Пухкави, къдрави, къдрави - притежателките на такава коса понякога наистина искат радикално да променят прическата си. Как и как да изправите косата красиво у дома? Има много начини!

Как да изправя косата с преса?

Първото нещо, за което се сещате, когато стане въпрос как да изправите перфектно косата си, е пресата. Отделянето на половин час за стайлинг по принцип не е проблем. Има момичета, за които тази процедура се е превърнала в ежедневие, познато като миенето на зъбите или сутрешния грим.

" Не е ли лошо?" - ти питаш. Все пак изправянето на косата с преса е процедура, при която кичурите се излагат на високи температури (около 150-200 градуса) и ако се прави често, рискът от увреждане е много голям. За да минимизирате този риск, трябва да се спазват няколко правила.

Първо, всички манипулации за красота с горещи инструменти се препоръчват да се извършват с термична защита.

Днес почти всички марки, които произвеждат продукти за коса, имат подходящите формули. Ние знаем, че страхотни продукти могат да бъдат намерени на различни ценови групи. Например многофункционални кремове предлагат L'Oréal Paris и Garnier, Redken и L'Oréal Professionnel.

Важно е да използвате термична защита редовно, защото тя предотвратява щети, а не ги поправя.

Второ, не трябва да изправяте мокра коса с преса - първо трябва поне да я изсушите добре със сешоар.

А сега да преминем към самата процедура. Нека го анализираме стъпка по стъпка.

 1. Всеки стайлинг започва с разресване на косата, направете го внимателно, за да не ги повредите.

 2. Сега трябва да разделите къдриците на кичури и да забодете част (за предпочитане в темето), така че да не пречат.

 3. Захващайте се с долните кичури. Не трябва да са нито дебели, нито тънки - с опит ще бъде по-лесно да определите оптималния им размер.

 4. Хванете избрания кичур с преса от самата основа и се придвижете надолу до самите връхчета (със средна скорост).

 5. Ако успеете да изправите косата си както искате от първия път, страхотно. Ако не, прокарайте кичурите отново с ютия. Отново резултатът не е перфектен? След това постепенно увеличете температурата или намалете дебелината на кичурите.

 6. Направете същите манипулации с останалите кичури, преминавайки от долните нива към горните, като постепенно освобождавате къдриците, фиксирани на темето.

 7. Почти готово! Сега, ако искате да удължите трайността на резултата, използвайте фиксиращ спрей или лак за коса, като напръскате продукта върху косата от дължината на ръката.

Как да изправите косата със сешоар?

Тези, които редовно посещават стилиста, може би са забелязали, че студиата изправят косата си без гладене, като за целта използват сешоар и гребен.

Не е толкова лесно да го направите сами, но ако практикувате, можете да овладеете и този метод. Между другото, тя ви позволява едновременно да се отървете от пухкавата коса и да й придадете желаната форма. С него е лесно да повдигнете къдриците в корените или да завъртите кичурите в краищата.

Някои хора вероятно се досещат, че методът, който ви позволява да разтегнете косата си със сешоар, се нарича още стилизиране с помощта на техниката на четкане - с помощта на специална кръгла четка. Съветваме ви да отделите повече време за процедурата. Но ако напълните ръката си, тогава у дома можете не само да изправите косата си със сешоар, но и да направите стил "като от салон" .

Да видим от какви стъпки се състои този стил.

 1. Не е възможно да изправите красиво сухата коса, така че каквото и да се каже, първото нещо е да вземете душ! Използвайте обичайния шампоан и балсам и след като изцедите къдриците с кърпа, нанесете върху тях защитен агент в удобен формат. В магазините можете да намерите спрейове, кремове и флуиди. И няма нужда да чакате сериозно увреждане на косата, за да използвате например такъв серум. Той не само помага за възстановяване на нишките, но също така служи като отличен превантивен и защитен агент.

 2. Решете какъв стил искате да направите и в зависимост от това изберете инструмент за оформяне. Например за идеално права коса се нуждаете от изглаждащ крем, а за обемно оформяне – пяна.

 3. Готови ли сте? Можете да продължите към основния етап. За да направите това, подгответе нишките, като фиксирате някои от тях на гърба на главата (за да не пречите на работата).

 4. Първо, нека поработим върху долните кичури. Вземете едно от тях и го срешете с четка или гребен.

 5. Сега поставете четка в корените, така че косъмчетата да минават през къдриците. В този момент е важно да не бързате, в противен случай ще трябва да изтичате за помощ, за да издърпате четката от косата си.

 6. А сега се пригответе за синхронизирана работа. Трябва да изсушите кичура със сешоар в посока от корените към върховете, като същевременно го издърпвате и „разгъвате“ с четка.

 7. Хареса ли ти случилото се? Чудесен! Може да се наложи да повторите манипулациите няколко пъти за по-изявен резултат.

 8. Поставете останалите кичури по същия начин. Ако носите бретон, той трябва да се изработи последен.

 9. Надяваме се, че сте се справили! Сега фиксирайте тази красота с лак. Но не прекалявайте: в крайна сметка косата вече има както термична защита, така и стилизиращ продукт.

Как да изправите косата си без ютия и сешоар?

Какво, възможно ли е? Да, само си представете. Естествено, при условие, че нямате афро къдрици по природа. Разбира се, изправянето на косата, както в салона, едва ли ще работи, но няма травматичен ефект с горещи инструменти, какъвто е случаят със сешоар и гладене.

И така, първият начин е доста необичаен. Ще ви трябват маши с възможно най-голям диаметър. Те трябва да навият чиста, полувлажна коса върху тях, след като напръскат лек стилизиращ агент върху нишките. Остава да изчакате, докато къдриците изсъхнат сами, махнете къдриците и срешете косата. Оформлението е готово. Този метод помага да се укроти пухкавостта на кичурите и същевременно да се получат красиви спретнати вълни.

Вторият начин е възможно най-прост. Измийте косата си с изглаждащ шампоан и балсам или маска от същата гама.Леко попийте къдриците с кърпа, нанесете отново изглаждащ стилизиращ продукт или масло. Вече наполовина готово. Сега внимателно срешете къдриците, като повтаряте това действие на всеки 10-15 минути, докато косата изсъхне напълно.

Най-добрите преси за коса

Какъвто и метод да изберете за изправяне на косата си, трудно ще се справите без стилизиращ продукт. Знаем колко трудно може да бъде изборът на правилния продукт. Спокоен! Събрахме топ 3 средства, на които нашите редактори се доверяват.

Серум за контрол на гладкостта Liss Control+, L’Oréal Professionnel

Форматът на продукта и лаконичният дизайн на опаковката вече вдъхват доверие.

Удобно е, че серумът може да се нанася както преди използване на ютия и сешоар, така и като средство за самообслужване, така че за гъвкавост ще добавим още един резултат.

Между другото, светлозадържащият прозрачен гел не само получи нашето одобрение. В мрежата ще намерите много положителни отзиви от момичета със суха, пореста и боядисана коса.

Smooth Setter, Matrix

Този артикул се предлага в ярко синя опаковка с по-тясна акция и е подходящ за момичета, които изправят косата си у дома със сешоар. Степента на фиксация е първоначалната (избираме я за възможността да запазим стайлинга лек, подвижен и естествен). Функционалността на крема включва изглаждане на косата и контролиране на дисциплината на кичурите.

Нефт за всички, Редкен

О, обичаме, когато лекарството е професионалист в различни области. Вземете това масло в симпатична розова бутилка. Придава блясък, мекота и, разбира се, гладкост. Трябва да е подходящо и за тези, които се страхуват от класическите масла поради плътната им текстура. Експертите на Redken създадоха лек продукт, който не утежнява кичурите и дори момичета с фина коса могат да използват тази маслена формула.

Изправяне на косата: няколко съвета от стилисти

Надяваме се, че вече всички са разбрали как да изправят косата си правилно. За всеки случай ще отговорим на още пет дежурни въпроса за затвърдяване на материала.

Кой е най-добрият начин за изправяне на къса коса?

Вашата прическа има неоспорим плюс: най-вероятно редовно посещавате стилист, за да актуализирате косата си, което означава, че е по-лесно да се отървете от върховете, повредени от горещи инструменти. От друга страна, ако искате да пораснете косата си, най-добре е да се откажете от сешоара и пресите и да преминете към по-щадящи методи за изправяне на косата. Например с помощта на изглаждащо масло и гребен (писахме за този метод по-горе).

Мога ли да изправя суха коса у дома?

Да. Гладенето се препоръчва само за обработка само на суха коса, като не забравяте първо да нанесете термична защита върху тях.L'Oréal Professionnel има инструмент, който може да се разпределя както върху мокри, така и върху сухи кичури. Това е страхотен крем за изсушаване със сешоар, който според опита на нашия редактор изобщо не се усеща върху косата и който тя използва дисциплинирано всеки път преди изсушаване и оформяне.

Кои продукти ще помогнат за изправяне на косата без гладене?

Запишете: L'Oréal Professionnel Liss Control+ Cream Gel, L'Oréal Paris Dream Smoothness Serum и Matrix Total Results Thermal Protection Spray.

Кой метод се счита за най-ефективен, ако трябва да изправите косата си за дълго време?

Изправяне с ютия. Когато тренирате всеки кичур под натиска на две плочи, дори и най-твърдите къдрици се поддават.

Как да изправя косата бързо?

Вярваме, че в този случай можете да минете без гладене. Изправете косата си бързо със сешоар и кръгъл гребен. Ще правите две неща едновременно: да изсушите къдриците си и да ги направите гладки.

Категория: