Креативно или класическо? Необичайни или популярни? Заедно с експерти съставихме хит парад на мъжките прически за 2023 г.

Модерни мъжки прически: тенденции на годината

На модните подиуми през 2023 г. мъжките прически не се ограничаваха до една или две тенденции. Освен това можем да говорим за най-широк избор.

Ако говорим за полюсите, към които гравитират модните тенденции, тогава, от една страна, това е класически военен стил с преход от обръснати храмове към късо подстригана корона. От друга страна, моделни ретро прически с разделяне.

Спортните прически за момчета не бяха без - през 2023 г. те са представени от поне три вида. Това са бокс, полубокс и тенис.

Обща черта на модните мъжки прически през 2023 г. е желанието за естественост. Прическите, съобразени с косата, са подходящи за времето и мястото, но модерните прически могат да бъдат различни - естествени, без необходимост от оформяне.

Стилни мъжки прически за тези с къса коса

Най-добрите мъжки прически за есен 2023 г. се водят от къси подстригвания.

Опитахме се да не се ограничаваме до най-ярките тенденции на сезона, защото е важно да избираме мъжки прически не толкова от снимката, колкото според препоръките на професионалистите, като се започне от формата на лицето, качество и тип коса.

Военни

Вече споменахме по-горе, че през 2023 г. военните прически за момчета са много популярни. Уместността се дължи на няколко фактора. Първо, прическата е универсална и удобна в ежедневието: късите нишки не изискват оформяне (максимум - лесна корекция на разсеяните косми с гел). На второ място, такава прическа скрива появяващите се плешиви петна. Който го интересува, вземете под внимание.

британски

Късата мъжка прическа с произход от Обединеното кралство се говореше много миналата година, но тя все още е актуална през есенния сезон. Лесно е да я разпознаете. Прическа с дълъг бретон може да се изпробва на коса със средна дължина: в горната част кичурите трябва да са доста дълги, докато отстрани стилистът премахва всичко ненужно.

Ако преди сте ходили без бретон, но сега сте решили да пробвате британски, пригответе се: ще трябва да прекарвате повече време пред огледалото. Без оформяне, такава прическа рядко изглежда перфектно, така че започнете да моделирате паста - тя ще ускори процеса и ще внесе малко креативност в него.

Цезар

Моделни прически - 2023 г. си струва да се проучи отделно, но има и звездни мъжки прически, които заслужават вашето внимание. Цезар е един от тях. Различни известни мъже са били виждани с тази къса стилна прическа (не само през 2023 г.), включително.

Знаменитостите предпочитат различни стилове, но при избора на прическа с къси хълбоци и тила и почти равен бретон много от тях се съгласиха. Чудя се какво са използвали за стайлинг? Препоръчваме да използвате крем гел за контрол на гладкостта. Не искам външни обстоятелства под формата на време или активна професия да развалят впечатлението от изображението.

Избледняващи прически

Ние отделяме мъжките прически с избледняване в отделна категория, тъй като те са доста популярни през 2023 г. Какво ги прави различни? Дълга коса на темето и къса по хълбоците и задната част на главата.

Тази прическа често се избира за момчета в училищна възраст, но е по-добре, ако младежът може сам да оформя предните кичури всяка сутрин (например, като ги сресва назад с гел за силна фиксация).

Underkat

Дори никога да не сте чували за подстригването undercut, не трябва да го записвате като новост - това е модел с вековна история. През есента на 2023 г. тя може да бъде посъветвана на дисциплинирани мъже, които са готови редовно да посещават стилист, за да коригират навреме модната си прическа. И все пак, рязък преход между дълга коса на темето и къса коса в по-голямата част трябва да остане такъв.

Изрязване

Кропът е вид трансформираща прическа, която може да се адаптира както към бизнес стил, така и към модерен бохемски външен вид.

В професионалните среди прическата се нарича младежка и ние няма да спорим с това.През есента на 2023 г. реколтата е чудесен вариант за стилни момчета. Стилът е доста сбит: малък бретон, който се слива с по-голямата част от косата, подстригана в каскада. Тази техника ви позволява да експериментирате със стилизиране.

Лесно е да добавите обем или творчески безпорядък към косата си с инструмент за текстуриране.

А класическата матова паста ще ви помогне да стилизирате спретнато кичурите, ако имате планирана бизнес среща, което предполага строг дрескод.

Стрелец

Бунтар или романтик? Трудно е да не обърнете внимание на мъж с удължена прическа Стрелец. Вярно е, че собственикът на такава прическа ще трябва да й обърне внимание (и време).

Ако не оформяте косата си, има голям риск да останете без нужния обем в корените и с бретон, който се спуска в очите. Ще бъде полезно да получите надежден мус. L'Oréal Professionnel или Redken имат такива. Няма да навреди да овладеете поне основите на изкуството на стилизирането.

Подстригване

Какви мъжки прически бихте препоръчали за лятото на 2023 г.? Опитните мъже знаят: най-добрите прически за горещия сезон са късите. И ако те също не изискват стилизиране, какъвто е случаят с подстригването, те не си заслужават цената! Най-доброто време за растеж на косата е през зимните месеци.

Спортни прически

Вече споменахме, че сред модерните прически спортът има тенденция да води. Дори и да нямате нищо общо със спорта, не бързайте да се отказвате от тази опция. Според нас версиите на снимката са доста разнообразни и не изискват специални стилистични умения.

Може би ще ви е достатъчно да фиксирате единични непокорни косъмчета с лак или моделираща паста.

Популярни мъжки прически 2023: Коса със средна дължина

През 2023 г. мъжете със средна дължина на косата са често срещани. Струва ни се, че много от тях са хора с творчески професии, но това, разбира се, не е задължително условие.

Тази дължина, между другото, ви позволява да правите стайлинг в различни роли - можете да изглеждате доста строго.

Боб

Романтиците и младите хора, които предпочитат спокойна визия, са целевата аудитория за прическа боб. От гледна точка на визуалната хармония, тази модерна прическа може да се препоръча на мъже с голямо чело: бретонът ще коригира органично пропорциите на лицето.

Помпадур

Младите хора с пълно лице трябва да погледнат по-отблизо прическата помпадур, която поради нестандартната си форма ви позволява визуално да разтегнете малко лицето си.

Тези, които я познават от първа ръка, вероятно знаят как да оформят тази не най-лесна прическа.Но новите „потребители“ ще се нуждаят от информация за продукти, които ще помогнат за опитомяването на нишките. Ваксата или моделиращата паста са продукти, които могат да фиксират косата така, че да не покрива лицето.

Гаврош

Тези, които искат да опитат "същата" прическа на Дима Билан, трябва да имат търпение, за да започнат да отглеждат кичури. Някой ще предпочете по-изразена дължина в лицето, някой - в задната част на главата (в това отношение е по-добре да се консултирате със стилист). Но каквото и да е решението, знайте, че трябва да можете да носите прическа гаврош. Момчетата трябва да разгледат модните тенденции на 2023 г. и не забравяйте да се погрижите за модерната прическа.

Капачка

Така се случи, че прическата с шапка има друго име - пътуване. Това според нас е една от най-класическите мъжки прически за 2023 г. сред модерните и модерни.

Малко повече коса на темето и малко по-малко по хълбоците са основните изисквания за тази прическа.

Гръндж

Тази прическа има сериозно значение. Когато става въпрос за гръндж стил, няма значение дали косата ви е къса или дълга. Основното нещо е да създадете смело, протестно настроение. Умишлената небрежност е добре дошла, както и мокрото покритие и подчертаната текстура на косата.

Кефал

Ако свирите на китара и нямате нищо против да излезете на сцената (дори и в апартамент), погледнете по-отблизо все по-популярната прическа тип кефал. Изглежда възможно най-готино с подчертан обем в корените. Ако не е достатъчно, използвайте мус.

Ястреб

Сами не го очаквахме, но се оказа, че спокоен Mohawk съществува. И можете да го видите на снимката.

Пердета

Делена в центъра и кичури от двете страни на лицето - това е същността на прическата, която се свързва с младите мъже от романтичните филми.

Актуални мъжки прически: дълга коса

Модните мъжки прически - 2023 включват и опции, предназначени за дълга коса (под раменете). Да учим!

Връхна нотка

Връхната нотка е една от най-модерните мъжки прически, която доста често се избира от мъжете през 2023 г. Преведено от английски, горният възел означава "сноп на короната" . В същото време косата се обръсва отстрани. Прическата е доста разпознаваема, съгласете се.

Каре

Каре няма нужда от специално представяне, така че нека просто да разгледаме как да оформяме тази мъжка прическа, която стигна до нашия топ през 2023 г.

Важно е косата ви да се движи, така че потърсете стилизиращи продукти, които отговарят на тези изисквания. Избрахме трио, достойно за вашето внимание.

Каскада

Обемът на каре е за мъжката каскада, която като правило е много по-къса от женската прическа със същото име. Разбира се, тази прическа ще изглежда луксозно на гъста коса, но също така е добра, защото създава визуален обем с по-малко печеливши първоначални данни.

Просто трябва да вземете продукти за гъста коса и да се възползвате от подкрепата на добър мус за третиране на зоната на корените по време на оформяне.

Дълго боб с бретон

За мъжете с къдрава коса 2023 г. предлага специална тенденция - прическа, която съчетава удължен боб с бретон. Последният обаче играе доста символична роля, леко покривайки страните на лицето.

Равномерно изрязване

Има мъже, които носят дълга права коса почти през целия си живот. Най-често те не се интересуват от това как и с какво да положат нишките, но може би ледът ще се счупи тази година. Причината е, че не толкова отдавна тази прическа беше подчертана от топ стилисти, правейки я част от мъжките визии на модни ревюта.

Гръндж с дължина до раменете

Ефектът на мокра коса за гръндж прически е възможен и с дължина под раменете. За да го създадете, използвайте текстуриращи спрейове в дует с фиксиращ гел. И не ограничавайте полета на въображението си.

Как мъжете се грижат за косата си?

Каквито и да са тенденциите, мъжките прически през 2023 г. се нуждаят от компетентна и систематична грижа не по-малко от всяко друго време. Нека обърнем внимание на основните правила.

  • Изберете шампоан според вашия тип скалп. Универсалните продукти, разбира се, са удобни, но понякога пърхотът се образува именно поради неправилна грижа (например прекомерното почистване с агресивни продукти може да стане причина за прекомерна сухота на скалпа).

  • Използвайте балсами или балсами според вашия тип коса. Дългите нишки ще станат по-дисциплинирани и изображението като цяло ще направи добре поддържано впечатление.

  • Ако използвате стилизиращи продукти, не забравяйте да миете косата си редовно, като има смисъл да напенвате косата си два пъти, а веднъж седмично е препоръчително да използвате шампоан за интензивно почистване.

Съвети за стилисти

Мъжки прически през 2023 г. - темата, както се оказа, е обширна. Разгледахме варианти, предназначени за различни дължини на косата, и сега ще отговорим на най-честите въпроси по темата.

Ако говорим за модни мъжки прически през 2023 г., каква прическа е по-подходяща за млад мъж с дълго лице?

Гласуваме за класическо боб или шапка.

Препоръчайте най-младата мъжка прическа през 2023 г.

Страхотен въпрос! Смятаме, че това са гръндж прически.

Вярно ли е, че късите мъжки прически през 2023 г. трябва да имат лъскаво покритие?

Изобщо! Например, прическите във военния стил и много други могат да бъдат оформени с матова паста.

Какви модерни мъжки прически през 2023 г. ще подхождат на млад мъж с овално лице?

Канадец, Британ, Цезар, дори с релефна шарка! За тази форма на лицето практически няма противопоказания за избор на прическа. Ограниченията могат да бъдат свързани само с качеството на косата, тяхното първоначално състояние.

Категория: