Средната дължина на косата на мъжете не е никак необичайна, а вариантите за възможни прически буквално напират в очите. Семпли и сложни, модерни и ретро, дискретни и екстравагантни. Какви тенденции управляват шоуто в царството на мъжкия стайлинг днес?

Модерни мъжки прически със средна дължина: тенденции-2022

Мъжката прическа със средна дължина може не само да изглежда стилна, но и да се нарече по съответния начин. Най-забележителните според нас опции ще бъдат обсъдени по-долу.

Underkat

Подстриганата прическа може да ви превърне в денди, който трябва да е готов за комплименти и молби да сподели номера на вашия стилист.

През миналите сезони се препоръчваше на млади хора с права коса, но не виждаме никакви противопоказания за собствениците на къдрави нишки. Разбира се, къдриците ще трябва да бъдат умиротворени. Но с фиксиращия гел L'Oréal Professionnel ще бъде лесно.

Помпадур

Ако мъжете сресват косата си назад, когато са подстригани, тогава прическата помпадур в този смисъл е по-гъвкава. Позволява ви да оформите полудълги кичури отгоре, по-скоро нагоре.

Не препоръчваме да избирате помпадур за млади хора с удължено лице: прическа ще направи визуален акцент върху тази характеристика. Но за закръглените момчета тази прическа ще ви служи добре!

Забелязахте ли как изглежда тази мъжка прическа със средна дължина на снимката? Идеално, нали? Сякаш са работили върху това с часове. Разбира се, много зависи от умението на стилиста и характеристиките на косата, но не трябва да забравяте за стила. За тази прическа препоръчваме продукти със силна фиксация.

полка

Тенденциите през 2023 г. се водят от необичайни, на пръв поглед, прически. Какво е хубавото на полката? Като правите плавен преход по дължина, без да бръснете напълно страничните зони, няма да се притеснявате, ако не можете да си уговорите среща с капитана на определената дата. Това е точно този вид мъжка прическа, която, за разлика от много други, предназначени за коса със средна дължина, лесно ще преживее леко забавяне на актуализирането.

Класически мъжки прически за средно дълга коса

Ние отлично разбираме тези, които не са готови за модни експерименти и предпочитат нещо дискретно, избират класическите мъжки прически заради техния начин на живот и стил.

Половин кутия с раздяла

Сигурни сме, че не всеки, дори сред тези, които редовно се записват за подстригване в салона, знае името на тази типична мъжка прическа за средно дълга коса.

Не е нужно да имате гъста и обемна коса, за да опитате една от любимите прически на бизнесмени и редовни посетители на червения килим, които предпочитат класически стил.

Полагането на полукутия е лесно. Основното нещо е да вземете решение за раздялата и внимателно да фиксирате резултата с помощта на гела.

британски

Сред клиентите на тази класическа мъжка прическа със средна дължина има както млади момчета, така и зрели мъже. Да, и знаменитостите добавиха към нейната популярност. Забелязахме при британците поне Джъстин Тимбърлейк и Дейвид Бекъм. А ти?

канадец

Универсална за всички възрасти и почти всяка форма на главата, тази прическа отваря лицето, подчертавайки неговите характерни черти. Вижте сами: на снимката тази класическа мъжка прическа със средна дължина изглежда привлекателна и определя образа по много начини.

Младежки прически за момчета със средно дълга коса

Какво е на мода сред младите хора тези дни? Разделението на модни и класически прически вече не съществува. Варианти на класиката през 2023 г. се избират и от напреднали млади хора. В същото време никой не е отменил творчеството. Предлагаме ви да прегледате по-рядко срещаните опции.

Конска опашка

Едно време млади хора с такава прическа можеха да бъдат намерени в почти всяко модерно кафене. Но през 2023 г. бумът изглежда е утихнал и сега се носи конската опашка, следвайки не толкова тенденциите, колкото собственото си желание.

Гаврош

Полегнатият бретон създава асиметрия. Помислете за тази опция, ако имате права коса и се подгответе за факта, че на сутринта модният ви дрипав бретон може да изглежда, меко казано, хаотичен. Кремът за изглаждане на косата и фиксиращият лак ще помогнат за коригиране на ситуацията.

Върхов възел

Тази прическа се състои от две части. На върха на главата се поставя сноп. А задната част на главата и страничните части на главата са обръснати почти до нула. Горният възел обаче ще изглежда готин, когато косата порасне отново. Този тип прическа ще остане "професионална" дори след 2-3 седмици.

Красиви мъжки подстрижки със средна дължина с бретон

Нека си го признаем веднага: особено харесваме някои видове мъжки прически с бретон. Нека поговорим за три от любимите ни.

Боб

Креативните личности често предпочитат прическите боб. Леко разхлабена дължина, подчертана от бретон, виждаме ви да се разхождате из Париж в романтично настроение.

Каре

Но каре вече е смесица от романтика и бруталност.

Тази прическа, предназначена за коса със средна дължина, е била разпространена сред мъжете през 90-те години, когато свободата е на власт пик на популярност себеизразяване и разпуснатост.

Днес векторът на развитие е запазен и свободолюбивият мъжки квадрат изглежда толкова лесен и спокоен, колкото и преди 30 години.

Половин кутия

Да, отново говорим за него. Естествено, нашият рейтинг на красиви прически, предназначени за коса със средна дължина, включваше и полубокс с леко пораснала коса. Тази прическа за момчета не предизвиква въпроси у другите.

Моделни прически за мъже, предназначени за средна дължина на косата

Ако не знаете какво е моделска прическа, не се притеснявайте. Със сигурност сте виждали млади хора с обикновени, на пръв поглед, прически, но с известна жар. Най-вероятно това са моделски прически.

Каскада

Мъжката каскада, както и женската, е младежка прическа, която стои добре на коса с всякаква дължина. Разбира се, не само младите хора правят такава прическа, но жаждата за чести експерименти с косата обикновено все още е присъща на възрастовата категория 20-30 години.

Когато става въпрос за оформяне на косата, каскадата е много въображаема. Можете да оформите косата си назад с гел, да направите обемен стайлинг и да придадете на косата си подчертана текстура с помощта на специален спрей със сол.

г-н Готин

Правилно проектираната прическа "Mr. Cool" не може да се нарече модел. Плавен преход на линии, напластяване и визуално усещане за гъста коса е един от вариантите за готина мъжка прическа.

Гърненце

Тази прическа има минало, което едва ли може да се нарече модерно: някога децата са били подстригани под саксията, така че косата просто да не се качва в очите и да не се заплита. През 2023 г. обаче модерните момчета носят тази прическа. Освен това саксията трябва да е малко по-къса, отколкото е свикнала.

Каква прическа трябва да пробва един мъж на средна коса?

Модата си е мода и изборът на прическа е важен, като се вземе предвид вида на косата, формата на лицето, начина на живот и индивидуалния стил.

За овално лице се препоръчват ъндъркат, канадка и полубокс.

Chubby съветва британски, канадски и квадратни.

Притежателите на правоъгълно лице са подходящи за прически с бретон, като боб или британско.

Quiff и прическа с наклонен бретон ще хармонизират с триъгълна форма на лицето.

И сърцевидните лица са показани с пердета, боб и британско.

Това са всички общи препоръки, които опитен стилист определено ще адаптира към вашите лични параметри.

Съвети за стилисти

Читателите винаги имат въпроси и това е страхотно! Надяваме се, че по-долу ще намерите отговора на вашия.

На мода ли са мъжките средно дълги прически с бретон?

Не само определени прически са на мода. Днес списъкът с тенденции винаги включва елемента „Най-добрата версия на себе си“. Да, да, това е като с дънките: едната е висока, другата е ниска. Ако ви се струва, че бретонът е ваш, не се колебайте да опитате! В крайна сметка, ако не ви харесва, добрият майстор винаги ще предложи алтернативна прическа.

Могат ли мъжките прически за средна коса да бъдат едновременно красиви и практични?

Не просто може, но трябва! Важно е да изберете прическа, която най-добре отговаря на начина ви на живот. Прическата не трябва да ви ограничава по никакъв начин. И за всеки тип коса можете да изберете такава, която не изисква специални грижи със стилизиране.

Назовете три стилни мъжки прически, предназначени за средно дълга коса.

Не искаме да ви разстройваме, но няма една единствена рецепта за всички. От най-общи позиции, нека наречем полукутия, британец и квадрат.

Каква мъжка прическа мога да направя на кичури със средна дължина, ако имам тънка коса и дълго лице?

Средно дългата коса е точно това, от което се нуждаете! Избягвайте прически с обръснати страни и дълги кичури отгоре. Най-вероятно ще ви подхождат каскадни прически и полукутии.

Моделните мъжки прически ще изглеждат ли добре на средно дълга коса извън пистата?

Разбира се! Разбираме защо задавате този въпрос. Нека бъдем честни, не всеки е готов за подобен род експерименти. Но защо не опитате и добавите малко креативност към външния си вид? Може да успеете да създадете нов образ, който ще бъде много успешен. Освен това, същото подрязване или британец понякога се нарича модел на подстригване.

Категория: