Момичетата знаят, че къдриците са най-лесният начин да създадете романтична визия. В същото време честото използване на горещи стилисти може да навреди на косата. Ами ако ви кажем как да си направите къдрици без маша? Има много доказани начини

Къдрици без маша за къса коса

Ако имате къса коса, правенето на къдрици без маша не е най-трудната задача, но ще са необходими някои инструменти и определени умения.

Нека ви кажем как и с какви уреди можете да навиете къса коса без маша.

С ластици

Тънките фризьорски еластични ленти са оптимални - така че къдриците на къса коса ще се окажат най-дефинирани, ясни.

Малки кичури коса трябва да се усукат на стегнати снопчета, да се увият няколко пъти около оста си и след това да се закрепят с еластични ленти. Получените "муцунки" може да напръскате леко с лак за по-издръжлив резултат.

С клипове

Големи вълни на къса коса могат да се оформят и с щипки.

 • Косата трябва да бъде разделена на четири части: две страни, една в темето и една в задната част на главата.
 • След това трябва да нанесете върху всеки мус или стилизиращ гел, да го завъртите на турникет и да го фиксирате с фиби.
 • След 2 часа махнете фибите - и се възхищавайте на красивите леки вълни.

С фиби

Шипове ще ви позволят да получите "пролетни" афро къдрици.

 • Върху мокра коса отделяйте тънки кичури един по един и увивайте всеки осем в краищата на фиби.
 • Закрепете краищата на фиби с ластик или невидимка.
 • Продължете, докато направите цялата маса коса по този начин.
 • Изчакайте косата да изсъхне напълно и внимателно отстранете фибите.
 • Разтворете къдриците с ръце и фиксирайте с произволен фиксиращ спрей. За да получите по-плътна прическа, можете да срешете къдриците с четка.

Средна коса и къдрици без маша

На средно дълга коса можете също да направите вълнисти къдрици без маши и маши у дома.

С флагели/клапи

Кръпки / кръпки са малки парчета плат, върху които се фиксират мокри нишки. Всяка къдрица се навива върху тънка ивица плат далеч от лицето и след това краищата на капаците се завързват.

С хартия

Принципът е същият, само хартия (хартиени кърпи или салфетки) се използва вместо плат.

Плитка

Можете да направите косата си къдрава без маша с помощта на плитки. Този метод може да се изпробва, ако косата е средна или по-дълга.

Колкото повече плитки, толкова по-интензивни са къдриците.

Къдрици и дълга коса

Но как да направите обемни къдрици на дълга коса без маша и гладене? Има някои прости, но ефективни методи.

Свински опашки

Ако сплетете дълга, леко влажна коса на две плитки и след това я изсушите със сешоар, ще получите естествени плажни къдрици. Усещате ли косата си, че й липсва обем? След това можете да използвате специална пудра, например Height Riser от Matrix: нанесете малко продукт в корените на косата - това ще ви помогне да създадете основен обем.

Къдренето на дълга коса без маша на малки къдрици ще работи, ако сплитате много тънки плитки.

С греда

Друг начин бързо да направите къдрици на дълга коса е да усучете мокри кичури на кок. След няколко часа след като косата изсъхне, можете да разтворите кок и да получите красиви леко вълнисти къдрици.

Къдрици с невидими фиби

Както виждате, има достатъчно методи да направите косата си вълниста без маша. Сигурни сме, че можете сами да добавите към техния списък, но засега нека поговорим за още един.

 • Разделете косата си на малки кичури, третирайте всеки с лак или пяна и го навийте около пръста си.
 • Внимателно отстранете косата от пръста си и закрепете получените къдрици с невидимост.
 • Вълните ще бъдат готови след 2 часа.

Създаване на къдрици без маша у дома: подготовка

Лесно е да получите къдрици без преса, ако косата е правилно подготвена. Ние ще ви кажем как да го направите правилно.

 1. Косата и скалпа трябва първо да се измият. За почистване на мазна коса е подходящ шампоанът Three Valuable Clays на L'Oréal Paris. А за коса, лишена от обем, е показан шампоан "Дебел и луксозен" , Garnier Fructis.

 2. Балсамът ще ви помогне да защитите косата си от увреждане. Това ще помогне за изглаждане на люспите на кутикулата на косата и ще я направи по-гладка. Опитайте Double Elixir Express балсам. Луксът от 6 масла”, Elseve, L’Oréal Paris: укрепва косата и предотвратява накъсването.

 3. Безжизнените и скучни къдрици изискват специални грижи преди къдрене. Укрепващата маска Garnier "Расте в пълна сила" възстановява къдриците по цялата дължина, придава им мекота и коприна.

 4. Някои фиксатори могат да се нанасят върху влажна коса. Например, Siren Waves от L'Oréal Professionnel Paris е предназначен да създава еластични и дефинирани къдрици.

Спазването на тези правила ще ви помогне да направите къдриците без маша и маши по-устойчиви. Добре почистената, кондиционирана и хидратирана коса е по-малко податлива на накъсване и по-устойчива на увреждане.

Вреда от използването на маши и преси при къдрене на коса

Трудно е да се надцени ефективността на приспособленията за оформяне на косата. С помощта на маша или гладене можете да направите къдрици за 5 минути - разбира се, това е много удобно. Но злоупотребата с високотемпературни процедури може да увреди косата. Горещото излагане се отразява негативно на структурата на косата, нишките могат да станат сухи и безжизнени. В допълнение, честата употреба на електрически стилисти може да причини разцепени краища.

Ние не ви разубеждаваме да използвате плодовете на технологичния прогрес - само ви препоръчваме да спазвате мярката, да използвате термична защита (например крем за възстановяване на косата Full Recovery 5, Elseve, L'Oréal Paris) и от време на време правете къдрици без алтернативи за маша и гладене.

Класическата маша и предшественик на машата не крие тези опасности.

Но ако машите не са под ръка, изброените по-горе алтернативни народни изобретения ще ви помогнат. Всички те са по-ниски от машата, може би, само в едно нещо - в скоростта.

Как да се грижим за накъдрената коса и да удължим къдравия ефект?

Грижата и правилно подбраните стилизиращи продукти ще ви позволят да получите не само красиви, но и дълготрайни къдрици. С какви средства вълнообразните къдрици ще ви зарадват няколко дни? Споделете нашия избор.

Matrix Style Link Volume Fixer

За да създадете обемни и еластични къдрици без маша, завършете с фиксатора за обем Style Link на Matrix. Този инструмент ще добави допълнителен обем на косата, без да я утежнява.

Style Link Height Riser Powder от Matrix

За да придадете обем на късите къдрици в корените, препоръчваме специалната пудра Style Link Height Riser. Обемната прическа ще остане с вас дори на следващия ден след стилизирането - достатъчно е да разрошите косата в корените малко с пръсти.

L'Oréal Professionnel Beach Waves текстуриращ спрей

Ако стилът на момичетата сърфистки е вашият избор, спрейът Beach Wave Texture Spray на L'Oréal Professionnel е перфектен. Къдриците без маша ще станат ефектни на коса с всякаква дължина.

Spiral Queen Mousse от L'Oréal Professionnel

Понякога къдриците, направени без маша, нямат еластичност. Mousse Spiral Queen идеално структурира всяка къдрица. В резултат на това къдриците изглеждат спретнати.

Почистващ крем шампоан за коса Redken

Оксана Старих Редкен възпитателПри редовна употреба на стилизиращи / стилизиращи продукти е важно да почиствате добре скалпа и косата. Това трябва да стане с шампоан, подбран според вида на скалпа. Измийте косата си с шампоан два пъти. При необходимост е важно да използвате професионални продукти за дълбоко почистване. Shampoo Hair Cleansing Cream премахва не само натрупаната мръсотия, но и остатъците от продукти за грижа и излишните стилизиращи продукти.Само опитен специалист ще може да избере грижа и да определи интервалите за използване на почистващ шампоан - след диагностика на косата и скалпа.

Control Addict дълготраен спрей от Redken

Тези, които се нуждаят от допълнително силно задържане, могат да използват спрея Control Addict на Redken. Не слепва косата, не се усеща върху къдриците и предпазва косата от влага.

Control Addict е страхотен стилизиращ продукт, ако искате да издържи дни.

Дълбоко почистващ сух шампоан от Redken

Оксана Старих Редкен възпитателВеднага след оформяне нанесете Deep Clean Dry Shampoo: неговият изключително абсорбиращ ефект ви позволява да поддържате косата си свежа и чиста до 4 дни. Този продукт трябва да се нанесе върху зоната на корените на разстояние 15-20 сантиметра и да се разпредели с масажни движения.

Къдрици без маша: какво препоръчват стилистите?

Възможно ли е да се правят къдрици без маша и маши през нощта?

Почти всички методи, които описахме по-горе, са подходящи за тези, които са готови да правят къдрици през нощта. Разбира се, не се препоръчва да спите с фиби, но коланите или еластичните ленти определено няма да нарушат съня ви.

Колко често можете да правите къдрици без маша и гладене у дома?

Ако не прескачате етапите на подготовка на косата си за къдрене и се грижите добре за косата си, тогава къдриците без маша могат да се правят на всеки няколко дни след измиване на косата.

Искам да направя косата си къдрава без маша, без да използвам стилизиращи продукти. Ще успея ли?

Стилизирането е необходимо, така че къдриците или вълните да издържат възможно най-дълго. Без лак или фиксиращ спрей, къдриците, за съжаление, се изправят доста бързо. Скоростта на изчезване на къдриците и вълните зависи от характеристиките на косата (тяхната дебелина, покорство и т.н.).

Вредно ли е къдренето на коса без маша с импровизирани средства?

Твърде стегнатите плитки или плитки могат да доведат до накъсване на косата. Важно е да не прекалявате и да третирате косата внимателно.

Кой не трябва да си прави къдрици без маша и маши?

Струва си да запазите сухи и повредени кичури. По-добре е да отложите всички експерименти с къдрене, докато косата се възстанови.

Категория: