Как да изберем прическа за мъж? Събрахме няколко съвета, които да имате предвид, когато търсите най-доброто решение

Основни правила за избор на мъжка прическа

Правилният избор на мъжки прически е обмислена работа, в която се вземат предвид редица фактори. Стилистите обръщат внимание на:

  • форма на лицето,

  • структура на косата,

  • начин на живот,

  • стил на облекло,

  • възраст,

  • имат брада или мустаци,

  • наличие или липса на свободно време за грижа за косата.

Преди да промените прическата си, мъжът трябва внимателно да анализира външния си вид. В крайна сметка правилната прическа може да играе важна роля в живота и да разкаже много за човек.

Как да изберем прическа за мъж, като вземем предвид формата на лицето му?

Това е една от основните отправни точки. Нека се опитаме да изберем прическа за мъж, в зависимост от формата на лицето. Няма нищо изненадващо в това, че една прическа отива към овалния тип, а друга към квадратния тип. Разгледайте възможните опции, като започнете от първоначалните данни.

Квадрат

За мъж с квадратно лице ви съветваме да избягвате остри линии, които могат допълнително да подчертаят тази геометрия. Подходящи са прически със заоблени преходи. И ако не, стайлингът ще помогне. Например Redken Thickening Spray обещава да уплътни къдриците, като им придаде обем и блясък.

Кръгло

При кръгло лице ситуацията е обратната: в този случай мъжът трябва да избере прическа с остри ъгли, пускайки дължината на темето. Ако желаете, можете да срешете бретона нагоре.

Има смисъл да разгледаме по-отблизо асиметричните решения, като подрязване или канадка, които най-вероятно ще трябва да бъдат коригирани с допълнителни инструменти за оформяне. Гласуваме за Matrix Super Fixer Modeling Gel в ярка бутилка.

Овално

С тази форма на лицето можете безопасно да експериментирате с различни прически и стилове. Когато правите избор, изходете от вида на косата и индивидуалния стил.

В този случай имайте предвид, че дългата коса може визуално да разтегне лицето, а много късата коса, напротив, да го направи кръгла.

За стилизиране препоръчваме да вземете универсален помощник - Transformer gel-mousse, L'Oréal Professionnel. Сигурни сме, че мъжете ще оценят този стилизиращ продукт: с него лесно можете да оформите както къдрава, така и права коса.

Триъгълник

Челото ви е изпъкнало, а брадичката ви изглежда тясна на фона му? С тази форма на лицето мъжът трябва да избере прическа със специално внимание. Експертите препоръчват да се разгледат британските, quiff и прическите с бретон, сресан настрани. Сами добавяме, че в този случай не може да се мине без висококачествена паста за коса.Вземете Redken пластмаса: Rewind 06 е подходящ за фиксиране както на къса, така и на дълга коса.

Правоъгълен

Не е толкова трудно да изберете прическа за човек с правоъгълна форма на лицето, ако вземете предвид няколко точки. Първо, не трябва да подстригвате косата си твърде късо (въпреки че някой може да я направи неразделна част от индивидуалния стил). Второ, препоръчително е да избягвате брада, особено силно удължена. Трето, с такава геометрия на лицето, като правило, те обезсърчават модерната през последните години прическа, при която майсторът бръсне косата отстрани, запазвайки дължината на короната.

Но да преминем от забрани към препоръки. Каква прическа да изберете за мъж с правоъгълна форма на лицето? Много удобен може да бъде косият бретон, който ще покрие част от челото, като прикрие еднаквата ширина на горната и долната част на лицето. Но такава прическа ще изглежда добре с гъста вълнообразна коса, която държи обем.

Но мъжете с тънки къдрици трябва да помислят за прическа в стила на Леонардо ди Каприо от младостта му. Оформянето й не е толкова трудно, но най-вероятно ще искате да повдигнете корените на косата. Помогнете с този текстуриращ спрей Volumetry, L'Oréal Professionnel.

Диамант

Доста рядка форма на лицето, при която челото и брадичката изглеждат тесни на фона на доста ясно изразени скули. Експертите съветват да победите тази функция с помощта на обемен стайлинг а ла свободен художник и произволно подрязани бретончета. Но ако сте човек с нетворческа професия и за вас е важно да изглеждате спретнати в офиса, оформете косата си с крем или паста. Между другото, намерихме универсален продукт, който съчетава свойствата и на двата продукта (плюс восък). Това е Over Achiever, Matrix. Удобен е за използване както върху сухи, така и върху мокри кичури.

Как да изберем прическа за мъж, като вземем предвид структурата на косата?

Знаете ли как да разпознаете добрия стилист? Да речем, че му покажете примерна снимка на вашата мечтана прическа и го помолите да направи същото за вас. След като оцени качеството и вида на косата ви, той трябва да ви обясни как ще изглежда тази прическа във вашия случай. Да, да, трябва да изберете бъдеща прическа според вида на косата. Помислете за най-често срещаните, за да ви е по-лесно да определите коя мъжка прическа на кого отива.

Тънък и рядък

Изключваме варианта с пригладена назад коса, която ви позволява да виждате по-добре скалпа. По-добре е да останете на най-обикновената мъжка прическа или да направите къс боб.

Дебели и твърди

От една страна, вие сте голяма късметлийка: можете само да завиждате на вашата луксозна коса. От друга страна, знаете колко трудно може да бъде да се справите с упоритите косми. Така че не е толкова лесно за такъв мъж да избере прическа сам.

Стилистът трябва да проучи в каква посока расте косата, след което може да предложи да направите, например, подрязване или бобър. За домашна грижа препоръчваме да вземете омекотяващ дует от шампоан и балсам, както и глина със силна фиксация.

Вълнисто

Мислехте, че има малко възможности? Ти грешиш. Pompadour, undercut, caret, fade, quiff - както виждате, младите хора с вълнообразна коса имат много възможности за експерименти. Ако ви е трудно да изберете от толкова голям списък с мъжки прически, дайте предпочитание на опциите, които отговарят на формата на главата.

Много къдрава

Няма много прически в списъка за спиране на къдрава коса. Може би те включват само разпусната дълга коса и каре с ясна кройка. Съветваме ви да погледнете каскадната прическа, британска и канадска.

Меки и прави

Някои ще кажат, че това не е коса, а мечта. Други ще възразят: те казват, че нишките изобщо не държат стила. Възможно е в същото време последният просто да е избрал грешна прическа или да няма достатъчно опит в оформянето.

С такива данни почти всяка прическа е подходяща, с изключение може би само на прав удължен боб. За да не изглежда косата ви прекалено гладка, изберете добър шампоан и използвайте ефективни продукти, за да придадете обем на вашите къдрици.

Как един мъж може да избере прическа според стила?

Каквото и да се говори, но длъжността задължава да отговаря на определени изисквания за външен вид. Лесно е да се разбере защо спортистите предпочитат най-често късата прическа и дали мъжът като цяло трябва да се съсредоточи върху професията си, когато избира прическа.

Класически стил

Под класиката мъжете най-често имат предвид бизнес стил. По правило няма място за прекомерна креативност в стилистичните решения в офиса. И мъжете в класически костюми с лаконични прически изглеждат печеливши, като агент 007.

Спортно облекло

Футболисти, хокеисти, плувци, спортисти избират предимно къси прически - преди всичко, разбира се, по практически причини. И все пак да тичаш по терена с дълга коса или да я сушиш 20 минути след километър плуване в басейна е наистина неудобно. Спортистът се нуждае от прическа, която няма да ви кара да се потите допълнително.

Младежки стил

През последните 5 години наблюдаваме прилив на креативност сред младите хора. Дълъг бретон, боб, горен възел (опашки или кокове) – новото поколение явно иска да се открои в обществото.Въпреки че, ако се замислите, сред 20-годишните млади хора, класическата мъжка прическа а ла канадска скоро ще бъде необикновена, а не гръндж или ъндъркат.

Романтичен стил

Романтиката е различна за всеки. Много хора мислят за романтична прическа, която подчертава мъжествеността на силния пол. Но в обичайния смисъл, романтичната мъжка прическа изглежда по-скоро така: средно дълга коса с движещ се стил, подчертана текстура и обем в корените.

Креативен стил

За креативните хора е най-лесно да експериментират с подстригване. Можете да опитате рядко изрязване, дръзка плоска горна част и дори кефал - прическа, която отново е популярна тази година (и за жените също).

Съвети за стилисти

Имате ли въпроси? Разбираме, че темата е многостранна.

Как да изберем прическа, ако човек има фини черти на лицето?

Избягвайте остри линии. Меките плавни преходи и леката небрежност в стила ще помогнат за омекотяване на изображението.

Каква прическа ми отива, ако имам къдрава коса и кръгло лице?

Какво ще кажете за подстригване? Тя изглежда интересно с къдрици и визуално леко разтяга лицето си.

Как да разберете коя мъжка прическа ви отива?

Въз основа на няколко основни критерия, като форма на главата, тип коса, обичаен имидж и начин на живот. Обсъдихме всички тези теми в тази статия по-горе.

Как да разбера коя мъжка прическа е подходяща за мен, ако не искам да се подстригвам често?

Каре, като Киану Рийвс или къс таралеж - непретенциозни опции, с които не е грях да пропуснете посещението при фризьора няколко пъти.

Категория: