. Но това са те - зизи в техниката на гофриране. Препоръчваме го на тези, които искат да придадат обем на косата си.

Вълнисто

Ами ако изберете цветни zizi плитки? С вълнообразни плитки цветът изглежда много интересен, особено ако използвате техниката омбре за оцветяване на плитките.

И да, не ви се стори: този тип техника е много подобна на подхода на гофриране, описан по-горе.

Бради

Знаете ли, че женските плитки, самите коси, които са изплетени в стегната техника, започвайки от самите корени, се наричат френски? Сега знаеш! И така, плитките zizi са вплетени в тези плитки и се оказва, така да се каже, ярко сътрудничество на две техники на тъкане.

Тънък

По-тънък, още по-слаб! Майсторът ще трябва да опита: за да направите такива плитки zizi да изглеждат обемни, трябва да тъчете 300-400 плитки. И това, имайте предвид, е един от класическите варианти. Ето откъс!

Дебел

И ето вариант за мързеливите. Наричаха го обрата. Естествено, с плитки с дебелина 1,5-2 сантиметра, стилистът ще се справи по-бързо и няма да имате време да се отегчите, както при горните опции.

Сю

Къдри и плитки - две в едно. Плитките Zizi-sue са измислени за тези, които не обичат да избират. Забелязахме, че момичетата често комбинират тази техника с акценти, но ви съветваме да спрете на плътен цвят на косата - кестен, пшеница или перла, както на снимката по-долу.

Популярни и цветни: изберете ярки zizi плитки

О, колко много от тях! Подобна реакция е доста предсказуема за тези, които за първи път са погледнали в магазин с пигтейли zizi. Нека видим как изглеждат прическите с плитки в различни нюанси.

Бяло

Брюнетките, които използват бели плитки, могат да получат модерен омбре ефект в зоната на корените, а блондинките могат да се доближат до мечтата за платинено русо. И в двата случая изображението ще бъде ярко.

Черно

Блондинките се препоръчва да отминават: черните плитки са опция за момичета с тъмна коса. Ако съпоставите тон с тон, тогава не всеки ще познае, че част от косата не е ваша.

Черно и бяло

Въпреки факта, че Круела не носеше zizi плитки, в черно и бяло те ясно ни препращат към този образ. Ако обаче не избирате характерни прически, тази роля едва ли ще бъде възложена на вас.

Червенокоси

Може да се изненадате, но zizi плитките са чудесен начин да проверите дали червената коса ви отива. Цветът е доста ярък, така че е рисковано да изберете такъв цвят, без първо да го пробвате. И все пак сплитането на плитка е много по-лесно, отколкото да се опитвате да получите лошо съчетан червен цвят от собствената си коса.

Червени

Знаем, че червените плитки zizi се препоръчват за момичета с много светла или тъмна кожа. Имаме собствено мнение по този въпрос: изберете ярко червено само с тъмна дъбена кожа. Шансовете за хармоничен образ в този случай определено ще бъдат по-високи.

Синьо

Не е достатъчно да изберете синия цвят. Това е само половината от битката. Трябва да изберете нюанс! Тюркоазено, морско, деним или метличино синьо - създателите на zizi плитки имат много интересни и ефектни варианти.

Тъмно русо

Понякога искате да разредите естествения нюанс на косата си с нещо. Предлагаме да направим "подчертаване" . Внесете нещо ново в изображението, без да нарушавате естествеността.

Портокал

Зима и лято в един и същи цвят? Защо не, ако искате да освежите външния си вид с ярко оранжеви зизи пигтейли. Страхотно е, ако начинът на живот ви позволява да направите този цвят част от изображението. Не всеки може да направи този избор.

Средства и инструменти за сплитане на зизи плитки

И това вече е информация за начинаещи и бъдещи брадъри, които събират необходимата основа за тъкане. И така, ще ви трябва:

 • гребен;

 • фиби и щипки;

 • тънък гребен;

 • зизи плитки (много);

 • еластични ленти, ако планирате да приберете косата си на опашка или кок.

Плитене на плитки zizi у дома: инструкции

Не знаете как да сплетете zizi плитки у дома? Добре! Проучете инструкциите и бъдете търпеливи - работата предстои мащабна.

 • В деня преди тъкането трябва да измиете и изсушите косата си.

 • Преди да започнете работа, срешете кичурите. След това отделете тънък хоризонтален кичур в долната част на тила. Хванете останалата част от косата с щипка - редът ще дойде на тях по-късно.

 • Разделете избрания кичур на четири части и завържете на малки снопчета.

 • След това сгънете две zizi плитки наполовина и ги завъртете така, че част от кичурите да са вътре.

 • Сега започнете да сплитате стегната плитка.

 • След първите две връзки за тъкане, единият от краищата на зизи трябва да се отстрани нагоре - той вече е фиксиран и може да не участва в тъкането.

 • След това продължете да тъчете, като използвате технологията на плитка с три нишки. „Участниците“ са останалите краища на зизи плитките, към които добавяте тънки части от косата от кичура.

 • Когато косата ви е сплетена, направете възел с zizi плитките, за да закрепите сплитането.

 • Сплетете останалите плитки по същия начин. Важно е да осигурите разместване, така че горните слоеве на плитките да припокриват раздялата между долните плитки.

Как да оформяте zizi плитки? Популярни прически

Да разбереш как да тъчеш zizi плитки, дори и с инструкции стъпка по стъпка, не е толкова лесно. Може да са необходими допълнителни видео уроци, а за някои и лични консултации на стилисти. Но дори и да не планирате да се гмурнете в темата за тъкането, ние ще ви покажем как да преобразите готовата версия, с която сте излезли от салона.

Група

Поставянето на косата ви на кок (висок или нисък) е чудесен начин да направите прическата си визуално по-скромна. В тази форма е по-удобно да отидете на фитнес или да се занимавате с домакинска работа.

Две китки

Забавна опция не само за момичета, които са помолили родителите си да им направят зизи пигтейли.

Висока конска опашка

Популярна прическа сред тези, които носят плитки, важно е да я направите правилно: за това ластикът трябва да бъде скрит с няколко плитки, избрани от тълпата.

Обемна плитка

За тези, които все още не са се наситили на тъкането, можем да ви посъветваме да сложите кичурите в една голяма и обемна плитка.

Поклон

Колко сладко! Все още не сме измислили къде да отидем в тази форма, но изглежда доста смешно.

С бретон

Зизи-плитките и бретонът са спорен вариант, особено когато става въпрос за права кройка в лицето. Скосен удължен бретон изглежда много по-добре.

Съвети за стилист: как да се грижим за zizi плитките?

Считайте, че уводната екскурзия по темата "Плитане на плитки зизи" е завършена. Сега ще отговорим на въпросите.

Колко zizi плитки трябва да купите, за да покриете цялата си глава?

Приблизително от 200 до 700 - в зависимост от желания резултат. Колкото по-обемна прическа искате да получите, толкова повече плитки ще ви трябват.

Как да се грижим за zizi плитките?

Какъв добър въпрос. И все пак такава прическа, като африканските плитки зизи, коренно променя грижата за косата. Не мислехме, че някога ще кажем това, но не можете да използвате балсам и маски за коса. Тук шампоанът идва на помощ. Изберете такъв, който помага за укрепване на корените на косата и го нанесете с най-нежни движения, без да се опитвате да разпените продукта прекалено много.

Колко дълго можете да ходите с вълнисти zizi плитки?

Такива плитки, независимо от метода на тъкане, се носят от месец до три. Много зависи от това колко бързо расте косата ви и качеството на прическата ви.

Какво е тъкане на точки?

Това е техника, която е подходяща дори за любителите на късите прически. Същността му е, че пигтейлите са прикрепени към всяка нишка на свой ред, а не са вплетени в плитки.

Категория: